Doğunun Gerçeği Ve Yıllardır Ezildiğini İddia Edenlerin Durumu
-
belki de birçok kişi terörü bu yüzden destekliyor
eğer terör biterse bölgede devlet güçlenir ve kaçakçılıktır şudur budur artık eskisi gibi yapılamaz
ki bu tüm hayatı böyle şeyler olanlar için tam bir ölüm demek
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
hürriyet yazarı yalçın bayer'in iddiası
ayrıca kendim de kaçakçılık boyutlarını doğulu arkadaşlarımdan az çok biliyorum
dolayısıyla belki gerçek belki yalan ama şimdiye kadar arkadaşlarımın anlattıkları mektubu doğruluyor büyük ölçüde
-----------------------------Gerçek olgulardan bahsederek insana "vay be adam doğru söylüyor" dedirtiyor. Ardından da kendi fikrini ortaya atıp kendi fikrini doğruymuş gibi bilince yerleştiriyor.
edit: bu arada yeni farkettim 2010 yılındayız bu konuda 3 mesajım var. 2010-3=2007, 2007'den at ikiyi bide tersten yaz 700 yapar. Tbt deki 700'ünce mesajım kutlu olsun.
-
yalan konusuyo doktorun cani sikilmis heralde
oyle seymis var fatura odeme. ogrencilere devlet harclik veriyomus.
doktor gorevini yapmis gotunden element uydurmus.
-
WALLACEs bunu yazdı:
edit: bu arada yeni farkettim 2010 yılındayız bu konuda 3 mesajım var. 2010-3=2007, 2007'den at ikiyi bide tersten yaz 700 yapar. Tbt deki 700'ünce mesajım kutlu olsun.
-----------------------------hocam naaaptın ya. naaptın sen şimdi. biz daha bahçelinin ortaya çıkardığı şoktan yeni yeni çıkmaya çalışıyoruz. ben o 40.yıl hesabını izlediğimden beri matematikten soğudum. toplama çıkarma işlemi bile midemi bulandırıyo :))))))))))))
-
@Prometheus
hocam devlet bi dönem ezmiş bu insanları. şimdi gönül alalım derken bokunu çıkarıyo. birazda doğunun insanının kanına işlemiş bazı şeyler. geçen otobüste gidiyorum, arkamda (konuşmalarından anladığım kadarıyla) biri türk diğeri kürt iki eleman muhabbet ediyo. hepimizin bu ülkenin insanı olduğu, biz kardeşiz vs konu.
kürt olan, kaçak elektrik kullanmalarını o kadar normal karşılıyoki; bizim yadırgamamızı yadırgıyo. neymiş efendim elektrik çok pahalıymış. ulan i..ne sen kaçak kullandığın için bizim fatura kabarıyo. neymiş çok sıcakmış klimasız olmazmış. ulan i.ne 100 yıl önce klimamı vardı.la havle çeke çeke indim otobüsten...
-
66albay bunu yazdı:
@Prometheus
hocam devlet bi dönem ezmiş bu insanları. şimdi gönül alalım derken bokunu çıkarıyo. birazda doğunun insanının kanına işlemiş bazı şeyler. geçen otobüste gidiyorum, arkamda (konuşmalarından anladığım kadarıyla) biri türk diğeri kürt iki eleman muhabbet ediyo. hepimizin bu ülkenin insanı olduğu, biz kardeşiz vs konu.
kürt olan, kaçak elektrik kullanmalarını o kadar normal karşılıyoki; bizim yadırgamamızı yadırgıyo. neymiş efendim elektrik çok pahalıymış. ulan i..ne sen kaçak kullandığın için bizim fatura kabarıyo. neymiş çok sıcakmış klimasız olmazmış. ulan i.ne 100 yıl önce klimamı vardı.la havle çeke çeke indim otobüsten...
-----------------------------yani sadece kurtler kacak elekktrik kullaniyo ? turkler kullanmiyo ?
-
WALLACEs bunu yazdı:
yaftalama sırası bizde...:D
kaynak hürriyetse olmaz cık cık.
atın şu at gözlüğünü, atın...
-----------------------------hürriyetle ne alaka köşe yazısı o
-
Bizde 17 yıl güneydoğuda yaşadık adam resmen sallamış bu kadar saçmalık olmaz
bazı dogruya yakın kısımlar var ama çok abartılmış -
SysTeMeRRoR bunu yazdı:
66albay bunu yazdı:
@Prometheus
-----------------------------yani sadece kurtler kacak elekktrik kullaniyo ? turkler kullanmiyo ?
-----------------------------yanlış anlamak için yoğun çaba sarfediyosun. toplumun herkesiminden kaçak elektrik kullanan yolsuzluk yapan, hırsızlık yapan var ama birde istatistikler var. doğu anadolu ve güneydoğuanadolu kaçak kullanım oranları ile diğer yörelerimize ezici bi üstünlük sağlıyo. ve adamların diğer kaçak kullananlardan farkı; kaçak elektriğin hakları olduğunu düşünüyolar. kaçak elektrik sadece temsili bi örnek,buna benzer bi sürü mevzuda da bu mantıkla hareket ediyolar
-
baris_ekin bunu yazdı:
bu elektrik su olayını babamın doğuda memurluk yapmış bi arkadaşından duymuştum
-----------------------------aynen doğru 96 da cizredeydim kış ayı botunca kaçak elektirik yüzünden voltaj düşüklüğü oluyordu ampul mum ışığından da az yanıyordu