folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder "Ben Kurbana Karşıyım!"

"Ben Kurbana Karşıyım!"

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    wert bunu yazdı:
    -----------------------------

bende karşıyım varmı bir itirazı olan

adam gibi mezbahada kesin

hayvanları eziyet ediyorsunuz ve sevap kazanıyorsunuz 

3-4 sene önce salağın teki kesemedi ineği(inekmi öküzmü boğamı artık neyse)  hayvan can havliyle kurtuldu etrafa kanlar saçarak 20-30 metre koştu sonra yere düşüyor ve sevap kazanıyorsunuzz

tek bacağından asıp kamyona yüklüyorsunuz ve sevap kazanıyorsunuz 

hadi adam akıllı kestiniz diyelim fakire verdiniz

ama parkta bahçede kesiyorsunuz hijyenik olmayan yerlerde sonra fakire verip sevap kazanıyoruz diyorusunuz sonrada hastalıktan ölür herhalde ve sevap kazanıyorsunuz

dünyaya yön veren medeniyetlerin doğduyer olsan İstanbul u İstanbul boğazını kana buluyorsunuz ve sevap kazanıyorsunuz

kurban kesmenize bişey diyen yok

onu gelin halkıma anlatın

yukarıdaki yobazlara anlatın (konu geneli istisnalarda var hemen atlamasınlar)

düşünmekten aciz insanlar var

buradaki mesele kurban kes(eme)me şekliniz 

daha birkaç yıl önce haberlerde izledim elektirkle bayıltılıp kesiyorlar

ve hayvan canlı olduğu için kalbi hala attığı için kesmekte bir sakınca olmadığı dine uygun olduğu söylüyorlar

ama nedense kimse kullanmıyor bu yöntemi  

o zaman o insanlara söyleyeceksin. o insanlar yanlış yapıyor diye İslam yanlış olmaz bi şunu anlayın. İran'a bakıp İslam'ı yanlış anlıyosunuz. Kurbanı yanlış kesenlere bakıp kurban kesilmesin diyosunuz. ne kadar mantıklı? onun için kurban kesilmesin demiyeceksin halkı bilinçlendireceksin.

bu arada "buradaki mesele kurban kes(eme)me şekliniz " demişsin. Haydar Dümen'in dedikleri arasında öyle birşey gösterebilirsen çok sevinirim

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

ben islama bişi demiyorum yazdıklarım tamamını okudam yorum yapmazsan sevinirim

vede haydardan banane ben kendi düşüncemi söyledim

halkımıza bişey anlatacaz buna inana biliyormusun

tekrar diyorum benim yazdıklarım arasında dinle ilgi bişi yok

istersen gelen ilk vahiyi hatırlatayım sana  

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek
    Bu Adam Gündeme Gelmek İçin Dümen'i Nereye Kıracağını İyi Biliyor ...

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

wert bunu yazdı:
    ben islama bişi demiyorum yazdıklarım tamamını okudam yorum yapmazsan sevinirim

hocam sen bişe dememişsin de konu Kurban'a karşı. Kurban'ın kesilmesine değil. sen o konuda haklısın çoğu kişi kesmesini bilmiyor. biz her seferinde bilen birisi getirip ona kestiriyoruz. oda yakın bir çevrede mezbaha olsa mezbaha ya götürecez ama yok. kurbanın artıklarını rastgele atmıyor toprağa gömüyoruz. neyse geçelim benim cevabım zaten konuya.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    r3dros
    r3dros's avatar
    Erkek
    haydar amcaya diyeceğim tek bişey var oda ezanda kula olmayanın namazda gözü olmazmış :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sutius
    sutius's avatar
    Erkek
    hayrdar azına weririm senin.. sen git gazete köşelerinde,  tüpün üstüne oturupta kızlığım bozuldu mu acaba diyenlerle muhatap ol :D

Acemi Cellat
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

İlginç,ne zaman böyle konular açtıgımı gördünüz benim :)

Şimdi bir kaç kişi çıkıp cevap vermişte verilen cevaplar hiç biri sorulan soruların karşılıgı degil.Fikre,zekat,kurban vb. bunlar hepsi sekilcilige girer.Günümüzde sekilciligin arkasına saklanıp dogru mumin imajı verenlerin yarattıgı çöplük içinde neden birinin çıkıpta ben gercek anlamda niyetimle bir şeyler yaparım demesi bu kadar dokundu sizlere.Konu zaten ne haydar ne hüseyin.Konu budur aslen.Tanrın onu sana sart kosmasının sebebi yardımsa bu yardımın baska türlü yerine ama yerine getirlmesi kainatı yarattıgı söylenen Tanrının atlayamacagı bir konudur.Sizler illaki kurban illaki fitre zekat olsun sekilcilik olsun demeniz Tanrınıza dolaylı yolda bilmeden hakaret etmeniz demektir.Çünkü kainatı yaratıldıgı söylenen Tanrı niyetin baska türlü yapılmasını görmezden gelerek sen kurban kesmedin cehennemdesin diyacagini mi bekliyorsunuz ki bu tür konularda sartı öne sürüyorsunuz.

