folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve İslamiyet 1



Bilim Ve İslamiyet 1

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2008
    Erkek

    Ateist-Müslüman diyaloguna cevap olarak yazdığım fakat sonradan sadece cevap değilde konu açabileceğim kadar kapsamlı olarak düşündüğüm olarak konu açtığım yazım :)

     

    Bilimsel araştırmalara göre insanoğlu beyninin farklı rivayetler olsa da en fazla %5 ini kullandığı söylenmektedir. Bu oran bazı kaynaklara göre %10'dur. Buna ek olarak da insanoğlunun beyninin %100 kapasitesine ulaştığı takdirde farklı boyutlarda şeylerle karşılaşılabileceği söylenmektedir.  Bunu söylememdeki amaç şudur; Bazı konuları insanoğlu ne kadar isterse istesin anlayamaz kavrayamaz.Bilimsel açıklaması budur algılama kapasitesinin, Kuran-ı Kerimde de " Biz sizlerin gözlerinize ve kulaklarınıza perdeler indirdik, herşeyi göremez işitemezsiniz ancak ruhlarınız teslim alındığında perdeleri kaldırırz o zaman hakikati görürsünüz" ifadesi geçmektedir ki buda dinsel açıklamasıdır bu konunun. 

    Bunları söylememdeki kasıt şudur: Biz insanlar kasıtlı olarak kısıtlı şekilde yaratılmışızdır, çünkü insanoğlunun yaratılma amacı imtihandır zaten herşeyi görsek bilsek imtihanı kaybedecek kimse olmazdı ki takdir ederseniz ki böyle bir imtihan şekli yoktur. Bazı şeyler görülmeden  bilinecek ki bir kıymeti olsun.

    Ateist arkadaşların takılıp ilerleyemedikleri nokta burada başlıyor. Ateizmi savunan arkadaşlar dünyada yaşanan her şeyi sınırlı ve kısıtlı beyinleriyle algılamaya çalışıyorlar. Öteki dünya diye adlandırdığımız biz müslümanların inandığı ahiret kavramını bu yüzden kabullenemiyorlar. Çünkü ahiret normal insanoğlu beyniyle algılanabilecek bir şey değildir tam manasıyla. Ahiret dünyadan farklı ve bilmediğimiz bir boyutta var olan yaşamdır. Bakınız bilimsel şekilde açıklayacak olursak;

    Dünya ve içinde bulunduğu uzay boşluğu 3 boyutludur. 3 boyut en,uzunluk ve derinlikten oluşan boyuttur. Biz insanlar dünyayı 3 boyutlu olarak görürüz. Bunun yanında 2 boyutlu değil ama iki boyutlu kabul edilen cisimlerde vardır. Kağıt gibi eni ve uzunluğu olan ama derinliği olmayan. Bunlarında yanında, 1 boyutlu cisimlerde ise sadece uzunluk vardır ve ne en ne derinlik vardır. Kısacası 3 boyutlu cisimler en,uzunluk ve derinlik; 2 boyutlu cisimlerde en ve uzunluk; 1 boyutlular da ise sadece uzunluk vardır.  Matematikçilere göre alt boyutlardaki cisimler bir üst boyutundaki cisimleri göremezler ama üst boyuttakiler alt boyutlarını görebilirler. Çünkü alt boyuttakiler  kendilerinde olmayan eksanleri algılayamazlar.  Örnek bir kağıt olsaydınız bir insanı algılayamazdınız çünkü insanda sizde olmayan derinliklik  ekseni vardır insanda ama insan kendisinde derinlikle beraber en ve uzunluk eksenleri de olduğu için kağıdı çok rahat görebilir. Hatta bilim adamları bu konuda bir üst boyuttaki cisim alt boyuttaki cisimin içinide görebilir diye bir hipotez ortaya atmıştır ama henüz kanıtlanamamıştır. . Özetleyecek olursam insanoğlu 3 boyutlu varlık olduğundan dolayı 4. boyuttaki hiçbir cisimi göremez algılayamaz. 

