folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve İslamiyet 1

Bilim Ve İslamiyet 1

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

YesMilord bunu yazdı:
    -----------------------------

@ Firex hoca sen necisin. Adam gibi tartışmak için üslubumu korumaya çalışıyorum devamlı üstüne gidiyosun. Üstelik benim zerre pipimde degil isnanların ne bok yedigi neye inandıgı. Sadece tek taraflı bakmamak açısından soylemiştim. Ama olurda bu akdar alttan almama ragmen olayı hakarete vardırırsan orda külahları degisiriz. Kimseyi kendime hakaret ettirmeye niyetim yok, açıkçası birbirinizezle atışa atışa insanlıgı,iki kelime laf etmeyi unutmuşsunuz. Ben sana salak olmadıgımı da çok güzel kanıtlarım, sen neyi kanıtlarsın. Başından beri hassas noktalara özellikle sen basıyosun sonra kıskırtmaktan bahsediyosun,ona cevaben yazmıstım ama bunu bile anlamamıssın, yazık diyorum...

Benim kimseye salak dediğim yok. Kendi kendine birşeyler çıkartıp dediklerimi çarpıtıyorsun. Cevap verdim. Yine aynı tas aynı hamam değişen birşey yok. Benim kanıtlayacak şeyim çok merak etme. Hala olmadık yerlerden dediklerimi çekip tartışma çıkartıyorsun. Bir de tehditvari konuşuyor. Kışkırtma görmemişiz vs.

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

necroshine bunu yazdı:

Ben bizim gunluk hayatimiza karisan cezalandirici tanrinin varligindan öte yaratici boyutuyla ilgileniyorum. Ozellikle fizik.

Ama kimse bu konuya yaklasamiyor. Ardindan bilim adi altinda bol ajitasyonlu "bilim kurgu hikayeleri" anlatiyorlar. 

Kimse bol keseden sallamasin "Allah bizi bu yuzden su yuzden yaratti" diye 

Arada okudum seadog yazmis "Allah kendi büyüklüğü göstermek için bizleri yarattı. Kendisine tapacak varlıklar olması için bizi yarattı. İstediği için yarattı."

demis.

ya haci bilmeden kesin yargisal cumleleri nasil kuruyorsun ? Allah sana ne kadar buyuk oldugunu gostermek zorunda mi ?

Allah'in egolarindan oyle genis genis bahsediyorsun ki, sonra inanmiyorum diyen birisine deliler gibi saldiriyorsun.

Senki Allah'a direk Egoist demekten cekinmiyorsun ama.

Sen din alimimisin boyle kuramsal cumleleri sunuyorsun

Sunuyorsan neye gore sundugunu da soyle

Sonra demis ki 

"Öyle istediği için imtihana giriyorsun. Ne olduğunuda ne olacağınıda biliyor ama sen göresin diye sana yasatıor"

abicim din bilimi sizin oturup mantik yurutup "iste budur" diyebileceginiz bir bilim degil. 

Sosyoloji tarih ve antropoloji den anliyor olmaniz lazim. Dinler nerede hangi cografik sartlar altinda

hangi irklara nasil dogdu, hangi tarihsel olaylar uzerine gelisti ve yayildi

Hic birseye elini surme, cik balkona bir bardak cay bir de cigara yak, yildizlara bak

Ardindan

"Benim seni anlamama gucum yetmedi, demek ki bizim fikrimiz zikrimiz 3 boyutda sinirli"

Eger din ve yaratan bu kadar basit ve ateistleri iknasi bu kadar kolay bir olusum olsaydi

ilahiyat fakultelerine ve din adamlarina ihtiyac kalmazdi.

PaBLo_eSCoBaR bunu yazdı:

tamam da niye sınava (imtihana) giriyoruz? bizi yaratan allah bakıyim iyi yaratabilmişim mi diye bide sınav mı yapıyor? sınav sonuçlarını bilmiyor mu?

seadog

Sorularını daha ciddi şekilde sorar mısın?

