Bilgisayar Mühendisi Olmayı Düşünüyorum
-
Bende lisdeyken senin gibi konuşuyordum başladım Üni bitti şimdi Diplomamı Aldım Mutluyum İnsanin sevdiği mesleği yapması çok güzel şimdi kendi işimi yapıyorum Muğla Marmarisde bi yazılım firmam var Marinalar Vb Özel Kuruluşlara yaptığım Programların Desteğinii Veriyorum Ekstradan Web Tasarım Felan Gül Gibi geçinip Gidiyorum
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Ben de kucukken pilot olmayi dusunurdum. Ne kadar masum gunlerdi... Bence bosver programlama dillerini, oys mi oss mi ne zikkimsa ona calis.
-----------------------------hoca haklı ... programlama dili öğrenmen seni mühendis yapmaz . lys ye çalış. üni. kazan ondan sonra araştır hangi dili öğrenecksen öğren
-
merhaba dünya yazdıysan doru yoldasın
-
15 yaşındayım, c# ile ilgileniyorum , sağlam bir keyloggerım yarıda kalmış bir ratım(sıkıldığım için bıraktım), irili ufaklı bir çok projem var, kısacası orta düzey uygulamalar geliştirebiliyorum, algoritmamda iyidr, bende senn gibi meraklıyım bilgisaayara, herneyse
şimid bu sektörde diplomasız işe girilmiyor mu? benide hedefim mühendislik ama , bana göre üniversitenin o kadar bir önemi olmaması lazım, sonuçta bilgiye göre işe almıyorlar mı?, ben derslerime pek önem vermiyorum, kıyıtıktan bi üniversitede okurum çakma da olsa bi diploma alırım, sonra kendimi yazılıma veririm diyorum?
-
yaşın müsait. başkalarının heves kırıcı yada aşırı gaz yorumlarını ciddiye almadığın sürece başarılı olabilirsin. tabi ciddi şekilde emek vermen gerekir.senin yaşlardaki birine "çok çalışman lazım" nasihatı vermek pek hayırlı değil.o yüzden şöyle bir ekleme yapıcam. çok çalışacaksın; ama severek çalışacaksın.vakitin, verdiğin emeğin miktarını anlamayacaksı bile.
-
her meslek icin gecerlidir ornekte goruldugu gibi bebenin biri cikar 3 5 yıl oyun oynamistir sadece pc de sonra interneti kesfetmistir hack falan sonra oo bilg. muh. benim kadar bilmez demeye baslar bırakin bunlari. he o adam mal ondan muhendislik unvanini aldi. Hadi abicim gidin kumda oynayin. Gecti o devirler eskiden di 3 5 tane bilgisayar olurdu koca mahallede tmm dersin bunun meraki. simdi cocuklar oylemi bilgisayara meragi olmayan cocukmu var. bu tiplerdende cok var ayrica bu tur cumleleri kullanan insanlarin %90 u kendi eziklerini kapatmak icin girer boyle dialoglara. kısacası hoş degil
-
bu arada "çok geç kaldın olm" diyen arkadaşlar;
ben kocaeli anadolu lisesinde okuyorum ve her sne eski mezunlar gelir bir bilgisayar mühendisi var serdar semen diye, bu adam üniye kadar inek gibi çalışmış boğaziçi tutturmuş ordan sonra başlamış programlamaya şu anda yapıkredide o pos cihazlarınn sunucularınn vs yazılımlarını kodlyana gurbun başı,(boru değil yani) sizce bu adam çok mu geç kalmış?
-
yorumlarınız için nekadar teşekkür etsem azdır , burda gelip tecrübelerinizi bilgilerinizi paylaşıyosunuz ve bu benim belki geleceğimi etkiliycek .. hepinize teşekkür ediyorum tekrardan , en mantıklısı derslere yüklenmek , kendimi sıkmadan zevkle ders çalışmak , üniyi kazanınca zamanım olucaktır kendimi geliştirmek için.. saygılar.
-
hocam en iyi bilgisayar muhendisi olmak istiyosan iyi bi okul ve ordada cok iyi bi ortalama ile cikman lazim ayrıca okudugun okul %100 ingilizce olması cok yararına
otur sımdı fizik kimya mat calis lys midir nedir ona gir
uniye gecince en iyi okul bile olsa herkes bi yonden sıkıntılı kimi kimya diye kimi fizik hepsi tam olsun
sonra baslarsın adam akıllı programlamaya iyi de bi ortalama yuksek lisansa cıkarsın stanford mit caltech falan sonrasında google mi istersin ibm mi ne istiyosan basvur olmadı kendi isini kur
ayrıca bi noktada yanlıssın bilgisayar muhendisi sadece kod yazan kisi degildir bunun farkına var olmassa da unide rahatca farkedersin :D
-
Sky bunu yazdı:
-----------------------------
her meslek icin gecerlidir ornekte goruldugu gibi bebenin biri cikar 3 5 yıl oyun oynamistir sadece pc de sonra interneti kesfetmistir hack falan sonra oo bilg. muh. benim kadar bilmez demeye baslar bırakin bunlari. he o adam mal ondan muhendislik unvanini aldi. Hadi abicim gidin kumda oynayin. Gecti o devirler eskiden di 3 5 tane bilgisayar olurdu koca mahallede tmm dersin bunun meraki. simdi cocuklar oylemi bilgisayara meragi olmayan cocukmu var. bu tiplerdende cok var ayrica bu tur cumleleri kullanan insanlarin %90 u kendi eziklerini kapatmak icin girer boyle dialoglara. kısacası hoş degil
-----------------------------sözlerine dikkat edersen sevinrm