folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Doğunun Gerçeği Ve Yıllardır Ezildiğini İddia Edenlerin Durumu

Doğunun Gerçeği Ve Yıllardır Ezildiğini İddia Edenlerin Durumu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre_gss
    emre_gss's avatar
    Erkek

ÖZET :  Düşteki Türkiye çok uzak..

yorgun senarist .]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

belki de birçok kişi terörü bu yüzden destekliyor

eğer terör biterse bölgede devlet güçlenir ve kaçakçılıktır şudur budur artık eskisi gibi yapılamaz

ki bu tüm hayatı böyle şeyler olanlar için tam bir ölüm demek

kaçakcılık olayına ufak bişey yazayım; hadi doğudan bişeyler girerken pkkdır şudur budur vasıtasıyla giriyor.. ee edirneden sınırdan çıkarken kim çıkarıyor?

yada istanbulda bir ilçede dağıtılırken kim izin veriyor?

bu da tamamen alıntıdır :) dün gece ki ntv soruyordan :)

ayrıca yine oradaki vatandaşın hayatı bitmeyecek sadece oradaki memurda batıdakinden fazla kazanıyor bunu da unutmamamk gerekir ;)

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

66albay bunu yazdı:

SysTeMeRRoR bunu yazdı:

66albay bunu yazdı:

@Prometheus

hocam devlet bi dönem ezmiş bu insanları. şimdi gönül alalım derken bokunu çıkarıyo. birazda doğunun insanının kanına işlemiş bazı şeyler. geçen otobüste gidiyorum, arkamda (konuşmalarından anladığım kadarıyla) biri türk diğeri kürt iki eleman muhabbet ediyo. hepimizin bu ülkenin insanı olduğu, biz kardeşiz vs konu.

kürt olan, kaçak elektrik kullanmalarını o kadar normal karşılıyoki; bizim yadırgamamızı yadırgıyo. neymiş efendim elektrik çok pahalıymış. ulan i..ne sen kaçak kullandığın için bizim fatura kabarıyo. neymiş çok sıcakmış klimasız olmazmış. ulan i.ne 100 yıl önce klimamı vardı.la havle çeke çeke indim otobüsten...

yani sadece kurtler kacak elekktrik kullaniyo ? turkler kullanmiyo ?

yanlış anlamak için yoğun çaba sarfediyosun. toplumun herkesiminden kaçak elektrik kullanan yolsuzluk yapan, hırsızlık yapan var ama birde istatistikler var. doğu anadolu ve güneydoğuanadolu kaçak kullanım oranları ile diğer yörelerimize ezici bi üstünlük sağlıyo. ve adamların diğer kaçak kullananlardan farkı;  kaçak elektriğin hakları olduğunu düşünüyolar. kaçak elektrik sadece temsili bi örnek,buna benzer bi sürü mevzuda da bu mantıkla hareket ediyolar

peki neden diye dusundun mu hoca ? 

ben soyleyeyim. dogu ve guneydogu devletin gormedigi yerler

kimsenin yatirim yapmadigi bi yer. yani issizlik batiya gore cok daha zor bulunuyor issizlik olunca millet ne yapiyor ? istanbuldaki kenar mahalle olarak bilinen cogunun yaptigi gibi kacak kullaniyor. 

ben diyarbakirliyim orda 15 sene yasadim oyle bi acemi doktorun bi mektubunu kaale alipta burda dogululara laf yapmayin.

