Doganaydin Nickli Mürid Hakkinda

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Selam arkadaslar,

     

    Böyle bir konuyu acmak icin siteye girmek istemezdim ama olasi sikintilari önlemek adina konu acmayi uygun gördüm.

     

    doganaydin nickli mürit, 

    https://www.tahribat.com/Members/doganaydin

     

    Ile birlikte bir proje yapmak istedim, projenin bazi kisimlarini o yapacakti. Maddi durum olarak zorlandigi  icin de aslinda onunla is yapmak istedim ve gereken izahlari verdim. Isi zamaninda yapmasi, beni bilgilendirmesi vs hakkinda.  

     

    Söyledigine göre borcu 4000 tl civarindaydi, ben de ona tüm borcunu kapatabilecegimi söyledim. Paranin tümünü yollamaya hazirdim aslinda ama arkadas istersen yarisini yolla dedi. Ben de 600 frank yolladim 2200 tl civari (belki biraz fazla belki biraz az kuru tam hatirlamiyorum). Bu arkadas bana ilk zamanlar isin cogunun bittigini ve bir kac güne online olarak gösterecegini söyledi. Ben de bunun üzerine ay sonu (2 hafta sonra oluyordu) kalan ücreti yollacagimi söyledim.. 

     

    Ancak bu gibi arkadaslarin tipik özelligi oldugu o yaptigi isi hic göremedim, ne sitede ne resim olarak…Neyse ay sonu olunca bu arkadas benden kalan ücreti göndermemi cünkü öyle söyledigimi belirtti. Ben de hakli oldugunu söyledim ama su gün gösterecegim dedigin seyi hala göstermedigini, ne yapip yapmadigini bilmedigimi söyledim.. Ve o arkadastan sonra ses cikmadi..

     

    Aradan 1 aydan fazla zaman gecti ve tekrar yazdim, bu sefer bana icralik oldugunu, evde ne var ne yok icracilarin aldigini söyledi. O yüzden arkadas internet kafeden yaziyormus. Gece online oluyor saat 2 gibi ama bana cevap vermiyor :) sonra da bizim burda internet kafeler sabaha kadar acik vs diyor. Bu icra olayi pek dogru gelmedi ama yine de sorun etmedim. Bana yine haftaici projeyi gösterecegini, internet kafede benim projemin üzerine calistigini söyledi..

     

    Daha sonra baska bir proje girdi araya, ben bu arkadasa bunu da yapalim dedim, detaylari vs ögrendim ve bu arkadasa bildirim. Ama arkadastan ses cikmadi. Aradan baya bir zaman gecti bu arkadasa yine yazdim ama ses yok ben de baya sinirledim tabi. Dalga gecer gibi bir kac güne gösterecegi seyi 3 ayda gösteremedi. Bir ara telefonum eski vs dedi o yüzden mesajlari görmekte zorlaniyorum gibi bir seyler soylemisti ki internet kafede olan biri en azindan mail yazar, skype dan yazar ya da whatsapp webdne yazar ama arkadastan hic bir ses soluk cikmadi.

     

    En son arkadasa zamanimi cok caldigini, onun keyfini beklemek istemedigimi ve yolladigim ücreti geri göndermesini istedim. Tabi arkadastan ses soluk yok.. Gecen gün baktim beni engellemis whatsapp dan :) 

     

    Anlayamadigim nokta, insanlar nasil haram yemeye cesaret edebiliyor gercekten. Bu insanlarin hic mi vicdanlari sizlamiyor ya da kendilerini hakli falan mi görüyorlar, neyin kafasini yasiyorlar bilmiyorum.

     

    Bu arkadasin telefon numarasindan tutun da ev adresine kadar bende mevcut bu.

     

    Son olarak arkadasin konusuna 0x656e nickli arkadas, “Bu adama sonuna kadar kefilim.” yazmis.

     

    Arkadasin konusu da burada https://www.tahribat.com/forum/freelance-is-ariyorum-227484

     

    Sonuna kadar kefilim diyen arkadas kefilligin ne anlama geldigini biliyorsa; ödedigim ücret bedelini o arkadastan istiyorum. Ancak parayi bana degil de tahribat yönetimindeki arkadaslara “ihtiyac sahipleri insanlar icin” harcanmasi icin ya da lösemi vakfi gibi vakiflara yardim edilmesi gönderebilirse sevinirim. 

     

    Aksi halde insanlari yaniltici yorumlar yazarak kefil oldugunu söyleyip arkasinda durmadigi icin o arkadasin ve dogan aydin’in banlanmasini istiyorum.

