folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder "Ben Kurbana Karşıyım!"

"Ben Kurbana Karşıyım!"

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    FiLoZoF bunu yazdı:
    -----------------------------

belirli çerçeveler çizilmiş. Zekat ver şu şekilde ver diye. Kurban kes şu şu hayvanlar kurban olur diye. Oruç tut şu saatle şu saat arasında diye. Belirli sınırlamalar var. Aşırılık yada sembolik anlamlar yüklenecek derecede küçültülmüş şekilde değil. Şekilcilik? şekil evet. Nizam intizam.

Benim dinim bana inanmayana ne oluyor? Biz hristiyanların kazandığının %25 ini kiliseye vermesinin şart koşulmuş olmasına ses ediyormuyuz? Yada aforoz edilmelerine bir şey dedik mi bugüne kadar?  Veya yahudi niye mayasız ekmek bayramı yapıyor hiç mırmır ettik mi? Neden hindular ineğe maymuna tapıyor gırgıra sardıkmı? Adam fiberglastan tanrı yapmış önüne reklam almış yahu? Biz bunları bugüne kadar dırdır konusu ettikmi?

Hadi bunlar belli başlı içtimai veya iptidai din. Birde ben dinsizim deyipte ortaya çıkıp göbek atanlar yokmu. Keh keh. 

yine güzel yazmışsın eyw. hocam:D 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:

İlginç,ne zaman böyle konular açtıgımı gördünüz benim :)

Şimdi bir kaç kişi çıkıp cevap vermişte verilen cevaplar hiç biri sorulan soruların karşılıgı degil.Fikre,zekat,kurban vb. bunlar hepsi sekilcilige girer.Günümüzde sekilciligin arkasına saklanıp dogru mumin imajı verenlerin yarattıgı çöplük içinde neden birinin çıkıpta ben gercek anlamda niyetimle bir şeyler yaparım demesi bu kadar dokundu sizlere.Konu zaten ne haydar ne hüseyin.Konu budur aslen.Tanrın onu sana sart kosmasının sebebi yardımsa bu yardımın baska türlü yerine ama yerine getirlmesi kainatı yarattıgı söylenen Tanrının atlayamacagı bir konudur.Sizler illaki kurban illaki fitre zekat olsun sekilcilik olsun demeniz Tanrınıza dolaylı yolda bilmeden hakaret etmeniz demektir.Çünkü kainatı yaratıldıgı söylenen Tanrı niyetin baska türlü yapılmasını görmezden gelerek sen kurban kesmedin cehennemdesin diyacagini mi bekliyorsunuz ki bu tür konularda sartı öne sürüyorsunuz.

İslamın ortaya cıktıgı yıllarda,çöl ortamanın hakim oldugu orta doguda hayvancılık alanından baska bir işle ugrasılmamasnın daha dogrusu istenilsede ugrasılmamasının sebebiyle büyük bir çogunlugun geçimini hayvancılıkla yapması belki kurbanın o zaman göre göreceli olarak acıklama getirebilir ancak günümüzde sekilcilikten öte baska bir sey degildir.

senden zaten verdiğim cevabı onaylamanı beklemiyorum.

çünkü daha ne soracağını bilmiyorsun.

tek satırda sor cevaplayalım ilmimiz yettiğince....

"kuban kesmedin sen o halde cehennemliksin diyeceğinimi bekliyorsunuz Allah'ın" demişsin,

Kimin cehennemik kimin cennetlik olacağı O nun bildiği birşeydir. Kurban kesmeyen birine, kimse!sen cehennemliksin diyemez ama ahrette varsa cezası cezasını çeker ..

Saldırmaktan kınamaktan nasıl soru soracağını şaşırıyorsun ..

senin yerine ben sorayım..

yanınızda paraya acil ihtiyacı olan bir hasta var veya ilaca ihtiyacı var..veya ameliyat olması gerekiyor vs vs vs...

ama kurban bayramı gelmiş çatmış..

ya kurban kesp ona 3 5 kilo et vereceksiniz .

yada alacağınız 300 milyonluk kurbanın parasını bu hastaya vereceksiniz/ilacını alacaksınız....

ne yapardınız ??

bunda  İslamı iyi bilmeye gerek yok ! Allahın verdiği merhamet ve vicdan duygusuna sahip her insanın vereceği cevap aynıdır...

Ayrıca biride hayvanlara eziyet ediliyor kesilmesin demiş. ama bilmezki canlıya Zulmü islam reddeder. eziyet eden insanlardır asıl hayvanlar....

elektrikle yapıyorlar  demiş kesilince  acı çekiyor demiş vs vs vs elektriğin bulunuş tarihi kaç hocam?  Kuran herzaman için geçerlidir .kesin denilmiş kesiliyor .

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek
    Haydar Dümen'e tam manasıyla katılıyorum..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hikbal
    hikbal's avatar
    Erkek

Demiş ki

Dümen, cennete gidebilmek için kurbana ihtiyaç olmadığını şu sözlerle ifade etti: "İçimi ben doğru tutarsam, hiç yalan söylemez, hiç yanlış yapmaz, hiç haram yemezsem ve ben cennete de gideceksem kurbana ihtiyacım yok."

