Bunalım...
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------
karşılıksız seven tek canlı annedir.çok geçmiş olsun.bulundugun yerden biraz uzaklaş.hiç yapmadıgın bişeyler yap.kurtul stresinden bi şekilde...yada salla gitsin yaa
-----------------------------Aynen karşılıksız seven tek canlı annedir...
-
sıkma canını intihar edecek olsan nette kendini afişe etmezsin.
bu gün git bi namaz kıl ALlah'a yalvar yarın hiç bi şeyin kalmaz.
-
allah şifa versn allah sabır versın ..
-
" annem kanser " yazısını okuyunca bittim adeta yıkıldım:S:'( allahımm bende az önce annemin kalbini kırdım bağırdım çağırdım :( elini bırakıp ayağını öpmem lazım :'( allah acil şifalar wersin kardesim:'( offff offfff çok kötü oldum lan çok :S
-
fisek Kardeşim iyi dinle;
Bu senin ocak sonlarıydı. Okulum nasipse bitecekti ilk dönemden 4 dersim vardı, Bir sorun vardı 2 dersimede giren hocayla çok kötü kapıştık hatta milletin içinde birbirimize hakaret ettik. Vizemde bir dersten 25 ve o adam kazık mı kazık soru sorar.
Neyse sınav vakti geldi çattı. Bi kaç gün var ben ailemle ara sıra konuşuyorum ama herkes yalan söylüyor. Annem gil ankaradaki bi tanıdığın oğlunun evlendiğini ve bu sebepten dolayı ankarada olduklarını yarında bi doktora öylesine bi bakınacaklarını söylüyorlar. Ardından hemen eniştemi arıyorum yarın doktora gidecekmisiniz diyorum yoo ölebelli bişey yok diyorlar derken başkasını arıyorum oda başka bişey diyor vs vs vs. Amaanlatsam sabah olur o kadar çok sıkıştırıyorumki neye atsam elimde kalıyor herkes yalan söylüyor. Zaten benim ders durumumdaki kişinin piskolojisini tahmin edersiniz sonra birde bu yalanlarla kesin bizimkilerde bişey var dedim. Yeminle yere basıyorum ama ayağımın yere basmadığını hissediyorum. derler ya bulutlarda uçuyorum aynen öle. Ders mers çalışamıyorum vs vs.
Derken sabaha 2 sınavada gireceğim ve iyi geçerse ilk dönem bitiyor. Sular seller gibi bildiğim derse çalışıyorum ama hiçbirşey anlamıyorum.
ben birşey var diye biliyorum bizimkileri sıkıştırıyorum ama hiçbirşey olmadığın sölüyorlar. Ama gecenin ilerleyen saatlerinde Bi yalanainandım. Gerçekden düğün olduğuna ne hikmetse inandım biraz kendime geldim az ders çalıştım sınava girdim oda bambaşka hikaye ve çıktım.
Sonra annemgil acele ankaraya gel dediler. Sıkıştır Allah sıkıştır yok bişey diyorlar. Teyzemi çok sıkıştırdım safra kesesinden baban ameliyat olacak dediler.
İyi dedim eğer öleyse buna şükür ankaraya o kışın kıyametinde, sınavlardan çıktım gittim ki babam kanser ve çok kritik bölgede.
Amaliyat edilmezse 2 ay ancak yaşar diyorlar, Ama timör pankrans'ın ana atar damarların orada ve müdehale edilememe veya yanlış bir en ufak işlemde Hayatına mal olabileceğini bu sebeptende ameliyatında çok riskli olduğunu söylediler. (Ben olayları çok traşlayarak anlatıyorum ) Annemde okulumun bu sene bitmesini neyin ne olacağının belli oolmadığını ve belki benim eve bakabileceğimi sölüyordu ve ben hocayla tartışdığımdan dolayı o kadar kritikki geçmem anlatamam. Annemin bu sözleri bana abartısız dünyayı omuzlarıma yüklüyordu ve ben eziliyordum, yükü kaldıramıyordum. Eğer inançsız biri olsaydım kesin o gün intihar etmiştim. Kaç defa atlamayı düşündüm hastane penceresinden ama günah diye vazgeçtim.
