Bilim Ve İslamiyet 1
-
"Dinsiz bilim topal , bilimsiz din kördür."
Albert Einstein -
Halfdevil hacım Einstein'in dindarlığı da ne yazıkki yalan :) Aya çıkan astronotların ezan sesi duyma olayıyla aynı nitelikte doğruluk taşıyor.Yaşadığı dönemde bilimsel dergilerde yayınlanan dinle ilgili bir çok sözü var.
"Benim dini bağlılıklarım konusunda okuduklarınız, sistematik olarak
tekrar edilen yalanlardan başka bir şey değil.Kişisel bir tanrıya
inanmadığım gibi, bunu saklamayı bırakın açık ve net bir şekilde
ifade ettim.Eğer içimde dini olarak tanımlanabilecek bir şeyler varsa
o da bilimin aydınladabiltiği kadarıyla dünyanın yapısına olan sonsuz
hayranlığımdır."
"Teolojinin tanımladığı gibi iyiliği ödüllendiren ve kötülüğü cezalandıran
bir tanrıya inanmıyorum."
"Bir insanın ahlaki davranışları anlayışa, eğitime ve sosyal bağlara
dayanmalıdır; Hiçbir dini temel gerekmez.İnsan eğer ölümden sonra ceza
korkusuyla ve ödül umuduyla kontrol altına alınmak zorundaysa, şüphesiz
kötü bir yoldadır."
Alber Einstein -
Director bunu yazdı:
-----------------------------
Halfdevil hacım Einstein'in dindarlığı da ne yazıkki yalan :) Aya çıkan astronotların ezan sesi duyma olayıyla aynı nitelikte doğruluk taşıyor.Yaşadığı dönemde bilimsel dergilerde yayınlanan dinle ilgili bir çok sözü var.
"Benim dini bağlılıklarım konusunda okuduklarınız, sistematik olarak
tekrar edilen yalanlardan başka bir şey değil.Kişisel bir tanrıya
inanmadığım gibi, bunu saklamayı bırakın açık ve net bir şekilde
ifade ettim.Eğer içimde dini olarak tanımlanabilecek bir şeyler varsa
o da bilimin aydınladabiltiği kadarıyla dünyanın yapısına olan sonsuz
hayranlığımdır."
"Teolojinin tanımladığı gibi iyiliği ödüllendiren ve kötülüğü cezalandıran
bir tanrıya inanmıyorum."
"Bir insanın ahlaki davranışları anlayışa, eğitime ve sosyal bağlara
dayanmalıdır; Hiçbir dini temel gerekmez.İnsan eğer ölümden sonra ceza
korkusuyla ve ödül umuduyla kontrol altına alınmak zorundaysa, şüphesiz
kötü bir yoldadır."
Alber Einstein
hocam yukardaki alıntımı şuanda okuduğum Richard Dawkins'in Tanrı Yanılgısı adlı kitabundan yaptım . Einstain'e dindar demedim zaten =) ama kitabı okuyan arkadaşlar elbet vardır aramızda .
" Kafamda insan suretinde bir tanrı canlandırmaya çalışmam ; dünyanın yapısı karşısında , onu kavramaya yetersiz algılarımızın el verdiği ölçüde huşu duymak yeterlidir" Albert Einstein - Tanrı yanılgısı kitabı ilk bölüm olan İçten inanan bir inançsız bölümünden alıntı .
