Cennette Altından Evde Yaşamak
-
dreampark87 bunu yazdı:
-----------------------------
bence boş düşünmüşün çünkü cennet cehennem kavramı yok insanlar daha mutlu yaşayabilmek için her zaman bu tür şeyler çıkartmışlardır öldüğünde cennete gideceği için bu dünyada mutlu kalabiliyor ya da kötülük yapılmaması için cehennem caydırıcı bir sebep öyle yerleri hiç kimse göremeyecek öldüğümüzde ne oluruz onu bilemem ama cennet cehenneme gitmeyeceğimiz kesin
-----------------------------öle basit cennet cehennem yok diyosunuzki şaşırmamak elde değil..kuran ın bir harfine inanmayan kafirdir bu ayetlerle sabittir..ama Bir Allah dostunun güzel bir kıssasıyla cevap vermek isterim..
- İnanmayan biri İmamı azam ebu hanife nin yanına gelir..derki cennet cehennem var diyip inanıyosunuz boşa zaman harcıyosunuz..hiçbiri yok herkes öldüğünde kül olup gidecek demiş..Allah dostu demiş ki önce senin tarafından düşünelim..diyelim cehennem yok cennette yok..bu bizim için bi zarar teşkil etmez..yoksa ibadetlerimizin karsılıgını başka bi şekilde de alabilir..birde bu durumu benim tarafımdan düşnelim..ya varsa cennet cehennem..bizim uğraşlarımız boşa gitmez bi şekilde cezamımızıda çeksek gidecez cennete..ya sen ne yapacaksın..ya inanmayanlar ne yapacak..o zaman vay onların haline.....
-
iki yüzlülük inanıp inanmamaktandan kötü,Ebu hanife'den verilen örnek adamı münafık yapar, ya varsa deyip iman etmek iki yüzlüklüdür. İnarsın ya da inanmazsn
bunun ortasını düsünenen bence münafıkdır.Kafirden de kötü... dinler dogmatiktir,koşsulsuz kabulu gerektirir.Sorguladıkça dinden uzaklaşırsın,islamiyetdeki sorgulama
hususu sınırlar icinde kurala bagli ispat seklindedir,aksi takdirde şirk vs.Bir çok dinde bu sekilde devamlıgını sürdürür...
Önemli olan bakış açısıdır,fiziksel bedenden soyutlandımızı düsünelim
insan heycan duyar çünkü vücüt adrenalin salgılar,endorfin salgılanır mutluluk verir ,testesteron salgılanır aşık olunur... Bu hislerin her birinin her zmn en üst seviyede
oldunu hayal edin 3 sn lik orgazmınızın ise sonsuz gibi geldigini, cenneti hayal ederken bile hakkını verin, fiziksel ihtiyaclar yok,hormonlarla güdülenmiyoruz, sınırsız
bilgi seviyesi ve sonsuz tatmin (yemegin ilk lokması,hoşlandıgınız birseyi yaptiniz anda aldınız o saniyelik hazlar vs) ,sınırlı düsünmeyin ask yok para yok
demeyin...Ayrı bir boyutda tamamen farklı bir konsept,kör olan adama renkleri anlatmazsın ancak hayal ettirebilirsin.
-
müridler boşwerin bu konuyu. huzur islamda. yaslayın alnınızı secdeye..
-
burada gördükleri cennette olanların bir gölgesi.... buna benzer bi söz vardı. yani buradaki altınla aynı şey değil.
-
Büyüklerime böyle sorular sorduğumda'' insan aklının alamıcağı bazı şeyler'' vardır derler...
-
"Cennet cennet dedikleri,
Birkaç köşkle birkaç huri,
isteyene ver onları,
Bana seni gerek seni"yunus emre
-
İnsan aklını yasamının bi döneminde meşgul eden sorunlardan biridir buda. Sanırım gözden kaçan olay cennette dünyadaki nefslerimizle gideceğimiz düşüncesi. Cennet hayatında insanların birbirlerine kıskançlıkları, kinleri olmucak . O yüzden benim ferrarim varken başkasınında varsa benimkinin anlamı yok demek anlamsız. Seninle birlikte cennet ehlide en az senin kadar mutlu olucak. Bu mutlulugu sıkıcı bulan insani nefsimiz. Orda bütün insani kötü davranışlardan arındırılmış olucaz. Bilgisinin ve ilminin sınırı olmayan Allah'ın sonsuz huzur ve mutluluk vaad ettigi cennette kulunun sıkılacagını hesap edememiş olması abese iştigalden başka bişey degildir. Allah insanogluna çok şey ögretti ama bizim bildiklerimiz ve anlayabildiklerimiz O nun bildikleriyle kıyaslanamaz. İsyan etmek , kabul etmemek yerine bu konularda teslim olmayı deneyin ve kabul edin.
Tasavvuftan bi damla tatmadan kendinizi Deryasına salmaya çalışmak , o deryada bogulmayı getirir.
