folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Çok Günaha Maruz Kalıyoruz. Kendimizi Affettirmek İçin Ne Ve Neler Yapmalıyız?

Bir Çok Günaha Maruz Kalıyoruz. Kendimizi Affettirmek İçin Ne Ve Neler Yapmalıyız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek
    qral bunu yazdı:
    -----------------------------

sana karşı birileri suç işleseydi sen ne yapardın.

burdan yola cıkmalısın..

Bu kdr basitleştirmek yanlış olayı :) olay çok farklı çünkü 

Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    shockman bunu yazdı:

Sağol Bunları biliyoz içimede Su Döktün ama Ben yinede Yanacam biliyom, O kadar Çok Hakkım yenildiki Artık bende Hak yer oldum, Yırtma İhtimalim varmı sen ondan haber ver. :)

Kul hakkından sözediyorsan o kısmı senle kul arasındadır. Yapman gereken ise daha hayatta iken hakkını yediğin kuldan helallik istemen. Kul hakkı en büyük günahlardandır. Dünya hayatında kul hakkı yeyipte helalleşmeden bu dünyadan göçenler büyük hüsranda olacaklardır. İster namazında niyazında ol, salih amelerin dahi olsa yinede tehlikedesin.
    Nasıl mı?

Üzerinde kul hakkı olanlar çok güç duruma düşerler. Misal bir kulun üzerinde kul hakları mı var? Orada hakkını yediği kullar ile yüzleştirilir. Ve hak sahibiplerine borçlarını ödemek zorunda kalır. Bu ödeme amel alış-veriş'i ile olur. Hatta bazılarının amelleri yetmezde; O sırada ALLAH C.C namaz, oruç, hac, zekat, sadaka vb. hayırlı amellerin sevaplarından alacaklılara verir. Hala ödeşilmediği taktirde o kulların günahları alınıp o kişinin terazinin günah kefesine konulur.

Böylece o kul çok büyük bir hüsrana uğrar. Düşünsene namazıyla, niyazıyla ve hayırlı amalleriyle ALLAH'ın huzuruna geldiği halde, kul üzerinde bulunan kul haklarının yüzünden bir anda hayır kefesinde birşey kalmıyor. Ve günah kefesi de günahlarla dolup cehennemlik durumuna düşer. Bu ne acı bir sondur, Öyle insanların vay haline... Kul hakkı yememeye büyük özen göstermeliyiz. ALLah C.C sonumuzu hayırlı eylesin.

Not: Firex bu yazım sana;
    Sanırım sen yazdığımı iyi okumadın, ya da yanlış anladın. Dikkat edersen Samimi tövbe demişim. Yazıyı saptırdın sen.

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Symbian
    Symbian's avatar
    Erkek
    EmotioN bunu yazdı:

bilişim forumu burası..din forumu deil !

git bu konuyu bnce CW ye aç..

not : yanlış anlama sinirim sana deil..yok türban yok ateist falan baydı artık yeter yaw ..

hocam tamamen katılıyorum

çok fazla açılmaya başlandı dinle ilgili konular burda ya cılkı çıktı artık!!

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Erkek

Okudum okudum güldüm

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Potansiyel_Virus bunu yazdı:
    günaha maruz kalmak ne ya  bilmeden radyosyona maruz kalan masum vatandas gibi olmus maruz kalmazsin bilerek işlersin.günah anlayisin nedir bilemem ama öyle bi kavramin idrakindeysen uzak kalmakda senin iradene bagli bence.

Hroahroahara güzeldi :D

Benim düşüncemdir; ya günah işlemeyin, ya affedilmeyi dilemeyin günahınızın arkasında durun ve arkada bırakın(cümle garip olsada anlam olarak mantığa uygun :D) önünüzdeki maçlarda günah değil sevap işlemeye çalışın.

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

HolyDemon bunu yazdı:

Okudum okudum güldüm

Hakket Neye güldün Merak ettim şimdi. :) Paylaşırsan sevinirim.