     

     

    Bir ek: bu doganaydin nickli arkadasi online olarak tahribatta gördüm 11 nisanda ve ona o tarihte tahribatta online sin dedikten sonra bir daha tahribata girmedi :)

     

    Yöneticilere: Yukarida yazdigim her seyin delilleri mevcut. Gerek whatsapp konusmalari, gerek skype konusmalari gerekse de mailler duruyor. Ilgili arkadasin bir seyi inkar edebilecegini sanmadigim icin buraya ekleme geregi görmedim. Zaten birini karalamak icin gelip de konu acacak degilim.

     

    Yazim hatalarim olduysa kusura bakmayin.

     

    Tesekkurler

     

    Underzero notu : Burada konuyu acan unbalanced hakli durumdadir. doganaydin isimli murid e ek süre verdigi halde, doganaydin da bu sureyi kabul edip ödemeyi o gun yapacagini belirttigi halde ödemeyi yapmamistir.
    Konu underzero tarafindan buraya tasinmistir.

    unbalanced tarafından 19/Eyl/17 13:49 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Geçmiş olsun,

    Üstat adam dinini yıkarsa her şeyi yapar sütü bozuk insanlarla karşılaşmamak ümidiyle,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek

    İcra geldiği zaman bildiğim kadarıyla evde 2 tane olan şeylerin 1 tanesini götürüyor. Yani 2 bilgisayar, 2 televizyon varsa birer tanesini götürür. İcra geldiyse bile neyi götürdüğü önemli değil adamın amacı en başından belliymiş zaten. Bu olay da sana ders olsun zorda kalan insanlara yardım edeceğiz diye olan bize oluyor. 33 yaşımdayım 30 senem kazık yiyerek geçti 30 senede anca akıllandım. Bu saatten sonra yolda yatan birini görsem bir tekme de ben atıp geçerim.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

    Geçmiş olsun,

    Üstat adam dinini yıkarsa her şeyi yapar sütü bozuk insanlarla karşılaşmamak ümidiyle,

    Konuyu dine bağlayacaksak yediğim kazıkların hepsini müslümanlardan yedim. Biri de eskiden burada takılan (hala farklı nickle giriyordur) koyu şeriatçi biriydi. Çok ateist, deist, ya da kısaca müslüman olmayan tanıyorum 1 tanesi hariç hepsi 10 numara insanlar. Dinini yıkan adama sütü bozuk diyorsun ama ben yine de sana karşı ağzımı bozmak istemiyorum. Söylediğine karşı şimdi bütün müslümanlara dümdüz gidersek sizden farkımız kalmaz.

     

    DarkSkull tarafından 14/Haz/17 19:09 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackmir
    blackmir's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ekim/2002
    Erkek

    çok güzel yazmışsın geçmiş olsun hocam.

    paranın gitmesine üzüldüm. ama sen daha çok insanların neden böyle yaptığı kısımdasın.

    dediğin gibi iki mürid için de gereken yapılmalı.


    "Sevin O seni her an yaşattığı için ." "Üzül O nu bir an yaşayamadığın için."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Grafiker
    SaviorAngel
    SaviorAngel's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Nisan/2016
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

    Geçmiş olsun,

    Üstat adam dinini yıkarsa her şeyi yapar sütü bozuk insanlarla karşılaşmamak ümidiyle,

    Konuyu dine bağlayacaksak yediğim kazıkların hepsini müslümanlardan yedim. Biri de eskiden burada takılan (hala farklı nickle giriyordur) koyu şeriatçi biriydi. Çok ateist, deist, ya da kısaca müslüman olmayan tanıyorum 1 tanesi hariç hepsi 10 numara insanlar. Dinini yıkan adama sütü bozuk diyorsun ama ben yine de sana karşı ağzımı bozmak istemiyorum. Söylediğine karşı şimdi bütün müslümanlara dümdüz gidersek sizden farkımız kalmaz.

     

    bu devirde hacıdan hocadan korkacaksın


    No way out
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    3 ay önceki anımı anlatayım

    x bir şirket Yazılım şirketi Istanbulda .

    Kendileri beni facebook adresimden ekleyerek bana iş teklifinde bulndular (Freelance).

    Iş içeriği şu şekilde idi.

    Android uygulama olacak otomasyon tarzında .

    Daha önce yazmış oldukları WEB uygulamasına WebSocket bağlantıları yapmak istediklerini söylediler. O zamanlar efsane bir şekilde paraya ihtiyacım vardı. vel hasıl.