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

harbiden süper yazı olmuş film bile çekilir burdan :)

babam 2 evlilik yapmış ve epey bi kardeş sayımız fazla bugüne kadar hiç bi kardeş için 1lira almadık

elektrik olayı şu şekil kaçak olayı fazla ki baba bugüne kadar 1 gram bile yapmadı 

binamızda yapan çok hatta %70 diyebilirim ara ara gelip yakalıyorlar 3-5 milyar kitliyorlar adam tekrar yapıyor 

yok işte iş görmeyince ben filan adamım diyip yok kaymakama gitmeler saçma hemde tamamen saçma

eczanede çalıştığımı herkes bilir. 

günde en az 10 kişiye vermem ilaç parası yok diye 1 gün birinin ben **'yım yok kralım asarım keserim dediğini duymadım

zaten doktorun dediği o haftalık yardımlar filan olsa adam verir parasını hiç uğraşmaz ya neyse

bez mama yardımı diyor bunu 7 yıldır eczanede olduğum için rahat rahat söylüyorum hiç görmedim orası tamamen uydurma sallama

ayrıca doktor beyle ilgili şunu diyecem yine bu meslekte olduğum için

bizim buradaki insanlar doktora yüce makam olarak bakar zaten çocukları doğar doğmaz 'doktor olsada bizi kurtarsa' der

doktorlar hastalara 2. sınıf muamele yapar aşağılar çok gördüm önünü ilikleyip odasına giren odaya girerken ayakkabıyı çıkarmaya

teşebbüs eden yani buralarda doktora çok saygı var adam gelir ilaç almaya veririm ilaç eşleneği veririm (ki devletin verdiği en doğal haktır

bu eczacılara) yok der doktor alma dedi der ve sen silah bile dayasan herife doktorun dediğinden çıkmaz.

5i 50li yazma olayı buraya özgü birşeymiş gibi göstermesi tamamen 'ibnelik' bugün yolsuzluk yapmayan nadir insan vardır fırsatını 

yakaladı mı herkes kolay yoldan dönmeye çalışır değil doğu değil batı dünyanın heryerinde bu vardır 

yani demek istediğim bu mektubu yazan ne doktor ne de başka birşey bunu yazan tamamen bir kesimi ezmek için aşağılamak için yazmıştır.

burada ***'lı pezevenk çoktur hat safadadır. Hatta sınıfımda 2-3 tane gençlik kolları başkanı veya üyesi filan vardı.

ama bu böyle diye hepimize bok atılmaz...

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

ağrı taraflarında kendi gözlerimle gördüm. ev kerpiçten. bizim bile gücümüz yetipte tek çanaklı uydu sistemi alamadığımız bir dönem. ve bu kerpiç evin damında çift çanak var. evin için son model ve en pahalısından eşyalarla dolu. kapıda iki adet kedi gözü mersedes. evin içine giriyoruz, o da ne hamam gibi sıcak. bu ev nasıl ısınıyo diye ararken odanın birine bildiğimiz yatak somyası tavana bağlanmış, iki ucundanda 220 yi vermişler. nar gibi kızarmış o demir somya. artık nezamandan beri o haldeyse. ve evet tahmin ettiğiniz gibi elektrik kaçak.

o somyanın çektiği elektriği ay bazına vurun bakalım bi nekadar eder?

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

dün hakkari valisi söylüyordu, hakkari halkına devletçe nakdi olarak onlarca milyon lira (eski para ile onlarca trilyon) yardım yaptık diyordu. hakkarinin nufusu ne kadar ki bu kadar yardım yapılıyor. hakkaride bir dtp mitingi oluyor halkın yarısı apo apo diye bağırıyor. sokaklar yakılıyor askerlerimiz şehit ediliyor. bence hakkari bu yardımı asla hak etmiyor. zaten elektirk su vergi yok, üstelik yok kömür yardımı, yok beyaz eşya yardımı, yok efendim çocuk yardımı şu yardımı bu yardımı....

