Cok Güzel Bir Zeka Sorusu
-
1oo lira tartısmaya gerek yok satıcı 1oo lira zararda hadı sıkdırın gıdın yatın zıbarın lütfen 8)
düzenleme : yarın videosunu cekerım lan isterseniz :D
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
-----------------------------
hacı aynen yaptım -65 oldu lan -50 de değil :D
anlamadım amk ben yatıom
simülasyona başlarken kasanda +15 lira olsun -65 olduğunu anlarsın hocu
dur lan dur
-100 olm ben haklıyım ayakkabı da gitti onu saymadık
-----------------------------Bak simdi eger kasanda kendi cebinden 15TL varsay ki cok iyi yapmissin OK ?
Kadin sana sahte 50tl yi veriyor,
sen hemen kasandaki 15TL yi ve ayakkabiyi kadina veriyorsun, ve kadin cekip gidiyor.
Bir bakiyorsun ve anliyorsun ki kasanda sadece sahte 50TL kalmis ki yani 0TL kalmis. Halbuki ayakkabi sattin ? Ne olmasi gerekiyordu kasanda ??? 15TL paran ve ayakkabi(35TL) yani 50TL olmasi gerekiyordu. Eeee 0 var simdi, ozaman zararin 50 :) Bak hic yan taraftaki dukkana gitmene bile gerek kalmadi, aklinla bin yasa. Hatta inadina bozuk paran olupta yine de bozdurmaya gitsen de birsey degismeyecek :)
-
abi kadın geldi 0 lira verdi, sen adamdan 50 lira aldın, kadına 15 lira verdin.Ayakkabıyıda verdin 35, sonra adam senden 50 lira istedi.
0+50-15-35-50
+ ve - ile yapın olayı canlandırıp.50 lira çıkıyor.Komşudan para bozdurduk.Elimizdeki 0 ı 50 tl yaptık.Sonra adama geri verdik.Yine 0.Bu arada olan ayakkabı ve 15 liraya oldu.50 lira.
-
Blackfire bunu yazdı:
gayet basit 100tl zararda
-----------------------------:D:D:D
o kadar basit ki !!..
-
SpArK bunu yazdı:
Pisibaliqi bunu yazdı:
hacı aynen yaptım -65 oldu lan -50 de değil :D
anlamadım amk ben yatıom
simülasyona başlarken kasanda +15 lira olsun -65 olduğunu anlarsın hocu
dur lan dur
-100 olm ben haklıyım ayakkabı da gitti onu saymadık
-----------------------------Bak simdi eger kasanda kendi cebinden 15TL varsay ki cok iyi yapmissin OK ?
Kadin sana sahte 50tl yi veriyor,
sen hemen kasandaki 15TL yi ve ayakkabiyi kadina veriyorsun, ve kadin cekip gidiyor.
Bir bakiyorsun ve anliyorsun ki kasanda sadece sahte 50TL kalmis ki yani 0TL kalmis. Halbuki ayakkabi sattin ? Ne olmasi gerekiyordu kasanda ??? 15TL paran ve ayakkabi(35TL) yani 50TL olmasi gerekiyordu. Eeee 0 var simdi, ozaman zararin 50 :) Bak hic yan taraftaki dukkana gitmene bile gerek kalmadi, aklinla bin yasa. Hatta inadina bozuk paran olupta yine de bozdurmaya gitsen de birsey degismeyecek :)
-----------------------------yavru keklik iyi güzel dedin de
kasan da 15 tl yok
burdan bi -15 yapacan
birde kadına verdin 15 tl yi bi daha -15 yapacan yani negatif işlemin -30 olacak
şöyle açıklarsak
Kasaya giren kasadan çıkan
15 lira borç aldın diyelim -15
15 lira kadına verdin -15
35 te ayakkabı -35
-
konuyu aydınlattık herhalde
alayımız göt olduk
ne soruymuş hemşerim
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
yavru keklik iyi güzel dedin de
kasan da 15 tl yok
burdan bi -15 yapacan
birde kadına verdin 15 tl yi bi daha -15 yapacan yani negatif işlemin -30 olacak
şöyle açıklarsak
35 te ayakkabı -35
-----------------------------iyide 15 lira borç aldığında kasaya girer.Borç -15 olmaz ki ? Üstelik aldığın borcu sen kadına veriyorsun.Ekstra birşey değil.Senin mantıkla düşünürsek ;
+15 borç , -15 kadına verdik.- 15 borç gitti(komşuya) birde -35 ayakkabı eder 50
-
tmm cevap 50 ben de datmin oldum :D
-
zumsuk bunu yazdı:
Pisibaliqi bunu yazdı:
yavru keklik iyi güzel dedin de
kasan da 15 tl yok
burdan bi -15 yapacan
şöyle açıklarsak
35 te ayakkabı -35
-----------------------------iyide 15 lira borç aldığında kasaya girer.Borç -15 olmaz ki ? Üstelik aldığın borcu sen kadına veriyorsun.Ekstra birşey değil.Senin mantıkla düşünürsek ;
+15 borç , -15 kadına verdik.- 15 borç gitti(komşuya) birde -35 ayakkabı eder 50
-----------------------------hacı yeter amk ne haliniz varsa görün o kadar statik hesapladım böyle sıkıntı çekmedim 50 lira olmuyor işte bi yerde bi eksiklik var amk
yaz elemanın dediği gibi kağıtlara -100 çıkıyor
böyle hesapla 65 yada 50 çıkıyor
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
hacı yeter amk ne haliniz varsa görün o kadar statik hesapladım böyle sıkıntı çekmedim 50 lira olmuyor işte bi yerde bi eksiklik var amk
yaz elemanın dediği gibi kağıtlara -100 çıkıyor
böyle hesapla 65 yada 50 çıkıyor
-----------------------------diyorum amk şu soruyla 48/2*(9+3) sorusunu ünililere sorsalar %50 si sıçr :D ahaha