Zaten kalp temizliğine kalınca iş, ineklerin kalbi senden daha temiz haydar hoca...e cennet de onların hakkı daha çok o halde...bu ne garip bir mantık değil mi??? hiç amelsiz din olur mu???

Kurban Allaha yaklaşmaktır, cenneti satın almak değildir...seni sırattan geçiren kestiğin kurban değildir, keserken içinde bulunduğun güzel niyetindir...ve amaç da canı, malı, icabında evladı Allah yolunda feda edebileceğini göstermektir...daha önceleri bu insan kurban etmek şeklinde yapılıyordu...ama Rabbimiz ne şefkatli ki bunu hayvan kurban etmek şeklinde tashih etmiş...elhamdulillah...anlayana ne mutlu...

hayat bir imtihandır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Bana soru sormayı bilmiyorsun diyenler kendi cevapları okusunlar.Peki sen cevap verebiliyormusun. ?

İslamı bilmeyi gerektirmeyen davranıs adı altından ihtiyacı karsılanır olur biter sözüne karsı bir tutumda bulunulmus mu ki cevap verdigniz soruda okuyun bakalım.Ne diyor orada.Sen gercekten inanıyorsan banane.Git istersen tuvalet kagıdana tap.Ben "genel" olarak daha inancımız denilen kavramları yanlıs yorumlayıp iç ferahlatanların oldugu bir yerde hala kalkıpta yine söylüyom "genel" olarak karsıt görüşlere ne derece dogru savunmalar yapılabilir ki bizler her zaman saldırgan pozizyonunda oluyoruz.Dememe ragmen hani her ihitmale karsı biz bi önce cemkilerimlede sonrası gelir zaten mantıgı ile sen karsındaki asaglamaktan bilememne yapmaktan soru sormaya fırsta bulamıyorsun cevabını verme tesebbusunde bulunabilyor ? Komik.Çünkü ortada kimseye karsı bir saldırganlık yok.

Ben ya neye ihityacı varsa acizin onu karıslarım diyorsan benimle bir sorunun yok çünkü ben bunu sekilcilk yaparak daha inancına hakim olamayanların bizleri eleştirmesine karsıyım.Zaten cogunlukta öyle.Neymiş düzen,intizam öyle öyle.Sen kalkıp metrelerce yükseklite minareleri olan cemiler diktir sonra git gölgesinde seviş.Sonra kalkıp beni onu eleştir.Evet güzel bir intizam ve düzen."Gercek gerekliligini yapmayanlarca" dikkat et kendini görme.Yoksa zaten cevap vermezdin çünkü sen oysan zaten seni ilgilendirecek bir konu yoktur ortada 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Erkek

konuya bi kere girişi yanlış haydar abinin bir insan normalde namaz kılmayıp,kul hakkı yiyip vs. yappıta sonra kurban kesince tabi cennete gitmez bu yaptıklarımız bi elin parmakları gibi onu yerine getirip onu getirmessen veya bn karsıyım dersen ztn bastan kaybetmişin demektir. eğer gereksiz olsaydı Allah bunu bize vacip kılarmıydı. vacip kılınmasının nedeni de herkesin yapabilecek gücü olmamasındandır. eğer herkes kurban alabilecek düzeyde olsaydı eminimki farzda olurdu. yani kısacası haydar abi yanlış düşünüyo.

ve şahandan bir laf

-haydarr bnde vaşmismus var.

"" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4eye
    4eye's avatar
    Erkek

SEn git milletin malıyla uğraş :D ADam milletin malı niye kalkmıo onu çözerek gidcek cennete :S Ne mal adamdır yav

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    iyide niye inirleniyorsunuzki herkesin kendi fikridir size göre kurban bir ibadet doğru bir bir davranış olduğu gibi adamagörede yanlış olabilir bubizi bağlamaz ki bu haydar amcayı bağlar ;) adam kalkıp tv de sizde karşı olacaksiniz üleen dememiş sonuç ta her kurbana veya ibadetlere karşıinsların tatavasını yapacaksak burada ohoo işimiz var forum almaz bu bu muhabbetleri

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    hasss... lan tipsiz godoş

We can be more, we can be much more.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    hikbal bunu yazdı:

Demiş ki

Dümen, cennete gidebilmek için kurbana ihtiyaç olmadığını şu sözlerle ifade etti: "İçimi ben doğru tutarsam, hiç yalan söylemez, hiç yanlış yapmaz, hiç haram yemezsem ve ben cennete de gideceksem kurbana ihtiyacım yok."

Zaten kalp temizliğine kalınca iş, ineklerin kalbi senden daha temiz haydar hoca...e cennet de onların hakkı daha çok o halde...bu ne garip bir mantık değil mi??? hiç amelsiz din olur mu???

Kurban Allaha yaklaşmaktır, cenneti satın almak değildir...seni sırattan geçiren kestiğin kurban değildir, keserken içinde bulunduğun güzel niyetindir...ve amaç da canı, malı, icabında evladı Allah yolunda feda edebileceğini göstermektir...daha önceleri bu insan kurban etmek şeklinde yapılıyordu...ama Rabbimiz ne şefkatli ki bunu hayvan kurban etmek şeklinde tashih etmiş...elhamdulillah...anlayana ne mutlu...

Başka açıklaması varsa ben bu işi bırakırım.. :l

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
Toplam Hit: 17572 Toplam Mesaj: 92