folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayar Mühendisi Olmayı Düşünüyorum

Bilgisayar Mühendisi Olmayı Düşünüyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

bende küçüklüğümden beri bilgisayar muhendisliği istiyordum suan okuyorum olmayacak sey değil hocam bilgisayarla hasır nesır olcagna fenle matematikle olursan olur kolay gele :)

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    angels_demos bunu yazdı:
    -----------------------------

ya bi git hocam ya.ben html'i o pcnet gibi dergilern verdikleri cd'lerden öğrendim.html sayfaları şeklinde hazırlanıyordu.sonra aştım kendimi yinede böyle bi göt kalkması yaşamadım.ki bunu 7.sınıfa doğru yaptım.

Zaten kalkması gereken bir durum yok da sonradan ksldirmislar ki tavsiye isteyen bi arkadasa sacma sapan yorum yapmissin.

since 2005 // tbt
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek

manyaki bunu yazdı:
    angels_demos bunu yazdı:

ya bi git hocam ya.ben html'i o pcnet gibi dergilern verdikleri cd'lerden öğrendim.html sayfaları şeklinde hazırlanıyordu.sonra aştım kendimi yinede böyle bi göt kalkması yaşamadım.ki bunu 7.sınıfa doğru yaptım.

Zaten kalkması gereken bir durum yok da sonradan ksldirmislar ki tavsiye isteyen bi arkadasa sacma sapan yorum yapmissin.

@manyaki

teşekkürler yazıcağımı yazmışssın 

liseliyim ben , Tanrı,güneşi her gün yeniden doğurarak,bizi mutsuz kılan her şeyi değiştirmemiz için zaman tanıyor bize.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

x3uqm4 bunu yazdı:
    bu yasa kadar ortaya hic bir proje koyamadin mi? Yada bi dil uzerinde yogunlasmadin mi? Gec kalmi$sin bence. ben 12 yasinda visual basic'e baslamistim.

güzel bir noktaya değindin.

Bilgisayar mühendisliğini bitiren binlerce üniversite mezunu var ve neredeyse hepsi ya işsiz yada asgari maaşın biraz üzerinde biir maaşla amele programcılıgına zorlanıyolar.

Bu işten keyif almak ve iyi para kazanmak için zeki çevik ve ahlaksız olmalısın özelliklede sosyal ve pratik zekalı olman gerek.  

Öle evde inekleyerek ders çalısıp heyo paraboldan integralden 100 aldım hocalarım bana süper diyo ben olucam bu mesleği vada mada dersen sende yukarıdaki mezunlardan ileri gidemezsin.

Öncelikle bilgisayar mühendisi olup ne yapacagını bir düşün. Hard mı soft mu, ticari programlar mı yapıcaksın şirketlerde mi çalıscaksın bunların bir kararını ver. 

Bana kalırsa insan sevdiği işi severek yapmalı. Sevdiği işi zorla degil.

"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

programlama dili bilmenin sana bi faydası dokunmaz. iyi algoritma kurman lazım.çalışkan olman lazım.

ftw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

tagext bunu yazdı:

programlama dili bilmenin sana bi faydası dokunmaz. iyi algoritma kurman lazım.çalışkan olman lazım.

katılıyorum. algoritmayı çözmüşsen her dilde yazarsın çoğu programı...

temel komutları öğreniceksin araştırıcaksın yapıcaksın projeni. önemli olan algoritma.

kullandığın dil de önemli tabi ki her dilin belirli avantajları var.bunları iyi süzüceksin en uygun olanı seçiceksin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsDayGoesBy
    AsDayGoesBy's avatar
    Erkek

Lise 2 ye yeni geçtiysen tübitak olimpiyatlarına katılabilirsin. Bilgisayar olimpiyatlarında başarılı olursan üniversite sınavında eski sistemde +20 puan veriliyordu. Kesinlikle bu olimpiyata çalış. Sordukları sadece c programa ve mantık soruları. C yi iyice öğrenip girmeni kesinlikle tavsiye ediyorum. Bunu önemini üniversite sınavından sonra çok daha iyi anlayacaksın. Bu yaşta çok anlaşılamıyor bunun önemi...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_SuNShiNe
    the_SuNShiNe's avatar
    Erkek

http://www.ceng.metu.edu.tr/~ucoluk/bm/

Şuradaki yazıyı okuyabilirsin arkadaşım, işine yarayacak bilgiler bulacağından eminim. (Dili biraz ağır ama :) Yazıyı yazan kişi Odtü bilgisayar mühendisliği bölümünde bir profesör, baya sağlam kariyeri olan bir kişi.. Bize ilk derste, "hayatınızda klavyeye dokunmamış da olsanız bu bölümden en iyi şekilde mezun olacaksınız" da dedi aynı zamanda...

Ben de yukarıdaki bölümde okuyorum, gelirken programlama dili falan bilmeden geldim. Sadece bilgisayarla haşır neşirdim, çözüm üretirdim sorunlara ondan da ileriye gitmedim kendi adıma. ilk yılın sonunda sadece scheme (lisp türevi, sadece yapay zeka programlamalarında kullanılabilen bir dil) ve C dillerini öğrettiler, C yi iyi derecede öğrendim. Yazın java baktım biraz, inan çok rahat anladım, çorap söküğü gibi geldi. Bazı arkadaşların bahsettiği, değindiği konu çok doğru yani. Programlamayı çok rahat öğrenirsin, iyi bir temelle hepsini alt edersin.