    Kanun olarak kabul edilen bu bilimsel açıklama tamda biz müslümanların ahiret inancını desteklemektedir. Çünkü ahiret dediğimiz yer 3 boyutun üstünde bir bir boyutta bulunduğu için biz insanlar göremeyiz algılayamayız. Ama öldükten sonra yukarıda yazdığım ayette ve ve bilimsel gerçekteki gibi gözümüzdeki perde kalkacağı için yani beynimizin sınırları kalkacağı için ve boyut kavramından soyutlanacağımız her şeye görüp vakıf olacağız. 

     

    Ateist arkadaşlar dünyada ki her şeyi bilime dayandırmaya çalışıyorlar. Pek tabi ki haklılar dünyalarında olan bitenleri bilmek,öğrenmek,kavramak en doğal hakları. İnsanoğlu yaşadığı çevreyi aratırmalı ve öğrenmelidir, buna ek olarakta yeni şeyler keşfetmeli ve insanlığın yararına sunmalıdır. Dünyanın herşeyi çözülmeye çalışılmalıdır.

    Ama yanılıp hataya düşmektedirler. Neden mi? Çünkü dini bazı varlıkları ve olgularıda bilim potasında eritmeye çalışıyorlar. Bunun neresi mi  hatalı? Hemen açıklıyorum. Yukarıda açıkladığım bilimsel gerçek boyut farklı ve boyutların arasındaki ilişkiden dolayı.  Bilimsel olarak 3. boyuttaki varlıkların 4. boyuttaki varlıkları algılayamayacağını çünkü kendinde olmayan bir eksenden dolayı algı kapasitelerinin üstünde olduğunu belirtmiştik. Yani sizlerin bazı dinsel olguları açıklamaya çalıştığınız bilim sadece 3 boyutlu varlıklar için geçerli olan bilimdir. Bu bilim kendi boyutunun üstündeki hiç bir varlığı açıklayamaz. Çünkü bu varlıklada kendinde olmayan eksen veya eksenler mevcuttur. 3 boyutlu bilim ancak 3 boyutlu ve kendinden daha düşük boyutlardaki olayları açıklayabilir. Ahiret dünyası dediğimiz yer dünyaüstü ve dünya boyutundan üst boyutta olduğu için 3 boyutlu dünya bilimi yetersiz kalmaktadır bunun karşısında. Müslümanlığın rabbi olan Allah'ta 3. boyut üstü olduğu için sizlerin (bizlerinde tabiki) biliminiz Allah ve ahiret dünyası karşısında aciz kalmaktadır. 

    Peki bunlar böyleyken sizler nasıl Allahtan, ahiretten, melekten haberdar oldunuz diye soracak olursanız onun cevabıda çok kolay.

    Bizler inanlar Allah tarafından  dünyadayken bilimsel olarak beyin kapasiteleri sıradan insanlara göre yüksek olan dinsel olarak ta gözlerindeki kulaklarındaki perdeleri kaldırılmış ve dünya üstü boyutlara ulaşmış insanlar tarafından yani peygamberler sayesinde öğrendik Allahı ve ahiret hayatını. 

     

    Ben bilimle yaratıcıya karşı gelenleri şuna benzetiyorum. Bir baba çocuğuna oyuncak bir tabanca veriyor oynasın, oyalansın diye. Sonra asi çocukta bu oyuncak tabancayla babasını öldürmeye çalışıyor ne kadar garip bir o kadar da komik bir durum değil mi  dostlar. Sonrasında ne oluyor baba susuyor susuyor gülüyor gülüyor ama sinirlenince tepesi atıncada alıp o tabancayı çocuğun başında kırıyor ve haddini bildiriyor :)

     


    devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkknight
    darkknight's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2007
    Erkek

    Güzel yazı olmuş hocam, aslında sadece bu deil çok güzel bilimsel açıklamalar vardı ahiretle ilgili yani en azından bana mantıklı gelmişti. Ama nerde okuduğumu hatırlamıorum. :D


    Son Kozum Olsun Zorda Sukunet...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2008
    Erkek

    Hocam mutlakaki vardır bu yazıdan kat be kat güzel yazılar. Keşke hatırlasaydın da paylaşsaydın. Nacizane düşüncelerimi paylaşmak istedim


    devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2008
    Erkek

    Bu mudur ? Farklı boyutların varlığı kanıtlandı ozaman ahiret de vardır. Farklı boyutda o yüzden onları göremiyoruz..  Zecharia Sitchin'in Sümer yazıtlarından çevirilerle yazdığı "Dünya Tarihçesi" serisi bence dine yeterli bir bakış.. Herkesin inancı kendine..

