folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve İslamiyet 1

Bilim Ve İslamiyet 1

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

necroshine bunu yazdı:
    -----------------------------

Kreston bunu yazdı:

miş miş miş. Nerede ispat? Nerede kaynak?

dogru diyor valla :)

Siz bizim kaynak olarak gösterceğimiz kurana inanıyormusn arkadaşım sen ?  Hayır ama gelipde yok kuantum şu atom şu demeyi biliosn . Hücre ile ilgili bir sürü şey kuranda yazmıyor mu bi kere araştırdın mı baktın mı ?

"elma seni sevmiyorsa, senin elmayı sevmenin elma için bir anlamı olmaz ki"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Şu planet earth belgeselleri var. İzliyorum da ne kadar muhteşem bi düzen var. Bütün bu düzeni milyonlarca yıldır aksatmadan ayakta tutan bir güce inanyorm

We can be more, we can be much more.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

HaLFDeviL bunu yazdı:

Siz bizim kaynak olarak gösterceğimiz kurana inanıyormusn arkadaşım sen ?  Hayır ama gelipde yok kuantum şu atom şu demeyi biliosn . Hücre ile ilgili bir sürü şey kuranda yazmıyor mu bi kere araştırdın mı baktın mı ?

İş bilim olduğunda inançtan söz edemezsin. Bişeyin olduğunu ya biliyoruzdur ya da henüz öğrenmemişizdir(yani bilmiyoruzdur)

Sen kuranı kaynak olarak göstericeksen göster ama bana değil tarikatındaki müridlere göster, camideki cemaate göster. 

Bi kere iddia ettiğin şey çok açık. Diyosun ki orda kalıntılar var. Hani kim söylemiş kalıntılar olduğunu? Var mı bi ispat? Araştırma mı yapılmış da dediğin şeyler bulunmuş gibi konuşuyosun. Varsa bi araştırma göster tartışalım. Ama yoksa o zaman ben de sana kendi inandığım kutsal kitaptan ayetler sunarak uçan spagetti canavarının evreni yarattığını ispatlıyacağım.

Zimbabwe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

Ey insanlar! Eğer yeniden dirilmekten şüphede iseniz, şunu bilin ki, biz sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alakadan (aşılanmış yumurta veya embriyodan), sonra uzuvları (önce) belirsiz, (sonra da) belirlenmiş canlı et parçasından (uzuvları zamanla oluşan ceninden) yarattık ki, size (kudretimizi) gösterelim. Ve dilediğimizi, belirlenmiş bir süreye kadar rahimlerde bekletiriz; sonra sizi bir bebek olarak dışarı çıkarırız. Sonra güçlü çağınıza ulaşmanız için (sizi büyütürüz). İçinizden kimi vefât eder; yine içinizden kim de ömrün en verimsiz çagğına kadar götürülür; tâ ki bilen bir kimse olduktan sonra bir şey bilmez hâle gelsin. Sen, yeryüzünü de kupkuru ve ölü bir hâlde görürsün; fakat biz; üzerine yağmur indirdiğimzide o, kıpırdanır, kabarır ve her çeşitten (veya çiftten) iç açıcı bitkiler verir.” (Hac/5) (4)

"elma seni sevmiyorsa, senin elmayı sevmenin elma için bir anlamı olmaz ki"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

HaLFDeviL bunu yazdı:

necroshine bunu yazdı:

Kreston bunu yazdı:

iste sikinti oradan kaynaklaniyor. Sen Kuran'in Gilgamis destanindan esinlendigine inaniyormusun ki ben de Kuran'a inanayim ?

Yeterli bir kaynak degil inanmayan birisi icin. Hatta kaynak degil.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

HaLFDeviL bunu yazdı:

Ey insanlar! Eğer yeniden dirilmekten şüphede iseniz, şunu bilin ki, biz sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alakadan (aşılanmış yumurta veya embriyodan), sonra uzuvları (önce) belirsiz, (sonra da) belirlenmiş canlı et parçasından (uzuvları zamanla oluşan ceninden) yarattık ki, size (kudretimizi) gösterelim. Ve dilediğimizi, belirlenmiş bir süreye kadar rahimlerde bekletiriz; sonra sizi bir bebek olarak dışarı çıkarırız. Sonra güçlü çağınıza ulaşmanız için (sizi büyütürüz). İçinizden kimi vefât eder; yine içinizden kim de ömrün en verimsiz çagğına kadar götürülür; tâ ki bilen bir kimse olduktan sonra bir şey bilmez hâle gelsin. Sen, yeryüzünü de kupkuru ve ölü bir hâlde görürsün; fakat biz; üzerine yağmur indirdiğimzide o, kıpırdanır, kabarır ve her çeşitten (veya çiftten) iç açıcı bitkiler verir.” (Hac/5) (4)

Vay hakkaten DNA'nın nasıl oluştuğunu, aminoasitlerin nasıl kodlandığını anlatıyor bu ayette. Hücre zarından bile bahsetmiş. Affet sen beni hata etmişim

Zimbabwe
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek

Kreston bunu yazdı:

Bilinmeyen bunu yazdı:

Ya nasıl bu kadar sığ düşünebiliyorsunuz anlamıyorum.. O kadar ufak basit bir olayın kafanıza yatmasıyla Yaratan'ı reddedebiliyorsunuz..

