folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bu Günlerde Kürt Olmak

Bu Günlerde Kürt Olmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazrail
    kazrail's avatar
    Erkek
    mont-blanc bunu yazdı:
    -----------------------------

Kardeşler orada yaşayan köylülerin çoğunun derdi şu..

Bir hafta PKK lı teröristler geliyorlar sıkıştırıyorlar siz askere yardım ediyorsunuz diyorlar..

Diğer hafta Türk askeri geliyor sıkıştırıyor siz pkk ya yardım ediyorsunuz diyor..

Biz arada kalıyoruz aşağı tükürsek bıyık, yukarı tükürsek sakal diyorlar..

kardeşe aynen katılıyorum çünki bunun okadar şahidi varki insanlar artık kimden yana olacaklarını filan düşünemiyorlar bile...

Ey üç yüz seneden sonraki yüksek asrın arkasında gizlenmiş ve sâkitâne Nurun sözünü dinleyen ve bir nazar-ı hafî-i gaybî ile bizi temâşâ eden Said’ler, Hamza’lar, Ömer’ler, Osman’lar, Tâhir’ler, Yûsuf’lar, Ahmed’ler ve sâireler! Sizlere hitap ediyorum. Başlarınızı kaldırınız, ‘Sadakte’ deyiniz. Ve böyle demek sizlere borç olsun! (...)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    kazrail bunu yazdı:
    mont-blanc bunu yazdı:

Kardeşler orada yaşayan köylülerin çoğunun derdi şu..

Bir hafta PKK lı teröristler geliyorlar sıkıştırıyorlar siz askere yardım ediyorsunuz diyorlar..

Diğer hafta Türk askeri geliyor sıkıştırıyor siz pkk ya yardım ediyorsunuz diyor..

Biz arada kalıyoruz aşağı tükürsek bıyık, yukarı tükürsek sakal diyorlar..

kardeşe aynen katılıyorum çünki bunun okadar şahidi varki insanlar artık kimden yana olacaklarını filan düşünemiyorlar bile...

BU ortaya attıgınız "Ortada kalmak" ifadesi dogru degil.Bu ifadeyi "İki Taraflı Oynamak" olarak düzeltmemiz gerek.Devlet Köy Koruculugu diye bir sistem ortaya koymuş.İşsiz güçsüz insanlara maaş veriyor.Askerliklerini bile kendi memleketlerinde yapıyorlar.Herkesin elinde silah var.Aşiret sistemi var.Belli güç dengeleri var.Eger ikili oynama olmasa gerçekten de Teröre karşı mücadele edilse belki sonuç daha farklı olabilirdi. Mutlaka samimi duygular ile bu tür terör olaylarından rahatsız olan, huzur ve güven ortamının tekrar saglanmasını isteyen insanlar var.Ancak bu insanlar çok pasif kalıyorlar.Bütün insanları suçlamak da dogru degil.Ben burada güç odaklarını kastettim.Agalık düzeni , şeyhler , aşiretler.Güçlerini korumak için farklı varyasyonlar deniyor olabilirler.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazrail
    kazrail's avatar
    Erkek

yani kusura bakma ama her iki tarafta bana yanlış yaparsan bitersin diyorsa ve buna desteklediğin tarafta gözyumarsa bu olur dua ette bide hariciler çıkmasın...

Ey üç yüz seneden sonraki yüksek asrın arkasında gizlenmiş ve sâkitâne Nurun sözünü dinleyen ve bir nazar-ı hafî-i gaybî ile bizi temâşâ eden Said’ler, Hamza’lar, Ömer’ler, Osman’lar, Tâhir’ler, Yûsuf’lar, Ahmed’ler ve sâireler! Sizlere hitap ediyorum. Başlarınızı kaldırınız, ‘Sadakte’ deyiniz. Ve böyle demek sizlere borç olsun! (...)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    Karşılık beklemek dedin de aklıma geldi.Zaten Elşektrik , su, saglık hizmetleri herşey beleş.Adam jipe biniyor Yeşil Kartı var.Sağlık hizmetleri de beleş.Okula gidene para , yeni doğan çocuga para.Köyde duran işsiz güçsüz herkese Koruculuk meslegi adı altında maaş.Ondan sonra Büyük şehirlere gel Hazine arazilerine beleşden Gecekondu yap.Ondan sonra karşılıkdan bahset.Acaba ülkemizin hangi bölgesi daha fakir.Çankırı , Kırşehir , Yozgat mı.?Yoksa Batman, Şırnak , Siirt gibi yerleri mi?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

mr66tr bunu yazdı:
    Peki ben basit bir soru soracam.Kürtlerin elbetteki % 100 ü bu terörü desteklemiyor.BUnu herkes biliyor.Ancak adama şunu da soararlar.Bu Kürtlerin hiç mi suçu yok?Teröre karşı olan kürtler neden seslerini daha fazla çıkarmıyorlar.Terörün bitmesi için teröre karşı olan Kürtlere önemli görevler düşüyor.

tanıyanlar ya da dikkatini çektiklerim bilir bu tür konularda uzun süredir fikir belirtmem; ama imran'ın mesajından bağımsız mr66tr'nin bu mesajına bir cevap vermek istedim.

sıkıysa bu bölge (güneydoğu anadolu ve doğu anadolu)de gelde sen bir avuç insanla bir şeyleri dile getir :)

kendinize ayığ olunuz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek
    YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:

UZUN LAFIN KISASI ;

MUHTELİF ZAMANLARDA MUHTELİF CEPHELERDE BİRLİKTE SAVAŞTIKLARI İÇİN HİÇ KİMSENİN AMA HİÇ KİMSENİN BU ÜLKEDEN BİRŞEYLER KOPARMAYA BU ÜLKEDE KAHBELİK YAPMAYA, HAİNLİK YAPMAYA HAKKI YOKTUR, OLAMAZDA.

