folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cennette Altından Evde Yaşamak

Cennette Altından Evde Yaşamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

HolygaN bunu yazdı:
    -----------------------------

AbdullahAzad bunu yazdı:

Görmek istediğin herkesi görüceksin mesela ( Rab, Peygamberimiz, vsvs ) bu açıdanda bakabilirsin..

Tamam ilk başlarda güzel. ona bişey dediğim yok. Ama zaman yok, sınır yok. nereye kadar gidecek böyle.

Ayrıca yanmış şey daha fazla yanamaz. onun için motora bişey olmaz

insan beyninin %3 ü yetmez bunu anlamaya en azından bi 50-60 lazım :) rüya, gerçek hayatla karşılaştırıldığında nasılsa. bu dünya da ahiret ile karşılaştırıldığında öyledir.

diye()biliyorum 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

manhyak bunu yazdı:
    Cennete gidemen zaten boşuna kafa yorma

hepımız gıdıcez hacı cennete :)

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HacKeR_tr
    HacKeR_tr's avatar
    Erkek

Hoca bu tür şeylere kafa yorulmaz.ALLAH 'ın işi bu.(ALLAH 'ın yaptığı bir şeyi sorgulamak iyi değil bence!)Orası öyle bir yer ki hiç te dediğin gibi değil.Biz insan olarak çok basit düşünüyouz aslında öyle değil orası.Bunu burda anlatmak mümkün değil.Düşününce aynı senin dediğn gibi bi tasırım çıkıyor ortaya ama öyle değil görmeden hissetmeden anlayamayız.Burda da anlatamayız.

Dediğin gibi olsaydı çok basit olurdu.Cennet cennet olmazdı o zaman.Orası öyle bir yer ki. . .

Hatalarımla varım, hatta hatasızlıkla gurur duyacak kadar alçalmadım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Rahman suresı 56. ayet

O cennetlerde önlerine bakan öyle dilberler var ki, bunlardan önce onlara ne insan ne de cin dokunmamıştır;

Zümer suresi 20. ayet

Fakat o Rablerine sığınarak korunanlar için altlarından ırmaklar akan kat kat yapılmış odalar ve balkonlu köşkler vardır. Bu Allah'ın va'didir. Allah va'dinden dönmez.

Tevbe suresi 72. ayet

Allah, inanan erkeklere ve dişilere, sonsuza dek kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetler ve Adn Cennetlerinde güzel güzel meskenler va'detti. Allah'ın bir hoşnutluğu ise hepsinden büyüktür. İşte asıl büyük mutluluk da budur.

Zuhruf suresi 70. ayet

Girin cennete siz ve eşleriniz sevinç ve mutluluklar içinde!" 

Zuhruf suresi 71. ayet

Altından tepsiler ve sürahiler ile üzerlerine dönülür dolaşılır. Nefislerin hoşlanacağı, gözlerin lezzet alacağı şeyler hep oradadır. Ve siz orada ebedi kalacaksınız.

Saffat suresi 45. ayet

Akan kaynaktan dolu kadehlerle kendilerine sunulur.

Saffat suresi 48 ayet

Yanlarında bakışlarını kendilerinden ayırmayan iri gözlü dilberler. 

Hicr suresi 48 ayet

Orada kendilerine hiçbir zahmet dokunmaz; onlar, oradan çıkarılacak da değillerdir.

Vakia suresi 25. ve 26. ayetler

Orada ne boş bir laf işitirler, ne de günaha sokan bir söz.

Tek işittikleri söz: "Selam, selam!" 

İnsan suresi 13. 14. 15.16.17.18.19.20.21. ayetler

Orada koltuklar üzerine yaslanmışlardır. Orada ne güneş görürler, ne de şiddetli soğuk; 

üzerlerine cennet gölgeleri sarkmış ve devşirimleri (meyveleri) de bol bol önlerine konmuştur. 

Gümüş kaplar ve billur küplerle çevrelerinde dolaşılır, 

gümüşten billurlar (ki hizmetçiler) onları türlü türlü biçimlere koymuşlardır. 

Ve orada katkısı zencefil olan bir kadeh sürülür. 

Selsebil denilen bir çeşme. 

Etraflarında daima genç çocuklar dolaşır; görünce onları saçılmış inciler sanırsın. 

Gördüğüm zaman orada bol bir nimet ve büyük bir saltanat görürsün. 

Üstlerinde ince ipekten ve kalın atlastan yem yeşil elbiseler vardır; gümüş bileziklerle süslenmişlerdir. Rableri onlara tertemiz bir içki sunmaktadır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Madem beyinsizim, madem siz çok iyi anlamışsınız buyrun yukarıdakı ayetlerin gerçek anlamını söyleyin.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caves
    caves's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Acaba gidip goren varmı yasayıpta Geri gelen varmı :)

www.tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi
    voodoo bunu yazdı:
    Acaba gidip goren varmı yasayıpta Geri gelen varmı :)
    En azından gidip görmüş gibi konuşanlar mevcut o.O
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    Melek,cin,peri ne haltsa hakkımda Tanrıya hiçte iyi şeyler söylediğini sanmıyorum.Cennet denen yer varsa şayet gideceğimi düşünmüyorum.Bu yüzden nasıl bir yer olduğu hakkında daha önceden hiçbir şey düşünmedim.Ancak,bu dünyada gerçekleştiremeden öldüğümüz düşlerimiz varsa budur cennet.Kimisi için bir şişe viski kimisi için ipek çarşafın altında parlayan güzel bir kadın kıçı.Benim için cennet,yokluğu ile beni ödüllendirecek olan cennetir.Şuan da alkkolyüm.Kandil mandil diyor sikindirik takvim yaprağı yeni öğrendim.Tanrı varsa çok kızmış olmalı.Damarlarımda alkolün daha fazlda dolaşması için bir kaç saattir işemiyordum.Çok skıştım ve işemeliyim. Benim için cennet biraz sonra ağzımda sigaram,klozetin içine işedikten sonra yaşayacağım rahatlıktır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

HolygaN bunu yazdı:

Madem beyinsizim, madem siz çok iyi anlamışsınız buyrun yukarıdakı ayetlerin gerçek anlamını söyleyin.

peki nasıl bir yorum bekliyorsun bizden ? hiçbirimiz o hayatı yaşamadık ?

belkide sandıqın kadar sıkıcı olmıcak..

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ThundeR
    ThundeR's avatar
    Erkek

cennette diğer ayetlerde olduğu gibi benzetme yollu acıklanmıstır kanımca.

benzetmelere takılıp esas gerçekten çokta perdelenmemek gerekir diye düşünüyorum.

açıkcası ben cenneti mekansal bi yerden ziyade, yaşanılası bi boyut olarak görüyorum.

gene maddesel bi şekilde değilde belki dalgalardan olusan holografik yapıda olucaz. kim bilir ?

---

çok klasik olucak belki ama, bundan 1400 sene evvele ışınlansak, şuanda içinde bulunduğumuz teknolojiyi nasıl anlatabilirdik ki?

televizyonu cep telefonunu interneti nasıl anlatırdık? en sade en basit hale indirgeyip misal yollu anlatımlara başvururduk heralde.

muhtemelen cennet yaşantısıda o şekilde açıklandı.

---

şöyle bişeyde var dünyayı yaratan ile cenneti yaratan bir. e dünyada, cennet bir mükafat olarak gösteriliyorsa.. nasıl olurda dünyadan daha sıkıcı olabilir ki

dünya hayatını demo sürüm olarak görüp... cenneti tam sürüm değerlendirebilisin :D

Toplam Hit: 21506 Toplam Mesaj: 115