folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bu Günlerde Kürt Olmak

Bu Günlerde Kürt Olmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek
    ReaL_KurD bunu yazdı:
    -----------------------------
    YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:
    ReaL_KurD bunu yazdı:

tanıyanlar ya da dikkatini çektiklerim bilir bu tür konularda uzun süredir fikir belirtmem; ama imran'ın mesajından bağımsız mr66tr'nin bu mesajına bir cevap vermek istedim.

sıkıysa bu bölge (güneydoğu anadolu ve doğu anadolu)de gelde sen bir avuç insanla bir şeyleri dile getir :)

Sizin Olayları Dile Getirme Şekliniz, Askere - Polise Küfür Etmek, Taşla Saldırmak Kendi Yandaşınızı Yaralamak ve Bunu Askere-POlise mi Maal Etmektir?

Biz kimiz? Ben kimim? Dile getirmekten neyi kastettiği mi biliyor musun? Beni tanıyor musun? Neci olduğumu ya da neci olmadığı mı biliyor musun? 

Yanlış YAzdım KArdeş, Özür

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

soğuk bir kış günüydü, babam dışarıya baktığında soğuktan titreyen, evden kovulmuş kimsesiz bir çocuk gördü.

o kadar zavallı görünüyordu ki, babam ona acıdı ve içeri aldı. önce temiz giysi verdik, sonra sıcak bir çorba. rahata kavuşmuştu, babam dedi yazık zavallıya, bundan sonra bizimle kalsın.

sonra köşedeki kullanmadığımız odayı da ona tahsis ettik, artık herşeyi vardı, artık ona kardeşim gözüyle bakıyordum.

arada odamdaki bilgisayarı kullanmasına da izin veriyordum..

fakat ne olduysa, zamanla gördüğü ilgi ve sevgiden şımardı, tepemize çıktı. bayram harçlıklarımı biriktirerek aldığım kendi bilgisayarımda kendisinin de benim kadar hakkı olduğunu iddia etmeye başladı, ve birgün bilgisayarı açtığımda, bozulmuş olduğunu gördüm, birisi sabote etmişti (!) neyse yaptırdık, ama kendi verdiği zararlar yetmiyormuş gibi, güney sokaktaki arkadaşlarını, iti kopuğu eve topluyordu, sürekli evin bir yerleri zarar görüyordu, ve sonunda kendisine ceza vermeye karar verdik, bir süre o kişilerle görüşmesini yasakladık.

sorunların çözüleceğini düşünürken, komşular çocuğa eziyet ettiğimizi iddia etmeye başladılar,kötü yanları olabilir ama, arada iyi huyları da var diyorlardı, çocuk da orda burda bunlar bana eziyet ediolar diye ağlamaya başladı,

peki biz bu veledi eve alıp doyurmakla doğru mu yaptık? hiç almasaydık da soğuktan geberip gitseydi daha iyi olmaz mıydı?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

Öbür tarafta sen hangi ırktasın diye sorulmayacak olay bu. önce insan olmak lazım.

Temel adalettir .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek

ReaL_KurD bunu yazdı:
    Evvela bana herkesin yaptığı "benim de kürt dostum, akrabam, akranım, şuyum-buyum var" ya da "bende o bölge de bulundum" muhabbeti yapma hajım. Çok şükür tokum ben o muhabbete. Ayrıca siyasiler bunu dile getirmeli demişsin ve sanırım kastın DTP ve Ahmet Türk vs.. bana ne onlardan, ben dtp'li değilim ki, beni bağlamaz onlar?! Ben bu gün bir birey olarak kendim gibi düşünen 3-5 adamdan fazlasını bulamam bu bölgede. Buldummu da sesimi yükseltmeye kalkarsam başım yanacak ve ateş düştüğü yeri yakacak. Başkalarının da "helal olsun ReaL_KurD'e sesini - farz-ı misal - Diyarbakır gibi bir yerde yükseltebildi" demesi de hiç bir işe yaramayacak. Velhasıl kelam mesajın başında bahsettiğim muhabbeti yapıp da çevre illerden bahsedildiğinde tırsan, gelmek istemeyen, uzak olsun diyen çok "adam"da gördük.

Sayın arkadaşımız.Sana saygı duyuyorum. Senin gibi insanların var olması sevindirici.Bu ülkeyi seven ve ortak manevi degerlerimize sahip çıkan insanlara hiçkimsenin birşey söylemeye hakkı yok.Seni açıkçası tanımıyorum.Ancak yazdıgın yazıları okudum ve seni takdir ediyorum.Saygılar sunarım.Ben bu konuya daha fazla yazı yazmayacam.Fazla da uzatmanın anlamı yok.Elbette hepimizin ortak degerleri var.Bu degerleri korumalıyız.Kötü degil iyi olanı desteklemeliyiz.Ülkemiz güçlü oldugu sürece biz huzur içinde yaşayabiliriz.Ülkemize sahip çıkalım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Kim pkk'ya teröre karsı yürüyüş yapmıs tepkisini koymusta ona karsı saldırı yapılmıs.Bırakın su gel burda yap surda yapm sende sacmalıgını evet övundugunuz seyler polise askere karsı tasla saldıranlar ise bir sey demiyecegim.Belki güneydogu da pkk'ya karsı bazı illerde gösteri yada yuruyus yapmak zor ama  Türkiye sadece güneydogudan ibaret degil.İstanbul,ankara ve izmirde okumasını calısmasını biliyorsunuz hatta bu illerde pkk için gösteri de yapılıyor yani istenildigi zaman oluyor bırakın simdi şu,sende dusncelerini gel burda acıkla da gör bakalım gibi absurd dusunceleri...

