Bilim Ve İslamiyet 1
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
-----------------------------
N0NSt0P bunu yazdı:
-----------------------------
@seadog Ben bilimle yaratıcıya karşı gelenleri şuna benzetiyorum. Bir baba çocuğuna oyuncak bir tabanca veriyor oynasın, oyalansın diye. Sonra asi çocukta bu oyuncak tabancayla babasını öldürmeye çalışıyor ne kadar garip bir o kadar da komik bir durum değil mi dostlar. Sonrasında ne oluyor baba susuyor susuyor gülüyor gülüyor ama sinirlenince tepesi atıncada alıp o tabancayı çocuğun başında kırıyor ve haddini bildiriyor :)
Vay zalim baba... Büyüyünce vururdum onu ozaman!(bildiğim babalar cocuklarıyla karşılıklı oynarlar, yapma der cocuk devam eder, tekrar yapma der cocuk devam edince alır oyuncagını elinden çocuk aglar. Tabi ne babalar var değilmi...Döverde severde cocuk onun değilmi? kime neee? )
Bende şöyle bir benzetme yapayım. Bir şekilde bir cocuga hediyeler dolusu bir ev veriliyor ve bir kitap. Ama hiç görünmüyor, kim olduğu belli değil. Kitapdada her gün ona saygı göstermesini, onun dediklerini yapmasını, o nederse dogru bu oldugunu, bu yolda gitmesini ve her gün belirli saatlerde şu surada oturup 1 saat ona saygı duydugunu, senden güçlü oldugumu kabullenip, onun var olduguna inanması gerektigi yazıyor. Çocuk bunları yapmıyor. Çünkü görmedim ve bunu bir başkasıda yapmıs olabilir başka bir sebebi olabilir. Bana dediklerini yapmazsam sunlar bunlar olabilir dediğini hatırlıyor. Ama mantıkla düşünüyor kendi doğru olarak gördüğü şeyleri yapıyor. Çalıp çırpmıyor, insanlara iyilik yapıyor. Belkide dünyanın en iyi insanı oluyor, mutlu bir hayat sürüyor. Fakat sırf inanmadı diye cehennemde sonsuza dek acı çekiceği yazıyor bu kitapda. Bir baba oglu onun dediği yoldan gitmedi doktor olucaksın dediler insan hayatı kurtarıcaksın mutlu olucaksın dedi onu yapmadı. Sonra sen gittin avukat oldun başarı elde ettin alnının teriyle kazandın ama babanın dedigi gibi olmadın. Babalar oğlunun başarı elde ettigini görünce hakkıyla kazandıgını, gurur duyar onunla. Neden doktor olmadın demez sana! Babalar ona tapmanıda istemez, gurur duyar oğluyla. Sırf dediği yoldan gitmedin, ona tapmadın diye seni cezalandırmaz ebedi bir işkenceye. Babama taparım ama tanrı var olsa bile ona tapmam! Eğer öyle bir varlık varsa onun yaptığı yücelik değil, Tamamen egolarını tatmin etmeye çalışan 0-10 yaş arası cocukca bir ezme zevki. Sadece inanmamak ve sonuc, çok acımasızca zalimce. Vay anasını bee her türlü pisliği yapıp allaha inananlar daha şanslı. Nasıl inanıyorlarsa? Çünkü kuran daki gibi bir varlık olduguna eğer ben inansaydım evden dışarı adımımı atmaz sabah akşam ona dua ederdim korkudan. Bana zarar vermesin diye...
Burda sizi rencide edicek kelimeler kullandıysam affola. Bu şekilde ifade edebildim kendimi. Amacım kendimce görüşümü ifade etmekdi sizin gibi.
-----------------------------Her türlü pisliği yapıp Allah'a inananların daha şanslı olduğunu kim söyledi. Bilip bilmeden konuşmayın..
-----------------------------Kitaba hiç baktınmı hoca. İnanan ile inanmayan arasındaki fark'a. İnanana karşı bağışlayıcıdır. İnanmayanın hiç bir şansı yok. sonsuz ebedi cehennem yazıyor inanmayana. Yapacağı azap, çile , gücüyle yapabilicekleri. Onlara karşı nekadar ön yargılı oldugu yazıyor. Ama inanıp yaptıklarından pişman olana karşı bağışlayıcı. Kötü birşey yapmasada sadece inanmadığından ebedi işkence... Zaten arayış içinde olmayan adam dediklerimden birşey anlamaz.
"Bence temelde ikimiz de dinsiziz. Sadece ben, senden bir tane fazla dini daha reddediyorum. Sen diğer tüm olası dinleri neden reddettiğini anladığın zaman, benim de neden senin dinini reddettiğimi anlarsın."
Stephen F. Roberts -
seadog bunu yazdı:
-----------------------------Hocam farzet ki ÖSS gibi çok önemli bir sınava giriyorsun. Sınava giriyorsun tüm soruları yapıp çıkıyorsun. Çıktıktan sonra kontrol ediyorsun ki tüm soruların doğru süper diyorsun rahatlıyorsun sonra bir bakıyorsun ki kağıda adını yazmadın TC numaranı yazmadın:| E ne oluyor bu sefer sınav gitti sil baştan her şey doğru ama adın yok TC numaran yok diye kaybettin sınavı artık o doğru yaptığın soruların hiç bir kıymeti kalmadı. İşte imanda böyle bir şey. İman olmadıktan gerisinin kıymeti kalmıyor.
Ama Allahın affedicilerin en büyüğü olduğunu unutmamak lazım.
Allahın gücünün yetmediği şey de yoktur. Bunu sakın düşünme, Allah sadece sana ve senin gibilere müsade ediyor. Neye mi müsade ediyor doğruyu göresiniz diye. Pişman olasınız diye.
-----------------------------Sınavda T. Erdoğan Türkiye'nin en büyük başbakanıdır, yazmam gerekiyorsa o kagıda, ben o sınava girmem hoca. Ad soyad yazmaya benzemiyor o unutmak ayrı inanmamak ayrı mesele... Zaten zorla inanamazsın. Aklına yatıyorsa. Bu da bir gerçek...
Burda demek istedigim unutmak ile birşeye inanmamak arasında fark var. Sınav elle tutulur görülür birşey zaten. Sonucunu görürsün. Önceden haberin vardır kesindir, netdir, onaylıdır, kanıtlanmıştır...!