İşin Kötü yanı Ben Namaz Neym de Kılmıyom, Hiç bişeyde (İyi Amel) yapmadım Demekki Kesinlikle Yanacam ben. :(

Ama Kimseye Kötlük Düşünmedim, Kimseye Hayinlik etmedim bi kusurum var oda Bilen bilir işite neyse Durumum Zor yani. :(

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

alımlı kadının biri papaza günah çıkartmaya gelir; evliyim ama der;
    - papaz efendi ben doktora verdim
    -ne yaptın sen hemen tevbe et
    -papaz efendi ben öğretmene de verdim
    -çok günah hemen tevbe et
    -papaz efendi ben dayanamadım patronada verdim
    -senin işin çoooook zor .çoook günah işlemişsin artık tevbede kurtarmaz seni
    -papaz efendi ben sizede vermeye geldim.
    -seni gidi seni cennete gircen demiiii
      millet böyle affettiriyor .ne dersiniz papazlar bu işi halledermi :D

Temel adalettir .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

abiler ve ablalarda toplu namaz kılınca günahlarından arınıyosun

veya risale falan okursan %100 tertemiz bi insan oluyosun 

demedi deme bak...

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    el_turko bunu yazdı:

ne bileyim bos bir zamanimda kafama takildi,hepimizin bilerek ve bilmeyerek yapmis oldugumuz günahlarimiz vardir

elbette,günahlarimizi yüce yaradana affettirebilmek icin sadece namaz ve dua yeterlimidir,sizce arkadaslar neler

yapmamiz lazim ve yapabiliriz

kardeşim o zaman bundan sonra konu açarsan besmele ile  açman lazım, o zaman günah fln kalmaz ortada...

Ne Olursan Ol Beni Bul ; https://www.facebook.com/izmirliyimmm
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek
    Allah bizleri affetmek için tevbeye çağırıyor.. Allah affedendir, tevbe eden kullarını sever. Ama tevbe bir sözdür Allah'a verilen bir söz aynı zamanda.. tevbesini ettiğin günahı tekrar yapmayacağına, yapmamaya çalışacağına dair.. Bu tür konuları araştırabileceğin internette onlarca binlerce dini site var..Burda araştırman mantıken garip olmuş..
    Yine de biraz paylaşalım.
    Allah yeryüzüne insanları uyarması için insanlara doğru yolu göstermesi ve onları günahlarından uzaklaştırması için onlara Allah'ı bildirmesi için tebliğ etmesi için binlerce peygamber göndermiştir.. Bunların sonuncusu Peygamberimiz Hz.Muhammed'dir.Peki Peygamberimizden sonra peygamber gelmeyeceğini biliyoruz ve insanlar yine sapıtma yolunda.. O zaman ne olacak? Allah peygamberlerinden sonra Velilerini salih dostlarını yeryüzüne göndermiş onları irşad için görevlendirmiştir.. Yapılan en güzel tevbe Allah'a yakın olan bir salihin duasıyla ve şahitliğiyle olandır.. Allah katında veli kulların duaları geçerlidir.. Onlar Allah'a yakın olan insanlardır.. Peygamberimizin "Alimler,veliler benim varisimdir" dediği insanlardır.. Onlar Allah'a götüren Allah'ı gösteren Allah'ı bildiren insanlardır..Kıyamet gününe kadar da var olacaklardır.. Allah Kur'an'ında "O'na ulaşmak için vesileler arayınız" ve “Ey iman edenler Allah'tan korkun ve sâdıklarla beraber olun.” (Tevbe Suresi 119) İlk ayette verdiğimiz vesileler Allah'ın tekrar kur'an'ında belirttiği sadıklardır.. Sadıklarla beraber olmak Allah dostlarıyla beraber olmak onlara yakın olmak Allah'a da yakın olmamızı sağlar.. Kulun Allah'a kalpten yaptığı tevbe ve bir salih'in,Sadığın,Veli'nin duası.. Mürşid-i Kamillerin yolunu tutmak bulmak.. 
    Bu konuda sohbet etmek isteyenler pm yoluyla ulaşabilirler kardeşlerim..

if else while vs.
Toplam Hit: 12545 Toplam Mesaj: 79