Doğunun Gerçeği Ve Yıllardır Ezildiğini İddia Edenlerin Durumu
-
Gerçek sorunumuzu yazıyorum(terörde varda buda bi sorun) türkiyenin %15 nin çalışıp ; geri kalanını beslmesidir..çalışan kesim %15 değil elbette ama kayıtlı olan %15.elektirik parası yüksek düyoruz.çünkü doguda kullanınlan elektirigide ben ödüyorum.kayıtlı ekonomi yok..sorun burda..kökü bu
-
Yatırımda yatırım,yatırım olsa bişey olmazmışmış..Yahu kardeşim zamanında burada yatırım vardı da noldu?Adamlar iş makinelerini,fabrikaları yakıp yıktılar,iş kurmaya çalışanları sindirdiler.Hala daha aynı şey yatırım yok.Ebesinin yatırım yok..Kadir,kıymet bilmeyen insana daha neyin yatırımını yapacaksın?
Belli kesimler değilmiydi burada okulları yakan,öğretmenleri doktorları öldüren?Şimdi derlerki doktor yok,öğretmen yok,gelmiyor buralara.Tabii gelmez niye gelsin,sen öldüresin diye mi?
Kaldı ki buradan toz götürüpte satarak "bir kilo toz bir otobos" diyerek otobüs şirketi kuranda var,kaçakçılık yapanda.Bölgenin mafyası polis merkezinden oğlunu kaçırıyor kimse gıkını çıkaramıyor.Daha neyi tartışacaksın burayla,ezilmeyle?
Doğulu türkücüler.işadamları,sanatçılar yok mu bu ülkede,neden adam gelipte yatırım yapmıyor o zaman kendi iline?Yiyorsa çokta beslemek istiyorsa gelsin kendisi kursun fabrikasını,kalkındırsın ilini.Neden hepsi batıya kaçıyorda,burada aşiretine 3 kuruş verip kendisi bir yer işletmiyor?
Bu ayaklar geçilsin her şeyi devletin eliyle beklemek olmaz,devlet zaten buraya gereğinden fazlasını yatırdı ve yatırmaya devam ediyor.Gerek yok daha fazla beslemeye.
-
hayaletkurt bunu yazdı:
-----------------------------
PiyanisT bunu yazdı:
Vala bunları doktora bakıpta inanmak zor yani bunları kendim orda kaldığımdan bunları göremiyom sonra batıya yapılan yatırımların onda biri doğuya yapılsa böyle konular gündeme bile gelmez...
-----------------------------hocam yatırım yatırım diyorsunda, ağrı doğubeyazıta bir git bak rica ederim. T.Özal zamanında yatırım için geri ödemesiz teşvik verilmiş. her taraf 3-4 yıldız otel dolu. ve hepsi sinek avlıyor. halkın büyük kısmı kaçakçılıkla geçimini sağlıyor.
gözümle şahit olduğum başka bir olay.
yer yine ağrı-doğubeyazıt. her yer kurak görünüyor. halka soruduğunuzda toprak çoraktır, verimsizdir ekilip biçilemez.
birgün babamla ava gitmiştik. ( o zaman 19 yaşındaydım.) karşıdan yemyeşil bir alan gözümüze çarptı. merakettik o tarafa doğru yürüdük. adamın bir bahçe çevirmiş domates ekip-biçiyo. s.a. dayı hayırdır diye sorduk. adam önce selamı aldı sonrasındada domates ekip biçtiğini söyledi bizi teyit etmek istercesine. babamın hemen ilk sorduğu şey, dayı sen nerelisin oldu. adam karadenizli çıktı. ordan kalkmış gelmiş burada tarım yapıyor. halk sadece kaçakçılıkla uğraşıyor.toprak çorak değil. tarıma elverişli. hatta Iğdır ovası okadar elverişli ki pamuk bile yetişiyorda diken sayısına bakın. insanlar kolay kazanç peşinde başka bişey değil. oraya yatırım yapsan kim nekadar çalışcak? fabrika kurmaya kalksan çalışcaz die onuda bombalamaya kalkan çıkar gibime geliyor.
-----------------------------aynen katılıyorum hocam. ben mardindeyken devlet hayvancılığa teşvik vermişti. adamlar ödünç mödünç ne kadar hayvan bulabiliyolarsa banka experine gösteriyolar, hayvan başına para alıyolar. sonra ne mi oluyo;
izmirdeki otellerin bi çoğu 90-95 arası izmire göçen MARDİN'lilere aittir... ya bi tanesi de bak böyle bi imkan var çalışalım, tesis kuralım (istisnalar hariç) demiyo. tabi birazda kaçakçılıktan tatlı para kazanmaya alışmışlar.
bi toz bi otoboz hesabı :D
-
yalan konuşuyor diyenlerin akrabalarıda bu ödenekleri alıyorki böyel savunuyor doguya sosyal yardım kesilsin
batı illerindeki dogulular sürgün edilsin devlete taş atan çindeki gibi kurşuna dizilsin bak ozaman görelim neler oluyor fazla şımardılar fazla bu işin sonunda onlar üzülücek haberleri yok.