Bundan daha ciddi bir yaklasim yok. Cevap veremediginiz konular hakkinda ahkam kesmeyi ne kadar seviyorsunuz.

hocam egoist falan demişsinde al sana ayeti belli.

ZÂRİYÂT Suresi Ayet - 56 
    Ve mâ halaktul cinne vel inse illâ li ya'budûn(ya'budûni).

Ve Ben, insanları ve cinleri (başka bir şey için değil, sadece) Bana kul olsunlar diye yarattım.

Allah: "İnsanları ve cinleri Allah'a kul olsunlar diye yarattım." buyuruyor. Kul olmak "abd" kelimesiyle, ibadet etmek "abid" kelimesiyle ifade edilir. Zumer-17'de Allah, sahâbenin şeytana kul olmaktan kurtulup Allah'a kul olduğunu ifade ediyor. Sahâbe böylece bu âyetteki emri yerine getirmiştir.

39 / ZUMER - 17: Vellezînectenebût tâgûte en ya’budûhâ ve enâbû ilâllâhi lehumul buşrâ, fe beşşir ıbâd(ıbâdi).
    Ve onlar ki; taguta (insan ve cin şeytanlara) kul olmaktan içtinap ettiler (kaçındılar, kendilerini kurtardılar). Çünkü Allah'a yöneldiler (Allah'a ulaşmayı dilediler). Onlara müjdeler vardır. Öyleyse kullarımı müjdele!

burda kul olsunlar diye yarattım diyor . Allah büyükkü yüceki insanları kul olarak sıfatlandırıyor . Çok komik ya egoist nedir ya ?

herkezin eşit şartlarda bulunduğu yerde kendini büyük görmek veya yüksek görmek egoistliktir . Bu kadar çok şeyi yaratan , yarattığı insanlar eşitmidirki egoist olsun .

"elma seni sevmiyorsa, senin elmayı sevmenin elma için bir anlamı olmaz ki"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Erkek

HaLFDeviL bunu yazdı:

"kuantumla ilgili düşünürken buldugum bişey, insan dünyası algısal aslında biliyor musun. Madde dedigin sey yok, atom altı, altı parcacıkları,onun altı parcacıkları... bu boyle gider ve hepsinin hacmi ihmal edilir." hocam hacmi ihmal edilir demişsin açıkla , yazdığın yazıda açıklaman gereken bir ton soru sorarım sana sonra yine tekrar başa döneriz .

atom maddeler arası boslugun 1863 te birini doldurur. Atomu olusturan atom altı parcacıkların(kuarkların oldugu bilinmekterdir. Kuarkların da yapısı incelendiginde toplam kapladıkları hacimin cekirdegin sadece 1800 de biri oldugu görülür. Kuarklardan sonra, kuark altı parcacıklar olan lepton lifler gelir. Onlarda aynı oranda yapısal bakımdan bosluktur . Daha onunda altına inilmemis olmasına ragmen bu durumun aynı oranda devam ettigi ve maddenin aslında bosluktan olustugu soylenmektedir... :) Neyin peşindesin anlamadım. İstersen kaynakca da vereyim. Sana bilgiyi nerede bulacagını soylemiştim, otesini sorguluyosan bunda art niyet ararım...

I don't wanna be an angel, I just wanna be God.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

YesMilord bunu yazdı:

@ Firex hoca sen necisin. Adam gibi tartışmak için üslubumu korumaya çalışıyorum devamlı üstüne gidiyosun. Üstelik benim zerre pipimde degil isnanların ne bok yedigi neye inandıgı. Sadece tek taraflı bakmamak açısından soylemiştim. Ama olurda bu akdar alttan almama ragmen olayı hakarete vardırırsan orda külahları degisiriz. Kimseyi kendime hakaret ettirmeye niyetim yok, açıkçası birbirinizezle atışa atışa insanlıgı,iki kelime laf etmeyi unutmuşsunuz. Ben sana salak olmadıgımı da çok güzel kanıtlarım, sen neyi kanıtlarsın. Başından beri hassas noktalara özellikle sen basıyosun sonra kıskırtmaktan bahsediyosun,ona cevaben yazmıstım ama bunu bile anlamamıssın, yazık diyorum...