    Adama dedim iş başlangıcı 300 bitiminde de 700 TL alırım (Çok ama çok düşük bir rakam eminim bu iş için. Ki ben günlerimi veriyorum soktuğumun yazılımına.)

    Adamın bana dediği şey şu. 

    Işi bitir teslim et paranı al yoksa vermem dahaönce böyle şeylerle karşılaştık vs. vs. 

    Dedim Numaram yerim yurdum okulum belli bi sorun olursa konuşma kayıtları git dava aç gibisinden. Anlaşamadık!

    Neyse benim de ihtiyacım var S*ke s*ke kabul ettim.

    Hafta  içi Günde minimum  8 saatten hafta sonu (Cumartesi pazar) 15-16 saatten  1.5 ayda işi bitirdim

    Alacağım ücret 1000 TL idi. Teslim ettim ...

    Adamlar sadece Android içerisine gömdüğüm Mesaj (Whatsapp gibi) uygulamasını WebSocket ile yaptığımdan ve GCM kullanmadığımdan parayı vermediler. Ki Iteratif olarak Socket daha mantıklı idi. GCM nin kısıtları var ve aşıyordu zaten program kendi içerisinde !  Bir türlü anlatamadım.

    Param onlarda :)

    O yüzden nedense hep ihtiyacı olanları s*kerler, ihtiyacı olmayıp da milleti s*kmek isteyenler de böyle insanları bulur. Saçma ! Uyuz oldum 


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    konuyu dindar dinsiz baglaminda bakmak pek dogru sonuclar getirmeyecek. Zaten gercekten dindar olan biri böyle seyler yapmaz. Ama seklen müslüman ya da seklen ateist cok sey yapabilir. Insanin karakteriyle ilgili daha cok. Demek ki kendi karakteri buna el veriyor ki bu sekilde davranabiliyor. Aslinda arkadas gayet naif birine benziyordu ama böyle seyler karsimisa cikiyor.

    Bir de bana cok özel mesaj atilmis, en son mesaj 7 martta gelmis :) Tesekkur etmek isterim bunun icinde 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2011
    Erkek

    ne yalan söyleyim , unbalanced nickini görünce çok çok sevindim ,  konuyu görünce ed bir o kadar üzüldüm.

    tahribattaki en iyilikçi en yardımsever insanların başını çekiyorsunuz , ki bu konuda onlara bir örnek

    lakin her zaman öyle olmuyor sanırım bu işler..  çok geçmiş olsun diyorum.

    bakalım nasıl gelişecek bundan sonra yönetimin ve müridlerin tutumu..


    http://www.leyladansonra.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2008
    Erkek

    Adam vurguncu çıktı freelance iş bakıyormuş free hırsız ibine


    insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

    Geçmiş olsun,

    Üstat adam dinini yıkarsa her şeyi yapar sütü bozuk insanlarla karşılaşmamak ümidiyle,

    Konuyu dine bağlayacaksak yediğim kazıkların hepsini müslümanlardan yedim. Biri de eskiden burada takılan (hala farklı nickle giriyordur) koyu şeriatçi biriydi. Çok ateist, deist, ya da kısaca müslüman olmayan tanıyorum 1 tanesi hariç hepsi 10 numara insanlar. Dinini yıkan adama sütü bozuk diyorsun ama ben yine de sana karşı ağzımı bozmak istemiyorum. Söylediğine karşı şimdi bütün müslümanlara dümdüz gidersek sizden farkımız kalmaz.

     

    Adam orada dinini yıkarsa deyip de dinsiz olan kişilere yada müslüman olmayanlara birşey demiyor hocam. Din gibi öenmli birşeyi(haramdan yola çıkıp) çiğneyip..... gibi gibi demiş. Ayrıca dünyaya en çok zarar veren insanların müslümanlar olduğunu düşünüyorum ben de. Bugün bir canlı bomba olayı görünce duyunca dünyanınn neresinde olursa olsun olay aklıma direk sakallı sarıklı şalvarlı müslüman şeriatçı gerizekalı bir tip geliyor. Tabi bu tüm müslümanların aynı olduğu anlamına da gelmiyor. Vel hasıl din e bağlanacak durum yok aslında tamamen kişinin karaktersizliğinden kaynaklı bir durum.

     

    Geçmiş olsun hocam.


    next next next install
Toplam Hit: 14135 Toplam Mesaj: 86
doganaydin