Booking Türkiye Faaliyetleri Durduruldu
-
Booking Defalarca kullandım, yine de kullanabildiğim son noktaya kadar da kullanıcam. Tursaba bağlı tur firmalarının batmış oteli sattığını koca aileyi yazın ortasında dımdızlak muhattapsız bıraktıgını gördüm. Ets, Joly, Anı , hangisi olursa olsun rezervesyon yapılan otelde yer yok , yangın çıktı , oda da arıza var ayağına müşterilerin bir gününü başka otellere yerleştirilmek üzere harcadıkalrını da gördüm. Acentaların sırf otel satmak için 12 yaşa kadar çocuk ücretsiz dediklerini , otele gelen çocuklu ailenin hiç düşünmediği çocuk parası resepiyonda ödemek zorunda kaldığını da gördüm. Acenteler benim gözümde bu turzim işinin en vasıfsızlarıdır. Bilmediği otel hakkında atıp tutarken yüzü bile kızaarmaz. Ama Bookingte gerçek yorumları okursunuz. Booking otelin şark kurnazlığı yapmasının min. İndirir. Son kullanıcı dostudur. Hepsini geçtim tursaba kayıtlı olmayan yüzlerce yer var kalınabilecek bu adamlar da yerli yabancı tursitlerden kazanıyorlar. Booking olmasa kimsenin farkında olmayacagı yerler buralar. Turizmci hep kendi ayağına sıkıyor. Önemli olan Son kullanıcıdır benim için, gidip kalan para harcayan kişidir. O yüzden o son kullanıcının çıkarları önemlidir. Turizmci işletmeci otel sahibi ne olursan ol her sene milyon dolarda kazansa vergide zarar gösteriyosun zaten , müşterilerin hepsi sadece oda numarasıdır senin için. Nasıl rekabet ederizi hiç düşünmesin kimse kapatın gitsin.
-
-
hala booking in mantiğini anlamayan arkadaşlar var.
akakce nedir en ucuz teknoloji ürünlerinin nerde olduğunu görür istersek alırız piyasa fiyatini net olarak görürüz. yerel acentelerde malesef böyle değil biri 500 e satar biri 1000 e zaten acentadan tur tatil bilet almayı da anlamıyorum.
adam dükkan parasi ödüyor
personeli varsa maaş ödüyor
sigortasini ödüyor
elektrik su vergi ödüyor
eee bunun üstüne bide kar etmesi lazim?
bunu nasıl yapacak 50 tl ye aldiği oteli bileti 150 tl ye satarak.
booking olmasa siz o otelin gerçek fiyatini bilemeyeceksiniz olay sadece bundan ibaret
herkez dj alper değil daha iyisini daha ucuza yapsın hemde daha iyi hizmet versin sonuçta kar etmek zorunda ama ben tüketici olarak cebimden çıkana bakmak zorundayım okadar
-
Ratbat bunu yazdımanhyak bunu yazdıRatbat bunu yazdımanhyak bunu yazdı
booking.com sayesinde hiçbir otel rahat rahat adam silkeleyemiyor.
adamın tipine bakıp fiyat biçemiyor.
Bölgedeki otellere bakıp fiyat aralığını görebiliyosun. Otelde kalan müşterilerin memnuniyet ve şikayetlerini görebiliyorsun.Bu ülkede vatandaşın yararına olan birşeyi yaşatırlarmı ? paypal, uber ve şimdi de booking. nerede global bir dev firma var, insanlar hizmetlerinden memnun hemen kapatıyorlar.
turizmci olmadığın için bilemezsin. Booking.com ve ets ülke turizmine darbe vuran bir matkaptır. Aksini söyleyen turizmin t sinden anlamıyordur.
Sebep ? Böyle bi cümle kuruyosan açıklamasınıda yap.
Buzamana kadar yaptığım bütün tatillerimde booking i kullandım. Hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca kullandığım otellerin %90'ı müşterilerini booking den bulurken nası böyle saçma bi cümle kuruyosun anlamadım?
Tabi bizim turizim sektöründe çalışanlar istiyoki rekabet olmasın. Vatandaş gelsin düdükleyelim.
Ne alakası var? booking.com yerli bir firmamı sırf ziyaret sayısı fazla diye fiyatları dipden alıyor. otelcileri diğer turizm personelini düşünen yok. siz aldığınız otelin fiyatına bakıyorsunuz sadece.
Booking.com dan önce de asgari ücret vardı, ondan sonra da asgari ücret olarak kaldı. Sen nasıl personeli düşünüyorsun? Sen nasıl kendini düşünüyorsan son kullanıcı da kendini düşünecek. Sen aç kalma diye ben kazık yiyemem.
