Cok Güzel Bir Zeka Sorusu
-
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------
Reberals bunu yazdı:
gVeR bunu yazdı:
Reberals bunu yazdı:
ExcellencE bunu yazdı:
gVeR bunu yazdı:
Reberals bunu yazdı:
TAMA SORUNUN CEVABINI YAZIYORUM. K.BAKMAYIN BÜTÜN GÜN GİREMEDİM YAZAMADIM Bİ TÜRLÜ ÇOĞU KİŞİ BİLMİŞ AMK YA Bİ DAHA AÇMICAM ZEKA SORUSU İLE İLGİLİ KONU :d CEVAP 100TL CÜNKÜ: mağzacı müşteriden 50 tl sahte para alıyo 35 tl lik ayakkabıyı bedavaya vermiş oluyo burdan 35 tl zarar. Arkasından bide o 50 tyi bozdurup gerçek bozdurulmuş 50 tl nin de 15 tlsini verio. Böylece 35+15:50 tl zararda. Paranın sahte olduğunu anlayan komsu dükkan gelio parasını istiyo adam bide ona 50 tl veriyor. Böylece 50+50: 100 tl zarara girmiş oluyor. :d
-----------------------------daha kendi sorunun cwbini kendin bilmiyosun hocam bi yürü git işine :))), 50 lirayi ztn adamdan almisti beleş bilmem anlatabildimmi
-----------------------------harbiden bilmiyo cevabı :D
-----------------------------haha arkadaşım güldürmeyin beni bu cevab bana ait değil ve doğru bir cevap emin oln bu cvabı bilenleri hangi siteydi adını unuttum ama altın köşeye alıyolar. Cevabıda bu şekilde ilk önce kendiniz bi aklınızı calıstırıp çözün. sahte 50 lira verdi. sonra o sahte 50 lirayı aldı ve 50 lira gerçek para verdi anlatabildimmi? bide müşteriye kaptırdığı 35 lira ayakkabı maliyetiyle 15 lira para üstü var 50 lirada ordan 100 lira edio biraz aklınızı çalıstırın olurmu?
-----------------------------Halen anlamadın hocam... Cevabı kimin verdiğinin bi önemi yok , 50 lira kayıp var senin dediğine göre üstteki hesabıma bi bakar misin ? 50 tl nereye gitti o zaman.
Kafanızı çalıştırın fln diyon, hem sorunun zekayla alakası yok hemde daha kendin bilemiyon. Git dene biriyle sahte para ver bakalim kaç para zarar edicek :D başka türlü anlayamazsın sen.
-----------------------------kardeşim halen anlamıyosunuz verdiğiniz cevaplar ve acıklamalarınız yanlıs. Hadi soruyu cevaplayan kişi ben olsam neyse fakat soruyu yapan ark. verdiyse cevabını fazla laf etmenize gerek yok anlatabildim mi?
-----------------------------Daha başkasının cevabına güvenerek konuşuyosun, kendin düşünemiyosun bile. "Zeka sorusu" senin neyine hocam..
Anlamayacağını bilsemde son kez söyleyecem, 50 lirayı ztn adamdan hiçbişey vermeden almıştı.
-----------------------------hacı sana izah etmek için yazarkene farklı bir sonuca ulaştım:D
-
End_User bunu yazdı:
Reberals bunu yazdı:
xxx bunu yazdı:
65 tl + ayakkabı
-----------------------------bakın ark. bildi gördünüzmü :D ve bunun gibi bir cok kişi bildi
peki tamam bildiyse o zaman merak ettim cevap verebilirsen sevinirim; müşterinin 15 tl + ayakkabıları alması dışında başka kimin kazancı var? diğer dükkanın mı? sonuçta bu adamın zarar etmesi için diğer 2 sinin, satıcının zararı kadar kazancının olması gerekmez mi? +50 lira ne oldu?
-----------------------------hocam arkadaşın bunu anlaması imkansız kaç kere yazdım, kafası basmıyor maalesef, tutturmuş soruyu yapan böyle cevapladı diye, git soruyu yapana sor o zaman.
-
End_User bunu yazdı:
Reberals bunu yazdı:
xxx bunu yazdı:
65 tl + ayakkabı
-----------------------------bakın ark. bildi gördünüzmü :D ve bunun gibi bir cok kişi bildi
peki tamam bildiyse o zaman merak ettim cevap verebilirsen sevinirim; müşterinin 15 tl + ayakkabıları alması dışında başka kimin kazancı var? diğer dükkanın mı? sonuçta bu adamın zarar etmesi için diğer 2 sinin, satıcının zararı kadar kazancının olması gerekmez mi? +50 lira ne oldu?
