"Ben Kurbana Karşıyım!"
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi su ana kadar bu görüşü beyan eden kimseye karsıt olanlardan "hocam sen karısma,senin işin degil,yok herkes et yiyebiliyormus" gibi hem hiç bir cevap verememiş hemde basmakalıplardan kurtulup hiç bir seye acıklık getirememiş olan muminler siz düşündünümüz peki neden cevap veremiyorsunuz ?
Şimdi bana işte kurban ettir herkes yiyebilmekte falanda filanda...Onu geçiceksin.Mevzuda adamın dedigi nokta şu "Ben yalan söylemez,başkasının hakkını yemezsem kurbandan medet ummam" Sorunun cevabı bu kadar basit degil.Yani diyor ki ben her boku yiyim,onun bunun hakkına tecavüz edeyim sonra kurban keseyim cami diktiriyim allah beni affetsin desem hani o kuranda evreni kainatı yaratan tanrıyı "birileri"gibi kandırmam diyor.
Kısaca asıl soru ve asıl verilmesi gereken cevap farklı.Yani gercek bir müslümanın,inananın kurban keserek yardım yapmasımı dogrudur yoksa kurban kesmesede elinden geldigince yardıma muhtaclara yardım etmemsimi dogrudur ? Biri herkes için digeri kafayı çalıstıranlar için.Sonuç olarak istersen yedi sülalesini kesip dagıtsan özünde adam degilsin degilsindir.Benim anlamadıgım nokta su islamınızda sekilcilik mi önemli niyet mi ? Peki önemli olan niyetse neden bunu farklı yollardan yapanlara hörörörörö diye saldırıyorsunuz.Yoksa siz sadece sekil olsunlardamısınız.Ben bekleridim ki birininde çıkıpta önemli olan niyettir herkes farklı yollardan yardımını yapar demesiydi.Su ana kadar böyle bir yanıt alınmamasının sebebi acaba daha kendi dininize hakim olmadan baskalarına karsı saldırya geçip o bilgisizliginizmi kapatmaya calısmanız mı ? İslamınızın asıl düşmanlarını uzakta aramayın o bizzat yanınızda içinizde.Kendi inancı olan bir konuya bile dogru dürüst cevap veremeyenler,işi geyige gırgıra baglayanlar ve körü körüne saldıranlardır.
-----------------------------
dediğin gibi oluyorsa, her boku yiyip er günahı işliyorsa tecavüz zina hakyeme gani gani ise....o koyun onları sırat köprüsünden geçirmeye yetmez.
koyunu kesip etini dolaba atıp çıkarıp çıkarıp yiyiyorsa dağıtmıyorsa (ki amacı yardımlaşmadır)
O koyun onları sırat köprüsünden geçirmez.
yani bu dediklerini islam emretmiyorki.
yardıma muhtaç insanlara yardım etmekten bahsediyorsun daha iyi olmazmı diyorsun .
tabiki iyi olur.
ama onunda yeri ve zamanı var.
İslam onlarıda düşünmüş sen merak etme.
zekat ve fitre nedir bilirmisin?
ayrıca Kurbanı Allah yılda bir defa emreder.
ama bahsettiğin o yardımlaşmayı ,muhtaçlara yardım etmeyi ,kimsesizlere yardımı elinizden geldiğince yapın diyor...
bana bunu söyle.
kurbanı keserim kimsesiz 3 5 çocuğa bayramlık elbise alırım .gücüm yeterse evlenecek olan muhtaçlara bir perde alırım.
huzurevlerine gider ihtiyaçları varmı yokmu sorarım.
malımın zekatını veririm fitremi öderim vs vs vs .
bana ne diyeceksin sen şimdi?
"yok sen yinede kurban kesme onun yerine birkişiye daha yardım et" mi diyeceksin?
sen bana şunu anlat hoca, suç kimin? İslamınmı? İslam dinini yaşadığını zanneden insanlarınmı?
kızgınlığın ve eleştirin İnsanlara olsun İslama değil. ..
haydar direksiyon şöyle demek istemiş diyorsun ....boşver O daha önce sünnet olmaya gerek yokta demişti .
bu yüzden bi bok nlatmaya çalıştığı yok sadece gündem yaratıyor aklınca..