Dünyanın sonsuz yapısına hayran olupta tanrıyı algılayamayan insan galiba içten inanır ama inançsız olur ? -
FireX bunu yazdı:
-----------------------------Kaderiniz başka insanların elinde olmasın. Ateistler inanmadıklarını iddia ederler ama bilime taparlar. Biliminde cevaplayamayacağı sorular var. Evrenin başı, yaşamın başlangıcı asla cevaplanamayacak sorular. Bazı müslümanlarla girilen tartışmalar sonucu cehalet dolu cevaplardan dolayı Kuran'dan ayetler paylaşılabiliyor. Ateistlere sadece Kuran ayetleriyle birşey kanıtlamak mümkün değil ve saçma tabiki. Bilim ve Kuran'ın harmanlandığı, ayetlerin olmadığı ve Allah'ı kanıtlayan güzel yazılar var. Geçen forumda arkadaş bir belgesel paylaştı. İsmi biraz falsoydu tabi. Ateizmi çökerten diye birşeydi. Onun gibi şeylere bakmanızı tavsiye ederim en azından. İslam'ı tanımadan yorum yapmayın. Heleki arapları, yobaz denen insanları gözünüzde müslüman olarak canlandırmayın. Biz öldüğümüzde kaybedecek birşeyimiz olmayacak ama reddedenler? Bilime tapıyorsanız en azından bir şans tanıyın ve doğru İslami kaynaklardan araştırın. Bilimde önyargı yoktur.
FireX bunu yazdı:
-----------------------------........
Kendi adıma ben hiçbir görüşe körü körüne bağlı değilim hoca. Fakat şu forumda veya başka yerlerde ateistlerin açtığı, yazdığı o kadar şey gördük ki ve bunların etkisiyle araştırmalarımda oldu. Fakat İslam'ın herhangi bir yanlışını, çelişkisini görmüş değilim. Herşeyin bir açıklaması var.
www.sorularlaislamiyet.com
Bu siteden kafana takılan her türlü soruyu araştırabilirsin. Dediklerinin hepsinin gayet güzel ve mantıklı açıklamaları var. Bundan emin ol. Din kesinlikle insanın bakışını daraltmaz. Din, bilim, siyaseti birbirine sokan yobazlara bakmayın. -
Bilinmeyen bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
kuranda diyormuş.Ne diyor kuranda hücre bu bu mu diyor ??? Falcılar gibi bırakılan açık kapıları kafanızda tamamlamayın.
Örneğin ; (Sallamadır)
Yerdekiler ile göktekiler savaşcak..
hıı gördün mü uzaylılar var..Kuranda geçiyor.Böyle iş mi olur ya ? Kuranla hep bulunanları bak burdada yazlmış diyorsunuz.
Kurandan yola çıkarak bulsanıza birşeyler.MAdem o kadar harika bir kitap, herşeyi bize söylüyor neden hala kuranı anlayıp adam gibi birşeyler bulan adam çıkmadı ? Ancak bulunmuşlar için bak kuranda da yazıyordu deyin.
-----------------------------Hocam sen beyinsiz misin şaka mı yapıyorsun.. Bulunmuş şeyler için Kur'an da yazıyordu diyecez tabi. Yıllar önce ortaya çıkan şeyler asırlar önce Kur'an da yazılmış bu size hiç etkileyici gelmiyor mu arkadaşım.. Bilimadamları ispatlamışlar ama Kur'anda yazıyor diye ispatlamamışlar, bilimsel olarak araştırıp merak edip ispatlamışlar, sonradan bakmışlar ki Kur'an da dolaylı olarak bahsedilmiş.. Bu size çok mu basit geliyor..
edit: Ayrıca burada bilime karşı çıkan yok.. Bilime karşı çıkan müslüman bilgisizdir.. İslam zaten bilimle bağdaşıyor kim ne derse desin..
-----------------------------lan salatalık adam gibi dur hakaret etme.Dinden beynini kullanamayan adam olduğun daha ilk cümlenden belli.
Sana ne diyorum oku dinde tam olarak bu böyledir demiyor.Siz boşlukları doldurup kafanızda burdada var diyorsunuz.
Oturun o zaman bilimde sırf kurandan ilerleyip birşeyler geliştirin ama yok.Bir ton gelişme oldu hepside kuranda yazıyordu.Çıkıp biriniz bak burda yazıyor demeden önce o buluşu yapsanıza.Yok , ancak yapılmışlar üstüne yorum yapın.
