Doğunun Gerçeği Ve Yıllardır Ezildiğini İddia Edenlerin Durumu
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------
hayaletkurt bunu yazdı:
-----------------------------
ağrı taraflarında kendi gözlerimle gördüm. ev kerpiçten. bizim bile gücümüz yetipte tek çanaklı uydu sistemi alamadığımız bir dönem. ve bu kerpiç evin damında çift çanak var. evin için son model ve en pahalısından eşyalarla dolu. kapıda iki adet kedi gözü mersedes. evin içine giriyoruz, o da ne hamam gibi sıcak. bu ev nasıl ısınıyo diye ararken odanın birine bildiğimiz yatak somyası tavana bağlanmış, iki ucundanda 220 yi vermişler. nar gibi kızarmış o demir somya. artık nezamandan beri o haldeyse. ve evet tahmin ettiğiniz gibi elektrik kaçak.
o somyanın çektiği elektriği ay bazına vurun bakalım bi nekadar eder?
-----------------------------Arkadasın dediği doğru... Gözlerimle gördüm Hakkaride...
Mahalleye şöyle havadan baksan dışardan baksan evlere baksan ulan bu adamlar açlıktan sürünüyo ölmek üzereler dersin. oysaki bi ara sokaklara gir bakalım 5 evin 3 ünün önünde ya mercedes yada x5...
Mahallede telefon dolabında arıza çıkmış. orayı yapmaya gitmiştik Hakkaride o zaman gördüm... adam yırtık ayakkabı eski t-shirtle geziyo evinin önüne bi geliyo cebinden n95 çıkarıyo... amk babamın aylık 3 bin lira geliri var 1100 kullanıyo hala
Yav yapılıyo yapılmıyo değil de sallarken biraz destekli sallayın.
Kapıda iki adet mersedes olacak evin içi en lüx eşyalarla dolu olacak adam ısınmak için somya yı tavana bağlayacak.
O mersedesleri, o eşyaları alan beyin o evi daha lüx bi şekilde ısıtmanın da bi yolunu bulur
----------------------------- -
Kuyruk acısını bastırmak için kaynağa saldırmayalım beyler, şüphesi olan doğuda görev yapan üç beş farklı kişiyle görüşsün baksın bakalım hangisi yalan bunların.
Onu bunu geçiyorum bizzat abim doktor olarak gitti o da daha çok doğu değil G.Antep, adamların tehditlerinden, anlayışsızlıklarından, şımarıklıklarından, saygısızlıklarından bir sene dayanamadı Ankara'ya döndü. G.Antep denen yer sınır bölgesidir DTP minibüslerinin sokaklarda gezebildiği en batıdaki yerdir güneyde, Hatay'a geçtikleri an sikerler adamı bizim cccler:D. Düşünün burada böyleyse daha doğuda durum nedir.
Bu adamlar karaktersiz beyler, her türlü şımarıklığı her türlü hayvanlığı yaparlar, bu ülkenin sorun çıkarmayan vatandaşlarından daha fazla hakları var ve devlet tarafından da şımartıldıkça şımartılıyorlar, ama iş lafa gelince öğrenmişler iki üç bişey gerizekalı yandaş solculardan, özgürlük demokrasi insan hakları bıdıbıdı. Ruhları ezik amına kodumun çocuklarının dünya kendilerinin olsa bile hala eziliyoruz dışlanıyoruz tribine giriyorlar.
Cahile yüz verirsen gelir kafana sıçar ak ne benim haddim nerde durmalıyım bilmez bu doğanın kanunudur.
-
oralarda elektriği kaçak kullanmayana garip garip hayretle bakıolarmış... e zaten böyle olduğu gelen elektrik faturalarından belli...
-
doğuda gitiğim 2 evi anlatayım yeterli olur sanırım..
1.ev: eve bir girdim ev yanıyor sıcaktan...aman allahım..ne yaptınız diye sordum.adamda bana duvarlardan tel geçirmiş elekttirige vermiş..elektirik parası ödemiyor tabii
2.ev: adam yatakların telleri olur ya eski..onu tavana asmış.telide elektirige vermiş..evi ısıtıyor böylece..elektirik parası yine yok..
babam nakliye şirketinde..orayada doğulu kamyoncular geliyor..hepsinin karısı aylık 400 tl para alıyor devletten.hiçbir sebep yok.valiliğe başvuruorlar ve alıyorlar..
-
Ben Van'da yaşıyorum 6 senedir buradayım,anlatılanlar doğrudur.Görmeden,bilmeden yorum yapmayın sadece.
Kaçak elektrik had safhada,hatta öyle ki artık millet yakalanmamak için neler neler keşfetmiş kaçakla ilgili şaşırırsınız.Zaten yakalanan 1000'de 1,tedaştada kendi adamları olduğundan kimse kimseye dokunmuyor.
