Cennette Altından Evde Yaşamak
-
Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
-----------------------------
voodoo bunu yazdı:
Acaba gidip goren varmı yasayıpta Geri gelen varmı :)
En azından gidip görmüş gibi konuşanlar mevcut o.O
-----------------------------:)))
-
en başta hata yapılıyor. Cennet ile Dünya hayatını karşılaştıramazsın kı.
mars ile dunyayı karsılastırsanız tamam olur ama arada boyut varkı var
-
ya yok öyle bişey koyun gtüne rahvan gitsin..
cem yılmazın bi lafı var
ne güzel anlatıyoruz şarap var huriler var falan diye, kadınlara ne var mesela ? nuri mi ? heheh :D
eğer varsa da ben sıkılırım arkadaş -
hayırdır hocam torpil durumu felan mı var:D içerde dayın varmış, yerin hazırmış gibi düşünüyosun:D
-
zenginlik bolluk yerine birde sadeliği düşün o zaman açılırsın sakin ve sade..
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------Bunu daha önce hiç düşünmemiştim.
Dünyada betondan evde yaşamaktan pek bi farkı yok.
Altın, yakut, zümrüt....
Ne olduğu farketmez.
Bunlar değerli madenler.
Kum gibi kaynadığı zaman bi değeri kalmayacak. Benimde o evde yaşamamın bi anlamı kalmayacak.
Ben bi son model(nasıl oluyosa artık) araba istesem hemen olacak, ama aynısından sende isteyeceksın o da hemen olacak. Kapışmaya kalksak onun bile bi anlamı yok. Makas bile atamayız. Arabayı vurdum, kaza yaptım benzin bitti cart oldu curt oldu. Hiç biri yok. Ne anladım ben bu yarıştan.
Kaza yapsan ölmek bile yok.
Ya da cennette her istediğinin olması..
Dünyada bütün sene çalışıyorsun, sonra bi hafta tatile çıkıyorsun. Geziyorsun eğleniyorsun falan filan..
Ama 12 ay boyunca tatil yapsan en fazla 1 sene zevkli geçer sonra sıradanlaşır.
Kavganın, zorlukların, mücadele etmenin, herşeyin istediğin gibi olmamasının ayrı bi zevki var.
Aksiyon yok, heyecan yok, korku yok, sıradan monoton bi hayat.
Aşık olmak bile yok lan. İstediğin zaman kavuştuğun zaman onun adı aşk olmaz ki.
Valla cehennem daha cazip
En azından zebanilerden pandik korkusu var.
Anlatmak istediğimi anlatamamış olablirim zaten kafam karmakarışık. Ama biliyorum anladınız siz ne demek istediğimi
sende kendi kalabalıgında yalnızlardansın heralde hocam :)dediklerin dogru coguna bende katılıyorum
heyecan yok hele aşk hic yok :D en güzeli platonik aşk tek seferlik aşk :) örn: sabah okula giderken gördügün kıza otobüste bulundugun sure ıcerısınde aşık kalmak :)
bence birşeyler bulmak lazım meşgale olunacak veya kafana göre delice yaşamak lazım örn: interrail (tren ile avrupa seyahati) bu yaz ben düşünüyordum romanyaya 100ytl tren bileti + pasaport + vize + 20-25gün tatil 800-1000 dolara patlıyordu yalnız gidip herkesten kaçacaktım fakat çalışıyorum bu yaz imkansiz :) maddi durumu yeterli olanlar için bir alternatif diyebilirim...
-
bence cennetde bu dünyada cehennemde gerisi faso fiso bir varmış biryokmuş masalı gibi ormanın derinliklerinde şirinler yaşarmış yaramaz olmayan çocuklar şirinleri görürmüş altından küplerden sular varmış kat kat havuzlar varmış hadi canım sende boyut farkı varmış baksen cennetde bu dünyada cehennemde kimse başka yerde bişey aramasın benim görüşüm bu. aksi ıspat edilene kadarda buna inanıcam :)
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------Ben bi son model(nasıl oluyosa artık) araba istesem hemen olacak, ama aynısından sende isteyeceksın o da hemen olacak. Kapışmaya kalksak onun bile bi anlamı yok. Makas bile atamayız. Arabayı vurdum, kaza yaptım benzin bitti cart oldu curt oldu. Hiç biri yok. Ne anladım ben bu yarıştan.