Şimdi senin gibi bir adam için açıklayayım
Bir ara Atatürk ve bilmem kaç rakamı vardı.Sonra bilmem neyle şu rakam falan.Adamlar inciğini cinciğini oluşturmuş arasında bir bağ kurmuş.Aynen yaptığınız bu.Ayetleri alıp alıp farklılaştırıp bak burda yazıyordu diyorsunuz.
Bende diyorum ki, madem öyle o zaman oturun ışınlanma ile ilgili aratırmanızı yapn ve ışınlanmayı bulun.Sonrada dersiniz ki bak kuranda şurdan yola çıktık, bunları arşatırdık ve şunlara göre bulduk.Fakat varmı öyle bir şey yok ?
Ancak ne var ? Bak kuranda da yazıyordu.Hıı yazıyordu.Nedense elin adamı milyar dolar harcar döker, bizim müslüman tvye çıkıp bu vardı zaten der.Varsa sen bulsaydın ya.Gerçi onlar salak milyardolara ne gerek var açıp kurana baksaydı..
-
zumsuk bunu yazdı:
Bilinmeyen bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
kuranda diyormuş.Ne diyor kuranda hücre bu bu mu diyor ??? Falcılar gibi bırakılan açık kapıları kafanızda tamamlamayın.
Örneğin ; (Sallamadır)
Yerdekiler ile göktekiler savaşcak..
hıı gördün mü uzaylılar var..Kuranda geçiyor.Böyle iş mi olur ya ? Kuranla hep bulunanları bak burdada yazlmış diyorsunuz.
Kurandan yola çıkarak bulsanıza birşeyler.MAdem o kadar harika bir kitap, herşeyi bize söylüyor neden hala kuranı anlayıp adam gibi birşeyler bulan adam çıkmadı ? Ancak bulunmuşlar için bak kuranda da yazıyordu deyin.
-----------------------------Hocam sen beyinsiz misin şaka mı yapıyorsun.. Bulunmuş şeyler için Kur'an da yazıyordu diyecez tabi. Yıllar önce ortaya çıkan şeyler asırlar önce Kur'an da yazılmış bu size hiç etkileyici gelmiyor mu arkadaşım.. Bilimadamları ispatlamışlar ama Kur'anda yazıyor diye ispatlamamışlar, bilimsel olarak araştırıp merak edip ispatlamışlar, sonradan bakmışlar ki Kur'an da dolaylı olarak bahsedilmiş.. Bu size çok mu basit geliyor..
edit: Ayrıca burada bilime karşı çıkan yok.. Bilime karşı çıkan müslüman bilgisizdir.. İslam zaten bilimle bağdaşıyor kim ne derse desin..
-----------------------------lan salatalık adam gibi dur hakaret etme.Dinden beynini kullanamayan adam olduğun daha ilk cümlenden belli.
Sana ne diyorum oku dinde tam olarak bu böyledir demiyor.Siz boşlukları doldurup kafanızda burdada var diyorsunuz.
Oturun o zaman bilimde sırf kurandan ilerleyip birşeyler geliştirin ama yok.Bir ton gelişme oldu hepside kuranda yazıyordu.Çıkıp biriniz bak burda yazıyor demeden önce o buluşu yapsanıza.Yok , ancak yapılmışlar üstüne yorum yapın.
Şimdi senin gibi bir adam için açıklayayım
Bir ara Atatürk ve bilmem kaç rakamı vardı.Sonra bilmem neyle şu rakam falan.Adamlar inciğini cinciğini oluşturmuş arasında bir bağ kurmuş.Aynen yaptığınız bu.Ayetleri alıp alıp farklılaştırıp bak burda yazıyordu diyorsunuz.
Bende diyorum ki, madem öyle o zaman oturun ışınlanma ile ilgili aratırmanızı yapn ve ışınlanmayı bulun.Sonrada dersiniz ki bak kuranda şurdan yola çıktık, bunları arşatırdık ve şunlara göre bulduk.Fakat varmı öyle bir şey yok ?
