folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cennette Altından Evde Yaşamak

Cennette Altından Evde Yaşamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dumanemre
    dumanemre's avatar
    Erkek
    xz bunu yazdı:
    -----------------------------

cennet / cehennem diye tarif edilen şeyler,  5.yy da yaşamış çöl hayatından başka bir halt görmemiş bir arabın hayalgücünden başka birşey değildir. mesela cennette internet yok pc yok bilgisayar oyunu, müzik, film yok naapacan sonsuza kadar 14 yaşındaki hurilerle ? ama işte inananlarına ölümden sonra birşey vaad etmesi gerekiyordu adamda aklına en uç ne gelirse onu söyledi kıt beyinli bir arabı cezbedecek herşeyi koydu içine, adam başı 40 tane bakire, altndan ev şarap akan ırmak vb vb . cehennemde tam tersi arap için en korkunç en dehşet verici şey neyse onu söyledi kendinden daha önce söylenenlerdende etkilenmiş elbette N tane peygamber(!) çıkmış oralardan, tanrıların karakol noktası heralde.  Nasılsa araplar ne söylese inanacak kıvama getirilmişti , benim anlamadığım biz halaa bunu nasıl tartışıyorz bari yok bunlar manevi imgeler diyip dinide kendi aptallığımızı da aklayalım. bedeninide çükünüde beyninide burda çürümeye bırakıp gidiyorsun artık nereye gidiyorsan,  ruhun manevi olarak huzur bulması , manevi olarak maddesel olmayan bir azap çekmesi desek belki kimse dinimiz(!) için nebiçim zırva lan bu demezdi.ama tabi bunu maneviyatı çükünden başka varlık nedeni olmayan çöl hayvanına anlatmak oldukça güç bişey olsa gerek. Taktir etmiyor değilim peygamberleri ellerinden geleni yapmışlar bu konuda. 

ama yok halaa altından evden bahsediyorsan, hangi kuyumcuda bozdurup ne alacan o evle ? desen hawaiye tatile giderim yok kardeş o dünyada kaldı diyecekler, bi ferrari alırım altıma da diyemessin yok öyle bişi - hadi aldın sürecek otobanmı var cennette. Yani altın olmuş sunta olmuş ne farkeder ... Irmaklar mesela , belki ben şarap sevmiyorum ayrıca midemi ekşitiyor, bunun votka akanı yokmu ? gerçi olsa kokusundan yanına yaklaşılırmı olsa bile, hem buzdolabı varmı onu çalıştırcak elektirk varmı?  vişne suyu / redbull bunlar için farklı ırmaklar geliştirilmiş mi?  ohoo..

hasan sabbah gibi tarihi bir üçkağıtçı karakter var mesela, cennetin anahtarını elinde tutuyom diyip, inananlarını afyonlayıp ölüme yollayan ; onun içinde evliya diyenler vardı mesela , irtibat halindeymiş öte tarafla bilmem ne ...

cennet dedikleri , hayatı boyunca kaybetmeye mahkum zavallı bizler için hoş bir tesellisidir aslında. eğer seni mutlu edecekse starwars evrenine gideceğini de düşünebilirsin ne düşünürsen neye inanırsan inan , hayatın boyunca ne yaparsan yap sonunda doğmadan önce neredeysen oraya gideceksin. 

---------------------------

cennet cennet dedikleri

birkaç kööşkle birkaç huri

isteyene ver sen onu

bana SENİ gerek SENİ

diyen Yunus Emre de herhalde cennete inanan zavallı bir arap? arapların cennetle kandırıldığını düşünürsek yunus emre de bir arap? veya arapların kandırıldıgı gibi kandırılan bir düşünür..Lütfen sacmalamayalım hocam yunus emre gibi bir TÜRK düşünür bile cennetin varlıgından haberdar olup cenneti istemeyen ,senin kandıran dediğin islamdaki vazifelerini cennet için değilde cennetin sahibi olan Allah'ın rızası için yerine getiren,ibadet eden, düşünen bir kişi iken senin kandırmaca dediğin islam ve cennet olayını bir kez daha düşünelim derim...

