Bursa Cumhuriyet Lisesi Saçmalığı !
-
Ben cumhuriyet lisende okuyan bir öğrenciyim. Okulumuzda skandal adı verilecek bir sistem uygulanıyor.
Hergün okula girmek için sıra oluşturuyoruz. Her sınıf anakapıdan geçerek okula girmek zorunda. İşte olayda burda başlıyor. Neredeyse Hergün Sağlı Sollu Dizilen Öğretmenler Saçı biraz uzun olan öğrencileri ayırarak (4-5 cm) İlk derse girmememelerini sağlıyorlar. Bu yaptıkları sizce ne kadar doğru. Öğrenci bu yaptıklarından sonra okuldan soğumaz mı ? Zaten oraya ayrılan öğrenci yarım gün yok yazılma psikolojisi ile 3 derse girmeyerek dersten geri kalıyor. Modern eğitim sistemi anlayışı bu mu ? Atatürk bu günleri görse ne derdi ? "Saçı biraz uzun öğrenci okula alınmıyor." Birde Atatürk ' ün çok güzel bir sözü var " Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." Cumhuriyet Lisesindeki Yeni Nesili Görüyoruz. Hergün kapıdan geçerken "Acaba ayrılacak mıyım" psiklojisi. Yazıklar olsun böyle okul yönetimine.
Eğer modern eğitim dedikleri şey bu ise "LANET OLSUN MODERN EĞİTİM"Asker - Öğrenci Sistemine Hayır.NOT : BU DİSİPLİN ADINDAKİ SAÇMALIK SADECE BURSA CUMHURİYET LİSESİNDE UYGULANIYOR. BU NE KADAR ADİL SİZ DÜŞÜNÜN.Sizce sesimizi nasıl duyurabiliriz ? Nedir bu geri kafa eğitim sistemiYardımlarınızı bekliyorum -
Öyle bir hale geldiki geleneksel oldu artık her gün ? ne yapmalıyız
-
hö. şaka mısın yoksa bu bir şaka mı?
adam akıllı kes saçını öyle gt liseden sonra istediğin kadar uzatırsın. Atatürk'ün bu durumdan üzüleceğini hiç zannedmiyorum
-
Saçları istedikleri gibi kestirin.
-
saçlarımız zaten kısa 4-5 cm çok mu
modern eğitime ne oldu
bu sadece bizim okulda olan bir saçmalık
-
kes saçını kurallara uy
-
Hocam oda birşeymi ? bizim okulda sağlı sollu kız erkek ayırıyolar sanki şeriat dönemindeki gibi birde kızların etek giymesi yasaklandı.Bütün kızlar pantolonla bu hemde bu düz lise.Aynı şekili bize uyguluyolar zaten saatin 7:30'unda da okula geliyoruz.Bide sıraya geçirtiyolar zaten hava soğuk bide orda üşüyoruz.Sıra meselesi yetmiyomuymuş gibi hocanın teki mikrafonu eline alıyo günaydın diyo günaydın diyosun daha sesli diyo sonra aynı şeyi 3 kere yaptırıyo resmen dalga geçiyo.İnsanları okuldan bıktırıyolar bu soğuk havada içeri alsalar ölürlermi anlamış değilim bu sıra muhabbetini.Bizde saça bakmayı bırak beyaz ayakkabısı olanları yana çekiyolar sorguya çekiyolar.Sanki herkesin siyah ayakkabı alıcak parası varmış gibi,sana bizim okulu anlatsam sana ciltlik kitap çıkar..
-
pardon sadece bursa cumhuriyet lisesindemi uygulanıo
hocam 3yıldır aynı olay bizde ve çevremdeki istisnasız bütün okullarda uygulanıyo
ben alıştım artık normal gelio bana
-
by_kamu bunu yazdı:
-----------------------------saçlarımız zaten kısa 4-5 cm çok mu
modern eğitime ne oldu
bu sadece bizim okulda olan bir saçmalık
-----------------------------4-5 cm benim ilk defa bu yaz oldu bee insaf:D modern eğitim saçla oluyor ya zaten helal olsun mantığınıza. ayrıca sizin okula özgü birşey değil her okulda uzun saç yasak;)
-
müdür bak kendin diyorsun Atatürk Ne Demiş 'öretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' yani herks böle saçı bi alemde gelse üst baş dağınık olsa İşte ne bilim
bu yeni İsmail y.k akımı etkisindeki örencileri okula alsalar ne olur bi düşün onun için bi yerde haklılar ha ne kadar sıkı bilmem ama bizdede saç uzun oldumu almıo
ceket olmadımı almıo bence iyi de oluo en azından okula zibidiler doluşmuo bi kıza hava atmak için sacı bası göt olanlar gelemio Ha böle bi sözde var kurunun yanında
yaşta yanar belki senin ki o misaldir Ama emin ol o disiplinin olması kötü deil aksine çok çok iyi bişidir
-
okulda uzun saç yasak olabilir (4-5 uzunsa)
peki ya derslere girmekerini engellemek ne oluyor ?
ayrılan öğrenci ilk derse alınmıyor