folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Beyin Fırtınası: Amerikayı Müslümanlar Keşfetti

Beyin Fırtınası: Amerikayı Müslümanlar Keşfetti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

ulan millet de hemen tşşağa bağlamış. adam doğru söylüyor belki nerden biliyosunuz?

yüzyıllardır ilk bilmem neyi avrupalı bi bilim adamı buldu diye lanse edilirdi sonradan ortaya çıkmadımı ilk bulanın arap türk bilim adamı oldukları??

amarikanın yüzyıllar öncesi keşfini bırakın daha 3 5 sene önceki olayın ne olduğu tam çıkmamış ortaya. örneğin 11 eylül saldırıları.

daha o bile tam aydınlanmamışken bundan 600 700 sene önceki bir olayı gözüyle görmüş gibi kesin olarak anlatanlar var mk. yuh lan.

tarih her zaman şüphelidir kesin bilgi yok mk.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    TorNaVida bunu yazdı

Ya hocam doğru olup olmamasi yada oraya cami yapılıp yapilmamasi umrumda değil...ilk postuma bakilirsa zaten bunu savunmadim da. Benim derdim bi yerde musluman lafi geçtiği anda forumdakilerin gösterdiği refleks.. Yok ögrencilerin yok mesleğin yok evrim.. Görüş olarak bu teorinin çökeceğini düşünüyorum evet ama ilkokul müfredatında ne varsa hakkıyla öğretiyorum ben o çocuklara. Görüş ve yorum katmadan. Büyüdüklerinde kararlarını özgür iradeleriyle verecekler. En azından bunlar gibi baskıyla aşağılamayla görüşlerimi empoze etmeye çalışmıyorum.

25 bin murit var ama zannedersin tamamı ateist. Ateist olmayan muritler bunlarla it dalaşına girmemek için gormezden geliyor yazılanları. Bende salak gibi saygıdan sevgiden bahsediyorum, boş yere vakit harcıyorum. Daha bu forumda kimseyle ne siyasi nede dini bir tartışmaya girmeme kararı aldım. Katranı kaynatsan olur mu şeker muhebbeti işte.

Ama yönetimin de bu konuda tarafsızlığını kaybetmiş olması,  8 yıldır yakınen bildiğim TBT Ruhunu zedeliyor.

Son olarak umarım su yukardaki 3 - 5 kendini bilmez arkadaştan özellikle rica ediyorum. Her konuda yok ögretmensin, yok öğrencilerine yazık gibi terbiyesiz söylemlere girmesinler. Ben MEB de çalışan bir öğretmen değilim. Profilimden zaten belli olur eger bakarlarsa. Benim o okulda gonullu olarak öğretmenlik yaptığımı, sırf o çocukların bosta kalmaması icin gittiğimi, yardıma muhtaç oldukları için gittiğimi bilmeden bunu dalga malzemesi yapmamalarini rica ediyorum. Anlarlarsa tabi (!)

Birincisi yönetim zaten genel olarak ateist yani tarafları zaten belli ama Atatürk meselesi hariç ban atarken taraflı olduklarını düşünmüyorum(dokunulmaz kişiler varr forumda o ayrı) 

İkincisi tek müslüman s ne değilsin ama ateistlerle tartışmanın bi manası yok çünkü çok yobazlar ve kalıp cümlelerle cevap veriyorlar(akpliler gibi)üÜçüncüsü artık şu akp konularını evirip çevirip müslümanlığa getirme,  hep aynı şeyi yapıyorsun zaten samimi ve Aydın bir müslümanın akpli olacağına inanıyorum 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=CU8C1dp9vWE

müslüman olacaksanız bu adam gibi olun. haksızın yanında yer alıp durmayın amk

buradaki veya dısarıdaki insanların tepkileri islama değil, yozlazmış vicdanlarınıza. anlayamadınız gitti. adam gibi adam olup istersen ineğe tap. kimsenin islamla bir derdi yok. misyoner gibi buraya gelip kendi dininizi bile sizden daha iyi bilen adamlara caka satmaya calısmayın

ultrAsker tarafından 18/Kas/14 14:57 tarihinde düzenlenmiştir

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

ulan millet de hemen tşşağa bağlamış. adam doğru söylüyor belki nerden biliyosunuz?

