folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Çok Günaha Maruz Kalıyoruz. Kendimizi Affettirmek İçin Ne Ve Neler Yapmalıyız?

Bir Çok Günaha Maruz Kalıyoruz. Kendimizi Affettirmek İçin Ne Ve Neler Yapmalıyız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

Chingis bunu yazdı:
    -----------------------------
    Günâhların için ibadet etmemen lâzım en basitinden .

ne demeye çalışıosn ?

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

şunu söyleyeyim günaha girmemek için önce namaz kılmayı,oruç tutmayı vs bırakmalısın :)

yaptığım hesaplara göre namaz kılmak günahtır :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mith
    mith's avatar
    Erkek
    teraziyi denk tut yeter hacı sonrasına Tanrı karar verir heralde

Prozac Fan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    Pc-ErrOr bunu yazdı:

Chingis bunu yazdı:

ne demeye çalışıosn ?

sırf günahlarım affolsun diye,zorla,kendini kasa kasa ibadet etmeyeceksin diyor,yani içinden gelerek ibadet edeceksin demek istiyor kanımca.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KapTaN60
    KapTaN60's avatar
    Erkek
    mith bunu yazdı:
    teraziyi denk tut yeter hacı sonrasına Tanrı karar verir heralde
    :-)

İTÜ gerisi yalan BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 tarih ve 2008/599 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI"nca engellenmiştir. Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 of 2008/599 . --------------------------------------------------------------------------------
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chinggis
    Chinggis's avatar
    Erkek
    Pc-ErrOr bunu yazdı:

Chingis bunu yazdı:

ne demeye çalışıosn ?

İbadeti göt sıkışınca , "amk çok günâh işledik lan." deyince yapmamaktan bahsediyorum .

İbadeti içten geldiği gibi , saf , temiz ve gerçekten inanarak , hissederek yapılmasını söylüyorum .

Rahatsız mı etti ?

edit : Bak , cyb3rt1m3 adlı mürid kapmış hemen olayı , sen heralde ön yargıyla okudun mesajı .

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    ibadet emir için yapılır Allah rızası için yapılır sen illede öyle içimden gelsin diye beklerseb daha çok beklersin hojam :) zira ben namaz kılarken bıraktım neden mi ? şeytan öyle bir vesvese veriyodu ki secde ederken bile benim istemim dısınd aolan bir düşünce sistemi sen neye secde ediyon o seni kaale almıo ki falan diyordu 1-2 hafta böyle zorla namaz kıldım kötü mü ettim ? sonrada zaten yenik düştüm vesveselerine.. tabiki ibadeti Allah ı görüyormuş gibi içten ve isteyerek yapmak en temizi yalnız hojm bu işler kademe kademedir. zamanla bu hale gelirsin hemde tahminimce baya bi uzun zamandır o şeytanın kime ne derecede vesvese vereceni sen bilemezsin o yüzden ; zorlada olsa ibadetinizi edin o zorluk şeytanın vesvesesi ve Allah'ın sizi imtanınından gelmektedir..

Troubles'll come & they'll pass
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Cevapların hiç birini okumadım. Ama günahı işledikten sonra "dur lan namaz kılalımda gunahımız affolsun" diyerek namaz kılacaksan kılma daha iyi

Ama sorunun cevabı basıt günah işleme olsun bitsin

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek
    nikoteen bunu yazdı:
    ibadet emir için yapılır Allah rızası için yapılır sen illede öyle içimden gelsin diye beklerseb daha çok beklersin hojam :) zira ben namaz kılarken bıraktım neden mi ? şeytan öyle bir vesvese veriyodu ki secde ederken bile benim istemim dısınd aolan bir düşünce sistemi sen neye secde ediyon o seni kaale almıo ki falan diyordu 1-2 hafta böyle zorla namaz kıldım kötü mü ettim ? sonrada zaten yenik düştüm vesveselerine.. tabiki ibadeti Allah ı görüyormuş gibi içten ve isteyerek yapmak en temizi yalnız hojm bu işler kademe kademedir. zamanla bu hale gelirsin hemde tahminimce baya bi uzun zamandır o şeytanın kime ne derecede vesvese vereceni sen bilemezsin o yüzden ; zorlada olsa ibadetinizi edin o zorluk şeytanın vesvesesi ve Allah'ın sizi imtanınından gelmektedir..
    Arkadaşa çok katılıyorum.. Herkes demiş ki içinden gelmezse yapma.. (: çok gülünç gerçekten Namazı gerçekten kalpten ihlas ile kılabilen insan sayısı azdır.. Bunlara dinimiz muhsin insanlar demiştir.. demekki siz içinizden gelmediği için hiç kılmıyorsunuz ve verdiğiniz tavsiye çok gülünç.. o zaman arkadaş içinden gelmiyor diye Allah'a da inanmasın? olurmu böyle bişey?

if else while vs.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chinggis
    Chinggis's avatar
    Erkek

nikoteen bunu yazdı:

Senin içinden gelmemiş hocam . Allah içindeki isteği arttırsın inşallah .

Allah'ı ben gördüğüm böcekte , kokladığım çiçekte görüyorum . Orucumu açtığım zeytinde hissediyorum O'nu . Birine yardım ettiğim zaman gözündeki mutlulukta görüyorum O'nu . Namazı kılarken secde ettiğimde hissettiğim huzuru ve mutluluğu anlatamam . Bunlar edebî nitelik taşıyan şiir gibi oldu ama , gerçekten söylemek istediklerimi anca bu sözcüklerle ve tümcelerle anlatabilirdim . 

Toplam Hit: 12549 Toplam Mesaj: 79