.İnilmeyince kuyuya çıkılmıyor taht-ı Mısıra.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Edindiğim bilgiye göre aslında cennet demek ALLAH c.c. nun cemali demek. Takva sahibi insanlar allahın cemalini gördükleri için allahın cemalini kendi bedenlerinde varetmişler.(Birden geldik tekrar bire döneceğiz demeside bu ) buda demek oluyor ki.ALLAH ın cemali ve ilim sonsuz olduğuna göre cennet dediğin mekanda yaşadığın sürece sonsuz güzellikler içinde olman demek yine buda demek oluyorki sıkılmak usanmak söz konusu değil. Dünyayıda ALLAH yarattı Cenneti ve cehennemide ALLAH yarattı şu yalancı dünyanın pisliği bize bu kadar zevk ve şehvet veriyorsa kim bilir cennet ne sonsuz güzelliklerle ve zevklerle dolu bir yerdir.

ikincisi : cennette  beden sahibi olmiyacağız.Beden dünyevi bir varlıktır yani nefisten ibaret olmuştur. yani cennette ALLAH tan parça olan ruhaniyet ALLAH ın cemali ile ALLAH ile beraber yaşicaazz.

üçüncüsüde :Bu dünyada ALLAH tan olan parça yani ruhaniyeti kendi beden iklimimizde var etmediğimiz sürece Cenneti boşa hayal etmeyelim.Sonra hayal kırıklığına ve pişmanlığa sebeb olur.Önce cehennemi hakedelim ki  sonra cenneti düşünelim.

Hz. peygamber 'e bir gün cemaatlerinden biri soru sormuş.''ya resulallah cennete yol nereden gider demiş'' Peygamber efendimizde şöyle buyurmuşlar.

Cennete cehennemden yol gider.cehenneme ise cennetten yol gider '' diye buyurmuşlar.

Bu da şu demek : Yani bu dünyayı hiçbir zevk almadan ve dünya maşakkatına kapılmadan sadece allah aşkı ile yananlar yani cehennem hayatını burada yaşayanlar ALLAH ın cemalini kendinde var edenler cennetliktir demiişler.Tam tersi ise Cehennem için geçerlidir.Yani cehennemide bu dünyada kazanıyoruz,cennetide bu dünyada kazanıyoruz. Hem ibadetlerimizi cennet için değil ALLAH için yaparsak daha makbul olacak. menfaat için ibadet yapmayalım.

Alıntı değildir. ben buna %100 inanıyorum ve kanaat getirdim.Başka yolu yok buyolu ne sen kurdun ne ben Bu yolu birtek bir olan ALLAH kurdu bu böyle geldi böyle devam edecek kıyamete kadar.

Anlatabildiysem ne mutlu bana.

söz :(Dünya Maşakkatının adını Murat koymuşlar)

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreampark87
    dreampark87's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bence boş düşünmüşün çünkü cennet cehennem kavramı yok insanlar daha mutlu yaşayabilmek için her zaman bu tür şeyler çıkartmışlardır öldüğünde cennete gideceği için bu dünyada mutlu kalabiliyor ya da kötülük yapılmaması için cehennem caydırıcı bir sebep   öyle yerleri hiç kimse göremeyecek öldüğümüzde ne oluruz onu bilemem ama cennet cehenneme gitmeyeceğimiz kesin

Zifir:10 mg nikotin:0.8 mg karbon monoksit:10 mg WINSTON
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

dreampark87 bunu yazdı:
    bence boş düşünmüşün çünkü cennet cehennem kavramı yok insanlar daha mutlu yaşayabilmek için her zaman bu tür şeyler çıkartmışlardır öldüğünde cennete gideceği için bu dünyada mutlu kalabiliyor ya da kötülük yapılmaması için cehennem caydırıcı bir sebep   öyle yerleri hiç kimse göremeyecek öldüğümüzde ne oluruz onu bilemem ama cennet cehenneme gitmeyeceğimiz kesin

Vallaaa boş düşüneni ALLAH biliyor. Beynin ancak buraya kadar basıyor.Ordan ötesine basmadığı için inandırıcı gelmez sana.Sanki ahirete gidip gelmiş gibi konuşuyorsun. ister inanırsın ister inanmassın bana hava hoş.İlk önce kendine bir bak sor bakalım kendine, ben bu düşünceyle nereye geldim elime ne geçti diye sorarsan biracık anlarsın.ALLAH ta zaten aklımızın mantığımızın almadığı nefsimizin kabul edemeyecği şekilde kurmuş bu yolu ,ki sırf bun engelleri aş bana geld diye. bir kitap açıp göz atarsan şahit olursun.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

dreampark87 bunu yazdı:

Hz ADEM ile havva cennetten kovulmadılarmı. Buna ne diyeceksin. Cennet cehennem olmasa hi çıkıpta söylermi. Cennet var cehennem var diye çağrıda bulunurmu.İnsan hayatında hiç görmediği bilmediği şeye var diyebilirmi ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:

Yazdıklarımı açıklamak,anlamını teker teker yazmak maksadımın ne olduğunu anlatmak zorunda değilim.Siktir et der çeker giderim.Ancak,yapmadığım bir şey yüzünden iki malın çıkıp götünden anlaması üzerine yazdığı senaryoları da kabul edecek değilim.Bu zamana kadar ne inanca saygısızlık yaptım nede küfrettim.Bundan sonrada umrumda olmayan bir şey için küfür edicek değilim.Tuvalet sonrası rahatlığı saygısızlık,sikindirik takvim yaprağı sözünü dine,inanca küfür olarak anlayacak kadar dini konularda hassasiyet sahibiysen siktir olup gidip buralarda sağda solda yazacağına,50 rekat namaz kılar,elini gökten,başını secdeden kaldırmazsın.Ne inanan salaktır nede böyle bir şeye inanılırmı çok aptalca dememiş kimseyi suçlamamışken hala innamayan birinden kandil gecesi namaz kılıp dua etmesini bekledeğinizden ötürü mü götünüzden anlıyorsunuz.Ulan,istersen başını secdeden kaldırma çokta tın.Sana bunu neden yapıyorsun diyen mi olmuş.Ben kendi görüşlerimi kendi hayatımdan kattıklarımla anlatırım.İnanmıyorum,kandil gecesi içkide içerim kokainde çekerim.Çekemeyen,neden bizim gibi davranmıyo diyen varsada bir tarafına alıcı taktırsın daha rahat çeksin.

Saygısızlık hakkına doğrudan müdahale edersem,onu gasp edip aşağlar ve engel olursam saygısızlık olur.İlk önce saygıszlığın ne olduğna bakıcak ondan sonra sağ solu yargılamaya çalışıcaksınız.Gerçi siz beyinsizler bunu da anlamazısnız.Kısaca kendi hayatım kimseyi ırgalamaz.Biraz sonra gidip tekrar içecem,cumalarıda içerim her kandil,her ramazan içerim.Varsa itirazı olan ya çıksın karşıma yada siktir olup gitsin.Laf kalabalığı yapıp sağda solda atıp tutmasın.Ek olarak ; kimsenin şahsına karşı bir hakarette bulunmadığıma rağman bana hakaret edilmiş.Bunuda saygıszlık ediyor diye meşru göstermeye çalışmışlar.Benim şahsıma saygı göstermeyenin şahsını sikerim.

Bana bak çocuk, inançları aşağılar uslupla yazıp sonrada aşağılamadım diye post atma.

Ne bok yersen ye kimse dönüpte senin gibi engelli bir insanın ne yaptığını umursamaz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

SPY-CX5 bunu yazdı:
    BAAL bunu yazdı:

Yazdıklarımı açıklamak,anlamını teker teker yazmak maksadımın ne olduğunu anlatmak zorunda değilim.Siktir et der çeker giderim.Ancak,yapmadığım bir şey yüzünden iki malın çıkıp götünden anlaması üzerine yazdığı senaryoları da kabul edecek değilim.Bu zamana kadar ne inanca saygısızlık yaptım nede küfrettim.Bundan sonrada umrumda olmayan bir şey için küfür edicek değilim.Tuvalet sonrası rahatlığı saygısızlık,sikindirik takvim yaprağı sözünü dine,inanca küfür olarak anlayacak kadar dini konularda hassasiyet sahibiysen siktir olup gidip buralarda sağda solda yazacağına,50 rekat namaz kılar,elini gökten,başını secdeden kaldırmazsın.Ne inanan salaktır nede böyle bir şeye inanılırmı çok aptalca dememiş kimseyi suçlamamışken hala innamayan birinden kandil gecesi namaz kılıp dua etmesini bekledeğinizden ötürü mü götünüzden anlıyorsunuz.Ulan,istersen başını secdeden kaldırma çokta tın.Sana bunu neden yapıyorsun diyen mi olmuş.Ben kendi görüşlerimi kendi hayatımdan kattıklarımla anlatırım.İnanmıyorum,kandil gecesi içkide içerim kokainde çekerim.Çekemeyen,neden bizim gibi davranmıyo diyen varsada bir tarafına alıcı taktırsın daha rahat çeksin.