Ama sen en iyisi olmak istiyorsan en iyi okullara gitmen gerek!!! Son sözüme dikkat et, bunu bizzat yukarıdaki prof söylüyor. Gelelim eğitime, kesinlikle programlama dili öğretmeye hevesli değiller bölümde. 2. dönem C öğrettiler, onun mantığına göre diğer dilleri öğrenmek sana kalıyor. Sadece yapılarına göre, diller hakkında bazı bilgileri, temel ayrılıklarının üzerinde duruyorlar. (fonksiyonel dil şöyledir böyledir, nesnel diller şöyle böyle tarzında)

Dersler matematik üzerine, matematiğe bir defa çok iyi çalış. Zaten yeni puanlama sisteminde bilgisayar mühendisliği tercih edeceksen matematiğin katsayısı daha fazla oluyor sanırım. Çok insan var matematik bölümünden bizim bölümde çap yapan, en rahat yapılabilen çap lardan birisi.

Bir arkadaş da bilgi seviyesinden bahsetmiş, günümüzde çok yanlış bir kanı bence. Mühendislikte en önemli şeylerden birisi marka değeridir. Çünkü iyi bir üni den mezun olmuş olman demek, alanında uzman hocalardan alınan bir eğitim demek. Ki bu bence de çok önemli. Sen kendi çabalarınla aradaki açığı kapatamazsın diye düşünüyorum. İyi bir marka için de Türkiye de öss den çok iyi bir puan alman gerekiyor maalesef. Sevsen de sevmesen de çalışmaya başlamanı öneririm :)

Bir arkadaşın bahsettiği olimpiyatlar var, girebiliyorsan gir. Bölümde var 5-6 eleman öyle, yata yata geçtiler C dersinden falan. Benim göbeğim çatladı işi kapana kadar :)

Uzun ama umarım sana fikir veren bir yazı olmuştur, başarılar dilerim :)

Şu alacalı bulacalı yeryüzünde bir adam dolaşır, ne zengin, ne yoksul, ne mümin ne kafir, yaltaklanmaz hiçbir hakikate, saygısı yok hiçbir kanuna... Şu alacalı bulacalı yeryüzünde, bu yiğit ve hüzünlü adam kim ola?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek

the_SuNShiNe bunu yazdı:

http://www.ceng.metu.edu.tr/~ucoluk/bm/

Şuradaki yazıyı okuyabilirsin arkadaşım, işine yarayacak bilgiler bulacağından eminim. (Dili biraz ağır ama :) Yazıyı yazan kişi Odtü bilgisayar mühendisliği bölümünde bir profesör, baya sağlam kariyeri olan bir kişi.. Bize ilk derste, "hayatınızda klavyeye dokunmamış da olsanız bu bölümden en iyi şekilde mezun olacaksınız" da dedi aynı zamanda...

Ben de yukarıdaki bölümde okuyorum, gelirken programlama dili falan bilmeden geldim. Sadece bilgisayarla haşır neşirdim, çözüm üretirdim sorunlara ondan da ileriye gitmedim kendi adıma. ilk yılın sonunda sadece scheme (lisp türevi, sadece yapay zeka programlamalarında kullanılabilen bir dil) ve C dillerini öğrettiler, C yi iyi derecede öğrendim. Yazın java baktım biraz, inan çok rahat anladım, çorap söküğü gibi geldi. Bazı arkadaşların bahsettiği, değindiği konu çok doğru yani. Programlamayı çok rahat öğrenirsin, iyi bir temelle hepsini alt edersin.

Ama sen en iyisi olmak istiyorsan en iyi okullara gitmen gerek!!! Son sözüme dikkat et, bunu bizzat yukarıdaki prof söylüyor. Gelelim eğitime, kesinlikle programlama dili öğretmeye hevesli değiller bölümde. 2. dönem C öğrettiler, onun mantığına göre diğer dilleri öğrenmek sana kalıyor. Sadece yapılarına göre, diller hakkında bazı bilgileri, temel ayrılıklarının üzerinde duruyorlar. (fonksiyonel dil şöyledir böyledir, nesnel diller şöyle böyle tarzında)

Dersler matematik üzerine, matematiğe bir defa çok iyi çalış. Zaten yeni puanlama sisteminde bilgisayar mühendisliği tercih edeceksen matematiğin katsayısı daha fazla oluyor sanırım. Çok insan var matematik bölümünden bizim bölümde çap yapan, en rahat yapılabilen çap lardan birisi.

Bir arkadaş da bilgi seviyesinden bahsetmiş, günümüzde çok yanlış bir kanı bence. Mühendislikte en önemli şeylerden birisi marka değeridir. Çünkü iyi bir üni den mezun olmuş olman demek, alanında uzman hocalardan alınan bir eğitim demek. Ki bu bence de çok önemli. Sen kendi çabalarınla aradaki açığı kapatamazsın diye düşünüyorum. İyi bir marka için de Türkiye de öss den çok iyi bir puan alman gerekiyor maalesef. Sevsen de sevmesen de çalışmaya başlamanı öneririm :)

Bir arkadaşın bahsettiği olimpiyatlar var, girebiliyorsan gir. Bölümde var 5-6 eleman öyle, yata yata geçtiler C dersinden falan. Benim göbeğim çatladı işi kapana kadar :)

Uzun ama umarım sana fikir veren bir yazı olmuştur, başarılar dilerim :)

uzun olması benim için daha önemli , kimileri kısa ama rencide edici laflar soyleyip yorum atmak için atıyolar.. yazın için teşekkür ediyorum dikkatlice okudum.. almam gereken bilgiyi aldım teşekkürler tekrar :)

liseliyim ben , Tanrı,güneşi her gün yeniden doğurarak,bizi mutsuz kılan her şeyi değiştirmemiz için zaman tanıyor bize.
Toplam Hit: 8433 Toplam Mesaj: 70