Her ay buradaki kadınlara çocuk yardımıydı bilmem ne yardımıydı yapılıp duruyor.Merkezde Ziraat bankası ve PTT önleri belirli günler hayvan gibi kuyruk olur,sabahın köründe gelir hücum ederler.Bir gün PTT'nin önünde bir araba durdu son model içinden zavallı giyinmiş bir kadın indi,işim vardı ptt'de bende girdim içeriye çocuk yardımı almaya gelmiş,kocası dışarıda bekliyor kendisini,arabaya biner binmez kadından parayı aldı.Zaten çok görüyorsunuz bunları,millete öyle çok hibe para yardımı yapılıyorki,paralarınızın nasıl çarçur edildiğini görseniz ağlarsınız.
Valilik'te fakirlere yardım yapılır sözde,her kış odun,kömür,para yardımları vs.Alan hiç kimseninde buna doğru düzgün ihtiyacı yok ama alıp satarlar.
Daha neler neler dönüyor anlatamam çünkü anlat anlat bitmez.Hastane basmalar mı istersiniz,hiçbir iş yapmayan adamların nasıl para kazandıkları mı,kaçak elektrik-su,din söylemleri altında dönen dolaplar,belediyenin çevirdiği işler,vergi vermeme,çoğu sınavda toplu kopya çekmeler(üniversite,ehliyet vs.)...Yani buranın halkı senelerdir öyle güzel besleniyorki sizin paralarınızla.Allah size zeval vermesin ;)
-
Haber her ne kadar doğruluk taşısa da halkı bölmeye yönelik yapılan bilinçli bir hareket tarzında. Bugün burada yapılan yardımlar için laf eden birçok arkadaşımız var. Haksız değiller, hatta haklılar ama bu konuda doğudaki halka kızamazsın. Aynı olay sizin bulunduğunuz yerde yapılsa kaç tanenizin annesi gidip yardımı almayacak?
Tüm bu söylenen ve yapılanların( doğruysa ) hiçbirisi hoş değil. Elbette doğuda elektrik parası verilmediği için, vergi verilmediği için biz burda kıt kanaat geçinirken bir de hiç yoktan onların parasını ödüyoruz. Hoş değil lakin bu konuda şöyle bir fikrim var.
İstanbulda villa ya da kooperatif yapılacak yer varsa 30 senedir orada yaşayan halk madur edilip, 1 hafta dirense de evleri yıkılır, kaçak elektrikleri kesilir vs. Haberlerde bir tane ağlayan kız çocuğu görürsünüz, ben şimdi ödevlerimi nasıl yapacam der. Halbuki bir sokaka ötede 3 kuruş parayla geçinen bir başka aileyi kimse düşünmez, acımaz.Demekki yöneticiler istedikleri zaman birşeyleri yapabiliyor, dayatma yapabiliyor.
Ben inanmıyorum devlet oralara el atamaz, yerleşmiş düzeni değiştiremez sözlerine. Oy kaygısında olmasa başımıza gelenler pekala hepsi olur. Sadece şimdikiler gibi algılanmasın, bugüne kadar çözülmediyse gelen tüm iktidarların suçu vardır bu işte.
-
Vala bunları doktora bakıpta inanmak zor yani bunları kendim orda kaldığımdan bunları göremiyom sonra batıya yapılan yatırımların onda biri doğuya yapılsa böyle konular gündeme bile gelmez...
-
bunları okuyunca kuyruklu kürtlere nefretim bir iken bin oldu, en iyi kürt ölü kürttür . genelleme de yapıyorum var mı lan !
Türk olan milletin suçu devlete isyan etmemek , polise askere kurşun sıkmamak ise belki artık birilerine kurşun sıkmanın zamanı gelmiştir. Ben eskişehirliyim Türkiyenin bütün büyük illerini dolaştım, böyle hibe yardımı çocuk yardımı mama yardımı harçlık yardımı gibi bir uygulama ne gördüm ne duydum. Bu soysuz kürtler resmen alın terimiz olan parayı çalıyor, oluk oluk kanımızı döktükleri yetmiyormuş gibi sonra soyunu zktimin kürdü deyince ırkçı oluyoruz ya , ırkçı diyenlerin kafasına osurayım , ırkçının daniskasıyım var mı itirazın !
-
Bu yazı abartılmış değil tam tersine eksiktir.Yıllardır hamal gibi elektriklerini bilmem nelerini ödediğimiz yetmiyormuş gibi bir de askere kurşun sıkıyor çakallar.Madem bu devleti tanımıyorlar , istemiyorlar keseceksin elektriğini suyunu her bokunu yaşasınlar bakalım nasıl yaşayacaklar.Her boku çalıyorlar ama bi şey oldu mu devlet bize yardım etsin demesini biliyolar
-
İnanmayan varsa gelsin görsün kardeşim bunlar gizli saklı şeyler değil,hepsi kanıtlanan olaylar,sürekli de karşılaşıyoruz.