Bilgisayar Mühendisi Olmayı Düşünüyorum
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------
Forcarbon, C#, PHP, MySQL öğrenmeye bak şimdiden. sınavlarda önemli ama üniversitede "duydugum kadarıyla" anadolu lisesinden falan hiç bi bok bilmeyip gelenler var. kendini şimdiden geliştirmeye başlamazsan tıkanır kalırsın.
-----------------------------aslında dediğn doğru 16 yaşına kadar zaman kaybı ama bunları hiç düşünemeyenlerde var, teşekkürler yorumun bilgilerin için dikkate alıcam :)
-
affetmez bunu yazdı:
Pc mühendisi olabilmen için ygs ve lys den iyi bir puan alman yeterli...Pc ile uzaktan yakından alakası olmayan pc ye windows bile kuramayan insanlar pc mühendisi olabiliyor anlayacağın programlama dili kasmakla bir alaka yok.Zaten pc mühendisliği okurkende ağırlıklı olarak matematik göreceksin.Eğer illa olacam diyosan lisede gördüğün derslere çalış lys de iyi bir puan yap olay bundan ibaret.
-----------------------------Hocam haklısın yazılım öğrenmenin zor bir yanı yok biraz kasarak halledilebilecek şeyler. Önemli olan algoritma mantığını çok iyi kavramak ve yaratıcı olmak.
-
affetmez bunu yazdı:
Pc mühendisi olabilmen için ygs ve lys den iyi bir puan alman yeterli...Pc ile uzaktan yakından alakası olmayan pc ye windows bile kuramayan insanlar pc mühendisi olabiliyor anlayacağın programlama dili kasmakla bir alaka yok.Zaten pc mühendisliği okurkende ağırlıklı olarak matematik göreceksin.Eğer illa olacam diyosan lisede gördüğün derslere çalış lys de iyi bir puan yap olay bundan ibaret.
-----------------------------eğer bi adam kod yazamıyorsa bilgisayar mühendisi değildir , dediğin gibi format atmayı bile bilmeyen bi bilgisayar mühendisinin aldığı maaş bellidir 500 den veya 1000 den fazla rakam alamaz , ben diyorumki bilgisayar mühendisi değil , iyi bir bilgisayar mühendisi olmak istiyorum , bilgisayar mühendisi olupta ben bilgisayar mühendisi değilm aslında demek ezikliktir ben bu eziklikten bahsetmek istemiyorum :) ,, yorumun için teşekkür ederim :)
-
erdal demirkıranı okudun galiba
bu arada pcyi açmayı bilmeyen bilg muh. geyiğinden sıkıldım artık :|
not: mak müh. okuyorum ben yanlis anlamayın.
-
sendekinin bir benzeri bende de vardı. lise 2'de php+mysql+python'la oyun yazmıştık arkadaşla bir yarışmada da birincilik ödülü almıştık. bir tarafımız kalkmıştı açık söylemek gerekirse ama şimdi düşünüyorum da o kadar da önemli değil. üzerinden çok geçmedi öss'ye bu sene girdim şimdi koç üniversitesi bilgisayar bölümündeyim ve benim neler bildiğim, neleri yaptığım ve neleri becerebileceğim kimsenin umrunda değil ve bu normal. o yüzden ne kendini kas birşeyler öğrenebileceğim diye ne de kendini diğer insanlardan üstün gör.
bu arada şunu da söyleyeyim oyun projesi için etohum diye bir cemiyet var ona katılmak için adamların mecidiyeköy'deki ofisine gittik. iyi hoş güzel dedi adam beğendi ancak dersleriniz varken nasıl bu işin yatırımcısıyla, reklamıyla, server'ıyla uğraşacaksınız dedi, hallederiz dedim ama adam hiç de umutlu bakmıyordu yüzüme.düşün yani 18 yaşındaki girişimciye bile nasıl bakıldığına.
-
Buremba bunu yazdı:
sendekinin bir benzeri bende de vardı. lise 2'de php+mysql+python'la oyun yazmıştık arkadaşla bir yarışmada da birincilik ödülü almıştık. bir tarafımız kalkmıştı açık söylemek gerekirse ama şimdi düşünüyorum da o kadar da önemli değil. üzerinden çok geçmedi öss'ye bu sene girdim şimdi koç üniversitesi bilgisayar bölümündeyim ve benim neler bildiğim, neleri yaptığım ve neleri becerebileceğim kimsenin umrunda değil ve bu normal. o yüzden ne kendini kas birşeyler öğrenebileceğim diye ne de kendini diğer insanlardan üstün gör.
bu arada şunu da söyleyeyim oyun projesi için etohum diye bir cemiyet var ona katılmak için adamların mecidiyeköy'deki ofisine gittik. iyi hoş güzel dedi adam beğendi ancak dersleriniz varken nasıl bu işin yatırımcısıyla, reklamıyla, server'ıyla uğraşacaksınız dedi, hallederiz dedim ama adam hiç de umutlu bakmıyordu yüzüme.düşün yani 18 yaşındaki girişimciye bile nasıl bakıldığına.
-----------------------------teşekkürler yazılım için kasmaktansa derslerime odaklanmalıyım daha çok , http://www.bilgisayarmuhendisleri.com burayı okudum , bilgisayar mühendisi olmayı düşünenler için okumanızı tavsiye ederim
-
ben ne bilgisayar mühendisleri gördüm bilgisayara hard disk takamayan :S
edüt : harddisk
-
gordugum en kotu mantik bilgisayardan anliyorum muhendis olucam ...
bu arada hocam su bilgisayar ogretmenlerinden daha iyi bildigini hisediyormusun hata onlarda demis iyi guzel ama bilg. muh. olmak icin bi neden degil cunku onlarin bildikleri seyler ve senin su an bildigin seyler bilg. muh. bolumunde degil ogrenmek adlari bile gecmiyor ...
ama eger matematik yada fizik ogretmenin bilg. ogretmenlerin gibi bi sey idda ediyorsa yada en azindan sen hisediyorsan lutfen bilgisayar muhendisi bolumune gir bilg. muh. ol
edit:
bu arada ben bilgisayar hakkinda programlama dileri vs bilg. muh. girmeden once daha cok bildigimi hissediyorum simdi baska seyler uzerine uzmanlastim : ) ( tabi muhendisligin birinci yilindan bahsediyorum ...)
-
JohnD bunu yazdı:
fazla gazlamışlar
-----------------------------ya hocam yazmıyım yazmıyım dedim de konularda şu cevabı çok sık görmeye başladım "Gazlamışlar." Ne var ki gazlamışlarsa kimse gazı yiyip iştahla çalıştıktan sonra sanmıyorum ki pişman olsun tüh çalıştık yeni birşeyler öğrendik diye. Gazlanmak iyi birşeydir öğrenmeye teşvik eder insanı, araştırırsın öğrenirsin gözlemlersin... Ama sizin yazdığınız şu cevaplar moral bozmaktan başka birşeye gerçekten yaramıyor.
-
hocalar neden mallardan örnek veriyorsunuz ki? Konuyu açan arkadaşım. Sen derslerine çalış. Ünivesite hayatında ise tamamen kendini mesleğine ver bu kadar basit.