Neyse 13,5 saat ameliyatta kaldı babam. Hatta ameliyathanenin önünü boşalttırdılar bi ara laf geldi içerde biri ölmüş (bulunduğum hastanede 10 küsür olsa gerek aynı anda amaliyat ediliyor günde 50 ye yakın amaliyat oluyor) Benim gözüm döndü, herkesi çıkarıyorlar oradan ama ben kaçtım merdivenlerin içine saklandım sonra bi bayan çıkardılar. Biraz serinledim ama bahsettikleri kim bilemiyordum bu kadın olduğu da kesin değildi.
sabah 11 gece 00:30 a kadar amaliyathanenin önünde bekledim sonra bi asistan geldi gözünüz aydın başarılı bi amaliyattı yoğun bakıma alıyoruz dedi. Ama inan hala kuşkular vardı göz görmeyinde içim rahatlamıyordu. 2 gün görmedim babamı ve 2 günün sonunda asistanı ayarladım yğunbakıma girdim.
Yaklaşık 1 saat kaldım ama 100 yıl yaşlandım. Babam gibi iri yarı, güçlü kuvvetli adam o hale nasıl gelmiş anlatamam. Bayıldım bayılacam o kadar kötüyüm.
Ama ben amaliyat sırasında 13,5 saatin en az 11 saati dualar okudum içimden. İnanmayacaksın belki dilim uyuştu zaman zaman. Dua okuyamadım ve canlansın diye dilimi ıstırdım. toplam 50 küsür gün hastanede bir fiiil rezillik içinde yaşadım. Ama üstüme düşen vazifeyi yapmak için elimden geleni yaptım. Pes etmedim hiçbir zaman. Pes edersen sen annenin hastalığına bir bıçak daha saplamış olursun. Sen onu ne kadar çok seviyorsan ve onun bu durumundan dolayı bu haldeysen, annen seni, senden daha çok seviyor ve senin intiharından sonra, senin bu durumundan daha kötü halde olacağına adın gibi emin olabilirsin. Annenin o kadra kötü bir duruma gelmesini istermisinki sen intiharı düşünüyorsun :@
Yaşadıklarımı yazsam sayfalarca kitap olur, Nitekim seninkide öyledir kardeşim. Hep babamla beraber geçirmek için fırsat kolluyorum. Okulum bitti çok şükür.
Babam için herşeyi yapıyorum. Şimdi yanında değilim, gurbetteyim, Bir TOKİ şantiyesinde İnşaat Mühendisi olarak çalışıyorum.Bu ababam için gurur veriyor diye düşünüyorum. 24 yılın emeği olarak oğlu bir kesere sahip oldu.
Ben hep ileriye baktım. Ne yapabiliriz diye çabaladım ve çabalıyorum. Hep yeşillik yiyor. çok güzel besleniyor. Kemoterapide gördü. 12 Seans 7-8 ay sürdü.
babamın hastalığı kanser olanlar içinde en kötü kanser yani pankreans, hala risk atlatılmadı ama hep mutlu bir şekilde nasıl daha fazla vakit harcarız onun hesabını yaptım. Herşey Alla'tan ama hem iyileşmesi için ne varsa onu yapıyoruz hemde bu vaktn kıymetini biliyoruz.
Sanada tavsiyem bu. İylileşmesi için maddi manevi ne gerekiyorsa onu yapın ve zamanın kıymetini bilin kardeşim.
Rabbim tüm hastalara şifalar versin. Yakınlarınada akıl fikir versin.
-
fisek bunu yazdı:
-----------------------------Böyle bi durumdayken eylenemiyorsun işte .yüzün biraz olsun gülümse miyo hep asık .ve insanların sana bakışı deişiyo kimse halinden anlamıyo.
-----------------------------
seni ben anlıyorum dostum hemde çok iyi anlıyorum.. büyük geçmiş olsun alın yazısı bu harap etme kendini.. kendıne zarar verirsen düzelicekmi herşey? onun için düşünme atlatmaya çalış.