Bu Günlerde Kürt Olmak
-
kürtler kurtuluş savaşında türklerin yanında yer almak için atatürk'ten bir söz aldılar. bu söze göre kürtler, bu ülkenin yapıcı etnik unsurlarından biri olacaktı ve onlara özerklik tanınacaktı.
bugünlerde insan olmak zor. birisi çıkıp burası benim babamın, dememin çiftliği, ırkçılık yaparım, yapmam, bik bik bik saçmalıyor. akıl fikir gerçekten. toplumun böyle düşünen bireylerden arındırılması gerekiyor.
-
kürtler kurtuluş savaşında türklerin yanında yer almak için atatürk'ten bir söz aldılar. bu söze göre kürtler, bu ülkenin yapıcı etnik unsurlarından biri olacaktı ve onlara özerklik tanınacaktı.
bugünlerde insan olmak zor. birisi çıkıp burası benim babamın, dememin çiftliği, ırkçılık yaparım, yapmam, bik bik bik saçmalıyor. akıl fikir gerçekten. toplumun böyle düşünen bireylerden arındırılması gerekiyor.
------------------------------------------------------
evet canım toplumu arındırmak lazım soy çekiyor, bok kokuyor değiştiremiyosun.
-
geldiğin dağda böyle mi iletişim kuryorsunuz.
-
bang-bang bunu yazdı:
-----------------------------kürtler kurtuluş savaşında türklerin yanında yer almak için atatürk'ten bir söz aldılar. bu söze göre kürtler, bu ülkenin yapıcı etnik unsurlarından biri olacaktı ve onlara özerklik tanınacaktı.
------------------------------------------------------
evet canım toplumu arındırmak lazım soy çekiyor, bok kokuyor değiştiremiyosun.
-----------------------------Güzel cevap yasadıgın dagda banada yer varmı? benım canakkalede olen dedelerım atalarım ozerklık ıstemedı sanamı ozerklık verecektık akılvar mantık var.... oldu erzıncan canakkalede savasto ona ozerklı. trabzonlular rumlarla kapıstı ona ozerklık dedemın amcalarından 1 tanesı canakkaleden gelmemıs 12 kardesten 6 erkek ıcınde 1 tek dedemın babası kalmıs oda kucuk dıye ve en azında 1 erkek kalsın dıye alınmamıs askere bu vatan hepımızındır dıyenlere kardesımdır ozerklık ısteyenlerın cevabı yukarıda mevcut.... beyenmeyen s..... gıder barzanının yanına....
-
Burada birbirimizi suçlayarak tartışmamız bile ppk nın eğmeğine yağ sürüyor.Amaçları zaten Türklerle ,kürtlerin arasını açmak.
Bu arada bang bang , profilinden bayan olduğun anlaşılıyor , el hareketiyle yaptığının aslını biri burda gösterir sana , o zaman anlarsın nasıl iletişim kurulması gerektiğini , tabi meraklısı isen o başka ,bilerek kaşınıyorsundur, biraz edeb ,
selam ve dua ile,
-
mr66tr bunu yazdı:
-----------------------------
Peki ben basit bir soru soracam.Kürtlerin elbetteki % 100 ü bu terörü desteklemiyor.BUnu herkes biliyor.Ancak adama şunu da soararlar.Bu Kürtlerin hiç mi suçu yok?Teröre karşı olan kürtler neden seslerini daha fazla çıkarmıyorlar.Terörün bitmesi için teröre karşı olan Kürtlere önemli görevler düşüyor.
-----------------------------örgütten yana olan türklere ne soracan?
-
Delegado_Zero arkadas dogru diyor...Peki orgute destek veren Türkler ?
cok az da olsa destekleyen vardir.
Bende Kürdüm ve şunlari soylemek isterim...
her Kürd pkk'li degildir..Oyle seyler oluyor ki "ben Kürdüm" dediginde düşman gibi bakanlar var.Sanıyorlar ki her Kürd ayri bir devlet kurmak istiyor...Halbuki alakasi yok...Kürdlerin büyük cogunlugu ulkenin bölünmesine karsidir...
ben bir istanbuldan bir izmirden daha dogrusu bu iki halki neden birbirinden ayırayım yada neden ayrılmak isteyeyim ?
