folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cennette Altından Evde Yaşamak

Cennette Altından Evde Yaşamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

arkadaşlar hepsi iyi güzel hoşta herkes cennetin nimetlerine takılmış duruyor demek istediğim uğraşıp duruyorsunuz huriymiş altından evmiş ölmemekmiş zamanmış...

atladığınız şey bizi oraya götürenin bizi orayı sokanın sonsuz ve şuan ki konuştuğumuz hiç bir dilde tarifi olmayan güzelliği... 

birde şöyle birşey var cennete girebilen herkesin Allah'ın cemalini görebileceği gibi bir gerçek yok... Cehenneme girmiş olanların Allah'ın cemalini görmekten mahrum bırakılacağını okumuştum bir yerde ama nerede okuduğumu hatırlamıyorum malesef :(

Öyle bir güzellik ki arkadaşlar başı sonu yok doğal olarak cennetteki 3-5 hurinin sonra efendim bilmem kaç kat güçlü orgazmın yada istediğin kadar yiyip doymamanın bir anlamı yok aklın fikrin orada o güzellikte... bizim halimiz o zaman tıpık gece ışığa toplanan küçük uçan böcekler gibi devamlı o ışığı görmek için çabalayıp duruyoruz...

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeMi_R
    DeMi_R's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Osiris bunu yazdı:
    -----------------------------
    Birazcık daha büyük düşün. Altın ev falan küçük şeyler.. Büyük düşünürsen kafan karışmaz.

Hayatta her zaman başımıza gelmiştir..Kötülük başımıza gelmeden güzelliğin kıymetini bilemeyiz..fikir yürütmekle ve gerçek bir gözle görmeden cennet cehennemi anlayamaz kimse..ölmeden de göremez..sen en iyisi ilk cennete gitmelisin sonra cehenneme..sonra anlaşılır herşey abii..

Sabreden Zafere Ulaşır...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

http://tr.wikisource.org/wiki/O%C4%9Fuz_Ka%C4%9Fan_Destan%C4%B1

bu destandan farkını söyleyin şu olayın :)

edit : Ayrıca erkeklere huri veriliyor kadınlara ne verilecek nuri mi :D

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    xz bunu yazdı:

cennet / cehennem diye tarif edilen şeyler,  5.yy da yaşamış çöl hayatından başka bir halt görmemiş bir arabın hayalgücünden başka birşey değildir. mesela cennette internet yok pc yok bilgisayar oyunu, müzik, film yok naapacan sonsuza kadar 14 yaşındaki hurilerle ? ama işte inananlarına ölümden sonra birşey vaad etmesi gerekiyordu adamda aklına en uç ne gelirse onu söyledi kıt beyinli bir arabı cezbedecek herşeyi koydu içine, adam başı 40 tane bakire, altndan ev şarap akan ırmak vb vb . cehennemde tam tersi arap için en korkunç en dehşet verici şey neyse onu söyledi kendinden daha önce söylenenlerdende etkilenmiş elbette N tane peygamber(!) çıkmış oralardan, tanrıların karakol noktası heralde.  Nasılsa araplar ne söylese inanacak kıvama getirilmişti , benim anlamadığım biz halaa bunu nasıl tartışıyorz bari yok bunlar manevi imgeler diyip dinide kendi aptallığımızı da aklayalım. bedeninide çükünüde beyninide burda çürümeye bırakıp gidiyorsun artık nereye gidiyorsan,  ruhun manevi olarak huzur bulması , manevi olarak maddesel olmayan bir azap çekmesi desek belki kimse dinimiz(!) için nebiçim zırva lan bu demezdi.ama tabi bunu maneviyatı çükünden başka varlık nedeni olmayan çöl hayvanına anlatmak oldukça güç bişey olsa gerek. Taktir etmiyor değilim peygamberleri ellerinden geleni yapmışlar bu konuda. 

ama yok halaa altından evden bahsediyorsan, hangi kuyumcuda bozdurup ne alacan o evle ? desen hawaiye tatile giderim yok kardeş o dünyada kaldı diyecekler, bi ferrari alırım altıma da diyemessin yok öyle bişi - hadi aldın sürecek otobanmı var cennette. Yani altın olmuş sunta olmuş ne farkeder ... Irmaklar mesela , belki ben şarap sevmiyorum ayrıca midemi ekşitiyor, bunun votka akanı yokmu ? gerçi olsa kokusundan yanına yaklaşılırmı olsa bile, hem buzdolabı varmı onu çalıştırcak elektirk varmı?  vişne suyu / redbull bunlar için farklı ırmaklar geliştirilmiş mi?  ohoo..

hasan sabbah gibi tarihi bir üçkağıtçı karakter var mesela, cennetin anahtarını elinde tutuyom diyip, inananlarını afyonlayıp ölüme yollayan ; onun içinde evliya diyenler vardı mesela , irtibat halindeymiş öte tarafla bilmem ne ...

cennet dedikleri , hayatı boyunca kaybetmeye mahkum zavallı bizler için hoş bir tesellisidir aslında. eğer seni mutlu edecekse starwars evrenine gideceğini de düşünebilirsin ne düşünürsen neye inanırsan inan , hayatın boyunca ne yaparsan yap sonunda doğmadan önce neredeysen oraya gideceksin. 