İstenildigi zaman arablar taslanıyor,molotof kokteyler havada uçusuyor ama is gelin pkk ya karsı dtp ye karsı bir yuruyus gösteri yapın dedigimizde sizde gelin burda acıklayın görun gibi dusunce varsa karsımızda yazıklar olsun yapmayın yapmayında biri sizin adınıza sizin sözculugnuzu yapsın cıksın dtp cıksın pkk siz sonra mahalle köşelerinde sanal ortamda daha cok kardeşlik nutukları atarsınız bırakın su sacmalıgı..Siz dtp'ye pkk'ya karsı tepkinizi toplumsal boyutta bir olusum içine girip göstermediginiz surece hiç sagda solda bize ayrm yapılıyor ediliyor diyerek aglamaya hakkını yok.

"Zamanın da omuz omuza beraber savastık" bu ve bunun gibi ceşitli söylemler artık belli amaclara yönelik bir dusunceyi degil pkk sempatizanlarına liman olma niteligi kazanmıs klişi cumlelerdir içi boş havada sadece duygular uzerine mantık yoktur bu cumlelerde.İşin bir komik tarafı ise bu cumlelerle bir seyler savudugunu sanan ve bunu karsındakine söylediginde beklediginin tam zıttı bir cavap aldıgında sen susun busun bölucuk yapılyo kardeşiz suyuz buyuz oluyo,neden cunku içi geçmiş bos laflar bunlar gecin bunları... 

Dedigim gibi kürtler toplumsal boyutta pkk'ya ve dtp'ye karsı tepkilerini koymadıkları surece.Her türlü yakıstırmayı üstlerine kabul etmiş olduklarını dusnuyorum ve böyle bir hareket gelmedikce söylenegelen bir cok söylemin bizzat dogruluyucu neteilkte oldugunun kanısındayım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    BAAL. Anlatmaya çalıştığımı ya ben anlatamıyorum ya da sen idrak edemiyorsun. Ya da bir diğer ihtimalle ayrıntısıyla düşünmüyor ve sadece kendi pencerenden bakıyorsun. Bu gün kendini benim yerime koy mesela. Kürt kökenli bir vatandaşsın, 18 yaşındasın, kendi yöresel değerlerin kadar ulusal değerlere de sonsuz saygılı ve sevgilisin. Ayrıca kendin gibi taş çatlasa 3-5 yakının var. Ve koskoca bir şehrin esnafı, öğretmeni, işçisi ve çiftçisinin körü körüne bağlı olduğu bir safsataya karşı o 3-5 kişiyle çarşının ortasında yürüyüş yapıyorsun. Haydi farzet ki polis o esnada seni korudu. Peki ya yarın? Yarın olduğunda tekrar aynı çarşıya çıktığında linç edilmen İŞTEN BİLE DEĞİL! Kaldı ki ben PKK'li de değilim, DTP'li de değilim. Lütfen artık şu "siz büyük şehirlerde bunları bunları yaptınız, siz dağda şunları şunları yaptınız" diye hitap etmeyi bırak bana karşı ya da bana ithafen. Rica ediyorum..

kendinize ayığ olunuz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Olay pkknın baskın oldugu bölgelerde ki 3-5 kişinin yapabilcegi bir sey olmadıgnı zaten yazımdada belirttim.Buyuk sehirler diye kastedgimiz yerlerde hali vakti yerinde yada orta gelirli kürtlerin sayısı azımsanmıyacak kadar cok universitelerde okuyan ögretmenlik yapan doktor olan avukat olan muhendis olan bir çok kürt var zaten malum bölgelerde böyle bir sey yapılamıcagını belirttgim gibi kastettigim hareketin önculeride bu buyuk sehirlerde belli statuleri elde etmiş insanların ön ayak olarak baslatabilcekleri bir harekttir.Bir kıvılcımla baslatılabilcek bu harekete etkin olarak bassettgin bölgerden katılımın dusuk olmasını o bölgedeki pkk baskısını gösterek 3-5 kişi diye bahsetigin tanıma uyanları da böyle acıklayabilir ve toplumda yer edmeleri saglanabilir.