velhasil bütün Kürdleri ayni kefeye koymayin derim :)
-
Bu formda ki kürtler biliyorum ki söyledigim seyi yapmamak adına kendi capınızda haklı sebepleriniz var ama görunen köy klavuz istemez.Bir cok kişi artık sunu iyi biliyor bu karsılıklı bir sorun ve bu sorunun karsı tarafında olanlar yani kürtler size karsı olusmus ön yargının sebebini sadece bizde aramanız sacma önce kandinize bir bakın sonra söylenenlere karsı bir tavır takının bugun tum kürtleri öldurmemz gerek gibi politik anlamda gercekligi olmayan söylemleri duymanız sizi rahatsız edebilir fakat bunun birde haklı bir sebebi yok mu sizce.Bu sebep bunca zamandır kürtlerin hepsini temsil ediyoruz diye cıkan pkk ve benzeri olusmlar son olarakta dtp sizlere karsı yönetilmiş olan ön yargıların cogunu su zamana kadar halk arasında söylenegelen bazı sloganlar ve bunları destekleyenler sayesinde oldugunu unutmayın.Simdi böylesi bir sorunun gecistirilmek istenir gibi bir kenara iten sloganların altına daha ne kadar gireceksiniz.
Gözden kaçmış bazı politikaların sebebyiet verdigi bazı mutsuzluklar va antlasmazlıklar da bu sayade iyice cıkmaza girmiyor mu.Emin olabilceginiz tek bir sey olsun bu millet bu halk hiç bir zaman katliam yapıcak duzeyde içinde kin tutmamıs tutamamıstır dahda önemlisi yufka yureklidir.Ve hiçbir zaman katlaim yapalım diyerek bir butun olamamıs bir topluluga karsı nefret kusmamıstır halada durum böyle bizleri bu konuda temsil olarak binlerce kişi kişiler ve olumsumlar var ama kürteri temsil eden olusumlar ortada fakat bizi pkk yada benzeri bir olusum desteklemiyo diynleri temsil eden hiç bir kurm kurulus yok buna ragmen dedgim gibi böyle dusuncede olanları halk bagrına basmıstır simdi kimse buyuk bir ırkcılıktan ayrımcılıktan söz edemez ne yazıkki,dedigim seyin yapılmıyısı saysende bu önyargıyı olusturmasına pkk ya dtp ye izin verdiniz.Simdi sıra onlar gibi dusunmıyenlerde bizi pkk yada dtp nin temsil etmedigini dusunenlerde.Kimler cıkıp böyle bir tepkiyi dile getiren kürtleri sırf kürt oldukları için linç edip öldurecek.Bu yüzdende kimse bana hiç bir insan dogdugu ırkmı milleti secemiyor benzeri nutuklar atmasın.
-
aynen katılıyorum sana student
-
Herkese “Merhaba” demekle başlamak istiyorum. Zira bazı arkadaşların kişiliklerinde , hatta insanlığın kişiliğinde olmayan laflarla değil. Sözüm ona , bakıyorum ki bazı arkadaşlar ki arkadaş demek istemiyorum , zira artık insan olmanın sınırlarını zorlamışlar.
Bir arkadaş sanırsam Türk kökenli demiş ki Atatürk Kürtlere söz vermiş. Doğrudur bir söz vermiş. Ne söz vermiş bilmiyorum. Savaş başladığı sırada Kürtler doğuda ve batıda savaştılar.
Çanakkale’de kaç bin Kürt öldü hesaplanamadı. İnönü’de kaçı öldü hesaplanamadı. Şurada burada Mardin’de Antep’te Urfa’da Erzurum’da İstanbul’da Maraş’ta Dersimde… Ama nedense tarih kitaplarının hiçbir yerinde Kürt’ten söz edilmiyor. Herkes Türk. Kimse Kürtlerde şunu yaptı demiyor. Sadece şunlar var tarih kitaplarında. Açın bakın; Zararlı cemiyetler= Kürt teali cemiyeti, Kürt hainler cemiyeti, Kürt şerefsizler cemiyeti , kürd ipneler cemiyeti. Soruyorum karşılığı bu mu olacaktı. Daha kaç yıl oldu ki savaştan kurtulalı. Biz ne yaptık ki Türklere bize bunu yaptılar. Çok değil daha birkaç sene önceye kadar Kürtçe konuşmak yasaktı. Biri duysa başınıza kim bilir neler gelirdi. Düşünün hangi aklı mantıkta sığar bu. Bir dili yasaklamak. Ülkende milyonlarca Kürt yaşıyor. Çok uzak değil yine birkaç yıl öncesine döneyim. Kürt ne efendim Kürt diye bir şey yok diyenleri görmedik mi.?
Yazık ne yazık ki artık bende bu ülkeye inancımı yitirdim. Bazı arkadaşlar sağ olsun.Zira artık arkadaş değiller … Alttaki imza da cabası… Yine de saygılar demekle bitiriyorum lafımı.Umarım bu açıklamadan sonra olaylara gene kendi dar pencerenizden bakıp , küfretmezsiniz.