Bir Çok Günaha Maruz Kalıyoruz. Kendimizi Affettirmek İçin Ne Ve Neler Yapmalıyız?
-
gunah işliorsan işleme en basitinden madem farkındasın nie gunah işlemeye devam ediorsun? gunahı işle tovbe et sora bi dah aişle sora bi daha tovbe et... yalama olur yalama... ya kökten coz işini bitir, ya da oluruna bırak! bence burda bu konunun bir anlamı varmı oda tartısılır!!!
madem buraad polemik yaratmak istemiorsun, buraya konu acma yetisinde gosterdigin istek kadar biraz da kitap okumakta goster o istegi emin ol bir cok sey ogreneceksin! ha yanlıs anlama dediklerimi bir cok konu mevcut arsivde, ama senin niyetinin ogrenmek olduguna inanmıorum! ogrenmek isteyen kitabı acar okur! herkesin dini kendine... unutma gozler onunde yapılan ibadet, ibadet degildir!!! bu kadar gosterisi kabul eden bir dinimiz yok! ona buna gostermek icin herkesin onunde yaparsan hic bi ise yaramaz... oku az oku pls
-
FireX bunu yazdı:
-----------------------------
Soruyu soran arkadaş yanlış anlamasın. Yazdıklarımı yapıyorsa anlayabilir beni bağlamaz. İşle günahı sonra namaz kıl affettir. Adam afedersiniz camiden çıkıp kerhaneye gidiyor. Yalan, dolan her türlü pislik var namazdan oruçtan başka birşey yok. Allah'ın affedecekleri küçük şeylerdir. Öbür türlü diğer kullarınında hakkını yemiş oluyor. Bende bilirim adilik yaptıktan sonra namaz kılmayı. Hiç affedilmeyecekmişsiniz gibi yaşayın. İslam günah çıkartma dini değildir.
yok hoca bende altına namaz kıl falan diye yazdımda
senin dediğin gibi eger oyleyse ayrı mesele :)
yani ben onları eger kucuk seyler yapiyor ama islama gore yasiyorsa diye yazmı$tım , iyi deyinmi$sin :) -
Metanet bunu yazdı:
FireX bunu yazdı:
Soruyu soran arkadaş yanlış anlamasın. Yazdıklarımı yapıyorsa anlayabilir beni bağlamaz. İşle günahı sonra namaz kıl affettir. Adam afedersiniz camiden çıkıp kerhaneye gidiyor. Yalan, dolan her türlü pislik var namazdan oruçtan başka birşey yok. Allah'ın affedecekleri küçük şeylerdir. Öbür türlü diğer kullarınında hakkını yemiş oluyor. Bende bilirim adilik yaptıktan sonra namaz kılmayı. Hiç affedilmeyecekmişsiniz gibi yaşayın. İslam günah çıkartma dini değildir.
yok hoca bende altına namaz kıl falan diye yazdımda
senin dediğin gibi eger oyleyse ayrı mesele :)
yani ben onları eger kucuk seyler yapiyor ama islama gore yasiyorsa diye yazmı$tım , iyi deyinmi$sin :)
Hacı sen üstüne alınmışsın ben sadece başlığı açan arkadaşın mesajını okuyarak cevapladım. -
wassh bunu yazdı:
-----------------------------gunah işliorsan işleme en basitinden madem farkındasın nie gunah işlemeye devam ediorsun? gunahı işle tovbe et sora bi dah aişle sora bi daha tovbe et... yalama olur yalama... ya kökten coz işini bitir, ya da oluruna bırak! bence burda bu konunun bir anlamı varmı oda tartısılır!!!