Benim kimseye salak dediğim yok. Kendi kendine birşeyler çıkartıp dediklerimi çarpıtıyorsun. Cevap verdim. Yine aynı tas aynı hamam değişen birşey yok. Benim kanıtlayacak şeyim çok merak etme. Hala olmadık yerlerden dediklerimi çekip tartışma çıkartıyorsun. Bir de tehditvari konuşuyor. Kışkırtma görmemişiz vs.

Hadi abi sepeti koluna herkes kendi yolunai bilerek bunu aldım yazdıklarımız görünsün diye, bi git 3 seferdir salaga takan sensin, ona cevap veriyorum mecburen, oradan cıkarıp tekrar salaga takıyosun ustelik bana tehditkar diyosun. Onceki konuları, veya konudaki baska arkadasları incelemeni rica edicem, daha hosgörülüsünü bul 2 fikire karsı, sende dahil, ben AB ye kadar banlanmayı kabul ediyorum...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

HaLFDeviL bunu yazdı:

necroshine bunu yazdı:

ZÂRİYÂT Suresi Ayet - 56 

Ve Ben, insanları ve cinleri (başka bir şey için değil, sadece) Bana kul olsunlar diye yarattım.

Allah: "İnsanları ve cinleri Allah'a kul olsunlar diye yarattım." buyuruyor. Kul olmak "abd" kelimesiyle, ibadet etmek "abid" kelimesiyle ifade edilir. Zumer-17'de Allah, sahâbenin şeytana kul olmaktan kurtulup Allah'a kul olduğunu ifade ediyor. Sahâbe böylece bu âyetteki emri yerine getirmiştir.

39 / ZUMER - 17: Vellezînectenebût tâgûte en ya’budûhâ ve enâbû ilâllâhi lehumul buşrâ, fe beşşir ıbâd(ıbâdi).
    Ve onlar ki; taguta (insan ve cin şeytanlara) kul olmaktan içtinap ettiler (kaçındılar, kendilerini kurtardılar). Çünkü Allah'a yöneldiler (Allah'a ulaşmayı dilediler). Onlara müjdeler vardır. Öyleyse kullarımı müjdele!

burda kul olsunlar diye yarattım diyor . Allah büyükkü yüceki insanları kul olarak sıfatlandırıyor . Çok komik ya egoist nedir ya ?

herkezin eşit şartlarda bulunduğu yerde kendini büyük görmek veya yüksek görmek egoistliktir . Bu kadar çok şeyi yaratan , yarattığı insanlar eşitmidirki egoist olsun .

oradaki kul kelimesi kole, emre verilmis anlaminin yani sira "mahlukat" anlamini da tasiyor

Yani "tum bu yaratilanlar Allah'in mahlukatidir" anlaminda 

Ama cok genis bir fikre sahip degilim

ayrica egoism kelimesinin anlaminda "herkes" diye bir sart kosamazsin. 

"kisisel cikarlar dogrultusunda hareket etmeye egoism" denir

Egoism insani psikolojik bir tanimdir. ama tanriyi kisisellestirip anlatirsan birisi kalkar sana "egosit" kelimesinden baska bir kelime de kullanir

ve dini duygularini kirar.

bunun icin Allah'tan bahsederken seadog gibi, mahalledeki kankandan bahseder gibi basite indirgemen

kimseyi bir din alimi veya dini vizyonu olan kisi formatina sokmaz ))

