folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Çok Günaha Maruz Kalıyoruz. Kendimizi Affettirmek İçin Ne Ve Neler Yapmalıyız?

Bir Çok Günaha Maruz Kalıyoruz. Kendimizi Affettirmek İçin Ne Ve Neler Yapmalıyız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chinggis
    Chinggis's avatar
    Erkek

CipriX bunu yazdı:
    -----------------------------
    nikoteen bunu yazdı:
    ibadet emir için yapılır Allah rızası için yapılır sen illede öyle içimden gelsin diye beklerseb daha çok beklersin hojam :) zira ben namaz kılarken bıraktım neden mi ? şeytan öyle bir vesvese veriyodu ki secde ederken bile benim istemim dısınd aolan bir düşünce sistemi sen neye secde ediyon o seni kaale almıo ki falan diyordu 1-2 hafta böyle zorla namaz kıldım kötü mü ettim ? sonrada zaten yenik düştüm vesveselerine.. tabiki ibadeti Allah ı görüyormuş gibi içten ve isteyerek yapmak en temizi yalnız hojm bu işler kademe kademedir. zamanla bu hale gelirsin hemde tahminimce baya bi uzun zamandır o şeytanın kime ne derecede vesvese vereceni sen bilemezsin o yüzden ; zorlada olsa ibadetinizi edin o zorluk şeytanın vesvesesi ve Allah'ın sizi imtanınından gelmektedir..
    Arkadaşa çok katılıyorum.. Herkes demiş ki içinden gelmezse yapma.. (: çok gülünç gerçekten Namazı gerçekten kalpten ihlas ile kılabilen insan sayısı azdır.. Bunlara dinimiz muhsin insanlar demiştir.. demekki siz içinizden gelmediği için hiç kılmıyorsunuz ve verdiğiniz tavsiye çok gülünç.. o zaman arkadaş içinden gelmiyor diye Allah'a da inanmasın? olurmu böyle bişey?

Olur . 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek
    Chingis bunu yazdı:

CipriX bunu yazdı:
    nikoteen bunu yazdı:
    ibadet emir için yapılır Allah rızası için yapılır sen illede öyle içimden gelsin diye beklerseb daha çok beklersin hojam :) zira ben namaz kılarken bıraktım neden mi ? şeytan öyle bir vesvese veriyodu ki secde ederken bile benim istemim dısınd aolan bir düşünce sistemi sen neye secde ediyon o seni kaale almıo ki falan diyordu 1-2 hafta böyle zorla namaz kıldım kötü mü ettim ? sonrada zaten yenik düştüm vesveselerine.. tabiki ibadeti Allah ı görüyormuş gibi içten ve isteyerek yapmak en temizi yalnız hojm bu işler kademe kademedir. zamanla bu hale gelirsin hemde tahminimce baya bi uzun zamandır o şeytanın kime ne derecede vesvese vereceni sen bilemezsin o yüzden ; zorlada olsa ibadetinizi edin o zorluk şeytanın vesvesesi ve Allah'ın sizi imtanınından gelmektedir..
    Arkadaşa çok katılıyorum.. Herkes demiş ki içinden gelmezse yapma.. (: çok gülünç gerçekten Namazı gerçekten kalpten ihlas ile kılabilen insan sayısı azdır.. Bunlara dinimiz muhsin insanlar demiştir.. demekki siz içinizden gelmediği için hiç kılmıyorsunuz ve verdiğiniz tavsiye çok gülünç.. o zaman arkadaş içinden gelmiyor diye Allah'a da inanmasın? olurmu böyle bişey?

Olur . 

(: tamam sen olur diyorsan olur.. (:

if else while vs.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ahmike
    ahmike's avatar
    Erkek
    İyi bir tövbe etmek lazım sanırım önce.Sonrada yaptıgımız hataları aza indirmek veya hiç yapmamaya çalışmalıyız.Bir abdest alıp namanz kılmayla olmuyor bu iş sanırım.

Sessiz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chinggis
    Chinggis's avatar
    Erkek

CipriX bunu yazdı:
    Chingis bunu yazdı:

CipriX bunu yazdı:
    nikoteen bunu yazdı:

Olur .

(: tamam sen olur diyorsan olur.. (:

Hoca adamın içinden gelmiyorsa adam nasıl inanacak Allah'a ? Bunu çok merak ettim , açıklar mısın ? 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek
    hoca o sadece bi örnekti kastım namaz meselesiydi içinden gelmiosa yapma diyosunuz ya Allah namazı emretmiş içinden gelsede gelmesede yap demiş zaten yaptıkca içinden gelmeye başlar benim kastetmek istediğim buydu inanma meselesi ise sadece bi misaldi.. (:

if else while vs.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Chingis bunu yazdı:

nikoteen bunu yazdı:

Senin içinden gelmemiş hocam . Allah içindeki isteği arttırsın inşallah .