yüzyıllardır ilk bilmem neyi avrupalı bi bilim adamı buldu diye lanse edilirdi sonradan ortaya çıkmadımı ilk bulanın arap türk bilim adamı oldukları??

amarikanın yüzyıllar öncesi keşfini bırakın daha 3 5 sene önceki olayın ne olduğu tam çıkmamış ortaya. örneğin 11 eylül saldırıları.

daha o bile tam aydınlanmamışken bundan 600 700 sene önceki bir olayı gözüyle görmüş gibi kesin olarak anlatanlar var mk. yuh lan.

Ona bakarsan bilimde de kesin bilgiler yok. Bilginin desteklenme derecesine göre genellemeler var. Zaten teori, kanun vs. aşamaları buna göre belirleniyor. Yoksa kesin olarak bu böyledir denen bir konu yok. Tarih gibi yorumun fazlasıyla işin içine girdiği bir alanda elbette fikir ayrılıkları olacaktır. Kayıt dışında gerçekleşmiş ama şu anda farklı şekilde lanse edilen pek çok konu vardır. En ünlüler tarihi sayfalarda yerini alır. Sessiz sedasız iş başarmış kaç kişi kitaplara girebilmiştir?

Çok farklı yerlere çekileceğinden emin olsam da tam yerinde bir örnek; dinler ve peygamberler. Bir şekilde tarihte yer aldılar. Eserler günümüze kadar geldi. İnsanlar neredeyse onların o şekilde davrandıklarından, ne yiyip ne giydiklerinden, neler söylediklerinden o kadar eminler ki... Peki bunun değiştirilmediğini ya da din yalandır diyenlerin haklı olmadığını nasıl ispatlarız? Sonuçta bu da alelade bir tarih kitabında söz edilen, abartılara yer verilen bir konu olabilir.

Bu noktada kişisel yorum ve inanç devreye girer. Herkes kendi inancına uygun şekilde bir tanım ortaya atar. Türk eğitim sistemindeki tarih kitapları "destansı Türk tarihi" şeklinde anlatır. Amerika aynı süreçleri kendi tarihine ve işine geldiği gibi anlatır. Birisi Avrupalı bilim adamı buldu der, diğerleri bunu mümin bir Arap kardeşimiz buldu der. Ardını arkasını herkes sorgulayamaz, çoğu insan sorgulama ihtiyacı da duymaz. Bu insanlar onlara ne söylenirse ona inanırlar. Sen çok emin olduğun bir konunun gerçek olduğunu nasıl ispatlayabilirsin? Belgelere dayandırırsın değil mi. Belgelerin gerçekliğini nasıl ispatlayabilirsin?

Şu sıralar bu mevzunun açılması da muhtemelen planlı programlı şekilde gerçekleşti. İçeriğe bakıldığında belirli kitleleri hedef alan bir açıklama olduğu açık. Mutlaka bir sebebi var. Bizim analiz etmemizin belki de imkansız olduğu bir konu üzerine söylenmiş olabilir. Masa başı dönen bir meselede birilerinin eline koz veren, diğerini küçük düşürmeye yönelik bir hamle olabilir. Halkın desteğini farklı yöne yönlendirmek, algısını farklı yere çekmek için atılmış bir adım olabilir. Kesin bir şey söylemek güç. Bu sebeple takip edip kaynak üzerinden ilerlemekte fayda var. Çünkü bilgi kirliliği günümüzdeki en büyük problemlerden birisi. Elinin altında internet dahi olsa bazı konularda kafanı bulandıracak pek çok şeye denk gelebilirsin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

Samanyolu galaksisini de Müslüman Türkler buldu ondan öncesinde Andromeda'da yaşıyormuşuz. DÜŞÜNSENE '' SAMANYOLU'' ZATEN İSMİ TÜRKÇE KESİN BİZ BULDUK YAAAAAAA

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

hala mı tartışıyorsunuz :))

doğru yanlış bilememde adamın her dediği olay oluyor o kesin :)))

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    Slothere bunu yazdı
    joe_black bunu yazdı

Ona bakarsan bilimde de kesin bilgiler yok. Bilginin desteklenme derecesine göre genellemeler var. Zaten teori, kanun vs. aşamaları buna göre belirleniyor. Yoksa kesin olarak bu böyledir denen bir konu yok. Tarih gibi yorumun fazlasıyla işin içine girdiği bir alanda elbette fikir ayrılıkları olacaktır. Kayıt dışında gerçekleşmiş ama şu anda farklı şekilde lanse edilen pek çok konu vardır. En ünlüler tarihi sayfalarda yerini alır. Sessiz sedasız iş başarmış kaç kişi kitaplara girebilmiştir?