-
Cupofcoffee bunu yazdı:
-----------------------------İnsan aklını yasamının bi döneminde meşgul eden sorunlardan biridir buda. Sanırım gözden kaçan olay cennette dünyadaki nefslerimizle gideceğimiz düşüncesi. Cennet hayatında insanların birbirlerine kıskançlıkları, kinleri olmucak . O yüzden benim ferrarim varken başkasınında varsa benimkinin anlamı yok demek anlamsız. Seninle birlikte cennet ehlide en az senin kadar mutlu olucak. Bu mutlulugu sıkıcı bulan insani nefsimiz. Orda bütün insani kötü davranışlardan arındırılmış olucaz. Bilgisinin ve ilminin sınırı olmayan Allah'ın sonsuz huzur ve mutluluk vaad ettigi cennette kulunun sıkılacagını hesap edememiş olması abese iştigalden başka bişey degildir. Allah insanogluna çok şey ögretti ama bizim bildiklerimiz ve anlayabildiklerimiz O nun bildikleriyle kıyaslanamaz. İsyan etmek , kabul etmemek yerine bu konularda teslim olmayı deneyin ve kabul edin.
Tasavvuftan bi damla tatmadan kendinizi Deryasına salmaya çalışmak , o deryada bogulmayı getirir.
Yaz denny yaz,yazda öğrensinler,ağzına sağlık inanan-inanmayan herkesin anlayacağı mantıktan ve yalın :)
-
ben kendim ve çocukluk hayallerim
küçükken evden çıkmaktan bile korkardım kaybolurum diye
evin önünde bir sokak vardı tüm hayatım oradan ibaretti
hemen bir yan sokağa gidemezdim inanmazsınız belki
hani sanki gitsem kaybolacağım
bu esnada annem babam işe gider gelirdi
benim aklım o yolları gitmelerini hatta nereye gittiklerini bile almazdı anlayamazdım
kafam da hayal etmeye çalışırdım edemezdim ve onların bu yeteneklere sahip muhteşem özel kişiler olduklarını düşünürdüm
sonra ilkokula başladım önce ailem götürdü getirdi
birkaç gün sonra kendim gidip gelmeyi öğrendim
5 dakika yürüyerek gittiğim yol benim dünyamdı ve yine gidemezdim diğer sokaklara
hele bir şehirden bir şehire gitmeleri aklım hayalim almazdı çünkü dünyam birkaç sokaktan ibaretti
görmemiştim bilmiyordum hayal bile etmek çok güçtü
hayal ettiğimde ise gerçekle ilgisi olmayan şeyler geliyordu aklıma
sonra biraz daha büyüdüm ve biraz daha sonra biraz daha
şimdi beni bırakın gideyim yurt dışına gider gelirim
kafama göre şehirden şehire arkadaşlara giderim onları özlediğimde
hiçbirşey ben küçükken hayalimde korktuğum kadar anlaşılmaz değilmiş
artık biliyorum çünkü "gördüm"
bana anlatsalar inanmazdım ancak gördükten sonra anlayabildim
bu benim hayat hikayemden bir kesittir
konuyla ilgisi var mı? niye yazdım? içimden geldi yazdım
ilgisizse ilgisiz =)
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------ben kendim ve çocukluk hayallerim
küçükken evden çıkmaktan bile korkardım kaybolurum diye
evin önünde bir sokak vardı tüm hayatım oradan ibaretti
hemen bir yan sokağa gidemezdim inanmazsınız belki
hani sanki gitsem kaybolacağım
bu esnada annem babam işe gider gelirdi
benim aklım o yolları gitmelerini hatta nereye gittiklerini bile almazdı anlayamazdım
kafam da hayal etmeye çalışırdım edemezdim ve onların bu yeteneklere sahip muhteşem özel kişiler olduklarını düşünürdüm
sonra ilkokula başladım önce ailem götürdü getirdi
birkaç gün sonra kendim gidip gelmeyi öğrendim
5 dakika yürüyerek gittiğim yol benim dünyamdı ve yine gidemezdim diğer sokaklara
hele bir şehirden bir şehire gitmeleri aklım hayalim almazdı çünkü dünyam birkaç sokaktan ibaretti
görmemiştim bilmiyordum hayal bile etmek çok güçtü
hayal ettiğimde ise gerçekle ilgisi olmayan şeyler geliyordu aklıma
sonra biraz daha büyüdüm ve biraz daha sonra biraz daha
şimdi beni bırakın gideyim yurt dışına gider gelirim
kafama göre şehirden şehire arkadaşlara giderim onları özlediğimde
hiçbirşey ben küçükken hayalimde korktuğum kadar anlaşılmaz değilmiş
artık biliyorum çünkü "gördüm"
bana anlatsalar inanmazdım ancak gördükten sonra anlayabildim
bu benim hayat hikayemden bir kesittir
konuyla ilgisi var mı? niye yazdım? içimden geldi yazdım
ilgisizse ilgisiz =)
çok güzel bir konuya pandik attın hocam. KESİNLİKLE DOĞRU DÜŞÜNÜYORSUN. BENCE DURUMU ÇOK GÜZEL ÖZETLİYOR YAZDIKLARIN..