madem buraad polemik yaratmak istemiorsun, buraya konu acma yetisinde gosterdigin istek kadar biraz da kitap okumakta goster o istegi emin ol bir cok sey ogreneceksin! ha yanlıs anlama dediklerimi bir cok konu mevcut arsivde, ama senin niyetinin ogrenmek olduguna inanmıorum! ogrenmek isteyen kitabı acar okur! herkesin dini kendine... unutma gozler onunde yapılan ibadet, ibadet degildir!!! bu kadar gosterisi kabul eden bir dinimiz yok! ona buna gostermek icin herkesin onunde yaparsan hic bi ise yaramaz... oku az oku pls
Hocam şahsen ben mesela bi programlama dilinde takılsam açıp kitabı okumaz direk gelir
foruma yazardım. $imdi senin dediğin eger egrisini dogrusunu her$eyini ogrenmek istiyorsan cok iyi ama
adamın sordugu kısıtlı bir$ey onun için daha önce tecrubesi olanlardan yararlanması çok daha iyi olur bu konuda.
edit ( FireX'e :D ) : Yok hocam anladım ona dediğinide bende altına mesaj atmi$dim yanlı$ anla$ılmasın seninkinide okumadan geçmesinler diye üstüne basarak soyledim :) -
senin kalbin temiz.. ruhun ari ise.. icinde fesatlik yoksa............................gerisi gelir zaten...
-
Metanet bunu yazdı:
wassh bunu yazdı:
-----------------------------gunah işliorsan işleme en basitinden madem farkındasın nie gunah işlemeye devam ediorsun? gunahı işle tovbe et sora bi dah aişle sora bi daha tovbe et... yalama olur yalama... ya kökten coz işini bitir, ya da oluruna bırak! bence burda bu konunun bir anlamı varmı oda tartısılır!!!
Hocam şahsen ben mesela bi programlama dilinde takılsam açıp kitabı okumaz direk gelir
foruma yazardım. $imdi senin dediğin eger egrisini dogrusunu her$eyini ogrenmek istiyorsan cok iyi ama
adamın sordugu kısıtlı bir$ey onun için daha önce tecrubesi olanlardan yararlanması çok daha iyi olur bu konuda.
edit ( FireX'e :D ) : Yok hocam anladım ona dediğinide bende altına mesaj atmi$dim yanlı$ anla$ılmasın seninkinide okumadan geçmesinler diye üstüne basarak soyledim :)
-----------------------------hocam iide sen gelip burda programlama da bir seyler sordugunda herkesten bilgilerini istiorsun! yani orneklendirme ile anlatıolar sana burda daha iyi anlıorsun! ama din öle bişi olsa emin ol kitap neim inmez herkes birbirine sora sora ogrenirdi.... tamam zaten cok sert cıkmadım arkadasa ama once acsın okusun, sonra gelsin "gunahı affettirmek icin bunları bunları yapmamız gerekiormus" die misal bi konu acsın! sonra bizde onu orada tartısalım her zaman daha iyi olan budur bence din konusunda!
Lütfen DİN ve Programlama gibi konuları bu sekilde karsılastıma bence ;)
-
FireX bunu yazdı:
bunun sebepi islamın sadece namazdan,oruçtan ibaret oldugu sanılmasıdır. -
Ancak kim işlediği zulümden sonra tevbe eder ve (davranışlarını) düzeltirse, şüphesiz Allah onun tevbesini kabul eder.
Muhakkak Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.
-
wassh bunu yazdı:
hocam iide sen gelip burda programlama da bir seyler sordugunda herkesten bilgilerini istiorsun! yani orneklendirme ile anlatıolar sana burda daha iyi anlıorsun! ama din öle bişi olsa emin ol kitap neim inmez herkes birbirine sora sora ogrenirdi.... tamam zaten cok sert cıkmadım arkadasa ama once acsın okusun, sonra gelsin "gunahı affettirmek icin bunları bunları yapmamız gerekiormus" die misal bi konu acsın! sonra bizde onu orada tartısalım her zaman daha iyi olan budur bence din konusunda!Lütfen DİN ve Programlama gibi konuları bu sekilde karsılastıma bence ;)
e o adamda sordugunda herkesden bilgilerini istiyor zaten yani örneklendirme ile anlıolar ona ( mesela firex gibi camiiden cıkıp kerhaneye gitme olayi ) burda daha iyi anlıyor adamda. Dinin belli kuralları vardır kavrayanlar zaten cevap yazar digerleri sallar neyse aceleden dolayı tam acıklayamadım. iyi geceler -
günahsa işleme.. baştan