Benim kimseye sahsi olarak bir suclamada bulundugumu niteliğici bir cumle kullanmam alıskanlıgım degildir.Karsı cıktıgım görusu savunan kişilerin hepsine verdgin örnek uzerinden cevap vermemi sahsi bir saldırı olarak algılama.  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Hiç bir zaman, şu kürt teröre destek veriyor, bu laz karadenizde rumların ermenilerin kalmasına destek veriyor vs, şeklinde bir genelleme yapılamaz, zira ortada bir dayanışma kalmaz ve sonucunda bir ülke yok olma sürecine girer ve tarihteki bir çok kez başımıza gelen devletimizin yıkılması gerçekleşir. Diğer yıkışlarda hiç olmazsa insanlar birlikti ve kardeşti, her türlüğü güçlüğün altından omuz omuza çıkıldı. Bu sefer böyle bir seçenek olmaz, bölünür ve her bir parçamız diğer güçlü devletlerin boyunduruğu altında sömürge olarak kalır.

Yazıda geçen insanlar bilinçsiz ve medyanın kışkırtmasına kapılan, orda burda duyduğu sözlerin etkisi altında kalan, düşünme eylimini yitirmiş sadece vatanseverlik duygusunu körü körüne kullanmayan çalışan birer mahluktur.

Peki sorarım o acizlere ki, batıdaki şehit oluyorda doğudaki olmuyor mu? Biz geceleri yatağımızda uyurken o doğuda kürt diye yok etmek istedikleri kardeşlerimizde çatışmıyor mu dağda ? Korucularımız sabahlamıyor mu, dağ başlarında ?

Tabi yanlışları yokmu, var. En büyük yanlışlarının başında, DTP milletvekilleri ve bir çok pkk yanlısı belediye başkanlarını onların verdiği oy seçti. Bu demek oluyor ki, eğer bu kadar çok oy toplanıyorsa, mutlaka büyük bir çoğunluk örgüte destek veriyordur.Yıllarca bir çok iş adamı ve bir kısım halk destek verdi ve hala veriyor. ama bunlar, herkezi aynı kefeye koymak için yeterli değildir.

Ben kahrolsun kürtler diyen bir çok kişi tanırım. Ne tesadüftür ki, hepsinin en iyi dostlarıda kürttür :) Dostu sorar abi bende kürdüm. Adam cevap verir, kardeş sen farklısın :)

Bizim halkımızı 2 yönden çok  iyi kullanabilirsiniz.

1-Din

2-Vatanseverlik

Ve onlar bunu kullanmasını iyi biliyorlar...

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek

Bu ülkede kürtlere karşı bir ön yargı varsa bunun sorumlusu Türkler değildir. Türkler bunun sorumlusuymus gibi konusmayınız. Kimse durduk yere kürtlere yüklenmiyor, bir etkiye tepki doğdu ve bu etkiyi yaratan biz değiliz. Neden kimse lazları bombalayalım demiyor, yada çerkezleri, balkan gocmenlerini?

Sunu unutmayınızki sorun sadece pkk ve kürt nufusun cogunlugunun bu olusumu desteklemesi degil (kimse kendini kandırmasın, evet cogunluk destekliyor). sorun aynı zamanda bu ulkedeki pisligin cogunun bu insanlar tarafından isleniyor olması. sokaga cıkarsın gaspcı kürt, kapkaccı kürt, yankesici kürt, tinerci kürt, 20 kisi gezip durduk yere insanlara saldıranlar kürt... bu boyle uzar gider. topunu asalım keselim demiyorum, elbetteki kürt halkı icerisinde bunlar benim yurdumun insanıdır, milletimin bir parcasıdır diyebilecegim binlerce insan vardır. ama bunlar azınlıktır malesef. real kürdün dedigi gibi, yok benim tanıdıgım bilmemne var herkezden soyle boyle masallarına benimde karnım tok. geciniz bunları, boyleleri azınlıkta. iste onlar benim kardesim yurttasım canım cigerimdir, diger yurdum insanları gibi. ama geri kalanı hakkındaki dusuncem sokaklarda insanların agzından duydugunuzdan hicte farklı degildir. canıma kast edenin canını alırım. bu tehlikenin kimden geldiginin bir onemi yok. bugun bunu yapan bir Türk olsaydıda farklı bir muammele gormeyecekti, tarihte bircok ornegi mevcut.

Anafikri tekrar belirtmek gerekirse, bu on yargının sebebi asla ve asla Türkler degildir. insanların gozunde dustugunuz durumu duzeltmekte tıpkı bu duruma dusmek gibi sizin elinizde. sagınızdakini solunuzdakini bilinclendirin, anlatın neyin ne oldugunu, ogretin. kurtarın cehaletten, ne geliyorsa elinizden yapın. oturdugunuz yerden bu is neden boyle demekle olmaz, bahaneler uretmekle olmaz, kardeslik nagraları atmakla olmaz. sadece kendimizi kandırarak nereye kadar gidebilecegiz?

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    eyvallah hocam... zurnanın zırt dediği yer

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
Toplam Hit: 10898 Toplam Mesaj: 103