Çok farklı yerlere çekileceğinden emin olsam da tam yerinde bir örnek; dinler ve peygamberler. Bir şekilde tarihte yer aldılar. Eserler günümüze kadar geldi. İnsanlar neredeyse onların o şekilde davrandıklarından, ne yiyip ne giydiklerinden, neler söylediklerinden o kadar eminler ki... Peki bunun değiştirilmediğini ya da din yalandır diyenlerin haklı olmadığını nasıl ispatlarız? Sonuçta bu da alelade bir tarih kitabında söz edilen, abartılara yer verilen bir konu olabilir.

Bu noktada kişisel yorum ve inanç devreye girer. Herkes kendi inancına uygun şekilde bir tanım ortaya atar. Türk eğitim sistemindeki tarih kitapları "destansı Türk tarihi" şeklinde anlatır. Amerika aynı süreçleri kendi tarihine ve işine geldiği gibi anlatır. Birisi Avrupalı bilim adamı buldu der, diğerleri bunu mümin bir Arap kardeşimiz buldu der. Ardını arkasını herkes sorgulayamaz, çoğu insan sorgulama ihtiyacı da duymaz. Bu insanlar onlara ne söylenirse ona inanırlar. Sen çok emin olduğun bir konunun gerçek olduğunu nasıl ispatlayabilirsin? Belgelere dayandırırsın değil mi. Belgelerin gerçekliğini nasıl ispatlayabilirsin?

Şu sıralar bu mevzunun açılması da muhtemelen planlı programlı şekilde gerçekleşti. İçeriğe bakıldığında belirli kitleleri hedef alan bir açıklama olduğu açık. Mutlaka bir sebebi var. Bizim analiz etmemizin belki de imkansız olduğu bir konu üzerine söylenmiş olabilir. Masa başı dönen bir meselede birilerinin eline koz veren, diğerini küçük düşürmeye yönelik bir hamle olabilir. Halkın desteğini farklı yöne yönlendirmek, algısını farklı yere çekmek için atılmış bir adım olabilir. Kesin bir şey söylemek güç. Bu sebeple takip edip kaynak üzerinden ilerlemekte fayda var. Çünkü bilgi kirliliği günümüzdeki en büyük problemlerden birisi. Elinin altında internet dahi olsa bazı konularda kafanı bulandıracak pek çok şeye denk gelebilirsin.

anlatmak istediklerimi farklı dilde anlatmışsın ben de aynısını diyorum hocam. kesinlik yokken hemen millet tşşağa bağlamış.

tabi ne niyetle dalga geçiliyor ortada zaten.

neyse uzun konular bunlar. dediğin gibi kim bilir ne amaçla söylendi bilemeyiz.

bugun ak dediğin yarın kara olabiliyor. o yüzden babana bile güvenmicen.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    Kutikula bunu yazdı
    joe_black bunu yazdı

Samanyolu galaksisini de Müslüman Türkler buldu ondan öncesinde Andromeda'da yaşıyormuşuz. DÜŞÜNSENE '' SAMANYOLU'' ZATEN İSMİ TÜRKÇE KESİN BİZ BULDUK YAAAAAAA

yaw hehe.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı
    Kutikula bunu yazdı
    joe_black bunu yazdı

yaw hehe.

şimdi bak ne güzel adama yaw he he diyosun. adam doğru söylüyor belki nereden biliyorsun?

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    ultrAsker bunu yazdı

amacı taşağa bağlamak gene. o yüzden ciddiye almadım hocam :)

Toplam Hit: 19418 Toplam Mesaj: 156