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    catlos
    catlos's avatar
    Erkek

diyelim ki birisi çıktı ahireti bilimsel bi şekilde açıkladı hem de öyle bi şekilde anlattı ki daha önce duymadığın bilmediğin formüllerle fizik kurallarıyla (varsaym olarak söylüyorum) sen anlayabilecek misin o adamı? hadi onu da geçtik fizikte çok ileri bir konuyu bir fizik profesörü anlatsa bişey anlayabilecek misin? anlamayacaksın derin bi bilgin yok çünkü o konuda anlamak için bayağı bişey bilmen gerekir ki bu zaman alır çaba gerektirir çok merak ediyorum Allah'ı ve diğer manevi şeyleri inkar edenler acaba o kadar derin bi şekilde üstüne düştünüz mü? araştırıp araştırmalarınızın karşılığını alamadınız da mı inkar ediyorsunuz? yani birisinin gelip anahtar kelimeyi söylediğinde mi Allah'ın varlığına inanacaksınız neden birisi söylesin ki neden gelip siz inanasınız diye yalvarsın ki herkesin özgür iradesi vardır islam dinine göre bir müslüman tebliğ görevinin hakkıyla yerine getirir ve gerisini de tebliğ yaptığı adam düşünür inanır veya inanmaz sonuçta herkes kendi yaptıklarından imtihan olur uyarı vardır ama ısrar yoktur eğer inanmak istiyorsanız çaba gösterin ama illa da inanın demiyor kimse inanmak istemiyorsanız da lütfen inanan insanların değerleri hakkında konuşurken laflarınızı özenle seçin çünkü inanan insanlar bu konularda hassastırlar çabuk sinirlenirler sağlıklı konuşma sağlanmaz bu şekilde 

severim serçeleri, narin olur pençeleri...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

@Yesmilord sana bişey sorcam hocam , sorduklarımın hiçbirinde art niyet arama !
    Şimdi maddenin en küçük yapı taşı atom dendi sonra Quark ortaya çıktı . Madde ile demokritos , j.j.thomson v.s uğraştı , hepside yeni şeyler keşfetti ve sürekli kendisinde önce geleni çürütmedi mi ? EE senin yazdıklarında elbet birgün çürütülecek şeyler değil mi ki bu kadar kesin yargı kullanbiliryorsun ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

necroshine bunu yazdı:

HaLFDeviL bunu yazdı:

necroshine bunu yazdı:

ZÂRİYÂT Suresi Ayet - 56 

oradaki kul kelimesi kole, emre verilmis anlaminin yani sira "mahlukat" anlamini da tasiyor

Yani "tum bu yaratilanlar Allah'in mahlukatidir" anlaminda 

Ama cok genis bir fikre sahip degilim

ayrica egoism kelimesinin anlaminda "herkes" diye bir sart kosamazsin. 

"kisisel cikarlar dogrultusunda hareket etmeye egoism" denir

Egoism insani psikolojik bir tanimdir. ama tanriyi kisisellestirip anlatirsan birisi kalkar sana "egosit" kelimesinden baska bir kelime de kullanir

ve dini duygularini kirar.

bunun icin Allah'tan bahsederken seadog gibi, mahalledeki kankandan bahseder gibi basite indirgemen

kimseyi bir din alimi veya dini vizyonu olan kisi formatina sokmaz ))

tanriyi kim nasıl kişileştirebilir ?  o yüzden egoist kelimesi kullanmazsın sende .
    Senin yaradılmanda bir basamak olan anne ve babanında bir kulusun eğer onları sayıp , söylediklerini ciddeye alıyosan .onlarda sana kimi zaman seçim şansı tanıyo veya sana seçimlerinde yardım ediyor , destek oluyor köstek oluyor , peki onlarda mı egoist ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

catlos bunu yazdı:

