folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cennette Altından Evde Yaşamak

Cennette Altından Evde Yaşamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

cennet / cehennem diye tarif edilen şeyler,  5.yy da yaşamış çöl hayatından başka bir halt görmemiş bir arabın hayalgücünden başka birşey değildir. mesela cennette internet yok pc yok bilgisayar oyunu, müzik, film yok naapacan sonsuza kadar 14 yaşındaki hurilerle ? ama işte inananlarına ölümden sonra birşey vaad etmesi gerekiyordu adamda aklına en uç ne gelirse onu söyledi kıt beyinli bir arabı cezbedecek herşeyi koydu içine, adam başı 40 tane bakire, altndan ev şarap akan ırmak vb vb . cehennemde tam tersi arap için en korkunç en dehşet verici şey neyse onu söyledi kendinden daha önce söylenenlerdende etkilenmiş elbette N tane peygamber(!) çıkmış oralardan, tanrıların karakol noktası heralde.  Nasılsa araplar ne söylese inanacak kıvama getirilmişti , benim anlamadığım biz halaa bunu nasıl tartışıyorz bari yok bunlar manevi imgeler diyip dinide kendi aptallığımızı da aklayalım. bedeninide çükünüde beyninide burda çürümeye bırakıp gidiyorsun artık nereye gidiyorsan,  ruhun manevi olarak huzur bulması , manevi olarak maddesel olmayan bir azap çekmesi desek belki kimse dinimiz(!) için nebiçim zırva lan bu demezdi.ama tabi bunu maneviyatı çükünden başka varlık nedeni olmayan çöl hayvanına anlatmak oldukça güç bişey olsa gerek. Taktir etmiyor değilim peygamberleri ellerinden geleni yapmışlar bu konuda. 

ama yok halaa altından evden bahsediyorsan, hangi kuyumcuda bozdurup ne alacan o evle ? desen hawaiye tatile giderim yok kardeş o dünyada kaldı diyecekler, bi ferrari alırım altıma da diyemessin yok öyle bişi - hadi aldın sürecek otobanmı var cennette. Yani altın olmuş sunta olmuş ne farkeder ... Irmaklar mesela , belki ben şarap sevmiyorum ayrıca midemi ekşitiyor, bunun votka akanı yokmu ? gerçi olsa kokusundan yanına yaklaşılırmı olsa bile, hem buzdolabı varmı onu çalıştırcak elektirk varmı?  vişne suyu / redbull bunlar için farklı ırmaklar geliştirilmiş mi?  ohoo..

hasan sabbah gibi tarihi bir üçkağıtçı karakter var mesela, cennetin anahtarını elinde tutuyom diyip, inananlarını afyonlayıp ölüme yollayan ; onun içinde evliya diyenler vardı mesela , irtibat halindeymiş öte tarafla bilmem ne ...

cennet dedikleri , hayatı boyunca kaybetmeye mahkum zavallı bizler için hoş bir tesellisidir aslında. eğer seni mutlu edecekse starwars evrenine gideceğini de düşünebilirsin ne düşünürsen neye inanırsan inan , hayatın boyunca ne yaparsan yap sonunda doğmadan önce neredeysen oraya gideceksin. 

herşeyin bir şeyi vardır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

ben kendim ve çocukluk hayallerim

küçükken evden çıkmaktan bile korkardım kaybolurum diye

evin önünde bir sokak vardı tüm hayatım oradan ibaretti 

hemen bir yan sokağa gidemezdim inanmazsınız belki

hani sanki gitsem kaybolacağım

bu esnada annem babam işe gider gelirdi

benim aklım o yolları gitmelerini hatta nereye gittiklerini bile almazdı anlayamazdım

kafam da hayal etmeye çalışırdım edemezdim ve onların bu yeteneklere sahip muhteşem özel kişiler olduklarını düşünürdüm

sonra ilkokula başladım önce ailem götürdü getirdi

birkaç gün sonra kendim gidip gelmeyi öğrendim

5 dakika yürüyerek gittiğim yol benim dünyamdı ve yine gidemezdim diğer sokaklara

hele bir şehirden bir şehire gitmeleri aklım hayalim almazdı çünkü dünyam birkaç sokaktan ibaretti

görmemiştim bilmiyordum hayal bile etmek çok güçtü

hayal ettiğimde ise gerçekle ilgisi olmayan şeyler geliyordu aklıma

sonra biraz daha büyüdüm ve biraz daha sonra biraz daha

şimdi beni bırakın gideyim yurt dışına gider gelirim

kafama göre şehirden şehire arkadaşlara giderim onları özlediğimde

hiçbirşey ben küçükken hayalimde korktuğum kadar anlaşılmaz değilmiş

artık biliyorum çünkü "gördüm"

bana anlatsalar inanmazdım ancak gördükten sonra anlayabildim

bu benim hayat hikayemden bir kesittir

konuyla ilgisi var mı? niye yazdım? içimden geldi yazdım

ilgisizse ilgisiz =)

bu sanırım prometheus un önceki versiyonu :D :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek
    HolygaN bunu yazdı

Bunu daha önce hiç düşünmemiştim.

Dünyada betondan evde yaşamaktan pek bi farkı yok.

Altın, yakut, zümrüt....

Ne olduğu farketmez. 

Bunlar değerli madenler.

Kum gibi kaynadığı zaman bi değeri kalmayacak. Benimde o evde yaşamamın bi anlamı kalmayacak.

Ben bi son model(nasıl oluyosa artık) araba istesem hemen olacak, ama aynısından sende isteyeceksın o da hemen olacak. Kapışmaya kalksak onun bile bi anlamı yok. Makas bile atamayız. Arabayı vurdum, kaza yaptım benzin bitti cart oldu curt oldu. Hiç biri yok. Ne anladım ben bu yarıştan. 

Kaza yapsan ölmek bile yok.

Ya da cennette her istediğinin olması..

Dünyada bütün sene çalışıyorsun, sonra bi hafta tatile çıkıyorsun. Geziyorsun eğleniyorsun falan filan.. 

Ama 12 ay boyunca tatil yapsan en fazla 1 sene zevkli geçer sonra sıradanlaşır.  

Kavganın, zorlukların, mücadele etmenin, herşeyin istediğin gibi olmamasının ayrı bi zevki var.

Aksiyon yok, heyecan yok, korku yok, sıradan monoton bi hayat.

Aşık olmak bile yok lan. İstediğin zaman kavuştuğun zaman onun adı aşk olmaz ki.

Valla cehennem daha cazip

En azından zebanilerden pandik korkusu var.

Anlatmak istediğimi anlatamamış olablirim zaten kafam karmakarışık. Ama biliyorum anladınız siz ne demek istediğimi

Hiç çelişkisiz bir yaşam olur mu?

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Huri demostration version1 volume3

Maaşallah maaşallah böyle şeyler istiyorum ben.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 21489 Toplam Mesaj: 115