Cok Güzel Bir Zeka Sorusu
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
-----------------------------
lan hangi beyinle 100 buluyorsunuz bu soruyu anlamıyorum arkadaş, 15 + ayakkabı işte bu kadar basit bir soru nerelere gelmiş arkadaş.
-----------------------------15 + ayakkabı değil hocam
15 tl kadına verdi
birde elinde kalan 35 tl nin üstüne 15 tl ekleyip bakkala verdi
30+ayakkabı maliyeti -
gokcan bunu yazdı:
Bilinmeyen bunu yazdı:
lan hangi beyinle 100 buluyorsunuz bu soruyu anlamıyorum arkadaş, 15 + ayakkabı işte bu kadar basit bir soru nerelere gelmiş arkadaş.
15 tl kadına verdi
30+ayakkabı maliyeti
-----------------------------hacı kadına verdiği 15 tl komşudan alınan paradan çıkıyor
yani 50 - 15 = 35 tl komşudan alınan paradan kalan. komşuya 50 tl'yi geri vermek için kendi cebinden 15 tl çıkıyor
doğru cevap 15 tl + ayakkabı
-
gokcan bunu yazdı:
Bilinmeyen bunu yazdı:
15 tl kadına verdi
30+ayakkabı maliyeti
-----------------------------Hayda basa donduk iyi mi :| Kardes su basligi bastan sona herkesin yazdiklarini okuyup birdaha cevap yazsana :\
-
İki dakika yalnız bırakın ben bilinmeyen'e gaz veriyorum :D
-
50 tl zarardadır bence..sahte para ne demek? geçersiz demek dimi? ee o zaman sen hiç para almamış oluyorsun matıken....Ayakkabıyı bedavaya vermiş oluyorsun üstüne birde 15 lira para üstü veriyosun...toplam 50 tl yapar.. poff :D :D
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
-----------------------------yavrum enes sen nasıl düşünüyon
50 tl komşuya veriyo 15 elemana 35de ayakkabı topla 100 eder 40 etse daha iyi olurdu aslında ama 100 ediyo işte
gerçi ayakkabının ona geliş fiyatı 35 den düşük olduğundan 65 + ayakkabının ona geliş fiyatı kadar zarar etmiştir
-
Hala soru tartışıldıgı icin ilk sayfalardaki mesajmı tekrar yayınlayaym :D
Cozmekte zorlananlar şöyle kolay bir yol izleyebilirler. Satıcı ve yan dükkan kafa karıştırıyor para al ver meselesi.
Satıcının ettigi zararı bulmak yerine, müşterinin ettigi kârı bulursak aynı kapıya çıkar.
Müşterinin dükkana girerkenki parası = 0 (çünkü para sahte)
Müşteri ayakkabı aldı ve üstüne 15 lira aldı.
sonuc budur. Müşteri hiç yoktan 15 lira+ ayakkabı sahibi olduguna göre. Komşu 50 lirasını geri aldıgına göre. Asıl dükkanın zararı da 15 lira+ ayakkabı maliyetidir.
Açıklayıcı Edit: bu aşırı yüksek rakam bulanlarda şurda hata yapıyorlar. Adam yan dükkandan aldıgı borcu 50 sayıyorsonuz. geri verdigi borcu da 50 sayıyorsunuz. Adam geri 50 veriyor ama ilk aldıgı 50 liranın 15 lirasını musteriye 35 lirasını kendi kasasına atıyor. Yan dükkana zaten ondan almıs oldugu 35+15 verdiginde borcunu odemiş oluyor. Yine burdan da cıkıyorki zararı yine 15 lira + Ayakkabı maliyeti.
-
65 lira ve ayakkabinin maliyeti.
-
Yemin Ediyorum Satıcı Ben Olsam 50liyi Kitlerdim Birine Zarar Etmezdim ki türk satıcı kesin itelemiştir zarar yok sakin beyler.
-
1 - ) Eğer ayakabıcı Türkse zarar etmez arkadaş icabında o sahte 50 tl yi başkasına kakalar
2 - ) 35 tl ayakkabı 15 tl de sahte para yüzünden kasadan çıkan parayı hesaplarsak 50 tl zararda.