-
bi bakımada hindistan dakilein taptığı hayvanı biz kesiyoruz :)
-
cagilgurbuz bunu yazdı:
bi bakımada hindistan dakilein taptığı hayvanı biz kesiyoruz :)
-----------------------------konuyu saptırma lütfen.
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------kurban hayvan katliamıdır, namaz'a da gerek yok, başörtüsü beynin düşünme yollarını tıkıyor, oruç bedene eziyet, hele ki ezan ve Kur'an anadilde okunsa ve basılsa süperötesi olur. Netekim İslâm 'da şekil değil, iç önemli. Değil mi ki içimiz temiz, alayımız cennetliğiz.
Of ulan of
-----------------------------fatihack bunu yazdı:
haydar dümen'in üzerine vazife olmayan işlere burnunu sokup, üstüne üstlük saçmalamasını bi kenara bırakarak sana sadece şunu söylüyorum z-chan; senin genel eğilimini bütün forum çok iyi biliyor.ve bunu bilenler bu konuyu neden buraya c/p yaptığınıda biliyor.merak etme.
-----------------------------yalnizturk bunu yazdı:
adamın tek zevki kızlardı eee artık mazeme kalmadına göre yeni açılımlarda bulunuyor yeni açılımlarına ewt dinle ilgili yaptığı ve yapacağı her türlü yoruma hayır diyorum a.q bi o eksikti zaten
-----------------------------B0LDPiL0T bunu yazdı:
bu cümleleri söyleyenlerin %99'u ortamda sivrilmek isteyen, farklı olduklarını kanıtlamaya çalışan ama her halükarda yavşaklıkları kolayca anlaşılabilen insancıklardır (:iyi bir derleme yapmışsın hocam eyv. (:
-----------------------------iLLuMiNaTi bunu yazdı:
kendi oğlu bile babalıktan reddetti kodumun sapık herifi doktorlukla yakından uzaktan alakası olmayan geri zekalının önde gideni ya..
-----------------------------voodoo bunu yazdı:
coktandır Tv lerde gormuyordum iyi bir Sacmalık bulup Tv lere yerleşmiş :) burdan Tebrik ediyorum kendisini :))
-----------------------------Prometheus bunu yazdı:
Hybris bunu yazdı:
-----------------------------peki haydar hocam proteinsz nasıl kalkcak bu meret hiç düşündünmü ? :D
-----------------------------olay bitmiştir abi yorum budur =D
şakası bi yana be adam sen ilahiyatçı mısın? sen kendi işini yap o alanda saygı duyarız o alanın doktorusun ne karışıyosun ilahiyat profesörümüz yok mu bizim?
-----------------------------antivirus bunu yazdı:
-----------------------------ya ahaha bisi demiyrm sadece gülüyorm ve İ LOVE YOU diyorum süpersinz ahaha:D:D ayriva haydar dümenin amikxD
-----------------------------IRET bunu yazdı:
Hocam kedi ulaşamadığı ciğere mundar(miaaundauauaurr) der. haydar baba yaşlılık nedeniyle et yiyemiyor. Ulan yaşlanırsam hiç inat etmeden mutluluk çubuğu taktırıcam şuna bak dostum adamın yüzünden düşen bin parça, faaliyet bitmiş yaşam sevinci bitmiş, a.q. zıpkın gibi haydar amcam süt dökmüş kediye dönmüş. hacım bu adam eskiden olsa sebayı da tümeri de gordon milne yi de affetmezdi hatta hızını alamaz ortaklar caddesinden fulya tesislerine inen yokuştan aşağı yol boyunca tuttuğu her formalıyı bafilerdi, formunu kaybetmiş amcam benim son buluşmada hızır rolünün hakkını verecek kıvama gelmiş kurt kocayınca köpeğin maskarası olurmuş enteresan.
-----------------------------karahanx bunu yazdı:
ya bole bunaklara baska yerden para gelmıyor cıkartıyolar tv ye mılletın kafasını karıstır al parayı . bole ısın ben a.k .IŞleri guclerı mılleti oyalamak lan sen kurbana karsı olsan nolcak cohta seımde benm a.k ama bu ulkede boyle aptaları bı b** sananların sayısı fazla olduu ıcın onlar adına uzuluyorum :) . sonuc olarak alayınn ...
