Bilgisayar Mühendisi Olmayı Düşünüyorum
-
nessaj bunu yazdı:
-----------------------------
15 yaşındayım, c# ile ilgileniyorum , sağlam bir keyloggerım yarıda kalmış bir ratım(sıkıldığım için bıraktım), irili ufaklı bir çok projem var, kısacası orta düzey uygulamalar geliştirebiliyorum, algoritmamda iyidr, bende senn gibi meraklıyım bilgisaayara, herneyse
şimid bu sektörde diplomasız işe girilmiyor mu? benide hedefim mühendislik ama , bana göre üniversitenin o kadar bir önemi olmaması lazım, sonuçta bilgiye göre işe almıyorlar mı?, ben derslerime pek önem vermiyorum, kıyıtıktan bi üniversitede okurum çakma da olsa bi diploma alırım, sonra kendimi yazılıma veririm diyorum?
-----------------------------işe giriliyor ama odtü'den mezun olan adam 4binlirayla işe başlıyor sen 2binlirayla işe başlıyorsun, ve büyük ihtimalle sen o adamdan daha da faydalı olsan bu 2binliralık fark korunuyor. ha dersen ki ben çok sağlam adamım birçok projem var ki biraz abartıyormuşsun gibi geliyor bana zaten işe girmene de gerek yok parayı gözünden vurursun.
-
Açıkcası birileri aman bırak birileri off manyak devam et der ki morelin hevesin kırılır. Sana önerim 3 puanın olduğunu düşün 2 puanını derslerine ver özellikle matematik 1 ve 2 fen derslerini de öyle tabiki zaten bi kaç seneye kalmaz sistem bi daha değişir o yüzden bilindik şeylerden şaşma mat her zaman önde vesselam geriye kalan 0.5 puanı pc'ye diğer kalanı da eğlence hayatına ver. Kısacası eğer şimdiden ipi sağlam tutarsan ileride köpek ayaklandığı ve seni sürüklemeye kalktığı zaman ipi kaçırmazsın ve rahatlarsın. Öyle öğrenciler gördüm ki son senenin son aylarında çalışarak bir yerlere gireceklerini sanıyorlar ama çalışmadan hiçbirşey olmaz. En basiti hiçbirşey yemeden tuvalete gidemezsin öyle düşün. Boş bağırsak ile foseptik dolmaz.
Dağınık yazıyorum ama yine şunu belirteyim bazı bölümler vardır yetenek ister ve önceden bilgi ister ki senin istediğin de o bölümlerden. Çok inek olman ya da 590 puan ile girmen birşey ifade etmez önemli olan pratik zekan ve yaratıcılığındır.
-
nessaj bunu yazdı:
15 yaşındayım, c# ile ilgileniyorum , sağlam bir keyloggerım yarıda kalmış bir ratım(sıkıldığım için bıraktım), irili ufaklı bir çok projem var, kısacası orta düzey uygulamalar geliştirebiliyorum, algoritmamda iyidr, bende senn gibi meraklıyım bilgisaayara, herneyse
şimid bu sektörde diplomasız işe girilmiyor mu? benide hedefim mühendislik ama , bana göre üniversitenin o kadar bir önemi olmaması lazım, sonuçta bilgiye göre işe almıyorlar mı?, ben derslerime pek önem vermiyorum, kıyıtıktan bi üniversitede okurum çakma da olsa bi diploma alırım, sonra kendimi yazılıma veririm diyorum?
-----------------------------hocam ilerde anlarsin ama erken anla diploma olmadan hic bi is yurumez turkiyede bunu nasıl dikkate almassınız anlamam.yarın ne kolayca ıs bulabılırsın is yaparsın.adamlar bile ıs yaparken hmm bu su ıni den mezun olmus diye dikkate alınmıyacak seyler degil bunlar
-
Caliber bunu yazdı:
Açıkcası birileri aman bırak birileri off manyak devam et der ki morelin hevesin kırılır. Sana önerim 3 puanın olduğunu düşün 2 puanını derslerine ver özellikle matematik 1 ve 2 fen derslerini de öyle tabiki zaten bi kaç seneye kalmaz sistem bi daha değişir o yüzden bilindik şeylerden şaşma mat her zaman önde vesselam geriye kalan 0.5 puanı pc'ye diğer kalanı da eğlence hayatına ver. Kısacası eğer şimdiden ipi sağlam tutarsan ileride köpek ayaklandığı ve seni sürüklemeye kalktığı zaman ipi kaçırmazsın ve rahatlarsın. Öyle öğrenciler gördüm ki son senenin son aylarında çalışarak bir yerlere gireceklerini sanıyorlar ama çalışmadan hiçbirşey olmaz. En basiti hiçbirşey yemeden tuvalete gidemezsin öyle düşün. Boş bağırsak ile foseptik dolmaz.
