El Yapımı Deri Çalışmalarım
-
son 3'lü
"Aged Yellow" 26mm~22mm

Balmumlu 22mm~22mm

"Siyah Pad'li" 19mm~19mm

-
son çalışmalar. 1 saat kılıfı ve 2 adet 18mm kayış

-
Arkadaşlar merhablar. Son zamanlarda bu konu ile ilgili çok özel mesaj aldığım için buraya bir açıklama mesajı yazma gereği duydum.
Eğer saat kayışı işine merak saldıysanız ve başlamak istiyorsanız, malzeme almadan önce tavsiyem bolca video izlemenizdir. Youtube'da "leather watch strap" tarzında aramalar yaptığınızda birçok video çıkacaktır. Sıkılmadan izlemenizi tavsiye ederim. Bu konuda çok fazla türkçe içerik olmadığı için yabancı kaynaklara yönelmeniz gerekecek.
Aşağıda bahsettiğim anahtar kelimeleri "ebay.com" üzerinde aratınız.
Deri işlemede lazım olacak malzemeleri saymamız gerekirse;
1 - Tabiki de deri. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bolu'da rahatlıkla temin edebilirsiniz.
2 - Yapıştırıcı. "Leather Contact Cement" tarzında arattığınıza çıkacaktır. Veya Kontakt yapıştırıcı diye aratırsanız çıkacaktır.
3 - İğne. "Stitching Needles" diye aratınız.
4 - İplik. "Mumlu keten ip kullanmanızı tavsiye ederim.Bulamazsanız mumlu polyester ip kullanabilirsiniz. 0.8mm kalınlık yeterli olur. Daha sonra duruma göre daha ince veya daha kalın alabilirsiniz."Waxed linen thread" diye aratınız.
5 - Deri kesme bıçağı. Pelteko marka deri kesim bıçağını kullanıyorum. Maşası ile alınız.
6 - Deri incelmek için yinePelteko deri sıyırma bıçağı kullanıyorum. "Kalfa bıçağı" diye de geçiyor.
7 - Üzerinde kesim yapacağınız "Kesme MAtı". Cutting mat" diye aratınız.
8 - Deri üzerine dikiş için delik açmanıza yarayacak aparat. "Stitching Punch Tool " diye aratınız.
9 - Biz. Yine dikiş için gerekli bir aparat "awl" diye arattığınızda çıkacaktır.
10 - Deri kenarlarını pürüzsüzleştirmek için "Leather Edge Slicker" diye aratınız.
11 - Yine deri kenarlarını pürüzsüzleştirmek için "kum zımpara". Nalburlarda bulabilirsiniz. ben 220, 400 ve 500 kullanıyorum.
12- Balmumu aktarlarda bulabilirsiniz.
13 - Saat kayışı ucunu V veya U şeklinde yapabilmek için. "V shape end punch" veya "U Shape end punch" şeklinde aratınız.
14 - Dikiş yerlerini belirlemek için "Edge Creaser" diye aratınız.
15 - Çelik Cetvel. Tercihen Çelik L Cetvel kullanmanız.
16 - Saat kayış tokası.
15 - Çekiç / tokmak
Arkadaşlar ben bu işte USTA DEĞİLİM. Bu işi hobi olarak yapıyorum. Kullandığım malzemeler hemen hemen bunlar. Size tavsiyem bu işe başlamadan bolca izlemeniz ve okumanızdır. Ayrıca bu nispeten pahalı bir hobidir. Ve yine bu çok vakit ayırmanız gereken bir hobidir. Bir saat kayışı için minimum 3-4 saatinizi ayırmanız gerekecektir.
Eğer apartmanda yaşıyorsanız yine sıkıntı çekebilirsiniz. Çünkü delikleri açarken çekiç kullanacaksınız ve biraz gürültü çıkacaktır.
Özel mesajlarına cevap veremediğim arkadaşlar kusura bakmasın burdan topluca cevaplamaya çalıştım.
-
Tamamlanan son siparişler.
Siteden birkaç arkadaşın cüzdan siparişlerine önümüzdeki günlerde başlıyorum. Biraz gecikti ama çalışmalara anca başlayabildim.

-
hocam yaptığınız hobi uzun zamandır benimde aklımda olan bir uğraştı. kullandığınız tüm aletler aliexpres adresinde mevcut(türkiyede bazılarını bulmak zor) yakın zamanda hepsinin siparişi verip başlamayı düşünüyorum. özellikle deri kılıf ve kordon yapmak ilk amacım. yapamadığım birşey olursa artık sizin kapınızı çalarım.
ayrıca yeni yaptığınız ürünler varsa onlarıda görmek isteriz
-
hocam yaptığınız hobi uzun zamandır benimde aklımda olan bir uğraştı. kullandığınız tüm aletler aliexpres adresinde mevcut(türkiyede bazılarını bulmak zor) yakın zamanda hepsinin siparişi verip başlamayı düşünüyorum. özellikle deri kılıf ve kordon yapmak ilk amacım. yapamadığım birşey olursa artık sizin kapınızı çalarım.
ayrıca yeni yaptığınız ürünler varsa onlarıda görmek isteriz
-
@umitcatar ne zaman istersen yaz, yardımcı olmaya çalışırım
bugünkü yurtiçi gönderilerimiz

-
bu haftaki çalışmalarım. panerai, iwc ve longines için yeni kıyafet olacak her biri

-
Armani için yaptığım son çalışma
mehmetdiyebiri tarafından 12/Ağu/16 15:57 tarihinde düzenlenmiştir
Bunlar da yeni kartlık denemelerim. Siyah ve Nubuk kahve

-
İp kotu gosteriyor. Ip kullanmadan yapabiliyormusun
saat deri saat kordonu saat kayışı deriden saat kayışı deriden saat kordonu