Sen kazıklanmak ister misin?
-
kötü bir durum olmuş. şimdi elini ovuşturanlar, milleti dolandırıp iflas eden kuruluşlar çoğalıcak. vakti zamanında en güzel örnek "Bamtur" turizmciyim diye konuşanlar çok iyi bilmesi lazım. bizim mdr yrd.sı kadın parasını kaptırmış bi kere geri almaya çalışıyor ancak nafile.
Neyse olan olmuş artık
Şimdi bunu fırsata çevirmek için tam zamanı aslında.
Elinde yeterli düzeyde parası olan için aynı ayarda, hatta aynısını kopyalayıp türkiyede faaliyete geçiriceksin.
Basıcaksın reklamı,yayını. alsana türk malı booking.
Çalışma prensibi olarak aynı kalitede hizmet verdiği sürece bişeyde olmaz mk.
Şirketide git anadolu şehrinde aç. mesela bayburt :) devletten teşvikte al ayrıca.
Şu bir gerçek; satış sonrası desteğin sağlamsa fiyat önemli değildir.
-
dertli bunu yazdı
kötü bir durum olmuş. şimdi elini ovuşturanlar, milleti dolandırıp iflas eden kuruluşlar çoğalıcak. vakti zamanında en güzel örnek "Bamtur" turizmciyim diye konuşanlar çok iyi bilmesi lazım. bizim mdr yrd.sı kadın parasını kaptırmış bi kere geri almaya çalışıyor ancak nafile.
Neyse olan olmuş artık
Şimdi bunu fırsata çevirmek için tam zamanı aslında.
Elinde yeterli düzeyde parası olan için aynı ayarda, hatta aynısını kopyalayıp türkiyede faaliyete geçiriceksin.
Basıcaksın reklamı,yayını. alsana türk malı booking.
Çalışma prensibi olarak aynı kalitede hizmet verdiği sürece bişeyde olmaz mk.
Şirketide git anadolu şehrinde aç. mesela bayburt :) devletten teşvikte al ayrıca.
Şu bir gerçek; satış sonrası desteğin sağlamsa fiyat önemli değildir.
aynen öyle hocam. booking mantığında yerli olarak farklı sektör de olsa; yemeksepeti, bitaksi gibi birçok şirket var bunlarda neden sıkıntı olmuyor da booking kapansın diye turizmciler girişimde bulunuyor. Şimdi ben acente değilde otel sahibi olsam mantıken booking gibi müşteri ağı geniş olan şirketlere üye olurum. Yemeksepetinde de lokantam olsa yine üye olurum çünkü sen lokanta çevresine hitap ederken yemeksepeti ile daha geniş alana hizmet götürüp müşterini arttırıyorsun.
Her iki durumda da müşteri bakıyor ulan bu otelin lokantanın yorumları nasıldır hizmetleri nasıldır + fiyattan ziyade bu şirketlerin güvencesi ile mağdur olmayacağını biliyorsun aldığın hizmet ile ilgili.
adamlarla birebir muhatap olunca mağdur olunca siktir çeker sana bi bokta elde edemezsin. ama bi tane olumsuz yorum yaptığın zaman bu sitelerde, insanlarda bu konuda bilinçleniyor ona göre tercihlerini yapıyorlar.
bu sistemde hizmet verenlerin işlerinde kaliteye daha dikkat etmesini, müşterilerine daha güzel hizmet vermesini sağlıyor. Tamam bazıları tekelleşmeden rahatsız ama sen müşteriye aldığı hizmetle ilgili net garanti vermezsen adam haliyle fiyat gözetmeksizin farklı şekillerde hizmet alır. Bunu apple-lg turkcell-avea gibi pek çok şirkette görebilir ve kıyaslayabilirsiniz.
-
Galiba bu işe koca ülkede sevinen sadece tur acenteleri.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Galiba bu işe koca ülkede sevinen sadece tur acenteleri.
tabiki hocam en büyük rakipleri yok olunca kimler senir? tüccarlar tabiki
-
yemeksepetide kapanmak zorunda o zaman oda aynı sözleşme ile hizmet ediyor hemen dava açalım örnek gösterelim oda kapansın.
-
Abi benim anlamadığım turizmciler iyi oldu diyor da bu booking senin 100 liralık malını 50 liraya satmıyor neticede fiyatı belirlemiyor. Sadece belirlenen fiyattan satış yapıyor.
Turizmci milleti devamlı müşteri istemez bir kere öpreyim sıradaki gelsin ister sırf bu anlayıştan hepsi batsın isterim..