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

güzel masal. Yapılmıyo demiyorum da fazla abartıya kaçılmı. Doktor görev yerinde fazla bunalıma girmiş heralde :)

Ha bu arada Ardahan çoğunluğu Türk olduğu ve Kürtler arasında da bu olaylar olmadığı halde harbi hiç yatırım görmemiş ;)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

hayaletkurt bunu yazdı:

ağrı taraflarında kendi gözlerimle gördüm. ev kerpiçten. bizim bile gücümüz yetipte tek çanaklı uydu sistemi alamadığımız bir dönem. ve bu kerpiç evin damında çift çanak var. evin için son model ve en pahalısından eşyalarla dolu. kapıda iki adet kedi gözü mersedes. evin içine giriyoruz, o da ne hamam gibi sıcak. bu ev nasıl ısınıyo diye ararken odanın birine bildiğimiz yatak somyası tavana bağlanmış, iki ucundanda 220 yi vermişler. nar gibi kızarmış o demir somya. artık nezamandan beri o haldeyse. ve evet tahmin ettiğiniz gibi elektrik kaçak.

o somyanın çektiği elektriği ay bazına vurun bakalım bi nekadar eder?

Yav yapılıyo yapılmıyo değil de sallarken biraz destekli sallayın.

Kapıda iki adet mersedes olacak evin içi en lüx eşyalarla dolu olacak adam  ısınmak için somya yı tavana bağlayacak.

O mersedesleri, o eşyaları alan beyin o evi daha lüx bi şekilde ısıtmanın da bi yolunu bulur

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    phoneix
    phoneix's avatar
    Erkek

Tamamen saçmalık diyorum.Böyle genellemeler nasıl yapıyorsunuz.Batının gerçeğine kimseler bir şey söylemiyor.Halen daha muhafaza edebildiğimiz bir çok değerimiz var.insanı ölesiye tatmin eden sağlam duygular.Bizde batının eşsiz imkanlarında yaşamak isteriz ama şartlar.Ben erzurumluyum arkadaşın bahsettiği olayların zerresini duymadım.Burada polisler dahi yatarak mesleklerini icra ederler tabi biraz daha güney kesimlerde boyutlar değişebilir.Aa doğu batı diye milliyetciliğimizi değil ancak cğrafı konum ve ekonomik şartlarımızı değiştirebiliriz insanın iyisi kötüsü heryerde vardır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:

dün hakkari valisi söylüyordu, hakkari halkına devletçe nakdi olarak onlarca milyon lira (eski para ile onlarca trilyon) yardım yaptık diyordu. hakkarinin nufusu ne kadar ki bu kadar yardım yapılıyor. hakkaride bir dtp mitingi oluyor halkın yarısı apo apo diye bağırıyor. sokaklar yakılıyor askerlerimiz şehit ediliyor. bence hakkari bu yardımı asla hak etmiyor. zaten elektirk su vergi yok, üstelik yok kömür yardımı, yok beyaz eşya yardımı, yok efendim çocuk yardımı şu yardımı bu yardımı....

hakkari valisi söylüyor fakat ankara valisi söylemiyor.. onlarda vatandaş hakkaten yapılmışsa devlet demekki yardım yapıyormuş. Bunca yıl burs almadım kendim geçinebildiğimden. ama sadece bursla geçinen öğrenciler biliyorum.. birazda bu yönden bakmak lazım türkiyede kim neyi hak ediyor hocam sence merak ettim?

hadi onlar hak etmiyor ama yine yardım yapılmış yazdığına göre.. ee kürt olmayana hiç bişey yok dünyanın en pahalı ulaşımı ankarada bi indirim geldi bel. bşk. ı otobüsleri azalttı bunca yetkili kamu görevlisi gıkını çıkartmadı.. gene biz madur olduk.. belki bizde yıksaydık kırsaydık haklı çıkardık.. odtüde bu konu üzerine eylem yapıldı karşı gelen otobüs şöfürüne bir maaş ikramiye verildi :) bunlar normal mi senin bakış açından bakarsak normal gibi çünkü..

verdiğim örnek durumu netleştirmek içindi.. evet soruyorum hadi kürt hak etmiyor ee biz.. biz de mi hak etmiyoruz hocam?

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
Toplam Hit: 11502 Toplam Mesaj: 70