İLLAKİ KARŞILIK BEKLİYORLARSA; BU TOPRAKLAR YAŞAMAKDA, KARNINI BU TOPRAKLARDA DOYURMAKTA, BU ÜLKENİN HAVASINI TENEFFÜS ETMEKDE BİR NEVİ KARŞILIKTIR.

Dtp ( Damıtılmış Terörist *içleri )'nin Karşılık ANlayışı;

Kendi Yandaşlarını Attıkları Taş İle Yaralamak ve Kahbe Gİbi Bu Olayı ASKERE - POLİSE Atmaktır.

Faşist Değilim Ama Ben Kendi Adıma Kürt KArdeşliğini Pekde Önemsemiyorum ve BArdağı Taşıracak Son Damlayı Bekliyorum

Ama Bilinçli Kürt Kökenli Kardeşlerimin Her Zaman Yanındayım

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    ReaL_KurD bunu yazdı:

mr66tr bunu yazdı:
    Peki ben basit bir soru soracam.Kürtlerin elbetteki % 100 ü bu terörü desteklemiyor.BUnu herkes biliyor.Ancak adama şunu da soararlar.Bu Kürtlerin hiç mi suçu yok?Teröre karşı olan kürtler neden seslerini daha fazla çıkarmıyorlar.Terörün bitmesi için teröre karşı olan Kürtlere önemli görevler düşüyor.

tanıyanlar ya da dikkatini çektiklerim bilir bu tür konularda uzun süredir fikir belirtmem; ama imran'ın mesajından bağımsız mr66tr'nin bu mesajına bir cevap vermek istedim.

sıkıysa bu bölge (güneydoğu anadolu ve doğu anadolu)de gelde sen bir avuç insanla bir şeyleri dile getir :)

Sayın Beyfendi.Benim Kürtler ile bir sorunum yok.Benim babannem tarafından akrabalıgımız da var.Sıkıysa diye söylemişsin.Ben Agrı gibi bir yerde öenmli bir görevde bulundum.Orada Korucuları da tanıdım.Halktan çok güzel dostlarım da oldu.Terörün bitmesi için herkes yüksek sesle çıkıp bunu protesto etmeli.Siyaset yapanlar da , eger demokrasiden bahsediyorlarsa , şiddetten ve törörden vazgeçilmesi gerektiğini ortaya koymalı.Halkımızın zaten Kürt sorunu yok.Halkımızın terör sorunu var.Hiçkimse kürtlere düşmanlık beslemiyor. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek
    ReaL_KurD bunu yazdı:

Sizin Olayları Dile Getirme Şekliniz, Askere - Polise Küfür Etmek, Taşla Saldırmak Kendi Yandaşınızı Yaralamak ve Bunu Askere-POlise mi Maal Etmektir?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    Evvela bana herkesin yaptığı "benim de kürt dostum, akrabam, akranım, şuyum-buyum var" ya da "bende o bölge de bulundum" muhabbeti yapma hajım. Çok şükür tokum ben o muhabbete. Ayrıca siyasiler bunu dile getirmeli demişsin ve sanırım kastın DTP ve Ahmet Türk vs.. bana ne onlardan, ben dtp'li değilim ki, beni bağlamaz onlar?! Ben bu gün bir birey olarak kendim gibi düşünen 3-5 adamdan fazlasını bulamam bu bölgede. Buldummu da sesimi yükseltmeye kalkarsam başım yanacak ve ateş düştüğü yeri yakacak. Başkalarının da "helal olsun ReaL_KurD'e sesini - farz-ı misal - Diyarbakır gibi bir yerde yükseltebildi" demesi de hiç bir işe yaramayacak. Velhasıl kelam mesajın başında bahsettiğim muhabbeti yapıp da çevre illerden bahsedildiğinde tırsan, gelmek istemeyen, uzak olsun diyen çok "adam"da gördük.

kendinize ayığ olunuz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:
    ReaL_KurD bunu yazdı:

Sizin Olayları Dile Getirme Şekliniz, Askere - Polise Küfür Etmek, Taşla Saldırmak Kendi Yandaşınızı Yaralamak ve Bunu Askere-POlise mi Maal Etmektir?

Biz kimiz? Ben kimim? Dile getirmekten neyi kastettiği mi biliyor musun? Beni tanıyor musun? Neci olduğumu ya da neci olmadığı mı biliyor musun? 

kendinize ayığ olunuz
Toplam Hit: 10956 Toplam Mesaj: 103