Dağınık yazıyorum ama yine şunu belirteyim bazı bölümler vardır yetenek ister ve önceden bilgi ister ki senin istediğin de o bölümlerden. Çok inek olman ya da 590 puan ile girmen birşey ifade etmez önemli olan pratik zekan ve yaratıcılığındır.
-----------------------------gerçekten verdiğin örnekler cuk oturmuş , bu yazdıkların benim için önemliydi teşekkür ederim :)
-
Buremba bunu yazdı:
nessaj bunu yazdı:
-----------------------------işe giriliyor ama odtü'den mezun olan adam 4binlirayla işe başlıyor sen 2binlirayla işe başlıyorsun, ve büyük ihtimalle sen o adamdan daha da faydalı olsan bu 2binliralık fark korunuyor. ha dersen ki ben çok sağlam adamım birçok projem var ki biraz abartıyormuşsun gibi geliyor bana zaten işe girmene de gerek yok parayı gözünden vurursun.
-----------------------------abartı yok hocam c# la orta düzeyle uygulamalar geliştiren bir adam olarak düşün ki buda (yannda aspnet vs olmadan) pek bi boka yaramaz (kendimi geliştiriyorm) sanırsam
sonuçta kafam almıyor; diyorsun ki bu adam inek ama daha az bilior yüksek para, şu adam derslerine çalışcağına bilgisayara vermiş kendini az para, mantık işi deil ya...
bu işi yapan adamlarla birebir konuşcam, tavsiye alcam ona göre davrancam(derslerden nefret ediyorum), çok teşekkürler size beni aydınlattığınz için
-
Sayısal derslerine ağırlık vermen gerekiyor yoksa bilgisayar bilgin bir işe yaramıyor
14 yaşında TD Remote Admin yapmıştık =D

-
muhendis mi? neden daha guzel şeylere Yönelmiyorsun örnek hukuk tıp elini sallasan Muhendıse carpıyor kötümü bu Degil tabikide Sen kafanı daha guzel seylere Ver zevk ugrana o dedigin meslegi yaparsın zateN
-
bilgisayar mühendisi olmak için lise 2 de programlama dili öğrenmen gerekmez derslerine yoğunlaşman gerekir :)
-
Sky bunu yazdı:
her meslek icin gecerlidir ornekte goruldugu gibi bebenin biri cikar 3 5 yıl oyun oynamistir sadece pc de sonra interneti kesfetmistir hack falan sonra oo bilg. muh. benim kadar bilmez demeye baslar bırakin bunlari. he o adam mal ondan muhendislik unvanini aldi. Hadi abicim gidin kumda oynayin. Gecti o devirler eskiden di 3 5 tane bilgisayar olurdu koca mahallede tmm dersin bunun meraki. simdi cocuklar oylemi bilgisayara meragi olmayan cocukmu var. bu tiplerdende cok var ayrica bu tur cumleleri kullanan insanlarin %90 u kendi eziklerini kapatmak icin girer boyle dialoglara. kısacası hoş degil
-----------------------------yazılım ödevini başkasına paralı yaptırmak için, yazılımcı arayan bilgisayar mühendisliği okuyan eleman halen bulabilirim.
-
nessaj bunu yazdı:
-----------------------------bu arada "çok geç kaldın olm" diyen arkadaşlar;
ben kocaeli anadolu lisesinde okuyorum ve her sne eski mezunlar gelir bir bilgisayar mühendisi var serdar semen diye, bu adam üniye kadar inek gibi çalışmış boğaziçi tutturmuş ordan sonra başlamış programlamaya şu anda yapıkredide o pos cihazlarınn sunucularınn vs yazılımlarını kodlyana gurbun başı,(boru değil yani) sizce bu adam çok mu geç kalmış?
Edindiğim bir tecrübem var ki konuşuyorum. Son cümleni anlamadım.