diyelim ki birisi çıktı ahireti bilimsel bi şekilde açıkladı hem de öyle bi şekilde anlattı ki daha önce duymadığın bilmediğin formüllerle fizik kurallarıyla (varsaym olarak söylüyorum) sen anlayabilecek misin o adamı? hadi onu da geçtik fizikte çok ileri bir konuyu bir fizik profesörü anlatsa bişey anlayabilecek misin? anlamayacaksın derin bi bilgin yok çünkü o konuda anlamak için bayağı bişey bilmen gerekir ki bu zaman alır çaba gerektirir çok merak ediyorum Allah'ı ve diğer manevi şeyleri inkar edenler acaba o kadar derin bi şekilde üstüne düştünüz mü? araştırıp araştırmalarınızın karşılığını alamadınız da mı inkar ediyorsunuz? yani birisinin gelip anahtar kelimeyi söylediğinde mi Allah'ın varlığına inanacaksınız neden birisi söylesin ki neden gelip siz inanasınız diye yalvarsın ki herkesin özgür iradesi vardır islam dinine göre bir müslüman tebliğ görevinin hakkıyla yerine getirir ve gerisini de tebliğ yaptığı adam düşünür inanır veya inanmaz sonuçta herkes kendi yaptıklarından imtihan olur uyarı vardır ama ısrar yoktur eğer inanmak istiyorsanız çaba gösterin ama illa da inanın demiyor kimse inanmak istemiyorsanız da lütfen inanan insanların değerleri hakkında konuşurken laflarınızı özenle seçin çünkü inanan insanlar bu konularda hassastırlar çabuk sinirlenirler sağlıklı konuşma sağlanmaz bu şekilde 

hocam arkadaşlar o sınavı öyle bi anlamışlarki bence garip yani . İnsanın kendisine göre doğru gelen yani doğru bildiği doğrudur . Bu yüzden kendi doğrularımızı kendi seçimlerimiz yüzünden , nedeni yüzünden imtihan olucaz veya oluyoruz . sizde inanmamayı doğru bildiğiniz için inanmıyorsunuz sizinde sınavınız bu olsa gerek ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Erkek

HaLFDeviL bunu yazdı:

@Yesmilord sana bişey sorcam hocam , sorduklarımın hiçbirinde art niyet arama !
    Şimdi maddenin en küçük yapı taşı atom dendi sonra Quark ortaya çıktı . Madde ile demokritos , j.j.thomson v.s uğraştı , hepside yeni şeyler keşfetti ve sürekli kendisinde önce geleni çürütmedi mi ? EE senin yazdıklarında elbet birgün çürütülecek şeyler değil mi ki bu kadar kesin yargı kullanbiliryorsun ?

Hocam su andaki atom yapısı kemikleşmiş bir olgu. Sadece extrem durumları acıklamada yetersiz. O yüzden yapılan araştırmalarda atom altı parcacıklar kesfedildi. Onların yapısı araştırılırkan sizimler kesfedildi. Sicimler arastırılırken de baska birsey kesfedilecek. Bilimin temel ozelligi bu. Birikimli ve sürekli üzerine koyarak ilerliyecek. Su andaki en dogrusu hatta ispatlanmısı bu. Üzerine yeni şeyler konulucagını reddetmiyorum ki zaten bu kesin, eger reddedersem kendimloe çelişirim zaten.Şu andaki seyi de eger bi araştırılma sonunda daha gelişmişi bulundugunda sürdürürsem o zaman bunun adı bilim degil, dogma olur. Dini reddetmemin temeli de budur. 1500 yıldır degişmemiş olması ve aynı şeyleri soylemesi. İnsan gelişir, hatta durdugu yerde gelişir, magara adamıyken bugunlere gelmemiz de bunun kanıtı. Buna karşılık insanların 1500-2000-3000 yıldır aynı seylere inanması bana uzak geliyor, tamam herkes okuduguna veya duruma göre farklı anlamlar çıkarıyo diyebilirsin, ki bunun da benim gözümde-lütfen hakaret olarak algılama,samimi söylüyorum- falcının 10 tane şeyi atıp 3 ünü tutturup sonra da bak bildim demesinden ve insanların da bilinenlere odaklı gercek dısı nedenler aramasından hc bi farkı yok...

Toplam Hit: 17827 Toplam Mesaj: 133