Domuz Eti Hakkında
-
ValentinoRossi bunu yazdı
Et dedigin budur :D

hacı bildiğimiz dana taşşağımı o ?
böbreğede benziyor sanki
-
Bigün yurtda odaya geldim işte ışık kapalı oda arkadaşım yatıyor.Birde ekmek duruyor masanın üstünde bakmadan ağzıma attım.Zeytinli ekmek var aynen o şekil ondan sandım neyse yiyorum ya yerken ağzım yağlanıyor işte tad gelmeye başladı hafiften ulan yuttum tak o an aklıma geldi ki bu domuz olmasın.Işığı yaktım bi baktım domuz etli ekmek :D
Arkadaşa diyom bunu nie çöpe atmadın amk diyor bakmadan yiyeceğini nerden bilim :D -
u235 bunu yazdı
Bigün yurtda odaya geldim işte ışık kapalı oda arkadaşım yatıyor.Birde ekmek duruyor masanın üstünde bakmadan ağzıma attım.Zeytinli ekmek var aynen o şekil ondan sandım neyse yiyorum ya yerken ağzım yağlanıyor işte tad gelmeye başladı hafiften ulan yuttum tak o an aklıma geldi ki bu domuz olmasın.Işığı yaktım bi baktım domuz etli ekmek :D
Arkadaşa diyom bunu nie çöpe atmadın amk diyor bakmadan yiyeceğini nerden bilim :Dhacı sende bakmadan adamın ekmeğini yiyip bir de laf yapmışsın :D
afiyet olsun asdf
-
Lotus bunu yazdıerebos bunu yazdıJahR bunu yazdı
Domuz eti yenirmi abicim Miss gibi kokoreç dururken

Domatesli kokoreçide istanbulda gördüğümde ne şaşırmıştım yav, adam çorba gibi getirmişti dedim buna bu konurmu ağa sen n yaptın , direk sordu sen izmirlimisin diye, egeliyim dedim değiştirdi.
Kimyon acı tuz karer :D
banada tam tersi oldu aydına gittiğimde kokoreç söyledim ulan geldi yiyorum ama böyle tatsız tuzsuz geliyor bi baktım domates falan yok meğer oralarda özellikle belirtmek gerekiyormuş istanbul kokoreçi diye :D çok yavan gelmişti bana öyle sade sade
Tuzlama ile tanıştığım gün tüm sakadat yeme iştahım kapandı. o bok aromasını hâla anımsıyorum. Kokoreç de yiyemiyorum artık, bildiğin bok yemiş gibi oldum unutamıyorum arkadaş :( elveda koko...
-
RETRET bunu yazdıLotus bunu yazdıerebos bunu yazdıJahR bunu yazdı

Domatesli kokoreçide istanbulda gördüğümde ne şaşırmıştım yav, adam çorba gibi getirmişti dedim buna bu konurmu ağa sen n yaptın , direk sordu sen izmirlimisin diye, egeliyim dedim değiştirdi.
banada tam tersi oldu aydına gittiğimde kokoreç söyledim ulan geldi yiyorum ama böyle tatsız tuzsuz geliyor bi baktım domates falan yok meğer oralarda özellikle belirtmek gerekiyormuş istanbul kokoreçi diye :D çok yavan gelmişti bana öyle sade sade
Tuzlama ile tanıştığım gün tüm sakadat yeme iştahım kapandı. o bok aromasını hâla anımsıyorum. Kokoreç de yiyemiyorum artık, bildiğin bok yemiş gibi oldum unutamıyorum arkadaş :( elveda koko...
Ulan ne güldüm be :)))
-
dana taşağının üstüne tanımam yok öyle bi lezzet :)
-
zalimadam bunu yazdıValentinoRossi bunu yazdı

böbreğede benziyor sanki
Daşşak hocam
tam mangallık :)
-
600'lü yıllarda arabistan sıcaklıgında, buz dolabı sogutma bok pusur teknolojiler olmadan domuz etının ınanılmaz kısa surede bozulucagı bilindik bi durum. haram kılınmasının sebebı de muhtemelen budur.
gel gelelim 2015e giriyoruz yakında. dun amerikada kesilen domuz bugun derin dondurucularda, vakumlanmış ambalajlarda dunyanın her yerıne ertesı gun ulaşıyor.
-
RETRET bunu yazdıLotus bunu yazdıerebos bunu yazdıJahR bunu yazdı

ahaha hatırlıyorum :D
bı aksılık cıkmazsa sana kaz borcum var :D yalnız ne ayıkları ne keserım anca pişiririm.
bu arada domuz at tavşan ördek kaz sığırcık keklik yılan eti yemiş olarak konuşan birisi olarak hepsının farklı sekılde pısırme teknıgıne gore yaparsanız guzel olur. domuz yemem kaza ıle denk geldı.önceden kıpada domuz rafları varı ayrı satılırdı.domuz etı yasal olarak satıldıgında daha pahalı olarak satılıyor dıye bılıyorum.
turkıyede yasayayıp domuz etı yememıs olan yoktur ızmırde 8 den fazla domuz cıftlıgı vardı yasal olmayan. devlet ruhsat vermıyor .cok fazla yavru verıyor yavrular kısa surede sutten kesılıyor dısardan beslenebılıyor ve yıne kısa surede kesıme gıdebılıyor.
bırde ya cam yada metal dısında herseyı yıyıp sındırebılen bır hayvandan bahsedıyoruz.baska canlıların kemık dıslerını bıle yıyor bu hayvanlar.
ek olarak parazitoloji kürsüsünde hıfzısıhada da görev alan bır hocamın dedıklerınden hatırladıgıma gore domuz etı camurlu durgun su gıbıdır. bırcok bakterı ıcermekte daha dogrusu bakterı ve mikropların kolaylıkla uremesı ıcın uygun sartlara sahıpmıs.
bırde domuzlarda sındırım sıstemınden dolayı yedıklerındekı toksınlerıde dırekt olarak vucuduna depolayabılmektedır.
-
ValentinoRossi bunu yazdızalimadam bunu yazdıValentinoRossi bunu yazdı
böbreğede benziyor sanki
Daşşak hocam
tam mangallık :)
mis gibi löp et varken daşşağı zükü ne yapacan hacı.
nasıl bir damak zevkin var :D