-----------------------------cepni bunu yazdı:
bu ipnenin beyni zikle taşakla uğraşmaktan eyice sulanmış anlaşılan!
-----------------------------Chass bunu yazdı:
-----------------------------sen kimin zikisin kurbana karsıymıs
kodumun yaratığı sen ne anlarsın kurbanın manevi anlamını arkadasın dediği gibi senin beyninin çalıştığı noktalar belli ince konulara senin kel kafan basmaz
fasulye kendini nimetten sayıyo
-----------------------------şimdi sizce sizin düşüncenize karşı olan herkez geri zekalımı :S
-
Ulen şimdi farkettim topic bana bi şeyi hatırlatıo diorm...
Ben Hüsrana komşuyum..
:D
-
Kurban zaten vaciptir. durumu olmayanın kesmesi şart değil ama şöyle birşey var ki kurbanın amacı paylaşmayı sağlamaktır. Sen dinin hiçbir kuralına uymayıp, fakirlere yardım etmeden benim içim temiz dersen içinin temizliğinden süpheli olurum doğal olarak. Din direk kafaya göre yorumlanmaz. Senin durumun var zaten et yiyeceksin bnu kurban niyetiyle kesip Fakirlere dağıtsan nolur. İslamda niyet önemlidir. bu arada sırf tartışma çıkarmak için bu tür konular açılması saçma. zaten hiç kimsede haydar dümene uyup tamam kurban kesmiyoruz demez. diyen varsa zaten kesmiyodur.
-
+1 wert =)))
edit: erkan07 güzel değinmiş aslında olaya :W
-
wert e cevap olarakta dediğim gibi kimse haydar dümene aldırmıyor.
ayrıca bizde gördük bize çok hakaret edildiğini. forumda kim ne derse desin tartışılma bilinmiyor çoğu kimse adam gibi cevap vereceğine hakaret ediyo yada bir kısmı varki yaşla dalga geçiyor. sen önce dediklerimi cevapla ondan sonra yaşımla dalga geç. sadece burda onları göstermekle olmuyor.
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------hehe öyledir sana olmasın o dediklerin ? git bi kendi beynine baktır din nedir onu öğren sonra gel
---------------------------hayırdır hacı sana bi girip çıkan mı var ki bu kadar zoruna gitti. kurban meselesinde alim olmaya gerek yok KEVSER suresini okuyan herkes kurban kesilmesi gerektiğini bilir. merak edersen aşağıdaki adresten okuyabilirsin: http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=602
*imzana sonradan dikkat ettim, seninle bu mevzulara girmem bile hata, takıl kafana göre.
-
bende karşıyım varmı bir itirazı olan
adam gibi mezbahada kesin
hayvanları eziyet ediyorsunuz ve sevap kazanıyorsunuz
3-4 sene önce salağın teki kesemedi ineği(inekmi öküzmü boğamı artık neyse) hayvan can havliyle kurtuldu etrafa kanlar saçarak 20-30 metre koştu sonra yere düşüyor ve sevap kazanıyorsunuzz
tek bacağından asıp kamyona yüklüyorsunuz ve sevap kazanıyorsunuz
hadi adam akıllı kestiniz diyelim fakire verdiniz
ama parkta bahçede kesiyorsunuz hijyenik olmayan yerlerde sonra fakire verip sevap kazanıyoruz diyorusunuz sonrada hastalıktan ölür herhalde ve sevap kazanıyorsunuz
dünyaya yön veren medeniyetlerin doğduyer olsan İstanbul u İstanbul boğazını kana buluyorsunuz ve sevap kazanıyorsunuz
kurban kesmenize bişey diyen yok
onu gelin halkıma anlatın
yukarıdaki yobazlara anlatın (konu geneli istisnalarda var hemen atlamasınlar)
düşünmekten aciz insanlar var
buradaki mesele kurban kes(eme)me şekliniz
daha birkaç yıl önce haberlerde izledim elektirkle bayıltılıp kesiyorlar
ve hayvan canlı olduğu için kalbi hala attığı için kesmekte bir sakınca olmadığı dine uygun olduğu söylüyorlar
ama nedense kimse kullanmıyor bu yöntemi