İslamın ortaya cıktıgı yıllarda,çöl ortamanın hakim oldugu orta doguda hayvancılık alanından baska bir işle ugrasılmamasnın daha dogrusu istenilsede ugrasılmamasının sebebiyle büyük bir çogunlugun geçimini hayvancılıkla yapması belki kurbanın o zaman göre göreceli olarak acıklama getirebilir ancak günümüzde sekilcilikten öte baska bir sey degildir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

BAAL bunu yazdı:

İlginç,ne zaman böyle konular açtıgımı gördünüz benim :)

Şimdi bir kaç kişi çıkıp cevap vermişte verilen cevaplar hiç biri sorulan soruların karşılıgı degil.Fikre,zekat,kurban vb. bunlar hepsi sekilcilige girer.Günümüzde sekilciligin arkasına saklanıp dogru mumin imajı verenlerin yarattıgı çöplük içinde neden birinin çıkıpta ben gercek anlamda niyetimle bir şeyler yaparım demesi bu kadar dokundu sizlere.Konu zaten ne haydar ne hüseyin.Konu budur aslen.Tanrın onu sana sart kosmasının sebebi yardımsa bu yardımın baska türlü yerine ama yerine getirlmesi kainatı yarattıgı söylenen Tanrının atlayamacagı bir konudur.Sizler illaki kurban illaki fitre zekat olsun sekilcilik olsun demeniz Tanrınıza dolaylı yolda bilmeden hakaret etmeniz demektir.Çünkü kainatı yaratıldıgı söylenen Tanrı niyetin baska türlü yapılmasını görmezden gelerek sen kurban kesmedin cehennemdesin diyacagini mi bekliyorsunuz ki bu tür konularda sartı öne sürüyorsunuz.

İslamın ortaya cıktıgı yıllarda,çöl ortamanın hakim oldugu orta doguda hayvancılık alanından baska bir işle ugrasılmamasnın daha dogrusu istenilsede ugrasılmamasının sebebiyle büyük bir çogunlugun geçimini hayvancılıkla yapması belki kurbanın o zaman göre göreceli olarak acıklama getirebilir ancak günümüzde sekilcilikten öte baska bir sey degildir.

zekat sadece para olmuyor. ürettiğin malın bir kısmının fakirlere verilmesidir birisi tekstil işindedir, birisi, çiftçidir, birisi arıcıdır vs. böylece her türlü maldan fakirlere dağıtılmış olur.

Çünkü kainatı yaratıldıgı söylenen Tanrı niyetin baska türlü yapılmasını görmezden gelerek sen kurban kesmedin cehennemdesin diyacagini mi bekliyorsunuz ki bu tür konularda sartı öne sürüyorsunuz. 

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: 

Bir kuruş zekat vermek, milyonlarla sadaka vermekten, daha sevaptır. Zekat vermek, Allahü teâlânın emrini yapmaktır. Sadaka ve hayratın çoğu ise, ün, saygı ve nefsin şehvetlerini kazanmak için olur.  

Sual: Zekat verirken bunun zekat olduğunu söylemek gerekir mi? 
    CEVAP:Gerekmez, hediyemdir dense de olur. 

Sual: Sadakanın önemi nedir?
    CEVAP
    Allah rızası için yapılan, maddi ve manevi her iyiliğe, sadaka denir. Şeytan verdirmek istemese de sadaka vermelidir. Bir âyet-i kerime meali şöyledir:

(Şeytan sizi [Allah yolunda infak ederken] fakir olursunuz diye korkutur ve [sadaka vermemenizi] emreder.) [Bekara 268] 

Sadakanın faydaları hakkında, hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Gizli açık çok sadaka verin ki, rızkınız bollaşsın, yardıma mazhar olun ve duanız kabul edilsin.) [İbni Mace]

(Hastalarınızı sadakayla tedavi edin. Sadaka, her hastalığı ve belayı defeder.) [Beyheki] 

(İlmi olan ilminden, malı olan malından sadaka versin.) [İbni Sünni]

(İyilik ömrü artırır, sadaka günahları giderir ve kötü ölümden korur.) [Taberani] 

(Sadaka kibri yok eder.) [Tirmizi]

(Sadaka verenin rızkı artar ve duası kabul olur!) [İbni Mace] 

(Sadaka vermeye engel olana, lanet olsun.) [Isfahanı] 

(Sadaka, kabir azabından korur. Kıyamette de himaye altına alır.)[Beyheki] 

(Sıkıntılarınızı sadakayla önleyin.) [Deylemi]

(Suyun ateşi söndürdüğü gibi, sadaka da günahları yok eder.)[Tirmizi]

(Vallahi, sadaka vermekle mal eksilmez. O halde sadaka verin!)[İ. Ahmed]

(Sadaka malı artırır. Öyleyse sadaka verin.) [İbni Ebiddünya]