Allah'ı ben gördüğüm böcekte , kokladığım çiçekte görüyorum . Orucumu açtığım zeytinde hissediyorum O'nu . Birine yardım ettiğim zaman gözündeki mutlulukta görüyorum O'nu . Namazı kılarken secde ettiğimde hissettiğim huzuru ve mutluluğu anlatamam . Bunlar edebî nitelik taşıyan şiir gibi oldu ama , gerçekten söylemek istediklerimi anca bu sözcüklerle ve tümcelerle anlatabilirdim . 

o senin görüşün hojam fakat ben namaz kılmayı istediğime dair Allah'ı şahit gösteririm sen benim istemediğime dair neyi şahit edeceksin ?

Gerçekten çok yanlış düşünüyorsunuz..

O hissiyatın ilmini ben bilmiyorum fakat onun kalıcı birşey olmadıgını biliyorum o hissiyat bende ilk oldugu zamanlar ben saat gelsede namaza gitsem diyordum hatta bi aralar gece namazı bile kılıordum belki bu her insana olan birşey değildir Allah'ın kimi nasıl imtihan ediceğini ben bilmem amma velakin bildiğim birşey varsa o da; içinizden gelmiyorsa hiç kılmayın,günde beş vakit değilde yarım yamalak kılıyorsanız hiç kılmayın gibi önerilerin top yekün bir cehalletten ileri geldiğine yemin ederim ! kılın abi günde bir vakit kılarım ama kıldın mıda tam kılcan be abi deyip hiç kılmamazlık edeceksiniz o bir vakti kılın abi böyle cehalet ürünü şeylere kulak asmayın kim demiş ki zorla namaz kılmak günah ? sen kıl iş işten geçmeden kıl öteki dünyada bir vakitte olsa kılsaydım keşke demmek için kıl.Şimdi burdan günde bir vakit namaz kılın önerisi çıkaranları ben Allah'a havele ediyorum..

içinizden gelmiyorsa hiç kılmayan diyenler şeytanın vesvesesine uyanlardır.. böyle diyen arkadaşların asıl namaz kılmak zoruna giden arkadaşlar oldugunu düşünüyorum ben.. Bu emirdir senin piskolojine göre senin yapman yada yapmaman gereken birşey değildir.Sen her namazını böyle isteyerek ve huzur içinde kılabiliyorsan adın gibi emin ol ki istemeden namaza gidenler ( benim gibi bir zamanlar..) namaz kılmayı istemeyen insanlar değil ! Hee ama ne mutlu sana Allah'a şükret ki namazını bu denli ihsanla kılabiliyorsun.. Son olarak bu bir emirdir ve Kitap'ta da zorla kılcaksanız hiç kılmayın yada beş vakidin tamamını kılmıcaksanız hiç kılmayın yada çok günah işledik gidelim namaz kılalım dicekseniz hiç kılmayın gibi bir ibare yoktur !

Çok günah işlediysen Allah'ın rızasını kazanmak için dolayısıylada terazinin senin namına hayırlı olan kısmını ağır bastırmak için ugrasacaksın çok günah işledik deyip namaz kılmaya gidicenize hiç kılmayın diyen arkadaşlar tamamen cehaletlrinin yada şeytanın vesveselerinin esiri olmus haldedirler.Ne şaytranın vesvesesin ne uymak ayıp nede bir konuda cahil olmak... İşte size gerçek elinizden geldiği kadarıyla,iki eliniz kanda da olsa emirleri yerine getirin zorlada olsa getirin canınız hiç istemesede getirin camilerde namaz kılmak cemaatsiz namaz kılmaktan 27 kat daha sevaptır çok günah işliyor ve telafi etmek isyiotrsanız tevbe edin ve olyı lehinize çevirmek için bol bol cemaatle namaz kılın böyle saçma sapan söylentilerede kulak asmayın ! Sevap kazanmak için camiye gitmicekseniz neden gidiyorsunuz ? Allah'ın sizin ibadetinize ihtiyacı mı var ? Hala mı anlayamıyormusunuz ki şeytanın vesvesesi size mantıklı geldiği için böyle yapıyorsunuz ?

Troubles'll come & they'll pass
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek
    Yav din forumuna döndü burası kardeş sen en iyisi git en yakın camiinin hocasına sor.....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Erkek
    arada bir cumaya git günah çıkar xD
Toplam Hit: 11823 Toplam Mesaj: 79