folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Domuz Eti Hakkında

Domuz Eti Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    rebellisch bunu yazdı
    Absolut bunu yazdı
    rebellisch bunu yazdı

hocam bence yerinin doldurulabilir olması. bin çeşit et var. domuz yasak olsada. alkolun yerini neyle doldurabilirsin.

domuz eti yemedigin belli hocam izgarada falan bi yesen baska ete bakmazsin kendim cok tuketmemekle beraber hastasi olana adamlarin asla dana etine bile bakmiolar :D

abi ayarla da yiyelim o halde. macrocentera falan baktım da çok pahalı geldi :D

ayarlim abi de suan turkiyede deilim ciddi isen eger gelirken getiririm D: ozelden ulas tadimlik gelirsin yakariz mangali keyfimize bakariz :D

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Haymatlos bunu yazdı

@kaamos biraz absürt olacak ama anadolu köylerinde yüzyıllarca zina yapmak yerine hayvanlara tecavüz eden insanlar yaşadı. içki yerine de ot tüketen çokça insan var.

@Absolut hocam ben de öyle düşündüm ama saçma da geldi. Mesela migrosta konserve salyangoz bile var ama av hayvanları eti yok. Şarküteri ya da kasaplarda da bulamadım böyle bir et çeşitliliği.

@ValentinoRossi hocam işte benim merak ettiğim de neden satılmadığı yönünde. 

hocam eskiden beri bizim kültürde bu olmadığı için.Mesela türkmenistanda kazakistanda azerbaycanda yerler domuzu çünkü sovyet zamanından bir kültür kalmış adamlara.O zamanlar onlarda yiyormuş şimdide bu alışkanlıklarını çok değiştirmemişler.Ama bizim kültürde domuz çok büyük bir günah gibi lanse edildiği için şuanda satılmıyor.

Bence böyle satılmamasıda daha iyi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    rebellisch bunu yazdı

hocam bence yerinin doldurulabilir olması. bin çeşit et var. domuz yasak olsada. alkolun yerini neyle doldurabilirsin.

Cevap bu,ek olarak.

Bende sormuştum bu soruyu daha doğrusu birkeresinde lise 1 deyken bir tartışmada ahmaklık etmiştim, midye haramdır diyen arkadaşıma ''ulen haram olsa sokakta satılırmı'' diye ergen ergen düz mantık cevap vermiştim oda bana yapıştırdı cevabı ''alkolde haram '' diyerek.Sonra da bu domuz eti aklıma takıldı.

Hocam Domuz eti neden tüketilir buna bakmak lazım önce, şöyleki domuz etinin ençok tüketilme sebebi ucuz bir kırmızı etolması, bir koyun 1 tane doğurur en fazla 2, bir inekde aynı şekilde 1 tane doğurur ancak domuz köpek gibi birkerede en az 6 tane çıkarttırıyor, dolayısıyla epey ucuz bir et oluyor.

Yani tüketen adamlarda bayıldıkları için değil ucuz olduğu için tüketiyor , ha evet bazıları beğentiği yada bunun bilmemneresi güzel olur diyerekten tketiyorda bizim gibi topuğunu çorba yapan kaç kişi vardır acaba?

Bir diğer sebeplerinden biriside ulaşılabilirlik, bunu satan adamın ticari kaygısı olacak, peki kim alıcak? Ha zaten soru neden kimse almıyor , kolaylıkla kaçabileceğin bir yasak, yani bu yasağı delmek için zorlaman gerek ve çok az geçerli sebebleri var.Alkol sigara zina kumar vb çoğu haram olan ancak yapılan veya tüketilen şeylerin çok fazla geçerli sebebleri var, ancak domuz etinin maddiyattan başka yok, e '' onun yerine tavuk yiğverelim ozman' denilebileceği içinde bunu alan gören yok.

Gerçi istanbulda satan yerler var ancak çok nadir olduklarından fiyat farkı olmuyor danayla.

Birde TED in bir videosunda domuz etlerinin bilmediğiniz yerden almayın yoksa şöyle zararı var bakın bunların iyi temizlenmesi gerek , domuz jelatinli haplar  kullanmayın mide duvarınız yapışır gibi birşeyler anladan inca bir dayı vardı orada bazı müslüman olmayan ülkelerdede bu ürünün hazır olmadığı müddedce tüketiminin yasak olduğundan bahsediyordu.

erebos tarafından 15/Kas/14 00:52 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    Haymatlos bunu yazdı

@kaamos biraz absürt olacak ama anadolu köylerinde yüzyıllarca zina yapmak yerine hayvanlara tecavüz eden insanlar yaşadı. içki yerine de ot tüketen çokça insan var.

