folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Domuz Eti Hakkında

Domuz Eti Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

açıkcası konudaki mesajları okumadım ilk mesaja göre yazıorum.
    domuz eti satılamaz diye herhangi bir kanun vs. söz konusu değil. pazar payı düşük olduğu için satan yer sayısı oldukça kısıtlı.Az satan yer olduğu içinde birazcık pahalıya satıyorlar diyebilirim. Ama alıcısı bildigi için satan yerleri, gidip alıyor zaten.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Guvenmediğim için kasaptan et bile almıyorum. Iki kisi bir koyunu kes paylaş. Tertemiz. It eti mi maymun eti mi belli olmuyor ki. İş ticarete girdiğinde bunun etini kuzu eti diye satarlar. Sende amma iyi yedik dersin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    texas
    texas's avatar
    Erkek

Domuz Eti Neden Zararlıdır?

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/139745/domuz-eti-neden-zararlidir

Burada Yabacı bir abimiz domuzun envai çeşidini tüketiyormuş. Buna rağmen güzel yerinde bir tespitte bulunmuş izliyoruz.  

in the end , there will be only chaos"... Everything must come to be END..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Toplum algısı farklı. Domuz eti satışına herhangi bir sınırlama yok fakat domuz etine alternatif olarak milyon çeşit et yiyebildikleri için domuz etine talep az, dolayısıyla arz da çok az. Alkol alternatifi yok, o yüzden alkole karşı daha bir değişik yaklaşıyor halkımız. Alkol, çoğu insana göre bağımlılık yapan ve kurtulmak gereken şeytan icadı bir şey iken domuz eti lüks ve harama bile isteye bulaşmak.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

Evet hocam bence içkide yasaklanmalı :D

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı

Domuz eti haramdir. Icki haram degildir. Ben bunlari 9 yasinda kuran okuyan bir cocuk olarak biliyordum memlekette muslumanim diye gecinenlerin %99 u bilmiyor.

Ac kurandan haram'i arat, 3 ya da 4 yerde bu dortlu haram olarak veriliyor (diyanet meali).

http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx

• 2. Sure (Bakara Suresi), 173. Ayet
      Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Bu da ickiyle ilgili ayet, akli olan farki anlar.

• 2. Sure (Bakara Suresi), 219. Ayet
      Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür." Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "İhtiyaçtan arta kalanı." Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.

ÖNCELİKLE kesin olarak haram olmasını sağlayan ayet : 

“Ey iman edenler! Hamr (sarhoşluk veren içecekler), kumar, dikili taşlar (putlar, putlaştırılan heykeller), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içkide ve kumarda, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah’ın zikretmekten ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz, değil mi?”(5/Mâide, 90-91)

kesin olarak yasaklanmadan önceki süreci okumak isterseniz burayı okuyunuz:

http://www.ihya.org/kavram/kavramlar-ansiklopedisi/dt-3105.html

salihgs tarafından 15/Kas/14 14:08 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    salihgs bunu yazdı
    AMpul bunu yazdı

Domuz eti haramdir. Icki haram degildir. Ben bunlari 9 yasinda kuran okuyan bir cocuk olarak biliyordum memlekette muslumanim diye gecinenlerin %99 u bilmiyor.

Ac kurandan haram'i arat, 3 ya da 4 yerde bu dortlu haram olarak veriliyor (diyanet meali).

http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx

• 2. Sure (Bakara Suresi), 173. Ayet
      Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Bu da ickiyle ilgili ayet, akli olan farki anlar.

• 2. Sure (Bakara Suresi), 219. Ayet
      Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür." Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "İhtiyaçtan arta kalanı." Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.

ÖNCELİKLE kesin olarak haram olmasını sağlayan ayet : 

“Ey iman edenler! Hamr (sarhoşluk veren içecekler), kumar, dikili taşlar (putlar, putlaştırılan heykeller), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içkide ve kumarda, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah’ın zikretmekten ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz, değil mi?”(5/Mâide, 90-91)

kesin olarak yasaklanmadan önceki süreci okumak isterseniz burayı okuyunuz:

http://www.ihya.org/kavram/kavramlar-ansiklopedisi/dt-3105.html

nasıl yorumladın da kesin olarak haram olmasını sağlıyor diyorsun? bakara 173 de direk haram kıldı demiş mesela. onda günah demiş. maide 90-91 de bunlardan vazgeçtiniz dimi diyor ama nasıl haram olmasını sağlıyor anlamadım? bazı şurupların içerisinde de kafa yapan maddeler oluyor. onları kullanmayalım mı? ilaçlardamı haram şimdi?

Bittik biz bittik
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Erkek

tartismaya girmeye gerek yok sormussun cevapladim sadece o linki okuduktan sonra kalbine sor icmene cevaz veriyorsa  zaten yapacak bir sey yok hocam.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

domuz peygamber, yemesin kimse diye ayet yollamış.

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Erkek

bana köpek yada kedi eti yemek gibi geliyor, yiyilebilecek türden bir hayvan değil.

Toplam Hit: 13657 Toplam Mesaj: 103