     


    I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2008
    Erkek

    Ya hocam akıl var mantık var Bu Güneş doğuyo akşam batıyo ay cıkıyo yıldızlar felan kendi kendinemş oluyo bunlar o insanlara acıyorum ya açın Kur a nı kerimin türkçe mealini okuyun tüyleriniz diken diken olmazsa


    Yol Güzeldir. Odak Bilgi İşlem
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    Konuyu açan arkadaşımıza önce teşekkür ederim. konuyu gerçekten sıradışı bir nazarla ele almış.


    Temel adalettir .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Güzel yazı teşekkürler.

    Ateistlerle girdiğimiz tartışmalarda din konusunda çok fazla bilgi eksikleri olduğunu görüyoruz. Ne kadar önyargılı oldukları da kaçınılmaz bir gerçek. Ünlü bilimadamlarını yine anlıyorum. Hristiyanlık gibi bozulmuş bir dinin kökeninden geliyorlar. Ayrıca hayatlarını bu kadar bilime adamış ve herşeyiyle bilimi bir yaşam felsefesi, misyon haline getirmiş kişiler Tanrıyı göremedikleri, duyamadıkları, ölçemedikleri ve kanıtlayamayacakları için inanmak istemiyorlar ve bu soyut şeylere inanma ihtimali aptalca geliyor. Biraz da kompleksliler.

    Ateistler yazdıkları şeylerle aklımızı çelebilecekleini veya Kuran'ı çürütebileceklerini sanıyorlar. Fakat o kadar saçma ve komik şeyler yazılıyorki birazcık araştırsalar o soruların cevaplarına tüm detaylarıyla ulaşacaklar. Fakat nerde? Keşke yaptıkları işler o büyük ateist bilimadamları kadar zekice olsa. Kendileri her yönüyle dinleri sorgulayıp oraya ulaşsalar. Hep kulaktan dolma şeyler. Laf ebeliğinden başka birşey yok. Tonla ateist sitesine girdik, tonla ateist buraya konu açtı. Biz de zerre kadar etki bırakmadı. Körü körüne bağlı değiliz. Açtık sayfaları araştırdık. Tamam dedik. Bu dedikleri gibi değil. Yine saçmalıyorlar. Yaptıkları şey Allah'a olan bağımızı arttırıyor. Dini önyargısızca, sorgulayarak bulsunlar. İnsanlar tapılacak varlıklar değil. Bilimadamlarına tapmayı bıraksınlar.


    λ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Nisan/2008
    Erkek

    "3 boyut en,uzunluk ve derinlikten oluşan boyuttur." diye bir cümle kullanılmış peki 4. boyut nelerden oluşuyo ?

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ekim/2008
    Erkek

    ahiretin illa bir boyutta olacağı yada daha doğrusu uzay-zaman da olacağını söylemek yanlış bence.


    Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ekim/2008
    Erkek

    OdiN bunu yazdı:
    -----------------------------

    "3 boyut en,uzunluk ve derinlikten oluşan boyuttur." diye bir cümle kullanılmış peki 4. boyut nelerden oluşuyo ?


    -----------------------------

    http://www.youtube.com/watch?v=ta-HwCnUOeI


    Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2008
    Erkek

    OdiN bunu yazdı:
    -----------------------------

    "3 boyut en,uzunluk ve derinlikten oluşan boyuttur." diye bir cümle kullanılmış peki 4. boyut nelerden oluşuyo ?


    -----------------------------

    4. boyut zaman

    ama sen google amcaya 11. boyut yazabilirsin ;)

    şimdiye kadar 11 e kadar çıktılar daha fazlzsını isteriz :D


    Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
Toplam Hit: 16073 Toplam Mesaj: 133