folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Booking Türkiye Faaliyetleri Durduruldu



Booking Türkiye Faaliyetleri Durduruldu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Yaptıkları işi sikerim ha, 

    Ayda 2 defa yurtdışına gidiyorum, mis gibi otelimi ayirtiyorum kaç senedir, kurumsal hesap,  genius indirimleri vs faydalanıyorum bir sürü, 

    Yurtdisindan gelecek misafirlerimin otellerini ayirtiyorum, pratik ve tek merkezden çözüm. 

    5 yaz sezonu turizm işi yaptim, turizmciye herşey müstahak. 

    Her sene 2 defa tatile gidiyorum 15er gün, aha yılbaşı öncesi 15 gün avrupa turu yaptim, araba kiralayip 5 farkli ülkede kaldım, Türkiye'de o paraya 15 gün tatil yapmam imkansiz. 

    Gelecek ay santoriniye gidecem bir haftalık, o paraya da bodruma gidemem emin olabilirsiniz. 

    Paypal 1, uber 2, booking 3 oldu. Paypalden dolayi rezil kepaze olduk. Bu da yolda, bugün rezervasyon yapmistik amk, siktiğimin adamlari

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2008
    Erkek

    şimdi Türkiye artık beni ilgilendirmiyor.ben yurt dışı seyahatlerim için rezervasyon yapabilecek miyim ? Önemli olan o.Yoksa Türkiye'de o kapanmış bu açılmış pek ilgilendirmiyor artık beni.

    benzin 10 tl olur mu ? etin kilosu 70 80 tl olur mu ?..... :)


    T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    yazıklar olsun hepsine  çekemediler Türkiyedeki karteller 
    insanlar ucuz otel sayesinde tail yapıyordu  şimdi çıkartsınlar fiyatlarıda aç kalsınlar bu şikayet eden sözde turizmciler 

    fesat herifler 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    yerli acenteler bık bık bık e napalım? teknolojiye ve rüzgara ayak uyduramıyorlarsa batan batacak çıkan çıkacak. eskiden internet kafeler vardı, para basıyorlardı adeta. gider banka gişesi gibi sıra alır beklerdik. evlere internet geldiğinde aman esnafımız batmasın diye internet kafeye gitmeye devam mı etmeliydik?

    turizmcilerin unuttuğu çok önemli birşey var, biz kaz değil müşteriyiz. çoğu için ikisi aynı anlamda ya neyse. müşteri olarak en çok bilgiyi oturduğum yerden almak ve kendim için fiyat dahil en iyi şartları seçmek durumundayım. bookingden en ucuzunu seçip mi gidiyoruz sadece? öyle olsaydı iki apartman dik, kapılarına iki paçoz dik. geceliği 5 liradan oda sat paraya para demezsin. ama öyle olmuyor değil mi? misal personeli kötü olan bi yere fiyatı iyi de olsa insanlar gitmiyor çünkü bookingde yorumları görüyor. yerli acente gelip sana "kardeş fiyatı iyi ama personel karına kızına dik dik bakabilir sana uygun mu?" demiyor.

    hizmeti düzgün ve fiyatı da kalitesine göre normalse her türlü kazanır bi işletme. ben turizm okumadım, bu işi de yapmadım fakat bu cümleyi kurabilmek için ne turizmci olmaya gerek var ne müneccim yarraa yemeye gerek var. azcık kafası çalışan turizmci için booking nimet olur. acenteci de kaz yolamadığı için kusura bakmayacak. ha otel sana o fiyatı vermiyor mu? o zaman kâr edemediğin işi yapmıcan birader. sana tabi ki üzülürüm ama kapanan internet kafecilere mahalle bakkallarına üzüldüğümden çok değil. bakkal amca da kusura bakmasın ben de cebimi ve ürün çeşitliliğini tercih etmek zorundayım. bi kişinin keyfi olsun diye bin kişi düdüklenmesin.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    konudaki tartışmayı anlamadım pek. son kullanıcı tabi ki kendisi için en yararlı olanı seçecektir. öyle refah seviyesi çok yüksek bi ülke değiliz 10 liranın bile hesabı yapılmazsa ay sonu gelmiyor. 

    oteller yerliyi düşünmez, devlet yerliyi düşünmez ama iş kullanıcıya gelince düşün denir. ben hizmet satın alıyorum ve benim için önemli olan tek şey aldığım hizmet. 


