Bir Çok Günaha Maruz Kalıyoruz. Kendimizi Affettirmek İçin Ne Ve Neler Yapmalıyız?
-
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------
Günâhların için ibadet etmemen lâzım en basitinden .
-----------------------------ne demeye çalışıosn ?
-
şunu söyleyeyim günaha girmemek için önce namaz kılmayı,oruç tutmayı vs bırakmalısın :)
yaptığım hesaplara göre namaz kılmak günahtır :)
-
teraziyi denk tut yeter hacı sonrasına Tanrı karar verir heralde
-
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------Chingis bunu yazdı:
sırf günahlarım affolsun diye,zorla,kendini kasa kasa ibadet etmeyeceksin diyor,yani içinden gelerek ibadet edeceksin demek istiyor kanımca. -
mith bunu yazdı:
teraziyi denk tut yeter hacı sonrasına Tanrı karar verir heralde
:-) -
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------Chingis bunu yazdı:
-----------------------------İbadeti göt sıkışınca , "amk çok günâh işledik lan." deyince yapmamaktan bahsediyorum .
İbadeti içten geldiği gibi , saf , temiz ve gerçekten inanarak , hissederek yapılmasını söylüyorum .
Rahatsız mı etti ?
edit : Bak , cyb3rt1m3 adlı mürid kapmış hemen olayı , sen heralde ön yargıyla okudun mesajı .
-
ibadet emir için yapılır Allah rızası için yapılır sen illede öyle içimden gelsin diye beklerseb daha çok beklersin hojam :) zira ben namaz kılarken bıraktım neden mi ? şeytan öyle bir vesvese veriyodu ki secde ederken bile benim istemim dısınd aolan bir düşünce sistemi sen neye secde ediyon o seni kaale almıo ki falan diyordu 1-2 hafta böyle zorla namaz kıldım kötü mü ettim ? sonrada zaten yenik düştüm vesveselerine.. tabiki ibadeti Allah ı görüyormuş gibi içten ve isteyerek yapmak en temizi yalnız hojm bu işler kademe kademedir. zamanla bu hale gelirsin hemde tahminimce baya bi uzun zamandır o şeytanın kime ne derecede vesvese vereceni sen bilemezsin o yüzden ; zorlada olsa ibadetinizi edin o zorluk şeytanın vesvesesi ve Allah'ın sizi imtanınından gelmektedir..
-
Cevapların hiç birini okumadım. Ama günahı işledikten sonra "dur lan namaz kılalımda gunahımız affolsun" diyerek namaz kılacaksan kılma daha iyi
Ama sorunun cevabı basıt günah işleme olsun bitsin
-
nikoteen bunu yazdı:
ibadet emir için yapılır Allah rızası için yapılır sen illede öyle içimden gelsin diye beklerseb daha çok beklersin hojam :) zira ben namaz kılarken bıraktım neden mi ? şeytan öyle bir vesvese veriyodu ki secde ederken bile benim istemim dısınd aolan bir düşünce sistemi sen neye secde ediyon o seni kaale almıo ki falan diyordu 1-2 hafta böyle zorla namaz kıldım kötü mü ettim ? sonrada zaten yenik düştüm vesveselerine.. tabiki ibadeti Allah ı görüyormuş gibi içten ve isteyerek yapmak en temizi yalnız hojm bu işler kademe kademedir. zamanla bu hale gelirsin hemde tahminimce baya bi uzun zamandır o şeytanın kime ne derecede vesvese vereceni sen bilemezsin o yüzden ; zorlada olsa ibadetinizi edin o zorluk şeytanın vesvesesi ve Allah'ın sizi imtanınından gelmektedir..
Arkadaşa çok katılıyorum.. Herkes demiş ki içinden gelmezse yapma.. (: çok gülünç gerçekten Namazı gerçekten kalpten ihlas ile kılabilen insan sayısı azdır.. Bunlara dinimiz muhsin insanlar demiştir.. demekki siz içinizden gelmediği için hiç kılmıyorsunuz ve verdiğiniz tavsiye çok gülünç.. o zaman arkadaş içinden gelmiyor diye Allah'a da inanmasın? olurmu böyle bişey? -
nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------Senin içinden gelmemiş hocam . Allah içindeki isteği arttırsın inşallah .
Allah'ı ben gördüğüm böcekte , kokladığım çiçekte görüyorum . Orucumu açtığım zeytinde hissediyorum O'nu . Birine yardım ettiğim zaman gözündeki mutlulukta görüyorum O'nu . Namazı kılarken secde ettiğimde hissettiğim huzuru ve mutluluğu anlatamam . Bunlar edebî nitelik taşıyan şiir gibi oldu ama , gerçekten söylemek istediklerimi anca bu sözcüklerle ve tümcelerle anlatabilirdim .