Ancak ne var ? Bak kuranda da yazıyordu.Hıı yazıyordu.Nedense elin adamı milyar dolar harcar döker, bizim müslüman tvye çıkıp bu vardı zaten der.Varsa sen bulsaydın ya.Gerçi onlar salak milyardolara ne gerek var açıp kurana baksaydı..
-----------------------------Lan fasulye beyinli, benim bulmamam o buluşu yapmamam İslam'ı küçük düşürmez, sizin gibi olacağım anlamına gelmez veya sizin haklı olduğunuzu göstermez..
Bütün buluşları sizler mi gerçekleştirdiniz, hiç Kuran'dan esinlenip buluş yapan yok mu.. Bak burda zaten var demeyip buluş yapan bir sürü müslüman var..
Deneylerine gözlemlerine dayanıp bir şey bulursun, bunu kanıtlarsın, bu kanıtlanan şey Kur'an da zaten açıkca belli edilmez, sinyali verilmiştir.. Bunu okuduktan sonra da dersin ki.. Vay be bak asırlar önce burda buna benzer bir şey yazılmış, bu nasıl bir hikmet..
Galilei 'den 600 yıl önce dünyanın döndüğünü söylemiştir.[1] Birûni 973 - 1051 Yoğunluk aleti piknometre, matametikte kosinüs formülü, sekant, kosekant kavramaları ve üçgenin alan formülleri[2][3][4] Ebu'l-Vefa 940-988 İlk göz ameliyatı, bağırsağın ameliyat dikişlerinde kullanılması, ameliyat sonrası oluşan iltihapları çıkaran seton (kıl fitili) [5]Petrolün ilk defa damıtılıp naft adı altında kullanılmaya başlanması[6] Ebu Bekr Zekeriyya Râzi 865-925 İlk robotlar ve sibernetik ilmi. Ayrıca pistonlu motorlarda kullanılan ve doğrusal hareketi dönme hareketine çeviren krank mekanizması.[7][8] El Cezeri 1136-1206 Çeliklerde paslanmanın önlenmesini sağlama.[9] Maddenin en küçük parçasının cüz-ü la yetecezza (atom) olarak tarifi ve parçalandığında Bağdat'ın altını üstüne getirebilecek enerjiyle yüklü olduğunun tespiti[10] Cabir Bin Hayyan 721-815 Barutla çalışan iki katlı ve yedi kollu bir roketle, 2.5 km yol katederdek uçuş denemesi yapılması[11] Lagari Hasan Çelebi 1633 Dünya'nın Güneş etrafındaki dönüşünün 365 gün 6 saat 9 dakika 6 saniye olduğunun günümüzdeki değerden sadece 58 saniyelik farkla hesaplanması[12] Uluğ Bey 1393-1449 Newton'dan 500 yıl önce yerçekimi ivmesinin bulunması[13] Hazini 1100-1155 Görme hâdisesi ve anatomisinin açıklanması; karanlık oda, mercek, prizma, aynalar, optik, atmosfer basıncı, atmosfer tabakasının kalınlığı gibi konularda öncü çalışmalar[14] Ebu'l-Heysem 965-1051 Einstein'dan 1100 yıl önce rölativite (izafiyet-görecelik) teorisinin ortaya atılması[15][16] Ebu Yusuf El Kindi 796-872 -