hocam şimdi bunu düşünürken dünyadaki yaşamımıza göre düşünerek cevapları arıyoruz ama orası farklı bir alem farklı bir yapı oranın titreşimlerden meydana geldiğini ve düşünce gücünün önemli olduğunu söylerler hatta iç içe evren teorisi,kuantum fiziğini falan karıştırıyorlar işin içine yani anlayacağın bayağı karışık bir olay her istediğin olacaksa nasıl olur diye soruyorsun kendine normaldir şimdi sen ve ben rüya görüyoruz ve rüyamıza farzet yön verebiliyoruz ve ne düşünürsek o oluyor bu durumda ikimizinde düşündüğü olmuş oluyor diyeceksin böyle saçmalık olurmu ? olbilir neden dersen sonuçta insanın en büyük olgusu ruhudur ruhun işleyişini biz bilmiyoruz yaratan biliyor şu anda bu durumda olacak demişlerse olacaktırKaza yapsan ölmek bile yok.
dediğim gibi şimdiki yaşadığımız fisikzel dünya gibi olmadığı söyleniyor ruh nasıl ölür önce bunun cevabını bulmak lazım ölmek varmı yokmuyı bilmek için sonuçta ölmek şuanda bizim bildiğimiz bilgilerle bedenin fonksiyonunu yitirmesidir.Dünyada bütün sene çalışıyorsun, sonra bi hafta tatile çıkıyorsun. Geziyorsun eğleniyorsun falan filan..
Ama 12 ay boyunca tatil yapsan en fazla 1 sene zevkli geçer sonra sıradanlaşır.
Kavganın, zorlukların, mücadele etmenin, herşeyin istediğin gibi olmamasının ayrı bi zevki var.
Aksiyon yok, heyecan yok, korku yok, sıradan monoton bi hayat.
Aşık olmak bile yok lan. İstediğin zaman kavuştuğun zaman onun adı aşk olmaz ki.
dünyevi bişey orda daha farklı ve daha yükseğini bulacağımızdan eminim Allah aşkı diye bir kavram var bu nasıl birşey tam bilmiyorum ama bizim normal aşktan daha üstün birşey olduğu kesin :)Valla cehennem daha cazip
cehennemde cennete senin beyninde var nasıl düşünürsen öyle olur unutma her istediğimiz oluyor bu çok ince bir nokta ne diyorlar üstü örtülü cennet veya cehenneme gitmek insanın kendi elinde ? bir insan iman etmiyor olabilir ama yinede cennete gidebilir veya tam tersi olabilir diyor hadisler burda bir soru işareti var bence bu mantık islamiyetten önce veya taş devrindeki insanların cennetemi cehennememi gideceği olayını falanda çözer.En azından zebanilerden pandik korkusu var.
nasıl düşünürsen öylr oluyor yerinde olsam zebaniler ve pandiği karıştırmazdım işin içine :D
Anlatmak istediğimi anlatamamış olablirim zaten kafam karmakarışık. Ama biliyorum anladınız siz ne demek istediğimi
anladık anladık bir zaman benimde beynimi uyuşturmuştu ben çözümü böyle buldum :)şu altın olayınada sembolik bir gözle bakmak lazım şuandaki yaşamına göre altın bir evde yaşasan farkın ne olurdu ? işte o farkın diğer tarafın farkını anlatmaya çalışıyor olabilir tıpkı şu cehennemde yanma meselesinin azap anlamına geldiği gibi.
----------------------------- -
Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
voodoo bunu yazdı:
Acaba gidip goren varmı yasayıpta Geri gelen varmı :)
En azından gidip görmüş gibi konuşanlar mevcut o.O
peygamberler ve evliyalar öbür tarafla daima dialog halindeydi peygamberlerin hayatlarına bakarsak bunu görebiliriz gördüğümüz rüyalarda peygamberin 40 da 1 i olduğuna göre bizde en azından 40 da 1 ile yaşıyoruz öte alemi , uyku yarı ölümdür lafı falan var bence mantıklı :)peygamber efendimiz Allahı görmüş öte alem yanında fıs kalıyor bu durumda o zaman ne yapıyoruz peygamberin sözleri ve hadislerden işi yürütüyoruz sonuçta hiçbirimiz gidip görmedik ama varsayımda bulunabiliriz :)
-
EcHoLL bunu yazdı:
bence cennetde bu dünyada cehennemde gerisi faso fiso bir varmış biryokmuş masalı gibi ormanın derinliklerinde şirinler yaşarmış yaramaz olmayan çocuklar şirinleri görürmüş altından küplerden sular varmış kat kat havuzlar varmış hadi canım sende boyut farkı varmış baksen cennetde bu dünyada cehennemde kimse başka yerde bişey aramasın benim görüşüm bu. aksi ıspat edilene kadarda buna inanıcam :)
hocam iç içe evren teorisini araştır birde dinlerde ve kutsal kitaplardaki 7 sayısını araştırmanı tavsiye ediyorum :)