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    Ratbat bunu yazdı
    Ratbat bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

    booking olmayınca ne oldunuğunu size söyleyeyim.

    rezervasyon yaptırdım telefonla otele ,  akşam 12 de geleceğimi söyledim gece yola çıkıcam akşam 12 de otele giriş sabah erkenden de çıkacağım hastane işlerim olduğu için

    bu bilgiler doğrultusunda otel rezervasyonumu yaptımı ? yaptı.  benden 1 saat bile kalsam parasını tam alacakmı ? alacak

    otel ne yaptı ? akşam 9 da aradı ödeme yapmazsam rezervasyonumu iptal edeceğini söyledi , bende başka ildeyim iban verin havale geçeyim madem ödeme istiyorsunuz dedim , bu saatte ödeme alamıyoruz dedi. eEE dedim hem para istiyorsun hem para alamıyorsun 

    rezervasyonumu iptal ettiler.

     

    booking ile rezervasyon yaptiğinizda böyle sıkıntılar çekmezsiniz.  kredi kartlı veya kredi kartsız tüm haklarınız teminat altında.

    Turizm okumuş biriyim , turizm sektörü çalışmak için en kötü sektörlerden biridir , evet yaz ayarlarında çok büyük para döner fakat bu kadar bktan bir iş olamaz. Otelcilik mutlu olunacak bir sektör değildir. 

     

    Şimdi sistem böyleyken şirketlerin bizi sıkmesini nasıl önleyeceksiniz ? 

    booking de tatilsepetinde 150 TL diyor herşey dahil , otele gidiyorsun 250 TL yazıyor. 

    Şimdi booking gidince tatil sepeti de  200 250 tl fiyat çekecek.

    Bence tam tersi büyük firmaların Türkiyeye haksız rekabet için dava açması lazım. 

     

    MADEM YERLİYİ SAVUNACAKSINIZ , Oteller yerli firmalara daha uygun fiyat verip sorunu çözsün. Niye illaki alışveriş yapana ürün satın alana tüketene kazık.

     

    Sen yaz ayının ortasında git bakalım booking.com müsaitliği olmayan bir otele ne fiyat verecek? turzim okumuşsun ama otelcilik kavramını tam kavrayamamışsın devam etmediğin için. bir aşcı 3000 den aşağı bir belboy 2000 den aşağı çalışmıyor kaldı ki Bodrum otel kirası sezonluk 150binden aşağı değil. 

    Turizm bölgesinde işletme harici sırf müşteri kafasıyla düşünürsen tabiki şuan için olan sana doğru gelecek.

    ama ben booking.com dan %10 aşağı fiyat versem komisyonumdan yiyip otel için ayrıca iptal ve iade koşullarınıda bildirsem aynı booking.com gibi (sanki iptal ve iade koşullarını booking.com belirliyor.) neden benden almayasın? güven mi? fiyat mı? 

    bana bunu söyle? Yerli bir acenta booking.com ve ets ile rekabet edemez, fiyatları daha düşük alabilecek bile olsa. sen bence boşuna turizm okumuşsun.

     

    Ayrıca ben sana booking.com'da satılan Türkiye otelleri için %10-15 daha düşük fiyat verebilirim diyorum. ben tur paketi satıyorum hindistana ama otel grup fiyatlarını 40€ dan aşağı indirmiyor. bu otelin sorumlu müdürü göte parmak enseye tokat attığımız kişi ama booking veya ets gelip %20 -30 indirim alabiliyor biz alamıyoruz.

