Bir Çok Günaha Maruz Kalıyoruz. Kendimizi Affettirmek İçin Ne Ve Neler Yapmalıyız?
-
Kanaatime Göre Hepimiz Günahkarız Ne kadar Yırtınırsak Yırtınalım hepimiz Belli bir Süre kadar Cehennemde Yanacağız. Yahu Elimizde değilki Ortam Günah ortamı ne yapabilirizki. Sizi Bilmem ben Akışına Bıraktım. Cayır Cayır Nasıl yanacam onu Hesaplıyom şimdide. :)
-
Ben bu konu üzerine yatsı namazını kılıp yatayım.. Allah hepinizi affetsin :)
-
seni kutsuyorum evladım:D
usta ibadetini yap için iyilikle dolu olsun yeter:)
-
FireX bunu yazdı:
-----------------------------
Soruyu soran arkadaş yanlış anlamasın. Yazdıklarımı yapıyorsa anlayabilir beni bağlamaz. İşle günahı sonra namaz kıl affettir. Adam afedersiniz camiden çıkıp kerhaneye gidiyor. Yalan, dolan her türlü pislik var namazdan oruçtan başka birşey yok. Allah'ın affedecekleri küçük şeylerdir. Öbür türlü diğer kullarınında hakkını yemiş oluyor. Bende bilirim adilik yaptıktan sonra namaz kılmayı. Hiç affedilmeyecekmişsiniz gibi yaşayın. İslam günah çıkartma dini değildir.
Ademoğlu iyilik yapmaya uygun kılındığı gibi, günah işlemeye de uygun kılındı. Çünkü bu dünya deneme üzerine, sınavlardan ibaret olan geçici olarak yaşam sürdüğümüz bir dünya değil mi? İyilikte yapabiliriz, günahta işleyebiliriz. Her günah işlediğimizde tövbe etmeliyiz. ALLAH samimi tövbe eden kullarını sever.
Günahlar, ALLAH'ın rızası ile kul arasında bir perdedir. Bu perdenin ortadan kalkması, kişinin yapacağı tövbeye bağlıdır. Sevgili peygamberimiz, kulların günah işleme ve tövbe etmeleriyle ilgili şöyle buyurmuştur. "Her insan günah işleyebilir. Günah işleyenlerin en hayırlıları ise tövbe edenlerdir." Şüphesiz ki ALLAH, rahmetlilerin en rahmetlisidir. Ve şüphesiz ki O bağışlayandır. Güneş batıdan doğup, doğudan batmadığı sürece tövbe kapıları kapanmaz. -
el_turko bunu yazdı:
-----------------------------ne bileyim bos bir zamanimda kafama takildi,hepimizin bilerek ve bilmeyerek yapmis oldugumuz günahlarimiz vardir
elbette,günahlarimizi yüce yaradana affettirebilmek icin sadece namaz ve dua yeterlimidir,sizce arkadaslar neler
yapmamiz lazim ve yapabiliriz
-----------------------------Abi sana artık gerçeği açıklamanın zamanı geldi, tarikat derken aslında burda mecaz anlamda kullanıyoruz.
Biz gerçek bi tarikat değiliz :D
Şakası bi yana kardeşim, namaz dua günah affettirmek için yapılcak şeyler değildir. Bunun için yaparsak maksatlı olur.
Maksatlı ibadet Allah muhafaza sevabı bile verilmeyebilir.
Yapmamız gereken? En basit anlatımla söylersek, kaliteli düzgün biri olmak için çabalamak.
Evet bu, ne affet affet diye yalvarmak ne fazladan ibadet.
Düşünün, yapıp yapıp affet diye yalvaran birinin afferdilmesi mi kolaydır yoksa pes etmeyen, yanlışından çok doğrusu olan kaliteli başarılı birinin affedilmesi mi?
-
ByALeX bunu yazdı:
Ademoğlu iyilik yapmaya uygun kılındığı gibi, günah işlemeye de uygun kılındı. Çünkü bu dünya deneme üzerine, sınavlardan ibaret olan geçici olarak yaşam sürdüğümüz bir dünya değil mi? İyilikte yapabiliriz, günahta işleyebiliriz. Her günah işlediğimizde tövbe etmeliyiz. ALLAH samimi tövbe eden kullarını sever.
Günahlar, ALLAH'ın rızası ile kul arasında bir perdedir. Bu perdenin ortadan kalkması, kişinin yapacağı tövbeye bağlıdır. Sevgili peygamberimiz, kulların günah işleme ve tövbe etmeleriyle ilgili şöyle buyurmuştur. "Her insan günah işleyebilir. Günah işleyenlerin en hayırlıları ise tövbe edenlerdir." Şüphesiz ki ALLAH, rahmetlilerin en rahmetlisidir. Ve şüphesiz O Bağışlayandır. Güneş batıdan doğup, doğudan batmadığı sürece tövbe kapıları kapanmaz.
-----------------------------Sağol Bunları biliyoz içimede Su Döktün ama Ben yinede Yanacam biliyom, O kadar Çok Hakkım yenildiki Artık bende Hak yer oldum, Yırtma İhtimalim varmı sen ondan haber ver. :)
-
ByALeX bunu yazdı:
FireX bunu yazdı:
Soruyu soran arkadaş yanlış anlamasın. Yazdıklarımı yapıyorsa anlayabilir beni bağlamaz. İşle günahı sonra namaz kıl affettir. Adam afedersiniz camiden çıkıp kerhaneye gidiyor. Yalan, dolan her türlü pislik var namazdan oruçtan başka birşey yok. Allah'ın affedecekleri küçük şeylerdir. Öbür türlü diğer kullarınında hakkını yemiş oluyor. Bende bilirim adilik yaptıktan sonra namaz kılmayı. Hiç affedilmeyecekmişsiniz gibi yaşayın. İslam günah çıkartma dini değildir.
Günahlar, ALLAH'ın rızası ile kul arasında bir perdedir. Bu perdenin ortadan kalkması, kişinin yapacağı tövbeye bağlıdır. Sevgili peygamberimiz, kulların günah işleme ve tövbe etmeleriyle ilgili şöyle buyurmuştur. "Her insan günah işleyebilir. Günah işleyenlerin en hayırlıları ise tövbe edenlerdir." Şüphesiz ki ALLAH, rahmetlilerin en rahmetlisidir. Ve şüphesiz ki O bağışlayandır. Güneş batıdan doğup, doğudan batmadığı sürece tövbe kapıları kapanmaz.
Yazdıklarımı düşünmeden tartmadan yazıyı buraya kopyalamışsın. Senin bana verdiğin bu cevaptan ben gidip 3-5 karı düdükleyip tövbe ederek affedilmeyi çıkartırım. Neyse herkes kendinden sorumlu benden bu kadar. Size durmak yok yola devam. -
günaha maruz kalmak ne ya bilmeden radyosyona maruz kalan masum vatandas gibi olmus maruz kalmazsin bilerek işlersin.günah anlayisin nedir bilemem ama öyle bi kavramin idrakindeysen uzak kalmakda senin iradene bagli bence.
-
Arkadaşım burda bu soruya tam manasıyla cvp verecek birinin olduğunu sanmıorum.saolsun arkadaşların hepsi yardımcı olmaya çalışmış sana ama bence böle şeyleri gidip kitaptan okuyarak öğrenmek en güzelidir.daha sağlıklı bilgiler elde edersin.seLametLe
-
sana karşı birileri suç işleseydi sen ne yapardın.
burdan yola cıkmalısın..