Cennette Altından Evde Yaşamak
-
Ne zaman dinle ilgili bi konu açılsa. "Benim dinime, inançlarıma saygı göster" lafları dolanıyo ortada.
Bir kişi dini ya da bir kişiyi ya da saygı gösterilecek olan herneyse onu, saygı gösterilecek kadar değerli ya da anlamlı bulmuyorsa saygı göstermek zorunda değildir.
Sözüm ona aranızdan hangi müslüman bir ateiste saygı gösteriyor, gösterebiliyor ki?
-
Hafta 7 gun,
Gokkusagi 7 renk,
Dunyanin 7 Harikasi kabul gormus,
Soyumuz 7 gobek,
Dunyada varsayilir 7 kapi,
Dunyanin etrafinda 7 gezegen,
Buyuk Ayi 7 yildiz'li,
Insan 7 cakrali,
Nota sayisi 7,
Islam dininine gore Kainat 7 safhada yaratildi,
Kabe'nin etrafi 7 kere tavaf edilir (dolasilir),
Manevi bilgeligin rakami yine 7,
Katoliklerde 7 sakrament esas,
Yahudilerde Kutsal Samdan 7 Mumlu ,
Eski Yunan Uygarliginda 7 Akilli Adam varsayilmis,
Mitolojide ise 7 esas Tanri varsaymislar,
Misir'da Gunes Tanrisi RA 7 ruhlu,
Tibet'te 7 Buda,
Cin'de kutsal 7 element varmis,
Feng Shui'de iletisim sayisi 7,
Tamamlanmis olmak esittir 7,
Afrikalilarin Kwanza Bayrami 7 sembollu,
Zulu susleri 7 renkli,
Eskimolarda Kar 7 isimli,
Hurmuz bile 7 kocali,
Dinlenmek haftanin 7. gununde,
Ciceklerden 7 veren gul ,
7 Tepe ustunde Rio,
7 Tepe ustunde Roma,
7 Tepe ustunde Istanbul,
James Bond bile 007,
Yuzde 7 nokta (acik) var. (agiz, kulak 2, burun 2, goz 2),
Dunyada var olmus 7 kita,
Denizlerin figurativ sayisi 7,
Kizilderililere gore mevsimler 7 tane,
Avustralya yerlileri Aborjin ve Kulin'lere gore de mevsim 7 tane,
Tum Japonlarda rakamlarin en ugurlusu 7,
Tarot falinda 7 zafer,
Pamuk Prenses ve 7 cuceler,
Ilkokulun baslangici 7 yas
Gokyuzu 7 kat!Ayrıca Hz.Muhammed in saklandığı mağaranın adıda sevr.
1.Dünya savaşındaki dayatılan anlaşmada sevr yani adamlar dioki sizi orda bitiremedik burda bitircez.:
-
@TORN
ne saçmalıyorsun brü gece gece :)
-
5 cümlelik yazıyla karakter tahlili yapanlar da cennete gelecekse ben gelmiyorum arkadaş.(bak burdan da mız mız bir çocuk olduğum çıkarılabilir)
sonuna kadar okumayı başarabilse sadece altından, arabadan falan bahsetmediğimi anlayacak
ayrıca evet kıskancım, kompleksliyim, kimseyi çekemem. cennet sadece benim olsun isterim.
Çiftleşmek (bildiğin seks işte) olmayabilir.
Saffat suresi 48 ayet
Yanlarında bakışlarını kendilerinden ayırmayan iri gözlü dilberler.
peki madem öyle bana bu ayeti açıkla.
cennette ibadet derdi yokmuş. peki sen Allah aşkı içinmi ibadet ediyorsun yoksa cennet içinmi (babanı baban olduğu için mi seviyorsun yoksa sana (zamanında) para verdiği için mi.
Herkes niye maddi olan şeylere takıldığını sormuş. eee ayetlerin hepsi maddi şeylerden bahsediyorda ondan. elimizde de bi tek o ayetler olduğu için ona göre konuşuyoruz.
tek mantıklı açıklama olarak thunderin kini gördüm.
Zaten açıklamada beklemiyordum.
İnsanlar ne düşünüyor onu merak ediyordum
kimisi beyinsiz demiş kimisi kompleksli
eminim bunları söylerkende koduğumun ateisti demiştir içinden (evet niyet okuyuculuğu yapıyorum)
-
nihat bunu yazdı:
-----------------------------@TORN
-----------------------------Biraz mantıklı ol yaw hepsimi tesadüf.
-
TORN bunu yazdı:
-----------------------------nihat bunu yazdı:
-----------------------------tamam mantıklı hepsi o saçma sapan maddeleride saymıyorum (james bond 7 yok onun bunun uğurlu sayısı) hatta bende ekliyim manchesterde 10 numara yerine 7 numara daha önemlidir..
bunların hepsi güzel şeyler ama son yazdığın sevr davasının 7 davasıyla ve öyle alamadılar böyle alacaklar davasıyla ne alakası var?
-
nihat bunu yazdı:
-----------------------------TORN bunu yazdı:
-----------------------------nihat bunu yazdı:
-----------------------------tamam mantıklı hepsi o saçma sapan maddeleride saymıyorum (james bond 7 yok onun bunun uğurlu sayısı) hatta bende ekliyim manchesterde 10 numara yerine 7 numara daha önemlidir..
bunların hepsi güzel şeyler ama son yazdığın sevr davasının 7 davasıyla ve öyle alamadılar böyle alacaklar davasıyla ne alakası var?
-----------------------------Ya tv de görmüştüm adamlar yani gladyocular mı ney demişlerki sizden orda yenildik ama aynı şeyle size saldırıyoz biliyoken yazayım dedim.
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------
EcHoLL bunu yazdı:
bence cennetde bu dünyada cehennemde gerisi faso fiso bir varmış biryokmuş masalı gibi ormanın derinliklerinde şirinler yaşarmış yaramaz olmayan çocuklar şirinleri görürmüş altından küplerden sular varmış kat kat havuzlar varmış hadi canım sende boyut farkı varmış baksen cennetde bu dünyada cehennemde kimse başka yerde bişey aramasın benim görüşüm bu. aksi ıspat edilene kadarda buna inanıcam :)
hocam iç içe evren teorisini araştır birde dinlerde ve kutsal kitaplardaki 7 sayısını araştırmanı tavsiye ediyorum :)
-----------------------------Buzul abi yazmış da ondan bide.
-
BAAL bunu yazdı:
kandil gecesi içkide içerim kokainde çekerim.Biraz sonra gidip tekrar içecem,cumalarıda içerim her kandil,her ramazan içerim.
Yanımda içkim var ve sabaha kadar da içicem.
bende açarım şarabımı,iki saat sonra çekerim üstüne cila niyetine iki bira..
Galiba Aferin bekliyor :p Aferin. =)
-
maddi açıdan düşünme şöyle düşün mesela dünyadaki en mutlu anını düşün en huzurlu olduğun andan bile kat kat daha fazla huzurlu olacaksın ve bu devamlı olacak yani yakut elmas fln olacağını pek sanmıyorum