    Neden? ziyaret ve reklam ağı geniş diye. Bu indirimleri bana versinler ben komisyonumu hiçe sayıp bunların altına vermezsem şerefsizim. 

    ama tabiki son kullanıcı b2c sadece fiyata bakıyor kaç senedir booking.com saltanat kurduğundan şuan ki fiyatlar onlara düşük geliyor halbuki fiyatlar zaten onların sattığından %10-15 daha düşük.  Onlar o fiyata sattığı için fiyatlar o bandlarda. yazın ortasında müsait bir otel bul bakalım booking.com dan yada ets den o fiyatlara. bulursan zararınada olsa %15 altını  vermeyen ne olsun. + bütün iptal ve geri iade koşullarıda olacak.

    Hocam sezon öncesi tamda şu zamanlar bütün firmalar otelz vb. otel otel elaman gönderip anlaşma yapmaya en uygun fiyati almaya çalışıyor 2 sene önce böyleydi belki bu sene krizden dolayı daha da erkenden anlaşma yapmış olabilirler.

    Evet bir dönem turizm de de çalıştım ve iyiki kaçtım o sektörden nefret ede ede yaptım. Sadece çalışan olarak değil müşteri gözünden de bakman gerek. Ben çok fazla otelde konaklayan biriyim.

    https://img5.picload.org/image/rlwwpapr/resim.jpg

    Her gittiğim otel için olmasada bir kaç sefer de bir yorum bırakıyorum ki genelde kötü yorum yaptıgım çok az oldu , neler neler yaşadım o yazdıklarımdan başka bir bilsen.

    Ben booking savunucusu değilim , ben firma fanı değilim, FAKAT benim için yerli yabancı fark etmez. Benim için önemli olan işin iyi olmasıdır fiyatın iyi olmasıdır. Ben tüketiciyim. Kaldıki şimdiye kadar

    yaptıgım rezervasyonların %90 ını tatilsepetinden yaptım.

    Fiyata bakarım , sitenin kullanılışına bakarım , yorumlara bakarım. Sistemine bakarım.

    her türlü nasıl ki ucuz bilet siteleri o firmadan daha ucuz ise direk otelden almak yerine acenta sitelerinden almakta daha kolay.

    Ammma velakin sen daha uygun fiyat veren bir firmayı kötüyelemezsin hizmeti kötü ise o zaman kötüle.

    Tüm dünyada işini düzgün yapan doğru yapan bir firma şuan bizim gericiler tarafından eleştiriliyor. Bunu kabul etmiyorum.

     

    Netice olarak , genelde yerli firmaları tercih eden biriyim. fakat otellerin her türlü müşterileri domaltma peşinde olduğunu işin içinde olduğumdan da biliyorum.

    İnternetten oda fiyatina bakmadan gelen müşteriye suite oda 1000 tl  bakan pazarlık edene 130 tl işte bu turizmdir.

    ELin rusu gelir 1 hafta herşey dahil kalır ingilizi her şey dahil kalır  100 euro öder , Türk turist gelir aynı şartlara 3 katını öder.

    Dünyada yerli turisti bu kadar çok siken başka ülke varmıdır bilmiyorum.

     

    2. Not  Yine eski bir turizm çalışanı olarka bir ingilizin belçikalının hollandalının nezaketi Türklerde olmadıgı için bende yabancı turistleri daha çok seviyorum. Elin gavuru nescafe istiyor nescafe si gidiyor teşekkür ediyor bizim görmemiş Türk bunun bilmemnesi eksik bilmemnesi fazla olmuş. O yok bu yok.

     

     

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    Kötü olmuş.

    Bir kaç rezervasyon yapmıştım bende.