-----------------------------kardeşim 15+ayakkabı dışında sahte 50 tl var bide o sahte 50 tlyide adam gidio bozdurmak icin komsu dükkana. komsu dükkan bunu bozuo fakat sahte oldugunu anlayınca 50 tl sini geri alıyo adamdan yani kadının verdiği sahte 50 tl de adamın başına -50 tl zarar acıo
-
edit
-
Reberals bunu yazdı:
End_User bunu yazdı:
Reberals bunu yazdı:
-----------------------------xxx bunu yazdı:
-----------------------------65 tl + ayakkabı
-----------------------------kardeşim 15+ayakkabı dışında sahte 50 tl var bide o sahte 50 tlyide adam gidio bozdurmak icin komsu dükkana. komsu dükkan bunu bozuo fakat sahte oldugunu anlayınca 50 tl sini geri alıyo adamdan yani kadının verdiği sahte 50 tl de adamın başına -50 tl zarar acıo
neyse tamam sağol açıklama için :)
iyi akşamlar -
Laq3sre bunu yazdı:
30 lira + ayakkabı maliyeti
-----------------------------ilk doğru yapan arkadaş buymuş:) ben nasıl ilk başta 65 tl + ayakkabı bulduğumu hatırlamaya çalışıyorum:D
arkadaşlar o sahte parayı unutun komşu mağazadan borç aldığını düşünün.
komşudan alınan 50 tl
müşteriye verilen 15 tl + ayakkabı
komşudan alınan 50 tl'den geriye kalıyor 35 tl
komşuya borcumuzu ödemek için 35 tl + 15 tl eklememiz gerekiyor.
işte çıkıyor zarar.. müşteriye verilen 15 tl + komşuya verilen 15 tl = 30 tl ve ayakkabı.
düzeltme:
gVER Hacının dediği doğrudur:) 15 tl + ayakkabı
müşteriye verilen 15 tl zaten kendi cebinden çıkmıyor komşudan alınan paradan çıkıyor.
-
Cevap 50TL...
Ayakkabiyi aldigimiz fiyattan saticagimizi kabul etmemiz gerekiyor cozerken. Yani ayakkabiyi 35TL ye almisiz, 35TL ye saticaz karsiz,
maliyeti bilmedigimizden boyle bir varsayimla ise baslamaliyiz. Ardindan,
1) Dukkanimizda 35TL var suan. Ayakkabimizin para degeri.
2) Dukkanimiza musteri girer ve 50TL verir. Sahte oldugunu bilmiyoruz halen.
3) Dukkanimizda 35TL + 50TL = 85TL para olur.
4) Bozuk para olmadigindan, yan dukkana gidip sahte 50TL yi verip, 4x10TL 1x5TL gercek para aliriz.
5) Sonucta sahte para yan dukkana gecer ve bizde ayakkabi ucreti 35TL + ve gercek 50TL para toplamda 85TL olarak halen bulunmaktadir.
6) Bozuk paramizda oldugundan artik, musteriye once ayakkabiyi(35TL) veririz, ardindan bozdurarak aldigimiz gercek paradan 15TL veririz.
7) Ayakkabi bizden ciktiktan sonra onun para karsiligi 35TL yi duseriz toplam kasadan 85TL - 35 = 50TL.
8) Ayrica 15TL para ustu vermistik, 50TL - 15TL = 35TL.
9) Kasamizda 35TL gercek para nakit olarak bulunmaktadir artik. Yani aslinda ayakkabiyi nakit paraya cevirmis olduk.
10) Yan dukkan sahibi gelir ve paranin sahte oldugunu soyler ve gercek 50TL sini geri ister.
11) Sahte parayi o saatten sonra yaktik diye dusunun, artik bir degeri yok zaten ve kasamizdan 50TL gercek para veririz.
12) Kasamizda 35TL nakit vardi, ve biz yan dukkandaki adama 50TL verdik, ve kasamiz -15TL kaldi. Yani ekstradan borclandik.
13) Ilk durumda, hilesiz bir alisveriste, bizim kasamizda 35TL bulunmasi gerekiyordu, yani ayakkabiyi paraya cevirmis olarak 35TL nakitle
gunu kapatmis olmamiz gerekiyordu, ama artik -15TL miz var.
14) Bunlarin farki ise zararimizi belirtir => (+35TL) - ( -15TL) = 50TL
15) Hayirli olsun, 50TL zarardayiz :)
-
Laq3sre bunu yazdı:
30 lira + ayakkabı maliyeti
----------------------------- -
alkollü kafayla tekrar okudum soruyu dogru cvvp 15 TL + Ayakkabı maliyeti
Cepten Çıkan Tek Para 15 TL ve Bir Ayakkabı
-
la saçmalamayın olm müşteri zaten 50 lira sahte kakaladı
üstüne bide 35 lik ayakkabıyla 15 tl para üstü gitti