Bilgisayar Mühendisi Olmayı Düşünüyorum
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------
bu yasa kadar ortaya hic bir proje koyamadin mi? Yada bi dil uzerinde yogunlasmadin mi? Gec kalmi$sin bence. ben 12 yasinda visual basic'e baslamistim.
-----------------------------16 yaşına kadar bişey yaptı yaptı, yapamadı geçmiş olsun diyorsun yani. Negatif insan diye iyi tanımlamışsın kendini hocam :D
-
Öncelikle bir çok insanın yaptıgı hatayı yapıp PC mühendisligi demedigin için seni tebrik ederim:)
Soruna gelince.Bilgisayar Mühendisligide diger tüm Mühendislik dalları gibi analitik düşünme ve en etkili çözümü bulmak üzerine bir daldır.Hevesini kırmak gibi olmasın ama bölüm de ilk 2 yıl çok agır bir matematik,elektronik ve teorik bilgisayar dersleri görüceksin.Şu anda seni hiç birşey bunlara hazırlayamaz:) ama eger hedefin buysa derslerine adam gibi çalışırsan iyi bir puanla iyi bir üniversiteye girersen zaten %50 başarmış olursun.
Tabii ki yazılım,network,sistem gibi konularda kendini geliştir bunlar sana üniversitede olmasa bile ilerde çok işine yarıcak şeylerdir ama asla derslerinin önüne geçmesine izin verme.
-
.
-
sen pc mühendisliğini programlama kasmayla aynı anda kazanılacak bişey sanıyosan daha öğreneceğin şeyler var.
Eşşek gibi öss kas istediğin yere girince ne bok istiyosan öğren.
Bu arada ne konuda çok bilgilisin? öğretmenlerini sayma bile.Onlar eğitime 4 yıl önceki sistemle başladıkları için kendini biraz ilerde görmen normal
-
kasVa bunu yazdı:
sen pc mühendisliğini programlama kasmayla aynı anda kazanılacak bişey sanıyosan daha öğreneceğin şeyler var.
Eşşek gibi öss kas istediğin yere girince ne bok istiyosan öğren.
Bu arada ne konuda çok bilgilisin? öğretmenlerini sayma bile.Onlar eğitime 4 yıl önceki sistemle başladıkları için kendini biraz ilerde görmen normal
-----------------------------Hocam bilgisayar öğretmenliğinde verilen dersler yok word kullanımı yok excel yok powerpoint te slayt hazırlamak vs. diye biliyorum zaten. Diğer türlü olsa adı zaten yazılım mühendisi olurdu bilgisayar öğretmenliği değil. Yani arkadaşın dediği gibi kendini ilerde görüyor olman normal.
-
manyaki bunu yazdı:
Hocam delphi nin modası geçti geçiyo haberin olsun. Kullanıp harikalar yaratanlar tabi ki vardır ama yeni dillere yönelip yeni projeler geliştirmek seni daha ileriye götürür. Ben mesela groovy ve lua üzerine çalşıyorum. Henüz 2. sınıfta olmama rağmen küçük de olsa bi şirketten azımsanmıcak bir maaş ile part-time çalışma teklifi aldım. İnan sırf lua sayesinde. Ben sana şuan için pc ile alakanı kesip sınavlarına güzelce hazırlanıp iyi bir üniversitenin bilg. müh. bölümüne kapağı atmanı ardından kendini geliştirmeni tavsiye ederim. Buna bol bol zamanın olcak zaten girdikten sonra. 2 senede yazılım adına kendine çok şey katamazsın ama 2 senede çalışıp girceğin üniversite sana çok şey katar inan.