-
hep bucağın bir yuzunden olaylara bakmayın 2nic yuzunu de bir kere görün somut anlamdalrala yorum yapmayın
hangi doktor mus bu
-
66albay bunu yazdı:
-----------------------------hayaletkurt bunu yazdı:
PiyanisT bunu yazdı:
Vala bunları doktora bakıpta inanmak zor yani bunları kendim orda kaldığımdan bunları göremiyom sonra batıya yapılan yatırımların onda biri doğuya yapılsa böyle konular gündeme bile gelmez...
-----------------------------hocam yatırım yatırım diyorsunda, ağrı doğubeyazıta bir git bak rica ederim. T.Özal zamanında yatırım için geri ödemesiz teşvik verilmiş. her taraf 3-4 yıldız otel dolu. ve hepsi sinek avlıyor. halkın büyük kısmı kaçakçılıkla geçimini sağlıyor.
gözümle şahit olduğum başka bir olay.
yer yine ağrı-doğubeyazıt. her yer kurak görünüyor. halka soruduğunuzda toprak çoraktır, verimsizdir ekilip biçilemez.
birgün babamla ava gitmiştik. ( o zaman 19 yaşındaydım.) karşıdan yemyeşil bir alan gözümüze çarptı. merakettik o tarafa doğru yürüdük. adamın bir bahçe çevirmiş domates ekip-biçiyo. s.a. dayı hayırdır diye sorduk. adam önce selamı aldı sonrasındada domates ekip biçtiğini söyledi bizi teyit etmek istercesine. babamın hemen ilk sorduğu şey, dayı sen nerelisin oldu. adam karadenizli çıktı. ordan kalkmış gelmiş burada tarım yapıyor. halk sadece kaçakçılıkla uğraşıyor.toprak çorak değil. tarıma elverişli. hatta Iğdır ovası okadar elverişli ki pamuk bile yetişiyorda diken sayısına bakın. insanlar kolay kazanç peşinde başka bişey değil. oraya yatırım yapsan kim nekadar çalışcak? fabrika kurmaya kalksan çalışcaz die onuda bombalamaya kalkan çıkar gibime geliyor.
-----------------------------aynen katılıyorum hocam. ben mardindeyken devlet hayvancılığa teşvik vermişti. adamlar ödünç mödünç ne kadar hayvan bulabiliyolarsa banka experine gösteriyolar, hayvan başına para alıyolar. sonra ne mi oluyo;
izmirdeki otellerin bi çoğu 90-95 arası izmire göçen MARDİN'lilere aittir... ya bi tanesi de bak böyle bi imkan var çalışalım, tesis kuralım (istisnalar hariç) demiyo. tabi birazda kaçakçılıktan tatlı para kazanmaya alışmışlar.
bi toz bi otoboz hesabı :D
-----------------------------hacı bu kaçakçılık idi şu idi bu idi kısmı haklısınız ama şöyle bi durum war özellikle doğu ve batıdan örnek werecem
ŞanlıUrfa Ve İstanbul'un kullandığı kaçak elektiriği Keban Barajı üretmiyo
yine Adana'da bazı arkadaşlarımın şahit olduğu bi olay war: belediye ekibi tam hatırlamıyorum hangi mahalle de bi yere kaçak elektrik ihbarına gidiyo, o mahalle de o kadar kaçak kullanıyo ki ekipler hangi eve gideceklerini şaşırıyo ve bi evden başlıyolar adamlar bi eldeki parmak sayısını geçmeyecek şekilde evleri dolaşırkan adamlardan bi ikisinin ölüsü çıkıyo
ha sadece kaçak elektriği konu aldım ama dahası war..!