@seadog Ben bilimle yaratıcıya karşı gelenleri şuna benzetiyorum. Bir baba çocuğuna oyuncak bir tabanca veriyor oynasın, oyalansın diye. Sonra asi çocukta bu oyuncak tabancayla babasını öldürmeye çalışıyor ne kadar garip bir o kadar da komik bir durum değil mi dostlar. Sonrasında ne oluyor baba susuyor susuyor gülüyor gülüyor ama sinirlenince tepesi atıncada alıp o tabancayı çocuğun başında kırıyor ve haddini bildiriyor :)
Vay zalim baba... Büyüyünce vururdum onu ozaman!(bildiğim babalar cocuklarıyla karşılıklı oynarlar, yapma der cocuk devam eder, tekrar yapma der cocuk devam edince alır oyuncagını elinden çocuk aglar. Tabi ne babalar var değilmi...Döverde severde cocuk onun değilmi? kime neee? )
Bende şöyle bir benzetme yapayım. Bir şekilde bir cocuga hediyeler dolusu bir ev veriliyor ve bir kitap. Ama hiç görünmüyor, kim olduğu belli değil. Kitapdada her gün ona saygı göstermesini, onun dediklerini yapmasını, o nederse dogru bu oldugunu, bu yolda gitmesini ve her gün belirli saatlerde şu surada oturup 1 saat ona saygı duydugunu, senden güçlü oldugumu kabullenip, onun var olduguna inanması gerektigi yazıyor. Çocuk bunları yapmıyor. Çünkü görmedim ve bunu bir başkasıda yapmıs olabilir başka bir sebebi olabilir. Bana dediklerini yapmazsam sunlar bunlar olabilir dediğini hatırlıyor. Ama mantıkla düşünüyor kendi doğru olarak gördüğü şeyleri yapıyor. Çalıp çırpmıyor, insanlara iyilik yapıyor. Belkide dünyanın en iyi insanı oluyor, mutlu bir hayat sürüyor. Fakat sırf inanmadı diye cehennemde sonsuza dek acı çekiceği yazıyor bu kitapda. Bir baba oglu onun dediği yoldan gitmedi doktor olucaksın dediler insan hayatı kurtarıcaksın mutlu olucaksın dedi onu yapmadı. Sonra sen gittin avukat oldun başarı elde ettin alnının teriyle kazandın ama babanın dedigi gibi olmadın. Babalar oğlunun başarı elde ettigini görünce hakkıyla kazandıgını, gurur duyar onunla. Neden doktor olmadın demez sana! Babalar ona tapmanıda istemez, gurur duyar oğluyla. Sırf dediği yoldan gitmedin, ona tapmadın diye seni cezalandırmaz ebedi bir işkenceye. Babama taparım ama tanrı var olsa bile ona tapmam! Eğer öyle bir varlık varsa onun yaptığı yücelik değil, Tamamen egolarını tatmin etmeye çalışan 0-10 yaş arası cocukca bir ezme zevki. Sadece inanmamak ve sonuc, çok acımasızca zalimce. Vay anasını bee her türlü pisliği yapıp allaha inananlar daha şanslı. Nasıl inanıyorlarsa? Çünkü kuran daki gibi bir varlık olduguna eğer ben inansaydım evden dışarı adımımı atmaz sabah akşam ona dua ederdim korkudan. Bana zarar vermesin diye...
Burda sizi rencide edicek kelimeler kullandıysam affola. Bu şekilde ifade edebildim kendimi. Amacım kendimce görüşümü ifade etmekdi sizin gibi.