-----------------------------dediklerin gerçekten çok önemli şeyler teşekkür ediyorum :)
Üniversiteyi bitirene iş garantisi vermiyorlar. Birinci bile bitirseniz iş garantisi yok ,kendini yenileyen daha çok çabalayan daha çok kazanıyor , bende bu teoriden yola çıkarak şimdiden kendimi geliştirmem lazım dedim ama ,"
Buna bol bol zamanın olcak zaten girdikten sonra"
össye yönelicem daha çok kendimi kasmıycam yazılım öğrenmek için , tekrar teşekkürler :)
-
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------x3uqm4 bunu yazdı:
bu yasa kadar ortaya hic bir proje koyamadin mi? Yada bi dil uzerinde yogunlasmadin mi? Gec kalmi$sin bence. ben 12 yasinda visual basic'e baslamistim.
-----------------------------16 yaşına kadar bişey yaptı yaptı, yapamadı geçmiş olsun diyorsun yani. Negatif insan diye iyi tanımlamışsın kendini hocam :D
Yok hocam öyle demek istemedim. 16 Yaşına kadar vakit kaybı yaşamış bence. mesela liseye başlamadan vb öğrenebilirdi. vb basit bi dil zaten. -
forcarbon bunu yazdı:
manyaki bunu yazdı:
Hocam delphi nin modası geçti geçiyo haberin olsun. Kullanıp harikalar yaratanlar tabi ki vardır ama yeni dillere yönelip yeni projeler geliştirmek seni daha ileriye götürür. Ben mesela groovy ve lua üzerine çalşıyorum. Henüz 2. sınıfta olmama rağmen küçük de olsa bi şirketten azımsanmıcak bir maaş ile part-time çalışma teklifi aldım. İnan sırf lua sayesinde. Ben sana şuan için pc ile alakanı kesip sınavlarına güzelce hazırlanıp iyi bir üniversitenin bilg. müh. bölümüne kapağı atmanı ardından kendini geliştirmeni tavsiye ederim. Buna bol bol zamanın olcak zaten girdikten sonra. 2 senede yazılım adına kendine çok şey katamazsın ama 2 senede çalışıp girceğin üniversite sana çok şey katar inan.
-----------------------------dediklerin gerçekten çok önemli şeyler teşekkür ediyorum :)
Üniversiteyi bitirene iş garantisi vermiyorlar. Birinci bile bitirseniz iş garantisi yok ,kendini yenileyen daha çok çabalayan daha çok kazanıyor , bende bu teoriden yola çıkarak şimdiden kendimi geliştirmem lazım dedim ama , "Buna bol bol zamanın olcak zaten girdikten sonra
-----------------------------Hocam birisi demiş ki ben 12 yaşında başlamıştım geç kalmışsın falan alınmasın ama gerçekten güldüm. (edit: onu demek istememiş arkadaş ya da ben yanlış anlamışım ama yine de bu örnekten yola çıkalım :) ) 12... 16... bu yaşlar nedir ki sanki herşey bitmiş gibi konuşulmuş ama... Asıl kendine birşey katılması gereken yaşlar 18inden sonra. 18ine kadar elinden geleni yapıp girebilceğin en iyi yere gireceksin, 18inde de tam birşeyleri öğrenip yaratıcılığını kullanma döneminde projelerini hayata geçirceksin. Sen yine bir oturup düşün ama dediğim gibi 2 yılda kendi kendine öğrenebilceğin şeyleri iyi bir üniversitede bilgili bir hocaya yapışarak 1 senede öğrenebilirsin, girdiğin üniversitede yanına kar kalır :)
-
Forcarbon, C#, PHP, MySQL öğrenmeye bak şimdiden. sınavlarda önemli ama üniversitede "duydugum kadarıyla" anadolu lisesinden falan hiç bi bok bilmeyip gelenler var. kendini şimdiden geliştirmeye başlamazsan tıkanır kalırsın.
-
Pc mühendisi olabilmen için ygs ve lys den iyi bir puan alman yeterli...Pc ile uzaktan yakından alakası olmayan pc ye windows bile kuramayan insanlar pc mühendisi olabiliyor anlayacağın programlama dili kasmakla bir alaka yok.Zaten pc mühendisliği okurkende ağırlıklı olarak matematik göreceksin.Eğer illa olacam diyosan lisede gördüğün derslere çalış lys de iyi bir puan yap olay bundan ibaret.