@Absolut hocam ben de öyle düşündüm ama saçma da geldi. Mesela migrosta konserve salyangoz bile var ama av hayvanları eti yok. Şarküteri ya da kasaplarda da bulamadım böyle bir et çeşitliliği.

@ValentinoRossi hocam işte benim merak ettiğim de neden satılmadığı yönünde. 

Hocam tarih boyunca dinler arasindaki kesin cizgiler belirli argümanlarla belirlenmistir. Mesela hristiyanlik ile müslümanlar arasindaki kirmizi cizgilerden biridir bu. Alkol uretiminin kolay olusundan ve tuketiminin denetlenemez olusundan dolayi bu arguman müslümanligin yumusak karni olmustur. Hem domuzun boyle kirmizi cizgi olusu hemde ikamesinin olusu bizim ulkemizde tuketimini engellemistir. Tipki at eti gibi. Hatta nüfusun %70'i domuz etinin tadini bilmez. Bu yüzden haberlerde çikar mesela iste dana yerine domuz eti yedirildi diye.

Ancak suan bakanlik onay verse satisina din argumanlarini dikkate almayanlar ve ucuzlugundan dolayi durumu iyi olmayanlar oncelikle biraz cekinceleri olsa da alacaktir da. Hele ki dana gibi etlerin bu pahaliligindan dolayi mutlaka alicisi olur. Ancak yine de buyuk kesim uzak duracaktir

Mesela ben Almanyadayim. Dindar biri de degilim. Ama asla domuz eti de yemem.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Mesela yahudilikte de helal kavraminin karsiligi koşerdir ve tevratta belirtilmistir. Onlar icin domuz, tavsan, deve eti yasaktir

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

bunun sebebinin din ile ilgisi yok.

çoğu kişi yemiyor bu yüzden kimse parasını yatırıp domuz etini satmıyor.

ama içki sudan çok tüketildiği için herkes marketine koyup satıyor. sigarada aynı şekilde.

oruspuyada çok ihtiyaç olduğu için satışı yüksek.

ha bu arada domuz eti satmak yasak değil. büyük marketlerin çoğunda bulursun.

hatta bizim burada alevi bir abi dükkanında marketinde domuz eti satıyor.

bu dünyadaki bütün ticaret yapan insanlar para nerede varsa oraya odaklanır.

kokain karı kız gibi peynir ekmek gibi satılan şeyler varken kim sikler domuz etini :))) kim parasını domuza bağlar müdür ?

vatandaşta oturmuş islamı karalamak için post kasıyor mk. ticareti islamla kıyaslayan insanlar nekadar salak lan. 

dinini yaşan kendine yaşar amk. domuzu kedisi keçisinin ne alakası var. islam bunu yapma diyor adam yapıyor demek müslüman değil oldu bitti.

kuranda alkol  serbest domuz eti yasak diye bişi mi yzıyorda post kasıyorsunuz ?

eğer insanlar eşşek zikini çok arayıp satın almak istemiş olsaydı : paket paket kilo kilo eşşek ziki satılırdı her yerde.

bu işin mantığı bu müdür. 

eşek ziki alan müslüman gerçek müslüman değil demekki . bunun neresinde kuran ın suçu var ?

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

neyse mk

u235 tarafından 15/Kas/14 01:16 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Domuz etinin yasak olduğunu nerden çıkardın?

Özellikle yabancı nüfusun olduğu yerlerde birsürü domuz eti satan kasap var. Ayrıca ben istanbul için konuşayım italyan retoranlarının çoğunda domuz etli menüler görebilirsin.

Sen görmedin diye yasak olduğu anlamına gelmez.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

hadi sigarayı alkolu domuz etini geçtim.Dini bütün arkadaşlar hiç birini tüketmiyor,tutuyor her allahın günü nargile içiyorlar.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Tamaaam vagon yavas yavas raydan cikmaya basladi :D

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
Toplam Hit: 13659 Toplam Mesaj: 103