-
doguda devleti sevmeyen sayısı çok deil fakat guneydoguya giderseniz olaylar iğrenç ve berbat durumda
guneydogu türkiye cumhuriyetini hiç sevnez.devlete zarar vermek için elinden geleni yapar.bedavaya hayır demez.gerekmedikçe bir gram harcamazlar
özellikle akp nin iktidara gelşinden sonra bu dogu ve guneydoguya hibe para akışı iyice arttı.sevgili tayyip amcamız dersini yeni aldı.guneydoguya her gidişinde
terslendi.medyadaki haberler hep süsleme.guneydogu halkı öyle i.nedirki kürt partisinden baskasına oy vermez
herhangi bir şeyi tırmandırmak gibi niyetim yok.direkt adamların kendiside söyluyor biz devleti sevmiyorux-z v.s daha bir cok seyi
-
alexfarrow bunu yazdı:
-----------------------------doguda devleti sevmeyen sayısı çok deil fakat guneydoguya giderseniz olaylar iğrenç ve berbat durumda
guneydogu türkiye cumhuriyetini hiç sevnez.devlete zarar vermek için elinden geleni yapar.bedavaya hayır demez.gerekmedikçe bir gram harcamazlar
özellikle akp nin iktidara gelşinden sonra bu dogu ve guneydoguya hibe para akışı iyice arttı.sevgili tayyip amcamız dersini yeni aldı.guneydoguya her gidişinde
terslendi.medyadaki haberler hep süsleme.guneydogu halkı öyle i.nedirki kürt partisinden baskasına oy vermez
herhangi bir şeyi tırmandırmak gibi niyetim yok.direkt adamların kendiside söyluyor biz devleti sevmiyorux-z v.s daha bir cok seyi
-----------------------------Ben Güneydoğu'da yaşıyorum uzaktan bunları konuşmak kolay olsa gerek istersen bi hafta iki hafta benim misafirim ol da buradaki gerçekleri çıplak gözle öğrenebilesin..!
Başka bişey diyemem..!
bu arada kürt partisi dediğin herhalde bdp( eski dtp) olsa gerek. bişi sölim Allah belasını versin onların devletimden de gayet memnunum Allah razı olsun onlardan..!
-
alexfarrow bunu yazdı:
doguda devleti sevmeyen sayısı çok deil fakat guneydoguya giderseniz olaylar iğrenç ve berbat durumda
-----------------------------Evet haklısın.
Mesela bak örnek vereyim,
Gaziantep yani bildiğin güneydoğu şehri,
Hiç sevmeyiz Türkiye Cumhuriyetini,
O yüzden fabrikalar elektriklerini kendileri üretir, Antepde 1 tane devlet yatırımı yoktur, herkes kendi fabrikasını kurar :)
Okul dersen 10'larca özel okul var,
Üniversite dersen 1 tane devlet ve buna karşın 3 tane özel, 1'si faal, 1'si inşaat halinde, 1'si kurulum aşamasında,
Yıllık 2 milyar usd ihracat yapar, ülkeye dolar sokar :)
Emniyete Md.lüğüne her sene 100'lerce son model otomobil hiba edilir, tanklara zırh yapılır,
Mennan usta denen adam, kurşun geçirmez kumaş üreten makineyi yapar, japonların milyon dolarlık makinesini antepde 1/10 fiyatına maal eder,
Asker-Polis taşlamayız, aksine olaylarda destek oluruz, tabi olay olursa :)
Adıyaman var birde, orasıda yavaş yavaş t.c. düşmanı olmaya başladı :) Fabrikalar yapılıyor, halk zengnileşiyor, ( Fabrika açanlarda antepli :)
Sanko holding var, türkiyenin en büyük avm'lerinden birini açtı antepe mesela, o adam hiç sevmez :)
Hikaye uzar gider,
Lütfen güneydoğuyu ötekileştirmeyin, bilmeden konuşmayın, 3-5 il pkk odaklı diye tüm bölgeyi töhmet altına sokmayın,
-
benim kökenimde kürt dogma buyume izmirliyim
burda zamanında mardinli d.bakırlı ağrılı karslı cok konustugum insanlar oldu.gerci artık konusmuyorum.
yani g.doguya ilişkin cok sey ögrndim.halada duyuyorum.oralara gitmeye gerek yok demek istediğim.
senin gibi hepsi iyi deil oraların bundan eminim.ne kadar tanıdıysam yuzde doksanı hep uckagıtcı cıktı.
evden son kovdugum mardinliydi.çalıstıgım bir yerde işten cıkarılmama sebep olan mardinliydi.usta bası oldugum
bir yerde iki tane elemanım oldu mardinli cok sey anlattılar.
suan meslektas olan bir bamanlı tanıdıgım var.biraz uckagıtcı olsada alısverişim olmadıgı için zararı olmuyor.kendi bile acayip seyler anlatıyor
zamanında dtp v.s seylere girdimde görunen hıc oyle deil içerisi berbat gibi seyler demişti.
birde su ovunmeleri yokmu...birtanesi demişti.kuzey ırakın her tarafıucaksavar dolu.ucak giremez artık v.s...
surekli göruyoruz f16 lar surekli orda nerdeyse yatıya kalacaklar ama ben ucaksavar goremedim duyamadım henuz