(Sadaka 70 çeşit belayı önler. Bunların en hafifi cüzzam ve barastır.) [Hatib]

(Sadaka şeytanın belini kırar.) [Deylemi]

(Sıkıntılarınızı sadakayla önleyin.) [Deylemi]

(Gizli verilen sadaka, Allah'ın gazabını söndürür.) [Beyheki]

(Sırf Allah rızası için sadaka verene, kıyamette Allahü teâlâ, "Ey kulum, sen benim rızamı gözettin, ben de seni hakir etmem ve vücudunu Cehenneme haram kılarım. Haydi, Cennete istediğin kapıdan gir" buyurur.) [Deylemi]

(Az da olsa sadaka verin. Parayı saklayıp vermeyene, Allah da ihsanını keser.) [Müslim]

(Rızkının bol olmasını isteyen sadaka versin.) [Deylemi]

(Sadaka vererek rızkınızı bollaştırın.) [Beyheki]

(Sadaka malı çoğaltır.) [İbni Adiy]

(Sadaka vermede acele edin; çünkü bela, sadakayı geçemez.)[Taberani, Beyheki]

(Sadaka verin. Çünkü sadaka Cehennemden kurtuluşunuza sebep olur.) [Taberani]

(Bir hurma tanesi de olsa, sadaka olarak verin; çünkü o, az da olsa açlığı dindirir ve suyun ateşi söndürdüğü gibi günahları yok eder.) [İbni Mübarek]

(Güne başlarken sadaka vermek, felaketleri önler.) [Deylemi]

(Sadaka, nafile oruç tutmaktan daha faziletlidir.) [Beyheki] 

(Sevabı Müslüman ana babasına niyet edilerek verilen sadakanın sevabı, onlara da gider, kendi sevabından da bir şey eksilmez.) [Taberani] 

(Sadaka olarak verilen bir parça ekmek, Allah katında Uhud dağı kadar büyür.) [Taberani]

- Her müslümanın sadaka vermesi lazımdır. 
    - Ya Resulallah, bulamayan kimse ne yapar?
    - Çalışır, kazanır ve sadaka verir.
    - Çalışacak bir iş bulamazsa ne olur? 
    - İhtiyacı olan kimseye herhangi bir şekilde yardım eder. 
    - Yardım edilecek bir kimse de bulamazsa? 

- Herhangi iyi bir iş yapması [malım olsaydı ben de verirdim demesi, birine yol göstermesi, yoldaki sıkıntı veren bir şeyi kaldırması, ölümü hatırlaması, zararı dokunmaktan sakınması, ilim öğrenmesi ve öğretmesi gibi hususlar] da onun için bir sadakadır. (Buhari, Müslim, Nesai)

Şekilcilik Konusunda ise

(Sadakayı açık verirseniz güzel olur, gizli verirseniz, sizin için daha hayırlıdır.) [Bekara 271]

Hadis-i şerifte de buyuruldu ki:

(İyi bir amel yapanın amel defterine gizli yapılmış salih amel olarak yazılır ve sevabı 70 kat artırılır. Kişi bu ameli açıklarsa, aşikâre amel sevabı yazılır. Artırılan sevapları silinir. Bu amelini tekrar herkese söyler, adının anılmasından ve övülmekten hoşlanırsa, aşikâre amel sevabı da silinir, gösteriş, riya olarak yazılır.) [Beyheki] 

yani zekatını ver, kurbanını kes, uşurunu ver ondan sonra sadakada ver. tutan yok. şekilcilikle ilgisi yoktur bunların

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kantar31
    kantar31's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bende haydar dümenin lafına itibar edenlere karşıyım ama olmuyor işte öyle =)

uzun bi süre daha yokum ehtiyarlar... iade-i yorum yapamadıysam kusura bakmayın
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek

belirli çerçeveler çizilmiş. Zekat ver şu şekilde ver diye. Kurban kes şu şu hayvanlar kurban olur diye. Oruç tut şu saatle şu saat arasında diye. Belirli sınırlamalar var. Aşırılık yada sembolik anlamlar yüklenecek derecede küçültülmüş şekilde değil. Şekilcilik? şekil evet. Nizam intizam.

Benim dinim bana inanmayana ne oluyor? Biz hristiyanların kazandığının %25 ini kiliseye vermesinin şart koşulmuş olmasına ses ediyormuyuz? Yada aforoz edilmelerine bir şey dedik mi bugüne kadar?  Veya yahudi niye mayasız ekmek bayramı yapıyor hiç mırmır ettik mi? Neden hindular ineğe maymuna tapıyor gırgıra sardıkmı? Adam fiberglastan tanrı yapmış önüne reklam almış yahu? Biz bunları bugüne kadar dırdır konusu ettikmi?

Hadi bunlar belli başlı içtimai veya iptidai din. Birde ben dinsizim deyipte ortaya çıkıp göbek atanlar yokmu. Keh keh. 

Toplam Hit: 17556 Toplam Mesaj: 92