Hiç mi düşünmüyorsunuz dışarı çıktığınızda dağları taşları.. Ya arkadaş bunlar nasıl olmuş, her şeyin bir sebebi var gerçekten, herşeyin sonucu bir yere bağlanıyor, kusursuz bir dünya, herşeyin bir düzeni var, otçullar ot yiyor, otçulları yiyen başka canlılar var, hepsi gül gibi geçinip gidiyor.. Oksijen üreten canlılar var, bu oksijeni kullanan canlılar var.. Herşey bir düzen içinde..

Lisede biyoloji dersinde bir sürü konu var.. Bunları dinlediğiniz zaman hiç mi bir başka diyarlara akmadınız.. Ne bilim fizik dersinde bakıyosun bir enerji var, harekete dönüşüyor, bu hareket elektriğe dönüşüyor.. Bu nasıl düzen arkadaş demediniz mi.. Herşey bu kadar basit mi ya sizin için..

Vücut sisteminizi hiç mi düşünmediniz.. Kulağınıza bakıyorsunuz garip bir şekli var, ama sonradan öğreniyorsunuz ki bu şeklin bir nedeni var, her santimin bi önemi var.. Bağırsak denen bir şey var, bakıyorsun upuzun dolanmış, bu yapının bir sonucu var..

Çok farklı konular var.. Bunların sonu gelmez.. Gözün gördüğü her şeyi yorumlayabilirsiniz..

Eminim ki belirli bir yaş döneminde bunları düşünmüşsünüzdür.. Soruyorum size bu düşündüğünüz şeyler sizi nereye götürdü ??

Bilime

Haline gülüyorum sadece.. Bilim sizi kurtaracak.. Öldüğün zaman, can çekişirken, bilimin ışığını göreceksin.. Yusuf olduğun zaman ellerin ayakların tutmadığı zaman, (Allah göstermesin) yatalak olduğuın zaman, (Allah göstermesin) bir uzvunu kaybettiğin zaman, nefes alışverişinde zorlandığın zaman bilim mi diyeceksin, yoksa inanmak istemediğin Allah mı diyeceksin bunu ancak sen bilirsin.. Ben sana bir şey katamam, Seni aklınla baş başa bırakıyorum..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bilinmeyen bunu yazdı:

Kreston bunu yazdı:

Bilinmeyen bunu yazdı:

Ya nasıl bu kadar sığ düşünebiliyorsunuz anlamıyorum.. O kadar ufak basit bir olayın kafanıza yatmasıyla Yaratan'ı reddedebiliyorsunuz..

Hiç mi düşünmüyorsunuz dışarı çıktığınızda dağları taşları.. Ya arkadaş bunlar nasıl olmuş, her şeyin bir sebebi var gerçekten, herşeyin sonucu bir yere bağlanıyor, kusursuz bir dünya, herşeyin bir düzeni var, otçullar ot yiyor, otçulları yiyen başka canlılar var, hepsi gül gibi geçinip gidiyor.. Oksijen üreten canlılar var, bu oksijeni kullanan canlılar var.. Herşey bir düzen içinde..

Lisede biyoloji dersinde bir sürü konu var.. Bunları dinlediğiniz zaman hiç mi bir başka diyarlara akmadınız.. Ne bilim fizik dersinde bakıyosun bir enerji var, harekete dönüşüyor, bu hareket elektriğe dönüşüyor.. Bu nasıl düzen arkadaş demediniz mi.. Herşey bu kadar basit mi ya sizin için..

Vücut sisteminizi hiç mi düşünmediniz.. Kulağınıza bakıyorsunuz garip bir şekli var, ama sonradan öğreniyorsunuz ki bu şeklin bir nedeni var, her santimin bi önemi var.. Bağırsak denen bir şey var, bakıyorsun upuzun dolanmış, bu yapının bir sonucu var..

Çok farklı konular var.. Bunların sonu gelmez.. Gözün gördüğü her şeyi yorumlayabilirsiniz..

Eminim ki belirli bir yaş döneminde bunları düşünmüşsünüzdür.. Soruyorum size bu düşündüğünüz şeyler sizi nereye götürdü ??

Bilime

Haline gülüyorum sadece.. Bilim sizi kurtaracak.. Öldüğün zaman, can çekişirken, bilimin ışığını göreceksin.. Yusuf olduğun zaman ellerin ayakların tutmadığı zaman, (Allah göstermesin) yatalak olduğuın zaman, (Allah göstermesin) bir uzvunu kaybettiğin zaman, nefes alışverişinde zorlandığın zaman bilim mi diyeceksin, yoksa inanmak istemediğin Allah mı diyeceksin bunu ancak sen bilirsin.. Ben sana bir şey katamam, Seni aklınla baş başa bırakıyorum..

Bana birşey katamayacağın kısmına katılıyorum.

Zimbabwe
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek

HaLFDeviL bunu yazdı:

necroshine bunu yazdı:

Kreston bunu yazdı:

Hocam ellerini yorma..

İnanmayan ve ya inanmak istemeyenler için Bilim sadece kaçış noktasıdır..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

Bilinmeyen bunu yazdı:

HaLFDeviL bunu yazdı:

necroshine bunu yazdı:

Kreston bunu yazdı:

Hocam ellerini yorma..

İnanmayan ve ya inanmak istemeyenler için Bilim sadece kaçış noktasıdır..

Ellerimi yormami istemiyorsaniz neden bu konuyu actiniz :)))

Bilim aydinliga giris noktasidir.

aydinlanmaktan korkan insanlar bilmedikleri seylerden kacarlar.

Toplam Hit: 19200 Toplam Mesaj: 133