Saygısızlık hakkına doğrudan müdahale edersem,onu gasp edip aşağlar ve engel olursam saygısızlık olur.İlk önce saygıszlığın ne olduğna bakıcak ondan sonra sağ solu yargılamaya çalışıcaksınız.Gerçi siz beyinsizler bunu da anlamazısnız.Kısaca kendi hayatım kimseyi ırgalamaz.Biraz sonra gidip tekrar içecem,cumalarıda içerim her kandil,her ramazan içerim.Varsa itirazı olan ya çıksın karşıma yada siktir olup gitsin.Laf kalabalığı yapıp sağda solda atıp tutmasın.Ek olarak ; kimsenin şahsına karşı bir hakarette bulunmadığıma rağman bana hakaret edilmiş.Bunuda saygıszlık ediyor diye meşru göstermeye çalışmışlar.Benim şahsıma saygı göstermeyenin şahsını sikerim.

Bana bak çocuk, inançları aşağılar uslupla yazıp sonrada aşağılamadım diye post atma.

Ne bok yersen ye kimse dönüpte senin gibi engelli bir insanın ne yaptığını umursamaz.

pardon Kimmişş o yaaa... ha birde sen niye kaşınıyorsun kii sana bişiy diyenmi oldu terbiye sevyemizi düşürmeyelim lütfen.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

Orta okulda hocanın anlattığına göre ;

Hristiyanlar iyilik veya para karşılığı cennetten arsa verilceğini söylüyorlarmış. 

Buda ona benzemiş ne demek ya cennette altından evde yaşamak oldu olcak bi kaç hatunda ayarlasınlar ordan.

Kafanızı yormayın böyle şeylere.

Madem Allah herşeyi biliyor,madem biz doğmadan yapıcağımız konuşucaklarımızı biliyor ozaman cennet cehenneme ne gerek kaldı diye bi soru sorabilirim.

Merhabaaaaa
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

SPY-CX5 bunu yazdı:
    BAAL bunu yazdı:

Ya siktir ol git,akşam akşam ayak altında dolaşıp parazit yapma ! Aptal herif yalan borcum mu var.Siktir et der,hiçbir şey yazmam umursamam çeker giderim.Çokta tın kendi kendine havlar,iki debelenir siktir olur gidersin.Birde kalkıp seni adam yerine koyup,götünden anlayaşını açıklama zahmetine niye gireyim kimsin ki lan sen.Sadrazamın sol taşşağımısın kim olduğunu sanıyon ki sana yaptığımI iddaa edilen bir şey için yapmadım diyim.Senin namazında,niyazından inancından banane lan.Önüne kemik mi atılmış,ne denmiş.Osurukktan nem kapıp ona buna kancık köpek gibi hırladığın konuya hakim olsaydın,bunun Tanrı ile benim arada olduğunu bilir salyalı çeneni kapatırdın.

Ortada,mallar neden namaz kılıyo mu denmiş,islam çok traş bir din inanılırmı denmiş ? Götünüzden element uydurup bokunuzda boncuk aramaya alışksınız belli ki.Burası belli başlı kuralları olan serbest bir platformdur.Kurallar çerçevesinde adam çıkar isterse hayatını,isterse rüyasını anlatır.Ne senin gibi mallar merak ediyordur diye hareket eder ne de kıçında ki boka bakmadan ahlak zabıtalığna soyunur.Amerikayı yeniden keşfetmeye çalışarak sıçtığın bokun için boğulma.Sana o boku alır avuç avuç yedirirler.

Yanımda içkim var ve sabaha kadar da içicem.Evet kandil günü içicem ulan.Bunu da kimsenin kaşı gözü hürmetne anlatmıyorum.Tıpkı,ramazanda oruç tutmayanların tutanlara karşı hakarette bulunmuş olmadıkları gibi,cumaları namaz kılınırken kahvede okey dönenlerin inanca küfretmiş olmadıklar gibi bende açarım şarabımı,iki saat sonra çekerim üstüne cila niyetine iki bira..Çok içinde kalmış,götünde patlamışsa oturup inandığın Allah'ına şikayet edersin buralarda kancık köpek gibi havlamazsın.Hadi şimdi siktir git.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi

o değil de neverland e gidelim

*iyi insanlar çiftliği; bilen bilir, gelen gelir.

=)

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
Toplam Hit: 21504 Toplam Mesaj: 115