    Tek tek otelleri arayıp "oda var mı ? fiyat ne kadar" vs vs gibi şeylere maruz kalmadan bakıp beğenip kalıyordum.

    Arkadaş demiş ya "siz son kullanıcı olarak bakıyorsunuz olaya" diye, ne diye bakacaktım ki ?

    Turizmci arkadaşlar vardı, "işler hiç eskisi gibi değil, eskiden süperdi" diyorlar çoğu zaman.

    Çünkü eskiden gelene kapıda keyfine göre, kime ne iteleyebilirsem modunda fiyat çekiyorlardı.

    Umarım kapanmaz.


    Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    cuneyd bunu yazdı

    Kötü olmuş.

    Bir kaç rezervasyon yapmıştım bende.

    Tek tek otelleri arayıp "oda var mı ? fiyat ne kadar" vs vs gibi şeylere maruz kalmadan bakıp beğenip kalıyordum.

    Arkadaş demiş ya "siz son kullanıcı olarak bakıyorsunuz olaya" diye, ne diye bakacaktım ki ?

    Turizmci arkadaşlar vardı, "işler hiç eskisi gibi değil, eskiden süperdi" diyorlar çoğu zaman.

    Çünkü eskiden gelene kapıda keyfine göre, kime ne iteleyebilirsem modunda fiyat çekiyorlardı.

    Umarım kapanmaz.

    hocam üstte yazdıgım gibi eskiden nasıldı ?

    Gavurlar gene tur acenta ile gelirdi kişi başı cüzzi miktarlara oteli doldururlardı. Yerli turistten de kaymagını yerdi bizimkiler ki yerli acentalar da buradan para kazanacak otel kazanacak personel giderleri çıkacak işte buda sana fiyat farkı olarak giriyordu. Gene sokmaya çalışacaklar.

    Paypal gitti de yerine milliyerli adam gibi birşey mi geldi ? yoo buda öyle global bir marka olabilmek için global düşünmek gerek

    Ben otelciyim değil ben insanım diyeceksin önce.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    cuneyd bunu yazdı

    Kötü olmuş.

    Bir kaç rezervasyon yapmıştım bende.

    Tek tek otelleri arayıp "oda var mı ? fiyat ne kadar" vs vs gibi şeylere maruz kalmadan bakıp beğenip kalıyordum.

    Arkadaş demiş ya "siz son kullanıcı olarak bakıyorsunuz olaya" diye, ne diye bakacaktım ki ?

    Turizmci arkadaşlar vardı, "işler hiç eskisi gibi değil, eskiden süperdi" diyorlar çoğu zaman.

    Çünkü eskiden gelene kapıda keyfine göre, kime ne iteleyebilirsem modunda fiyat çekiyorlardı.

    Umarım kapanmaz.

    hocam üstte yazdıgım gibi eskiden nasıldı ?

    Gavurlar gene tur acenta ile gelirdi kişi başı cüzzi miktarlara oteli doldururlardı. Yerli turistten de kaymagını yerdi bizimkiler ki yerli acentalar da buradan para kazanacak otel kazanacak personel giderleri çıkacak işte buda sana fiyat farkı olarak giriyordu. Gene sokmaya çalışacaklar.

    Paypal gitti de yerine milliyerli adam gibi birşey mi geldi ? yoo buda öyle global bir marka olabilmek için global düşünmek gerek

    Ben otelciyim değil ben insanım diyeceksin önce.

    Eskiden resmen sikiyorlardı :)

    Bak yaklaşık 6-7 sene önce adana'da bir otelde kaldım, o zaman çift kişilik odaya 130 tl para ödedim :)

    Otelin şimdiki kahvaltı dahil ücreti 150 tl :)

    O zaman ne para kaldırmışlar işte, böyle üç kağıt yok gerçekten.


    Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    konu tayyipe gelcek hissediyorum 


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Toplam Hit: 13762 Toplam Mesaj: 118
booking ve otel rezervasyonu