Domuz Eti Hakkında
-
Her domuz avına gittiğimde arkadaşımın babasına sol arka bacağını kesip getiriyorum. Adam 3 gün boyunca başka bişey yemiyor. Bana kalsa ölceğimi bilsem yemem.
-
domuz eti satışı yasak değil, hatta at eti satışı bile yasak değil, ama yaygın olmamasının sebebi ticari kaygı yaptığın masrafı karşılayacak kadar satamazsın muhtemelen, ve şöyle bir durum var suistimale çok açık bir olay domuz eti satışı çünkü hassas davranılması gerekiyor dana etinin hijyenine 1 dikkat edilmesi gerekiyorsa domuz eti satışı yapan firmaların 10 dikkat etmesi gerekiyor, türkiyede yeterli denetim hiç bir zaman olmayacağı için domuz etinin yaygın satılmaması bizim yararımıza, çok güvenilir olmadıktan sonra ağzınıza sürmeyin
-
Damak tadımıza da uygun değil çok yağlı domuz. Yani bilmeyen yerse bu ne lan etmi yiyorum yağmı yiyorum derler.
-
Domuz eti haram olmasa da yemezdim.Yurtdısında çok denk geliyor cidden mis gibi kuzu eti dana eti tavuk eti varken domuz eti yenmez be arkadaş..
-
Ülkemizde domuz eti satmak yasak değil. Fakat domuz eti olduğunu ürün paketinin üstüne büyük harflerle yazma zorunluluğu var.
-
sağlıklı değil bir kere insanlar tiksinmiş bu hayvandan.
yani senin sorun milletimiz neden salyangoz yemiyor neden çinliler gibi kedi köpek yemiyor gibi bir soru.
yemiyor abi işte halkımız iyi de ediyor kendi bokunu yiyen hayvanı yesek iyi mi olurdu ?
salihgs tarafından 15/Kas/14 03:09 tarihinde düzenlenmiştir -
bana domuzu övmeyin arkadaş , pis bir hayvanın etinden ne medet umarsın ? temiz rızık varken şu domuz yiyenleri görmüyor musun domuz gibiler..
-
Domuz eti haramdir. Icki haram degildir. Ben bunlari 9 yasinda kuran okuyan bir cocuk olarak biliyordum memlekette muslumanim diye gecinenlerin %99 u bilmiyor.
Ac kurandan haram'i arat, 3 ya da 4 yerde bu dortlu haram olarak veriliyor (diyanet meali).
http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx
-
2. Sure (Bakara Suresi), 173. Ayet
Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
Bu da ickiyle ilgili ayet, akli olan farki anlar.
-
2. Sure (Bakara Suresi), 219. Ayet
Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür." Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "İhtiyaçtan arta kalanı." Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.
-
-
rapidhacker550 bunu yazdı
hadi sigarayı alkolu domuz etini geçtim.Dini bütün arkadaşlar hiç birini tüketmiyor,tutuyor her allahın günü nargile içiyorlar.
Hay amk simdi sen ne istedin nargilemden...
-
arz-talep?