Cinlere Üç Harfli Denmesinin Mantığı Ne?
-
CasTeaL bunu yazdı:
-----------------------------
Büyüye inanıyorsunda bana ilkokul mezunu diyorsun. Bu düşünce yapısıyla sen oxford bile bitirsen beyninin bir yerlerinde dinin oyuncaklarıyla oynuyor olacaksın.
-----------------------------Ben seninle din tartışmıyorumki ? Neden bilimi alet ediyorsun ?
Din oyuncaklarıyla uğraşan biri varsa o da sensin farkındaysan. Sıkıntını bu şekilde atıyorsun.
Bunu yaşadığın kısa sürelik hevese veriyorum. Din yoktur diyen birinin neredeyse ağzına düşeceksiniz.
Ben bilimsel konuları irdeleyince sen onları cevaplamak yerine büyüye geçtin. Bu basit bir kaçış yöntemidir.
2005den beri burdayım bi kere din konusunda propaganda vs. işlere gerek duymadım.
Burada çok gördük din/dinsiz tartışmalarını..
-
müslüman olan bir kimse cine inanmak zorundadır !Kuranda bile ayetleri vardır, şahsım adına bir kaç tecrübe yaşadım yaşayan insanlarlada görüştüm ve kesinlikle inanıyorum cinlerin varlığına bu 1.si
2.si kardeşim ateist olabilirsin herkes sana saygı duyar inanmazsan inanma kimse sallamaz , ama neden sizin gibi düşünmüyoruz diye kendinizi bir havalara sokuyorsunuz anlamıyorumki herkes sizin gibi düşünmek zorundamı acaba ? birde basit basit yok ejderha yok bilmem ne gibi kendinizi hakklı çıkarmaya çalışıyorsunuz :) ateist olabilirsiniz ama kaynağınızı değiştirin arkadaşın dediği gibi ilkokul düzeyindeki şeyleri getirip de kendinizi hakklı çıkıyor sanmayın.
evrende herşey bir enerjidir cinde bir enerjidir insanda şeytanda... at gözlüklerinizi atmanız dileklerimle :)
-
ToR5 bunu yazdı:
CasTeaL bunu yazdı:

-----------------------------Casteal, sen 19 yy. pozitivizminde kalmış boş bir ateistsin veya metaryalistsin. Bu ne ya? Bu şablonu Wittengtein dönemdinde Viyana Okulu'nda bile kullanmazlardı.
Ateizmin temeli materyalizm dir.Bu resmi saçma olarak görebilirsin.ama kimseye boş falan diyemezsin. -
Konuyu ne kadr göt yerlere çekmişsniz mna kym.
-
http://www.youtube.com/watch?v=TBQjfCo3kL4
http://www.youtube.com/watch?v=F3DUGP9njPM&feature=related
cin belki böyle bişeydir.
-

Bu resimi ben IronEagle'ın
"Kuranda Cinlerin Hayaletlerin Var olduguna İnanın
Ancak Onları Öğrenmeye Kurcalamaya Çalışmayın Diyor Yüce allah."
cevabına karşılık koymuştum ama görüyorum ki herkes kendi cevaplarını bu resime göre yontmuş belki şu ateistti ters köşe edebiliriz diye
-
CasTeaL bunu yazdı:

Bu resimi ben IronEagle'ın
"Kuranda Cinlerin Hayaletlerin Var olduguna İnanın
Ancak Onları Öğrenmeye Kurcalamaya Çalışmayın Diyor Yüce allah."
cevabına karşılık koymuştum ama görüyorum ki herkes kendi cevaplarını bu resime göre yontmuş belki şu ateistti ters köşe edebiliriz diye
-----------------------------Benim ateizm ve ateistlerle bir sorunum yok ki seni ters köşeye yatırma gibi bir derdim olsun. Sende olayı böyle değerlendirmişsin. Hatta ben ataizmle içli dışlıyım. Koyduğun resmi son derece sığ olarak görüyorum. Görünmeyenin var olmadığını ispatlamaya çalışan boş bir çaba olarak görüyorum. Pozitivizmi sınırlayan, bir bilim yöntemi olmasına rağmen bir idea olarak yansıtan bir görüş olarak görüyorum. Agust Comte sosyolojini hiçe sayan daha olgunlaşamamış hatta tarihin tozlu sayfalarında kalmış bir bilim(?) olarak görüyorum. Popperyen bir deneyle yanlışanamayn herşeyin bilim(!) dışı olduğunu kabullenen bir dogma olarak görüyorum.
-
üç harfli demeye gerek yok "cin" diyebilirsiniz çünkü cinler heryere gelmezler onları çekecek bir boyut enerji olması gerekir yani herkese gelmez ayrıca dünyada da fazla kalamazlar kendi boyutuna geRİ DÖnmek zorundadır
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
ToR5 bunu yazdı:
CasTeaL bunu yazdı:

-----------------------------Casteal, sen 19 yy. pozitivizminde kalmış boş bir ateistsin veya metaryalistsin. Bu ne ya? Bu şablonu Wittengtein dönemdinde Viyana Okulu'nda bile kullanmazlardı.
Ateizmin temeli materyalizm dir.Bu resmi saçma olarak görebilirsin.ama kimseye boş falan diyemezsin.
-----------------------------derim. yukarıda nedenlerini belirttim.
-
başlık: cinlere üç harfli denmesinin mantığı ne?
nedeni göt korkusudur.