Konuyu anlatmış zaten arkadaş dediği gibi neden teklonojik ayrıntılara yer verilmemiş çünkü cenneti oluşturan etmenler dinin ortaya çıktığı zaman görünen şeylerden sınırlı.

Eğer bugün din oluşturulmuş olsa eminim cennette ferrariden,laptoptan,kesintisiz internettende bahsedilirdi.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    xz bunu yazdı:

eğer seni mutlu edecekse starwars evrenine gideceğini de düşünebilirsin ne düşünürsen neye inanırsan inan , hayatın boyunca ne yaparsan yap sonunda doğmadan önce neredeysen oraya gideceksin. 

peki doğmadan önce olduğumuz yer neresiydi.?!

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeForce
    GeForce's avatar
    Erkek
    Ka'lu Bela'da dır bütün ruhlar cenine ruh üflenmeden önce ruhlar yaratılmıştır cenin ana rahminde 2 aylık olduğunda ruh üflenir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

bazı deyimler var söylemicem argo kaçıcak... Boş bir mekanda sonsuzlukmu yoksa g.tune her saniye giren kazıkla bir sonsuzluk mu? Konuyu anlatan ve hak verenlerin mesajına bakıyorumda sanki cennete gitmiş skılmış artık baymış geri gelmiş gibi kıvamdalar...

Cennet'i dünyadan bağımsız görün. dünyadaki nimetler insanları ibadetlerden alıkoymak içindir. Cennet' de ibadet derdin yok. Orada dert tasa sıkıntı nefis yok. Senin sıkılmana neden olan nefsinde yok. Sıkılma diye bir kavram yok. Geçen bir yerde okumuştum. Belkide buradadır. Net cafe sahibi bi yaşlı adamla sohbet ediyor dinden felan açılıyor konu. Baya bir uzuyor neyse anlatmak istediğim yere geleceğim. Adam diyorki bu bilgisayarlar benim himayem altında benim üretimim. Hiçbiri bana benziyor mu ? hayır .. Benim yaşantıma benziyormu yaşantıları ? hayır.. Nitekim diyeceğim odur ki. Öbür dünyanı buradan tamamen bağımsız görün. Öbür dünyada netmiş şuymuş buymuş aramıcaksın o derece zevk-i sefa yaşayacağın hayal edemeyeceğin dünyada verilmemiş nimetler verilecek.. ve sıkıntı vs içeren nefsin alınacak. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    HanDsomE bunu yazdı:

bazı deyimler var söylemicem argo kaçıcak... Boş bir mekanda sonsuzlukmu yoksa g.tune her saniye giren kazıkla bir sonsuzluk mu? Konuyu anlatan ve hak verenlerin mesajına bakıyorumda sanki cennete gitmiş skılmış artık baymış geri gelmiş gibi kıvamdalar...

Cennet'i dünyadan bağımsız görün. dünyadaki nimetler insanları ibadetlerden alıkoymak içindir. Cennet' de ibadet derdin yok. Orada dert tasa sıkıntı nefis yok. Senin sıkılmana neden olan nefsinde yok. Sıkılma diye bir kavram yok. Geçen bir yerde okumuştum. Belkide buradadır. Net cafe sahibi bi yaşlı adamla sohbet ediyor dinden felan açılıyor konu. Baya bir uzuyor neyse anlatmak istediğim yere geleceğim. Adam diyorki bu bilgisayarlar benim himayem altında benim üretimim. Hiçbiri bana benziyor mu ? hayır .. Benim yaşantıma benziyormu yaşantıları ? hayır.. Nitekim diyeceğim odur ki. Öbür dünyanı buradan tamamen bağımsız görün. Öbür dünyada netmiş şuymuş buymuş aramıcaksın o derece zevk-i sefa yaşayacağın hayal edemeyeceğin dünyada verilmemiş nimetler verilecek.. ve sıkıntı vs içeren nefsin alınacak. 

Bunları bi araya getirsen oğuz kağan destanı gibi bi destan daha çıkar sende bu ışığı gördüm.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    hocam her istdeğin oluyosa sende bunları iste yolda benzin bitsin, kavga, heycan, adrenalin olsun de nasıl olsa istediğin herşey oluyor ;)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeForce
    GeForce's avatar
    Erkek
    aslında çok basit düşünülüyor insanlar cenneti cehennemi dünyada gördükleri şeylere göre değerlendiriyor boyut farkı falan o yüzden bu şekilde değerlendirmenin anlamı yok çünkü olay çok farklı
Toplam Hit: 21509 Toplam Mesaj: 115