folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayar Mühendisi Olmayı Düşünüyorum

Bilgisayar Mühendisi Olmayı Düşünüyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek

kısacası bilgisayarla olan geçmişimi anlatmak istiyorum ilkönce ,, 4 yaşındayken bilgisayarla içli dışlı olmuştum , 4 yaşında küçük oyunları oynar , kendi adımı soyadımı yazabilicek kapasitedeydim , gittikçe bilgisayara olan merakım artıyodu telefoncu dükkanımz vardı telefonlara melodi oyun yükleyip kendi paramı kazanıyodum 6-7 yaşındayken ,,  8-9 yaşlarında 10 parmak öğrendim , bilgisayarın  oyundan ibaret olduğunu düşünüyodum taaki bizim dükkanda öz abim diyebiliceğim bi kişi bana  format atmayı , delphi gibi programları öğretene kadar (highnitro) , hack beni cezbeden kelimeydi bunun üzerine çok araştırmalar yaptım çok denedim ve o yolda çok tecrübe edindim , o şu bu derken  şuan mühendisim diye geçinen birçok kişiden daha fazla bilgim olduğunu düşünüyorum.ortaokulda bilgisayar derslerimize giren 2-3 öğretmenden daha iyi bilgim olduğunu kendileride soylemişti bi yardım istediklerinde gelip beni bulurlardı.. anadolu lisesi öğrencisiyim ve hala burdaki bilgisayar öğretmeninden daha fazla bilgim olduğunu düşünüyorum, derslerim gayet iyi hedefim bilgisayar mühendisi olmak değil  en iyi bilgisayar mühendisi olmak , ben bu işe küçük yaşta gönül koydum ama bunu geliştirmek için sizlere danışmak istiyorum.. şimdiden  c++ , Delphi , java gibi programlama dillerini öğrenip kendimi geliştirmem gerektiğini düşünüyorum , nerden başlamam gerektiği konusunda karar veremedim , sizlerin düşüncelerinz benim için çok değerli saygılar.. teeşekkürler

edit : lise2 öğrencisiyim yaşım 16 

liseliyim ben , Tanrı,güneşi her gün yeniden doğurarak,bizi mutsuz kılan her şeyi değiştirmemiz için zaman tanıyor bize.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ben de kucukken pilot olmayi dusunurdum. Ne kadar masum gunlerdi... Bence bosver programlama dillerini, oys mi oss mi ne zikkimsa ona calis.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

hoca bırak programlamayı şunu bunu. matematik 1-2 (bölüm1 bölüm 2) süper ötesi yap. Fizik dersini kuvvetli yap. diğer derslerini mükemmel yap. Mühendislik bölümü kazan üniversitede. Sonra üniversitede kas ne yapıcaksan

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

fazla gazlamışlar

DOM..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek

JohnD bunu yazdı:
    -----------------------------

fazla gazlamışlar

-----------------------------

katılıyorum

liseliyim ben , Tanrı,güneşi her gün yeniden doğurarak,bizi mutsuz kılan her şeyi değiştirmemiz için zaman tanıyor bize.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    bu yasa kadar ortaya hic bir proje koyamadin mi? Yada bi dil uzerinde yogunlasmadin mi? Gec kalmi$sin bence. ben 12 yasinda visual basic'e baslamistim.

=)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    ben şuanda hiçbi progrmalama diline ihtiyaç duymadım çünkü herşey zaten var. öss yi geçtikten sonra ama alayının anasını ağlatmayı düşünüyorum. bence sende öyle yap öss ye yönel
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek

şuan lise2 deyim derslerimiz okadar ağır değil idare ediyorum, boş zamanlarımda bu programlama dillerinden hangilerini geliştirmeliyim ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    şuanda o kadar kasma bence. ama illa öğrencem diyorsan vb öğren 2 yıl idare eder zaten ağır program yapıp dünyayı kurtarmicaksın :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek

Çok şey bildiğimi sanıyorum. ama muhtemelen bildiklerimin hiç bir önemi yok , lisede bu programlama dillerini öğrenmek için kendimi kasmayıp kendimi össye vermem daha mantıklı gibi geldi

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Hocam delphi nin modası geçti geçiyo haberin olsun. Kullanıp harikalar yaratanlar tabi ki vardır ama yeni dillere yönelip yeni projeler geliştirmek seni daha ileriye götürür. Ben mesela groovy ve lua üzerine çalşıyorum. Henüz 2. sınıfta olmama rağmen küçük de olsa bi şirketten azımsanmıcak bir maaş ile part-time çalışma teklifi aldım. İnan sırf lua sayesinde. Ben sana şuan için pc ile alakanı kesip sınavlarına güzelce hazırlanıp iyi bir üniversitenin bilg. müh. bölümüne kapağı atmanı ardından kendini geliştirmeni tavsiye ederim. Buna bol bol zamanın olcak zaten girdikten sonra. 2 senede yazılım adına kendine çok şey katamazsın ama 2 senede çalışıp girceğin üniversite sana çok şey katar inan.

since 2005 // tbt
Toplam Hit: 7820 Toplam Mesaj: 70