-
N0NSt0P bunu yazdı:
@seadog Ben bilimle yaratıcıya karşı gelenleri şuna benzetiyorum. Bir baba çocuğuna oyuncak bir tabanca veriyor oynasın, oyalansın diye. Sonra asi çocukta bu oyuncak tabancayla babasını öldürmeye çalışıyor ne kadar garip bir o kadar da komik bir durum değil mi dostlar. Sonrasında ne oluyor baba susuyor susuyor gülüyor gülüyor ama sinirlenince tepesi atıncada alıp o tabancayı çocuğun başında kırıyor ve haddini bildiriyor :)
Vay zalim baba... Büyüyünce vururdum onu ozaman!(bildiğim babalar cocuklarıyla karşılıklı oynarlar, yapma der cocuk devam eder, tekrar yapma der cocuk devam edince alır oyuncagını elinden çocuk aglar. Tabi ne babalar var değilmi...Döverde severde cocuk onun değilmi? kime neee? )
Bende şöyle bir benzetme yapayım. Bir şekilde bir cocuga hediyeler dolusu bir ev veriliyor ve bir kitap. Ama hiç görünmüyor, kim olduğu belli değil. Kitapdada her gün ona saygı göstermesini, onun dediklerini yapmasını, o nederse dogru bu oldugunu, bu yolda gitmesini ve her gün belirli saatlerde şu surada oturup 1 saat ona saygı duydugunu, senden güçlü oldugumu kabullenip, onun var olduguna inanması gerektigi yazıyor. Çocuk bunları yapmıyor. Çünkü görmedim ve bunu bir başkasıda yapmıs olabilir başka bir sebebi olabilir. Bana dediklerini yapmazsam sunlar bunlar olabilir dediğini hatırlıyor. Ama mantıkla düşünüyor kendi doğru olarak gördüğü şeyleri yapıyor. Çalıp çırpmıyor, insanlara iyilik yapıyor. Belkide dünyanın en iyi insanı oluyor, mutlu bir hayat sürüyor. Fakat sırf inanmadı diye cehennemde sonsuza dek acı çekiceği yazıyor bu kitapda. Bir baba oglu onun dediği yoldan gitmedi doktor olucaksın dediler insan hayatı kurtarıcaksın mutlu olucaksın dedi onu yapmadı. Sonra sen gittin avukat oldun başarı elde ettin alnının teriyle kazandın ama babanın dedigi gibi olmadın. Babalar oğlunun başarı elde ettigini görünce hakkıyla kazandıgını, gurur duyar onunla. Neden doktor olmadın demez sana! Babalar ona tapmanıda istemez, gurur duyar oğluyla. Sırf dediği yoldan gitmedin, ona tapmadın diye seni cezalandırmaz ebedi bir işkenceye. Babama taparım ama tanrı var olsa bile ona tapmam! Eğer öyle bir varlık varsa onun yaptığı yücelik değil, Tamamen egolarını tatmin etmeye çalışan 0-10 yaş arası cocukca bir ezme zevki. Sadece inanmamak ve sonuc, çok acımasızca zalimce. Vay anasını bee her türlü pisliği yapıp allaha inananlar daha şanslı. Nasıl inanıyorlarsa? Çünkü kuran daki gibi bir varlık olduguna eğer ben inansaydım evden dışarı adımımı atmaz sabah akşam ona dua ederdim korkudan. Bana zarar vermesin diye...
Burda sizi rencide edicek kelimeler kullandıysam affola. Bu şekilde ifade edebildim kendimi. Amacım kendimce görüşümü ifade etmekdi sizin gibi.
-----------------------------Üstüne Ne Söylenebilir, Daha Ne Denilebilir? Adam Döktürmüş, Süper Açıklamış Olayı Müthiş Bir Örnek Vermiş. Yani Düşünüyorumda Bu Cevap Bana Verilseydi Forumdan Kendimi Silmeye Çalışırdım Sanırım ;) (Tabiki İğneleme Vardır Fakat Art Niyet Yoktur)
-
Saygıdeğer arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Biz İslamiyet mensupları hiç bir zaman pozitif bilimlere karşı olmadık. Söylenenin aksine dinimiz sizi her zaman bilime, öğrenmeye araştırmaya teşvik etti. Eğitim, okuma, yazma,araştırma ve öğrenme İslamiyet için önemli değerlerdir. Peygamberimiz Hz.Muhammedin de buna önem verdiğini Mekkelilerle yaptığı savaşta kazanması neticesinde esir aldığı kişileri sadece ve sadece kendi halkına okuma yazma öğretmesi karşılığında serbest bırakması gayet açık şekilde göstermektedir.
Bir müslüman hem dinini en iyi şekilde yaşamalı hemde yaşadığı dünyasını en iyi şekilde anlamaya çalışmalıdır. Yani müslüman dediğiniz adamlar dünyadan elini eteğini çekmiş Allah der başka şey demez olan insanlar değilde. Hem Allah diyen hemde bilim diyen bir insandır olması lazımdır.
