Cinlere Üç Harfli Denmesinin Mantığı Ne?
-
CasTeaL bunu yazdı:
-----------------------------
Silent_King bunu yazdı:
-----------------------------sacma !!
hocam sizin sacma dediğiniz şey yüzünden Binlerce İnsan hayatlarını korku ve eziyet çekerek geciriyorlar. bizzat tanıdığım adamlar var. Cin yüzünden hayatı zehir oldu adamın. İşinden gücünden ayrıldı evini terketti...
Verdiğin örnekte bence sacma...
-----------------------------Hocam din insandan görmediği şeylere inanmasını ve onu kabul etmesini ister. Çocukluktan beri damarlara din aşılanırsa ileride cinlerle boğuşma gibi psikolojik problemler ortaya çıkması gayet normal lakin bunun çözümünü birkaç sihirli ayeti üfle kurtul değil, modern tıpta aramalı.
tabiki modern tıpta aranmalı ama duayıda eksik etmemeli... Psikolojik yardım almadan bu tür olayları atlatmak zaten imkansızdır. Ha inanırsın inanmazsın saygı duyarım ama bence dua da önemli bi faktördür... Sonucta ben yaşamda gördüklerimden yola çıkarak bazı şeylere inanıyorum. -
Silent_King bunu yazdı:
sacma !!
hocam sizin sacma dediğiniz şey yüzünden Binlerce İnsan hayatlarını korku ve eziyet çekerek geciriyorlar. bizzat tanıdığım adamlar var. Cin yüzünden hayatı zehir oldu adamın. İşinden gücünden ayrıldı evini terketti...
Verdiğin örnekte bence sacma...
-----------------------------hocam milyon tane hayalet gören var. kocaayağı gören çok var, lockness canavarı, van gölü canavarı, karabasan...
hepsi gerçek mi bunların? sadece gören çok diye?
insanlar çoğu zaman görmez, gördüklerini zanneder.
-
Silent_King bunu yazdı:
tabiki modern tıpta aranmalı ama duayıda eksik etmemeli... Psikolojik yardım almadan bu tür olayları atlatmak zaten imkansızdır. Ha inanırsın inanmazsın saygı duyarım ama bence dua da önemli bi faktördür... Sonucta ben yaşamda gördüklerimden yola çıkarak bazı şeylere inanıyorum.
-----------------------------Hocam sende dedin, "Psikolojik yardım almadan bu olayları atlatmak zaten imkansızdır." demek ki ortada bir psikolojik problem var, nedir bu psikolojik problem cin görme, cinin varolduğunu söyleyen kim kuran.
Psikolojik problem yaratan etkenleri tozlu raflara kaldırmak lazım.
-
CasTeaL bunu yazdı:
-----------------------------Din diyanet bir yana..
İlkokul mezunumusun sen ?
Din konusunda hayatın boyunca sallamasyon yapabilirsin dönüp bakmam bile.
Fakat bilim konusunda yok saymak o kadar kolay değildir.
Düşüncesiz kafalar herşeyi etten-kemikten objelerle nitelendirir. Görmediği şeye inanmaz.
Beden yapısında canlıyı oluşturan bir "ruh" kavramı vardır. Şu senin görmeyip inanmadığın obje.
Bu örnek görünmez nesleler olarak bilim dünyasında mevcuttur.
Konunun özüne gelince ; cin,peri,hayalet,hortlak herşey derim.
İsimler önemli değil, biraz uğraşla çağırılabilir. Büyü bile yaptırırsın...
-
söylenmemesi tamamen toplumun algısından kaynaklanıyor
ama şunu biliyoruz; aynı ortam da yaşıyoruz sadece boyut farkı var onlar bizi görebilirken biz onları daha çok hissediyoruz halk arasında görenler hatta evlenen kişilerde mevcut
başımdan geçen bir hadiseyi anlatayım halk arasında cindar denilen kişeler vardır işte bunlardan biri bulunduğumuz işyerindeydi öğlen vakti elinizin artığı yemek yiyorduk ben besmele çekmeyi unutmuşum bu kişi orda kendince kısık sesle konuşmaya başladı hayırdır dede dedim bişe mi oldu ?
dedi:sen besmele çekmemişsin bizimki(üzerinde taşıyor) yemek istiyor bende izin vermedim dedi.
((tabi böyle meseleleri ve varlıklarını kabul etmeyenler olabilir herkese saygımız var..))
-
Thelordmax bunu yazdı:
Din diyanet bir yana..
İlkokul mezunumusun sen ?
Din konusunda hayatın boyunca sallamasyon yapabilirsin dönüp bakmam bile.
Fakat bilim konusunda yok saymak o kadar kolay değildir.
Düşüncesiz kafalar herşeyi etten-kemikten objelerle nitelendirir. Görmediği şeye inanmaz.
Beden yapısında canlıyı oluşturan bir "ruh" kavramı vardır. Şu senin görmeyip inanmadığın obje.
Bu örnek görünmez nesleler olarak bilim dünyasında mevcuttur.
Konunun özüne gelince ; cin,peri,hayalet,hortlak herşey derim.
İsimler önemli değil, biraz uğraşla çağırılabilir. Büyü bile yaptırırsın...
-----------------------------Büyüye inanıyorsunda bana ilkokul mezunu diyorsun. Bu düşünce yapısıyla sen oxford bile bitirsen beyninin bir yerlerinde dinin oyuncaklarıyla oynuyor olacaksın.
-
IronEagle bunu yazdı:
Kuranda Cinlerin Hayaletlerin Var olduguna İnanın
Ancak Onları Öğrenmeye Kurcalamaya Çalışmayın Diyor Yüce allah.
O Yüzden Ondan Söz Etmemek İçin Denir bu
-----------------------------Ne alaka amk.
Cin demekle cin gelemez. Cunku boyutlar farkli. Ama tutarda Cin cagirma seansi yaparsan gotunde biterler. Onun haricinde adini 1000 defa soyle hic bi halt olmaz. Yoksa JEAN magazasinda calisan kisiler gunde en az 500 defa CIN diyorlar.
Kulliyen batil inanc.
Edit: Yukarida bahsettigin ayet hangisi?
-
Şimdi konu bir sürü gördüğü cin hikayelerini anlatmaya başlayacak komik tiplerde olmadan önce bu insan sayısını minimuma indirmek isterim.Öncelikle bir kişi müslüman değilse,japonsa ve hayatında doğal olarak hiç cin demediyse ve başka insanların göremediği ister 5 kulaklı, 6 gözlü minik,devasa,ateşler içinde yanan,ters ayaklı koca gözlü ne görürse görsün o kişiye bilimsel olarak çok net bir şekilde şizofren deriz ve gerekli kliniklere yatırıldıktan sonra kendisinden mümkün mertebe uzak dururuz.Ama kişi müslümansa ve demin saydığım öğeleri görüyorsa(cin) o kişi cinler tarafından ele geçirilmiş zavallı,masum bir müslüman oluyor.Ama üzülülerek söylüyorum ki ne özelsiniz ne peygampersiniz hepiniz yanlızca şizofrensiniz.
-
CasTeaL bunu yazdı:
-----------------------------Casteal, sen 19 yy. pozitivizminde kalmış boş bir ateistsin veya metaryalistsin. Bu ne ya? Bu şablonu Wittengtein dönemdinde Viyana Okulu'nda bile kullanmazlardı.
-
yallah cinler yallah kış kış cinler kış kış..