Cok Güzel Bir Zeka Sorusu
-
İçinde ayakkabının maliyeti de dahil 65 TL. Aynı zamanda 30 TL + ayakkabı da diyebiliriz.
-
komsudan aldı 50 yi
50 yi 35 ve 15 diye ayırdı
ayakkabı + ayırdıgı 15 lırayı verdi kalpazana
geriye elde 35 lira kaldı satıcıda
komsu parayo istedi
satıcı eldeki 35 verdi yetme
cebinden 15 lira daha verdi
komsu borcu odendi
toplamda giden
ayakkabı + 15 lira (kalpazana verdiği)+15 lira (komsuya verdiği)
zarar
ayakkabı +30 lıra
65
-
yanlısmı hesap yanlıssa bi söylesenize
-
nisandan beri bunla mı uğraşıyonuz ya :/
-
blod707 bunu yazdı:
-----------------------------
komsudan aldı 50 yi
50 yi 35 ve 15 diye ayırdı
ayakkabı + ayırdıgı 15 lırayı verdi kalpazana
geriye elde 35 lira kaldı satıcıda
komsu parayo istedi
satıcı eldeki 35 verdi yetme
cebinden 15 lira daha verdi
komsu borcu odendi
toplamda giden
ayakkabı + 15 lira (kalpazana verdiği)+15 lira (komsuya verdiği)
zarar
ayakkabı +30 lıra
65
-----------------------------komşudan 50 aldı 50 geri verdi
adama da 15 + ayakkabı verdi
fazla sayı kalabalığı yaparsan yanlış çıkıyo cevap 50 (ayakkabıyı 35 sayarsan)
-
oha soruyu soran adam bile 100 demiş, galiba olayı canlandırmadan anlamıcak bazıları :)
dialoglar.
1) satıcı : ohh ne mesud bir insanın kasamda 100 liram var.. iki tane bütün 50 lik.
2) kırhız: abü bu ayakkabu çok güzel al sana 50 tl ayakkabı 35 tl ver bakim 15 tl paraüstümü.
3) satıcı : ver o senin elindeki 50 tl yi yan dükkana gidip bozduruyum, gitmeden kasamıda kitliyim ki 100 tl orda güvende dursun.
4) satıcı : geldim canım al şu 15 lirayı, al 35 liralık ayakkabıyıda, mutlu mesud giy.
5) yan dükkan: lan zındık bu 50 lik sahte amk ver lan benim 50 tl mi :@
6) satıcı : hay amk ok yanımda 35 var o da senden aldığım bozuk para 15 ini kırhıza kaptırdım, o yüzden bekle kasamı açıp ordan veriyim kasada 100 tl duruyo 2 50 lik.
7) satıcı : hay amk ya şimdi elimde bir bütün 50 liğim bir de bozuk 35 liğim var. toplam 85 liram var. 15 lira zarardayım bide 35 liralık ayakkabı gitti sabah sabah boşu boşuna 50 lira girdi.
:)))
-
Reberals bunu yazdı:
-----------------------------
TAMA SORUNUN CEVABINI YAZIYORUM. K.BAKMAYIN BÜTÜN GÜN GİREMEDİM YAZAMADIM Bİ TÜRLÜ ÇOĞU KİŞİ BİLMİŞ AMK YA Bİ DAHA AÇMICAM ZEKA SORUSU İLE İLGİLİ KONU :d CEVAP 100TL CÜNKÜ: mağzacı müşteriden 50 tl sahte para alıyo 35 tl lik ayakkabıyı bedavaya vermiş oluyo burdan 35 tl zarar. Arkasından bide o 50 tyi bozdurup gerçek bozdurulmuş 50 tl nin de 15 tlsini verio. Böylece 35+15:50 tl zararda. Paranın sahte olduğunu anlayan komsu dükkan gelio parasını istiyo adam bide ona 50 tl veriyor. Böylece 50+50: 100 tl zarara girmiş oluyor. :d
-----------------------------Reberalsın cevabı yanlış. Es geçtiği bir nokta var.
Elinde sahte 50 Tl var. sahteyi veriyor. 50 gerçek aliyor. 15 ini + ayakkabıyı ,dolandırıcıya veriyor.
15+ayakkabı(35)=50 Tl zararı var şimdilik.
elinde 35 Tl gerçek para kaldı doğrumudur, onunda üstüne kendi cebinden 15 Tl ekleyip. 50 Tl gerçek para olarak komşusuna veriyor. yani komşusuna 50 Tl değil 15 Tl cebinden vermiş oldu.
bu durumda
15= dolandırıcıya para ustu
35= dolandırıcya ayakkabı hediyesi
15= komşusuna kendi cebinden verdi.
Toplam 65 Tl zararı var. fazlası yoktur. :')
-
Hüsnünün kasasında 0 Tl var müşteri dükkana geliyor 35 Tl'lik ayakkabı alıyor ve 50 tl para veriyor ve Hüsnü bakkal Rıfatta paraya bozdurup ona 15 tl para üstü veriyor ve kasasınsa 35 Tl koyuyor.
Cebinden çıkan "15"
Daha sonra Rıfat geliyor ve senin verdiğin 50lik sahteymiş diyor. Hüsnü kasadaki 35'in üzerine 15 Tl ekleyip Rıfat'a veriyor.
Cebinden çıkan "15"
GENEL ZARAR = 30 TL
Hüsnünün aklına birşey geliyor ve yas tutuyor.
35 TL AYAKKABIDAN ZARAR ETTİM !
Cebinden çıkan "35"
GENEL ZARAR = 65 TL
-
Sokuyum böyle ayakkabıcıya :D parayı alırken kontrol etseymiş amk malı :D öyle zarara girer işte salak adam :D
-
Ayakkabi magazasina gelen müsteri dükkanda dolastiktan sonra bir ayakkabi begenir. Fiyatinin 35 YTL oldugunu ögrendigi ayakkabiyi satin almak istedigini söyler ve saticiya 50 YTL para uzatir. Kasasina bakan satici kasasinda bozuk para olmadigini görür ve yan dükkana gider, bu 50 YTL’yi bozdurur ve magazasina geri dönüp para üstünü ve ayakkabiyi müsteriye etslim eder. Aradan 10 dk zaman geçer ve yan dükkan sahibi gelerek kendisine verdigi 50.-YTL ‘nin sahte oldugunu ve parasini iade etmesini ister. Satici duruma çok üzülür ama ilgili tutari iade eder ve sahte parayi teslim alir.
Bu durumda ayakkabi saticisi ne kadar zarardadir?