Bazı arkadaşlar Kurana sataşmış. Yalnız şunu unutmuşlar; Kuran-ı Kerim içinde formüllerin bulunduğu, deneylerin yazıldığı bir kitap değil ki. Kuran-ı Kerim insanlara yol göstersin dini anlatsın ve içindeki mucizelerle de -Kurandaki vardı yazılıyordu denilen şeyler- kendisinin gerçekten Allahın kelamı olduğunu ispat diye olan bir kitap. Kimse Kuran dan formül falan beklemesin kısacası. Ama bir takım ip uçlarını da Kuranda arasın.
NONSTOP
Verdiğim örnek sadece bir benzetmeydi. Kendininde dediği gibi Allah seni içinde her şey olan bir eve koymuş eline kitabı vermiş otur bu kitabı oku sonra etrafına bak bir beyninle düşün demiş. Bu kadar şey kendiliğinden olamaz de bunları birinin yaptığını düşün bul kendin demiş. Verdiğim kitabı oku orada da bunları birinin yaptığını gör sonra eğer yapana taparsan huzura kavuşacağını tapmazsan da zulme kavuşacağını bil demiş. Kendimi sana göstermiyorum çünkü bu sınavın kuralı bu demiş. Sonrada salmış çayıra bakalım ne yapacaksın diye. Ha sen çok iyi bir insan olursun, herkes seni sever sayar bunların üstüne birde yaratınana taparsan eğer o zamanda Allah der ki; Ben sana o kadar imkan verdim, sen bunları doğru düzgün kullandın iyilik yaptın üstüne birde bana taptın yanii sınavı kazandın hadi seni ödüllendiriyorum. Ama öte yandan da yine iyi bir insan olursun, herkes seni sever sayar ama malesef ki sınavı kazanmanın en büyük şartını yerine getirmezsin tapmazsın yaratıcına o zamanda o bir yanlış tüm doğruları götürür.
-
seadog bunu yazdı:
NONSTOP
Verdiğim örnek sadece bir benzetmeydi. Kendininde dediği gibi Allah seni içinde her şey olan bir eve koymuş eline kitabı vermiş otur bu kitabı oku sonra etrafına bak bir beyninle düşün demiş. Bu kadar şey kendiliğinden olamaz de bunları birinin yaptığını düşün bul kendin demiş. Verdiğim kitabı oku orada da bunları birinin yaptığını gör sonra eğer yapana taparsan huzura kavuşacağını tapmazsan da zulme kavuşacağını bil demiş. Kendimi sana göstermiyorum çünkü bu sınavın kuralı bu demiş. Sonrada salmış çayıra bakalım ne yapacaksın diye. Ha sen çok iyi bir insan olursun, herkes seni sever sayar bunların üstüne birde yaratınana taparsan eğer o zamanda Allah der ki; Ben sana o kadar imkan verdim, sen bunları doğru düzgün kullandın iyilik yaptın üstüne birde bana taptın yanii sınavı kazandın hadi seni ödüllendiriyorum. Ama öte yandan da yine iyi bir insan olursun, herkes seni sever sayar ama malesef ki sınavı kazanmanın en büyük şartını yerine getirmezsin tapmazsın yaratıcına o zamanda o bir yanlış tüm doğruları götürür.
-----------------------------İşte değindiğim nokta şu yazdıgım yazı senin kafanda herhangi bir soru işareti olusturmuyorsa hoca ben acıkca belirtmişim sebebimi. Daha fazlada kurcalamam tartısmam. Ben orada bir mantık kuramadım. itaat et + tap+ kötülük yap = cehennem + zaman = cennet itaat etme + iyilik yap= cehennem... Ben budurumda daha ne diyebilirim ki. Yazımda belirttigim gibi ailem(baba benzetmesi) daha yüce geliyor gözüme. Herşeye gücü yetenin bana ve bnim gibilere gücü yetmiyor demekki. Zaten gereksiz kişilikleriz onun için. Sadece inan diyor. Olay buysa durum da budur...